"Puhuttu Sana on alkuperäinen siemen"

ISRAEL EGYPTISSÄ

(Israel In Egypt)
25. maaliskuuta 1953, Branham Tabernacle,
Jeffersonville, Indiana, USA

Meillä on täysi kokoushuone. Minä olen palannut tänne usein vain muutamia tunteja, tai vain yhtä jumalanpalvelusta varten, mutta tällä kertaa minä olen palannut, koska minä yritän, että meillä olisi herätys. Me alamme tänä iltana. Minun käsitykseni mukaan herätys ei sisällä välttämättä sitä, että tulee lisää uusia jäseniä. Herätys ei perustu moniin kääntymyksiin, vaikkakin nämä asiat kuuluvat herätykseen. Mutta herätys on se, että uudistetaan se, mitä jo on, jotta se elävöittäisi meidät uudelleen.

Meillä on hyvin ihana pastori täällä, veli Neville, joka istuu täällä edessä ja on tänä iltana hieman käheä vilustumisen johdosta. Minä haluaisin sanoa tänään kerrankin jotain. Kun minä olin täällä pastori, olin minä laulun johtaja, minä keräsin uhrin, minä maksoin velat. Minä pidin rakennuksen puhtaana. Minä olin puuseppä. Minä otin tuhkat uunista. Minä tein kaiken, mitä täytyi tehdä. Sen lisäksi minä työskentelin seitsemäntoista vuoden ajan Public Service Companyssä. Minä olen tänä iltana hyvin iloinen tästä pienestä rakennuksesta. Minulle se on kuin syntymäpaikka. Se ei ole komea tai jotakin suurta, mutta se on koti. Minä tunnen oloni hyväksi siinä. Minä olen siitä hyvin kiitollinen.

Meillä on oleva viisi kokousta toinen toisensa perään sunnuntaihin asti; niin me olemme ilmoittaneet. Me olemme opettava Kirjoituksia. Tämä opetus ei ole sisältävä mitään muuta kuin Raamattua. Näissä kokouksissa minä haluaisin heti alkuunsa asettaa selvän perustuksen ja selvittää suuntaviivat kaikelle mitä me teemme, ennen kuin alamme rukouksella.

Minun aikomukseni on, jos Herra suo, tänään ja myöskin seuraavina iltoina puhua "Seurakunnasta". Tänä iltana, ensimmäisenä iltana, meidän aiheemme seurakunnasta kuuluu: "Israel Egyptissä". Huomeniltana, jos Herra suo: "Punaisella merellä". Seuraavana iltana: "Vaskikäärmeen edessä". Lauantai- iltana: "Kaades Barneassa". Ja sunnuntaina me haluamme tarkastella heitä kotimaassansa. Tämä kaikki on oleva opetusta Kirjoituksista. Tuokaa raamattunne mukananne, sillä me olemme käyvä lävitse raamatunkohdan toisensa jälkeen.

Monet ovat soittaneet, että me rukoilisimme sairaiden ja muiden pyyntöjen puolesta. Mutta minä en haluaisi aivan niin mennä siihen, sillä minä haluaisin määrätietoisesti suunnata ajatukseni Raamatun opetukseen. Minä en tiedä mitä herra on tekevä. Me odotamme kutsua meren toiselle puolelle, sillä me haluamme mennä meren taakse. Niinpä minä ajattelin, että tämä nyt vielä olisi hyvä aika. Sen jälkeen veli Neville ehkä tuntee olonsa paljon paremmaksi ja jatkaa tätä herätystä. Minua ilahduttaisi se, jos nämä kokoukset kestäisivät pääsiäiseen asti ja meillä voisi pääsiäisaamuna olla suuri kastetilaisuus. Eikö se olisikin ihanaa? Se olisi hyvä aika suurelle kasteelle. Minä uskon, että täällä on jo muutamia nuoria ihmisiä jotka haluaisivat tulla kastetuiksi. Koska minä juuri puhun siitä: Minä en tiedä niin tarkalleen, kuka säännöllisesti tulee tänne ja kuka on täällä vierailulla.

Jos jollakin ei ole Raamattua mukanansa ja haluaisi lukea Kirjoitusten kohdat, joku vanhimmista tuo sen teille mielellään. Minua syytetään siitä, että Kirjoitusten tutkimisessa käytän kovin paljon varjokuvia, kun viittaan Vanhan Testamentin esikuviin Uuden Testamentin kohdalla. Minä olen sanova teille miksi teen sen. Monet oppineista yrittävät julistaa Kirjoituksia suurin sanoin ja erilaisin käännöksin. Minä olen tyytyväinen King James- käännökseen. Se on kestänyt myrskyaallot pidempään kuin monet käännökset. Sillä tavoin minä uskon sen.

Minä uskon, että kaikki Vanhan Testamentin kirjoitus on varjo niille asioille, joiden tuli tulla. Jos minä menen seinää kohti ja minun varjoni on siellä edessäni, niin se näyttää kutakuinkin, mitä sitä seuraa. Varjo näyttää sen tuleeko nelijalkainen eläin, lintu tai jotakin muuta.

Niin Vanha Testamentti on varjo tai esikuva Uudelle Testamentille. Koko Vanha Testamentti viittaa Golgatalle. Minä uskon, että minä Pyhän Hengen avulla näinä tulevina viikkoina (minä en tiedä kuinka kauan se on oleva) voin osoittaa, että jokainen Vanhan Testamentin luku puhuu Jeesuksesta Kristuksesta, ja että kaikki täyttyi Hänessä. Me olemme täydellistetyt hänessä. Kuinka yksinkertaisesti Jumala onkaan tehnyt kaiken! Kristuksessa me olemme viedyt päätökseen.

No niin, ihminen on aina yrittänyt pelastaa itsensä ja tehdä niitä asioita joiden kautta hän tulee pelastetuksi. Uudessa Testamentissa se ei ole milloinkaan tapahtunut meidän omien tekojemme kautta, vaan armosta te olette uskon kautta pelastetut. Ainoa mikä teidät voi pelastaa on armo.

Aikaisemmin minä annoin teidän kohottaa kätenne, koska minä en tiedä, kuka kuuluu täällä seurakuntaan ja todennäköisesti täällä on 99% uskovaisia tänä iltana. Minä toivon, että muut tulevat siksi.

Ensimmäisenä Mooseksen kirjassa on Raamatun siemen. Sana Genesis (ensimmäinen Mooseksen kirja) tarkoittaa alkua. Huomenna me menemme Exodukseen (toinen Mooseksen kirja) lasten uloskutsumiseen. Sana Exodus merkitsee "kutsua ulos" "lähteä". Israelin lapset lähtivät. Lähdössänsä he lähtivät ulos Egyptistä luvattuun maahan, jonka Jumala heille antoi.

Saadaksemme kokonaiskuvan sen aikaisesta seurakunnasta ja verrataksemme sitä tähän päivään, täytyy meidän mennä takaisin kylvöön päästäksemme lähtöön. Meidän täytyy mennä takaisin sinne, nähdäksemme, sinne missä seurakunta oli; miten se asettui Egyptiin, nähdäksemme, miten Jumala kutsui sen ulos. Loppuviikolla me olemme menevä suoraan Kirjoituksiin. Tänä iltana me tahtoisimme ottaa esiin monia Kirjoitusten kohtia opetukseksi, jos Herra suo.

No niin. Ensiksi me tahdomme todeta miksi se asia jonka minä useimmiten kohtasin uskovaisissa koko maailmassa, on pelko. Jos heitä kohtaa jokin pieni sairaus joutuvat he tekemisiin pelon kanssa. Joskus minä kysyn itseltäni, miten on teidän suhteenne. Tänä iltana ja tulevalla viikolla minä haluan yrittää ajaa tämän pelon pois Jumalan Sanan avulla.

No niin. Te saatatte tulla minun luokseni ja sanoa: "Veli Branham, minä uskon tämän ja minä uskon tämän." On olemassa ainoastaan yksi ainoa tie maailmassa sen todistamiseksi. Minä en voi luottaa jonkun muun kokemukseen tai suuntautua jonkun kirkon rituaalien mukaisesti. On vain yksi todellinen todiste josta on kysymys, ja se on Jumalan Sana. Jos Jumalan Sana sanoo jotakin niin silloin minun täytyy uskoa, että se on totuus.

Hiljattain eräs nuori saarnaaja tuli minun luokseni ja kertoi minulle eräästä tietystä tilanteesta ja hän sanoi, että hän on rukoillut sen puolesta. Hän sanoi, että Herra olisi paljastanut hänelle, että se oli niin ja niin. Minä hiukan katsoin häneen ja sanoin: "Veli se on erittäin hienoa, minä arvostan sitä, että Herra sillä tavoin on tehnyt sen sinulle, mutta salli minun sanoa jotakin, mikä on vastoin sitä." Hän sanoi: "Tuo näky tuli Jumalasta." Minä vastasin: "Niin ei voi olla, veli, sillä se on vastoin Sanaa."

No niin, meidän täytyy koetella kaikki asiat Kirjoituksilla. Jos se on vastoin minun uskoani, mutta kuitenkin Kirjoitusten mukaisesti, niin silloin Kirjoitukset ovat oikeassa ja minä väärässä. Katsokaahan, Kirjoitukset ovat aina oikeassa, ja te voitte tehdä jotakin vain jos palaatte takaisin Kirjoituksiin. Onko tämä totuus? No niin, minä haluaisin kuulla teidän aamenenne, jos te uskotte sen. Aamen merkitsee "Niin se olkoon."

Joku kysyi minulta joitakin päiviä sitten ja vielä tänäänkin mielipidettäni eräästä määrätystä henkilöstä, joka on hyvin menestyksekäs eräässä asiassa jota hän tekee. Minulle sanottiin: "Oi veli Bill, Herran täytyy olla tuossa asiassa." Minä sanoin: "Hän ei voi sitä." "Oi", oli vastaus. "Sielut pelastuvat." Minä sanoin: "Niin ei voi olla, sillä se on vastoin hänen Sanaansa. Jumala ei voinut sanoa kerran näin ja sitten jälleen jotakin muuta. Hän on aina sanova saman. Katsokaahan, Jumala ei voi valehdella. Jumala on virheetön. Hänen sanansa ovat myöskin sitä. Jos Hän on Jumala, täytyy hänen olla kaikkivaltias. Sitä Hän on.

Te saatatte sanoa: "Etkö ole sitä mieltä, että Jumala on täällä tehnyt määrätyn asian, vaikka Hänen Sanansa sanoo niin ja niin." Minä sanon: "Ei." Raamattu sanoo: "Joka ottaa pois tai lisää jotakin tähän kirjaan, häneltä otetaan pois hänen osansa elämän kirjaan." Tämä on perustus. Aina, kaikessa, meidän täytyy kulkea sen mukaisesti, mitä Jumalan Sana sanoo, eikä jonkin kokemuksen mukaisesti, miltä se sitten saattaakin näyttää. Uudessa Testamentissa Paavali sanoo: Vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille jotakin muuta evankeliumia, kuin mitä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu." (Gal. 1: 8)

Menkäämme sen tähden takaisin alkuun ja nähkäämme, miten varma tämä Sana on. Säilyttäkää tämä muistissanne. Kun me käymme Raamatun lävitse, me olemme toteava, että Jumalan pyörät jauhavat tosin hitaasti, mutta kuitenkin varmasti. Saattaa näyttää siltä kuin se olisi vielä miljoonan mailin päässä, mutta se jauhaa jatkuvasti, ja eräänä päivänä se on oleva siinä mitä sitten tuleekin.

Minä toivoisin että meillä olisi kuudesta kahdeksaan kuukautta aikaa Raamatun tutkiskelua varten, käydäksemme lävitse Ensimmäisen Mooseksen kirjan ja viipyäksemme vain siinä. Minä uskon, että me voisimme lähimmät kolme - neljä viikkoa mennä ensimmäisen Mooseksen kirjan lävitse ja nähdä miten jokainen sana kulkee kuin lanka koko Raamatun läpi. Minä itse olen opiskellut ensimmäistä Mooseksen kirjaa nyt kaksi vuotta. Minä käyn nyt toista kertaa lävitse sitä, enkä ole päässyt edes puoleenväliin. Katsokaahan, minä olen viikkokausia pysähtynyt kahteen tai kolmeen jakeeseen. Siinä te löydätte siemenen.

Jos te haluaisitte tietää, millainen sato teillä on oleva tai mitä pellossa on kasvava, täytyy teidän todeta, millainen siemen siinä on. Siemen on tuova esiin tismalleen sen mitä se itse on. Se on tuottava lajinsa mukaisesti. Maissi on tuottava maissia, kaura kauraa ja vehnä vehnää. Mitä tahansa se onkin, on se tuottava sen, mikä siemen on.

Kaikki nämä kultit ja liikkeet ja järjestelmät ja asiat tänään, ne löysivät alkuperänsä Ensimmäisestä Mooseksen kirjasta ja tulevat nyt esiin vain toisen nimen alla. Huomatkaa miten tämä henki noina päivinä oli töissä ja miten se on sitä tänään. Silloin te käsitätte, että se on sama asia. Ystävät, moni asia on todellakin osuva. Te tulette olemaan yllättyneet käsittäessänne, miten moni asia on korkeimmilla henkisillä alueilla.

No niin, nähkää tuo henki, miten se nousi esiin Kainissa, miten se tuli Haamin ylle, Nimrodin ylle, Babyloniin asti ja Babylonista Jeesuksen tulemisen päiviin asti. Kirjoitusten opettajat ja opiskelijat eivät tunteneet Herraa Jeesusta Kristusta. He seisoivat siellä, olivat hiottuja oppineita, pyhiä ja vanhurskaita miehiä, jotka tunsivat Sanan jokaisen kirjaimen, missä ja miten se oli kirjoitettuna; osasivat sen ulkoa läpikotaisin, jokaisen kirjakäärön ja kaiken. Heidän täytyi tulla eräästä määrätystä linjasta, pappeudesta, määrätystä heimosta, tullakseen papiksi. He olivat hiottuja oppineita. Tämän päivän seminaarioppilaita ei voitaisi verrata heihin, ja siitä huolimatta he laiminlöivät Jeesuksen tuntemisen. Nämä olivat pyhiä miehiä, mutta kun Jeesus tuli, sanoi Hän heille: "Te olette isästänne paholaisesta. Te olette erehdyksessä, sillä te ette tunne Jumalan Voimaa ettekä Jumalan sanaa." Voitteko te kuvitella, että Herra Jeesus Kristus kutsuu jotakin pyhää, vanhurskasta, oppinutta, raamatuntuntijaa paholaiseksi? Mutta Hän teki sen. Kun te palaatte takaisin olette te käsittävä, mistä se tulee.

Huomatkaa kuinka se tänään kauhistuttavalla voimalla tulee sisälle. Teidän on hyvä, veljet ja sisaret, tarkata sitä minne te kuulutte, älkääkä milloinkaan aliarvioiko saatanan eksytysten voimaa. Älkää milloinkaan aliarvioiko häntä. Hän on niin ankeriaan liukas kuin vain voi olla, ja antikristillinen henki ei ole kommunismi. Ei, antikristillinen henki on aitoa niin lähellä, että jopa valitut tulisivat eksytetyiksi, jos se olisi mahdollista. Niin Jeesus sanoi Matteus 24. Se on uskonnollinen henki.

Oi katsokaahan. Kain ja Aabel olivat veljiä. Varis ja kyyhkynen ovat samassa parvessa. Eesau ja Jaakob olivat veljiä. Juudas ja Jeesus olivat samassa seurakunnassa. Yksi saarnaaja ja toinen rahastonhoitaja. Katsokaahan, aina eksytys. Valhe jonka saatana kertoi Eevalle oli yhdeksänkymmentäprosenttinen totuus. Yhdeksänkymmentä prosenttia totuutta! Niin saattaa olla myös valheen suhteen, jonka sinä puhut. Kuinka minä olenkaan kuullut, että ihmiset menevät tiettyjen Kirjoitusten kohtien ohitse pysyäkseen erossa siitä. Se vahingoittaisi heidän teologiaansa. Mutta jos tämä osa pitää paikkansa, silloin pitää myöskin tämä osa paikkansa. Yhdistäkäämme sillä tavoin, että se läpi koko raamatun sopii yhteen. No niin alussa kun Jumala...

Meillä ei ole aikaa mennäksemme kaikkeen tähän, mutta me haluamme aloittaa seurakunnan alusta. Sana "Seurakunta" merkitsee "uloskutsutut ihmiset." Minä uskon, että tänä päivänä jokaisessa kirkkokunnassa taivaan alla on joitakin hyviä ihmisiä, jokaisessa niistä. Minä uskon, että kun Jeesus tulee, on sen oltava uloskutsuttu ryhmä. Minä uskon, että me emme ole läheskään valmiit Herran tulemukseen. Mitä tulee seurakuntaan, ei meidän tilamme ole missään suhteessa sellainen, että Herra voisi tulla. Meillä ei ole mitään uskoa jumalalliseen parantumiseen, saati sitten ylöstempaamiseen. Jotakin täytyy välttämättä tapahtua.

Jos joku puhuu ylöstempaamisesta, niin he sanovat: "Mistä sinä puhut?" Jotkut näistä ihmisistä kuuluvat johonkin seurakuntaan. Jos puhutaan jumalallisesta parantumisesta: "Sellaiseen minä en usko." He eivät voi nähdä sitä. He sanovat: "Minä uskon, että heidät on hypnotisoitu." No niin, miten voisi sellainen ihminen olla ylöstempaamisessa? Miten hän voi nousta kuolleista, jos ei ole mitään, mikä menisi ylösnousemukseen? Ei ole olemassa mitään mikä voisi viedä hänet ylösnousemukseen.

Se on tehty, järjenmukainen usko. Jos sinä sanot: "Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan poika", niin silloin se on hyvä. Mutta veli, jos se ei tule sydämestä, silloin se on vain järjenmukaista ajattelua, ja se ei voi tulla sydämestä, ennen kuin Pyhä Henki todistaa siitä. Raamattu sanoo: "Kukaan ei voi sanoa: Jeesus on Herra, kuin vain Pyhässä Hengessä." Sinä et voi sanoa sitä itsestäsi, Pyhän Hengen täytyy puhua se sinun kauttasi. Kun Pietari todisti Hänestä, sanoi hän: "Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika." Hän vastasi hänelle: "Autuas olet sinä, Simon, Joonaan poika, sillä ei liha eikä veri ole sitä sinulle ilmoittanut, vaan minun isäni, joka on taivaissa. Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä olen rakentava seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita." Pitääkö tämä paikkansa? Niinpä te näette missä me olemme.

Nyt me haluamme aloittaa ytimestä. Alussa Jumala huusi alas ja kutsui kansansa ulos. Veli Cox, puhunko minä liian kovaa tai liian hiljaa? Hiukan liian kovaa. Olen pahoillani. Tämä laite täällä on hirvittävän voimakas. Minä olen tottunut puhumaan suurissa halleissa ja saleissa ja vapaan taivaan alla, ja sen tähden minä puhun hieman liian äänekkäästi. Minä en haluaisi huutaa teille.

Me aloitamme Ensimmäisestä Mooseksen kirjasta, kahdennestatoista luvusta. "Ja Herra sanoi Aabrahamille: Lähde maastasi suvustasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan. Niin minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinut ja teen sinun nimesi suureksi, ja sinä olet tuleva siunaukseksi. Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä."

Aabraham tuli Babylonista isänsä kanssa Sinearin laaksoon, minne monet siirtyivät sen jälkeen, kun Babylon oli tuhottu ja sekoitus oli tapahtunut. Aabrahamin isä toi Aabrahamin ja omaisensa Sinearin maahan. Koko tuossa maassa, kaikkien noiden ihmisten keskellä oli yksi mies, johon Jumala oli mielistynyt.

Tarkatkaa kristillisyyden alkua, seurakuntaa. No niin, minä haluaisin, että te tarkkaatte. Se ei tapahtunut siksi, että Aabraham oli hyvä mies; se tapahtui, koska Jumala oli valinnut Aabrahamin. Ei Aabraham valinnut Jumalaa. Jumala oli valinnut Aabrahamin. Voitteko nähdä sen? Huomatkaa! Niin kuin oli siihen aikaan, niin on tänäänkin. Te ette valitse Jumalaa, vaan Jumala valitsee teidät.

No niin, ehkä tämä on hyvin vahvaa, mutta minä haluaisin, että te tarkkaatte sitä. Heti valitsemisen jälkeen tulee erottaminen kaikesta muusta, niin pian kuin Hän kutsuu. Kun Hän kutsuu teidät, silloin hän erottaa teidät kaikesta, mikä on kiinni teissä. Tämä osoittaa sen, ettei se voi tapahtua jonkun kirkkokunnan kautta. Ei myöskään ole yhdessä kaksi tai kolme ihmistä. Hän odottaa jokaista yksilönä! Amen! Se on jokaisen ihmisen henkilökohtainen suhde.

Ei, minä en ole pelastettu, koska äitini oli pelastettu. Se on sen tähden, koska Jumala on valinnut minut Kristuksessa. Minä haluaisin, että te näette sen. Ette te itse ole tehneet valintaa. Se ei ollut teidän valintanne. Ei kuinka paljon te rukoilitte, kun te olitte kääntäneet elämässänne uuden sivun. Teillä ei ollut mitään tekemistä sen kanssa. Jumala! Oi, jos te vain näette totuuden! Sinä kysyt: "Oletko sitä mieltä, etten minä ole kääntynyt Herran puoleen?" Oi ei! Sinulla ei ollut minkäänlaista mahdollisuutta kääntyä Herran puoleen. Sinun koko luonteesi, koko olemuksesi oli Jumalaa vastaan. Jumala kutsui sinut. Niin on aina ollut.

Eedenin puutarhassa, kun ihminen oli tehnyt syntiä, te näette ensimmäiseksi syntisen luonteen! Hän kätkeytyi. Aadamin olisi tullut huutaa Jumalan puoleen, mutta Aadam kätkeytyi. Näettekö te sen? Niin on syntisen luonne kätkeytyä, juosta pois, piiloutua jonkin taakse. Mutta Jumala kutsuu. Oi armo, hämmästyttävä armo! Huomatkaa, te sanotte: "Oi se oli Aadam ja Eeva." Niin oli aina kautta koko Raamatun. Jeesus sanoi: "Kukaan ei voi tulla Minun luokseni, ellei Minun isäni häntä vedä." Pitääkö tämä paikkansa? No niin, tämä oli Sana ja me haluaisimme sen Sanan mukaisesti. Silloin tiedetään missä seisotaan.

Kuinka monet teistä tänä iltana tietävät, että he ovat uskovaisia? Teissä on jotakin, joka sanoo teille, että te olette uskovaisia. Kyllä, hyvä on. Katsokaahan, teidän tulisi olla iloisimmat ihmiset maailmassa. Uskokaa se yksinkertaisesti. Se on helppoa. Asettukaa Jumalan Sanan varaan.

Ennen kuin teistä voi tulla uskovaisia kristittyjä, on Jumala kutsunut teidät. Ette te ole kutsuneet Jumalaa. Jumala on kutsunut teidät. Hän kutsui Aabrahamin, ja hänestä tuli meidän kaikkien isä uskossa. Tarkatkaa. Hän sanoi "Aabraham." No niin se on valinta. Minä haluaisin kovasti mennä valintaan, sillä se on totuus. Sinä et tullut sattumalta kristityksi, vaan sinä olit kristitty jo ennen kuin tulit maailmaan. Ennen kuin sinä synnyit, oli Jumala määrännyt sinut tulemaan uskovaksi; ennen syntiinlankeemusta, ennen maailman perustamista. "Oi", sinä sanot, "pitääkö tämä paikkansa, veli?" Se on totuus. Jumala teki sen, ennen kuin voit tietää mistään mitään.

Oli aika jolloin sinä aavistit sen, mutta se oli kätketty sinun ymmärrykseltäsi. Oli vain yksi mies maan päällä, joka tiesi, että hän oli jo aikaisemmin, ja se on Jeesus. Hän sanoi: "Kirkasta minut, Isä, sillä kirkkaudella, joka minulla oli sinun luonasi ennen maailman perustamista." Hän oli Jumala, joka tuli lihaan. Hän voi mennä takaisin siihen ja tiesi, mitä se oli, mutta meidän ajatuksellemme se on pimennetty.

Me olimme ennaltamäärätyt, ennaltavalitut. Te tiedätte mitä valitseminen tarkoittaa. Ennaltamäärääminen perustui siihen, että Jumala näki kaiken ennalta. Amen. Tämä ei ole enää mitään rasvatonta maitoa! Huomatkaa! Minä uskon, että se on koskettanut teitä. On parempi, että me käsittelemme sitä hetken. Avatkaa minun kanssani Efesolaiskirje 1. Lukekaamme, sillä minä pelkään, että te ette saa otetta siihen ja ajattelette, että minä vain sanon sen, mutta näin ei ole. Kuulkaa tarkoin! Me olemme pian jälleen kääntyvä seurakunnan puoleen. Paavali puhuttelee suoraan efesolaisia, seurakuntaa. Tämän me teemme tänä iltana. Tämä ei ole mitään lapsia varten, tämä on aikuisia varten.

Ei mitään lapsia! Minulla on yksi, joka juuri opettelee kävelemään. Hän törmäilee ja kaatuilee, nousee jälleen ja ajattelee, että hän teki jotakin suurta. Niin oli kerran minun kohdallani, mutta nyt minä olen mies ja minä olen pannut pois lapselliset asiat. No niin me haluamme tulla täyteen oppiin. Minä rakastan vanhoja, hyviä, riemuitsemisen kokouksia, missä me yksinkertaisesti taputamme käsiämme, riemuitsemme ja olemme onnellisia, suuria valtavia kokouksia ja näitä asioita, missä me niin tulvimme ylitse, että tanssimme. Mutta odottakaapa, kun voimankoetuksen aika tulee, silloin te ette tiedä, missä te seisotte. Palatkaamme takaisin ja todetkaamme se. Todetkaamme, mitä se vaikuttaa, että me teemme sen. Palatkaamme takaisin perustukseen nähdäksemme, missä me olemme.

"Minä Paavali, Jeesuksen Kristuksen Apostoli, Jumalan tahdosta (tämä yksinkertaisesti miellyttää minua, ei mikään seminaari lähettänyt minua) Paavali Jumalan tahdosta Jeesuksen Kristuksen apostoli, Efesossa oleville pyhille ja uskoville Jeesuksessa Kristuksessa. (Huomatkaa, ketä puhutellaan, ei syntisiä, ei lapsia, vaan aikuisia.) Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme ja Herralta Jeesukselta Kristukselta! Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa.

Näettekö kenen puoleen hän kääntyy? Ei jonkin lapsiryhmän puoleen, vaan ihmisten puoleen, jotka ovat kokoontuneet taivaallisissa ja tulleet siunatuiksi. Hän sanoo heille: "Teillä on tieto, te olette oppineita, te olette pelastetut. Minä haluaisin sanoa teille mistä on kysymys." Oi, tästä minä pidän, ettekö tekin? Minä haluaisin asettaa teidän jalkanne hetkeksi hiukan taivaaseen, sen sijaan, että te olette niin maahan sidottuja. No niin, minä sanon teille, miksi. Minä haluaisin antaa teille pienen vahvistuksen, pienen herätyksen, pienen virvoituksen. Amen. Minä pidän innoituksesta, se rakentaa, erikoisesti silloin, kun te voitte sanoa: "Se on "NÄIN SANOO HERRA." Hän sanoi: "No niin, minä haluaisin puhua teille. Te olette taivaallisissa paikoissa Jeesuksessa Kristuksessa. Olette kaikki yhdessä siunatut kaikilla hengellisillä siunauksilla. Jumalan lahjat tulevat julki. Jumalallinen parantuminen, profetoiminen ja niin edelleen. Te olette nyt aikuisia ihmisiä, teille minä tahtoisin puhua. Tämän minä osoitan teille.

No niin, huomatkaa. Tässä se on. Minä toivon, että se uppoaa todella hyvin ja syvälle, sillä se on tekevä teille hyvää, kun se painuu teissä suoraan luihin asti. "Sillä Hänessä hän on valinnut meidät."

Kuka teki sen? Minä kuulin sen ja sitten minä tulin. Ei, ei, Sinä et ole milloinkaan tehnyt sitä. Hän on valinnut meidät. Menneisyys. On valinnut meidät (seurakunta) hänessä. Kuinka kauan siitä on, Paavali? Viime viikolla, tai kun sinulla oli herätys? Ei. Ennen maailman perustamista. Nyt te voitte leijailla kuin pilvillä. Katsokaa mitä Hän on tehnyt? "Hän on valinnut meidät Hänessä (Kristuksessa) ennen maailman perustamista."

Minä toivoisin, että meillä olisi hiukan aikaa mennä Job 38: 4- 7 nähdäksemme, mitä Hän sanoo siellä. "Missä sinä olit, kun Minä maan perustin, sano se, jos sinulla on ymmärrystä. Kuka on jännittänyt mittanauhan sen ylitse, minne ovat upotetut sen peruspilarit tai kuka on asettanut sille kulmakiven, kun aamutähdet yhdessä äänekkäästi iloitsivat ja kaikki Jumalan pojat riemuitsivat." Hän puhui Jobille: "Vyötä itsesi niin kuin mies, Minä haluan puhua sinun kanssasi."

Paavali sanoo tässä: "Hän on meidät, seurakunnan, valinnut Hänessä ennen maailman perustamista." Huomatkaa nyt, että meidän tulee olla pyhiä. "Ei meidän oma pyhyytemme." No niin, te sanotte: "Veli Branham, uskotko sinä pyhyyteen?" Varmasti! En omaani vaan Hänen. Minun pyhyyteni ei ole mitään; Hänen on täydellinen. Sitten te sanotte: "Oletko sitä mieltä, että sinä voit ryypätä tai..." Ei, sitä minä en ole milloinkaan sanonut. Katsokaahan vehnänjyvä voi tuottaa vain vehnää, se ei voi tuottaa mitään rikkaruohoja. Hänessä ei ole mitään kaipausta sen perään, Hänessä ei ole sitä elämää, että rikkaruoho voisi tulla esiin ja kun me olemme Jeesuksessa Kristuksessa...

Älkää pettäkö itseänne, vaan tutkikaa tarkoin. Katsokaahan, kun te jatkuvasti sanotte: "Minä en tunne itseäni tuomituksi tehdessäni tätä, maailman asioita." No niin, nyt minä tulen hiukan haavoittamaan teitä, silittämään teitä vastakarvaan. Tämä kaikki on vain selvä osoitus siitä, että te ette koskaan ole tulleet Kristukseen. Te ette ole koskaan uudestisyntyneet. "Joka rakastaa maailmaa ja maailman asioita, hänessä ei ole Jumalan rakkautta."

No niin, jos te vain lakkaatte tekemästä näitä asioita, koska te tiedätte, ettei teidän tulisi tehdä niitä, niin se on merkkinä siitä, että te ette ole vielä päässeet pitkälle. Kun nämä asiat on tapettu teissä, sen luonto on lähtenyt ulos teistä, silloin teissä on toinen henkilö, persoona, ja vain tämä voi tuoda sen esiin. Pyhä Henki sinussa, joka oli Kristuksessa, tuo teissä Kristuksen elämän esiin. Ei, mitä sinä teet, vaan mitä Hän teki. Hän on valinnut teidät ennen maailman perustamista.

Joku sanoi: "No niin, minä tiedän, minä olen pelastettu, sillä minä olen lakannut tupakoimasta." Sen kautta minä en ole tullut pelastetuksi, etkä myöskään sinä. Sinä olet pelastettu, koska Jumala ennen maailman perustamista on valinnut sinut olemaan pelastettu. Tämä on kirjoitusten oppi. Amen! Katsokaahan, me alamme käsittää, se emme ole me, vaan Hän se on. Katsokaahan Hän on valinnut meidät. Aabraham ei voinut sanoa: "No niin, ylistys Jumalalle, minä tulin alas Babylonin tornista. Halleluja! Sen tähden minä olen pelastettu." Silloin olisi koko joukko tullut pelastetuksi jos se olisi ollut perustus. Mutta katsokaahan, hän ei tehnyt sitä.

Hän valitsi Aabrahamin ja se oli meidän pelastuksemme alku, joka annettiin ihmisille, kun Hän kutsui hänet ja valitsi hänet ja määräsi ennalta ja antoi hänelle lupauksen ja teki liiton Aabrahamin ja hänen siemenensä kanssa iankaikkisiksi ajoiksi. Me voisimme jatkaa tämän kanssa ja lukea siitä kokonaisen luvun, mutta meillä ei ole aikaa siihen.

No niin, Jumala kutsuu. Huomatkaa, kun Hän kutsui Aabrahamin, Hän teki sen valinnan kautta. Ei hänen tähtensä vaan Jumalan tähden. Hän kutsui hänet hänen kansastaan, siunasi hänet, ja sanoi hänelle: "Minä olen pelastava sinut," ja hän puhui hänelle, kun hän oli jo vanhuudessa. Ennen kuin hän teki jotakin, minkä kautta hän olisi ansainnut sen, valitsi Jumala hänet ja puhui hänelle: "Ei ainoastaan sinut, vaan sinun siemenesi sinun jälkeesi.

1. Moos. 12: 4 me luemme: "Niin Aabraham lähti, niinkuin Herra oli hänelle puhunut, ja Loot meni hänen kanssansa. Aabraham oli Harranista lähtiessään seitsemänkymmentäviisi vuotias. Ja Aabraham otti vaimonsa Saaran ja veljensä pojan Lootin, sekä kaiken omaisuuden...

Huomatkaa, heti hän teki, mitä Jumala oli käskenyt häntä tekemään. Hän otti Lootin, sisarenpoikansa mukaansa. Te raamatunlukijat, jos teillä on aikaa, lukekaa huomenna 1. Moos. 11. Aabraham lähti ensin isänsä ja koko suvun kanssa. Jumala ei ollut käskenyt häntä siihen. Se oli kuin kärpänen voiteessa, kunnes tuo vanha mies kuoli. Hän oli kompastuskivi koko tiellä ja niin oli myös Loot. Jumala kutsui Aabrahamin, ei Lootia. Hän kutsui Aabrahamin, mutta ei hänen isäänsä. No niin, te sanotte: "Miten oli Saaran suhteen?" Mies ja hänen vaimonsa ovat yksi. Efesolaiskirjeessä Raamattu sanoo: "He ovat yksi liha." Hyvä on.

Mutta Hän kutsui Aabrahamin ja käski häntä erottautumaan kaikesta, mitä hän omisti ja lähtemään vieraaseen maahan. Katsokaahan, erottaminen. Mennä vieraaseen maahan, josta te ette tiedä mitään; se on kristillisyyttä. Olla erotettu maailman asioista, koska Jumala on kutsunut teidät. Te menette toiseen maahan asuaksenne ihmisten kanssa, joita te ette tunne, olemaan pyhiinvaeltajia. Amen! Kun minä ajattelen sitä, minä voin tuskin pidätellä itseäni. Pyhiinvaeltajia, muukalaisia.

Kun tuo vanha Jaakob, ei kauaakaan ennen kuolemaansa seisoi faaraon edessä, hän sanoi: "Minun vaeltajan vuoteeni ovat monet..." Amen! Miten oli hänen suhteensa? Hän alkoi mennä itseensä. Tällä pienellä miehellä oli vaivalloinen elämä takanaan. Hän tiesi, että hän oli täällä vain pyhiinvaeltajana. Tarkatkaa.

Me menemme takaisin kolmanteen jakeeseen. Jumala lupasi Aabrahamille siunata häntä ja hänen siementänsä hänen jälkeensä. Hän teki liiton ilman vaatimuksia. Hän ei tehnyt sitä sen tähden, että oli kysymys Aabrahamista. Hän ei sanonut: "No niin Aabraham, jos sinä teet tämän, silloin Minä teen tuon." Hän sanoi: "Aabraham, Minä olen jo tehnyt sen. Se ei tapahdu siksi, koska sinun täytyisi tehdä jotakin. Minä itse olen tehnyt sen." Amen! Oi, kun minä ajattelen sitä! Jumala teki sen itse, ilman vaatimuksia. Jumalan liitto on ilman ehtoja.

Sinä sanot: "Nyt veli Branham, minä olen lakannut syömästä lihaa, minä en tee tätä." Veli, tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Ei ole kysymys siitä, syötkö sinä lihaa tai et syö lihaa, pidät sinä sapatin tai uudenkuun tai käytkö pyhäkoulussa, mitä tahansa se sitten onkin. Sinä olet pelastettu ehdoitta.

Sitten sinä sanot: "Veli Branham, jos minä olen pelastettu, kunnia Jumalalle, silloin minä voin tehdä, mitä minä haluan." Kyllä, jos sinä nimittäin olet pelastettu, veli, silloin sinulla ei ole mitään kaipausta tämän maailman asioihin. Nyt tästä on tullut sydämesi keskipiste, etkä sinä voi enää kaikota siitä. Mutta niin kauan kuin vielä on olemassa pieni veto maailmaan, silloin sinä tiedät, että jokin on vielä väärin. No niin, valinta! Jumala kutsui Aabrahamin ja sanoi hänelle, että Hän on pelastanut hänet ilman ehtoja.

Jatkakaamme, sen jälkeen kun lupaus on annettu. Me menemme 1. Moos. 15: 7. Lukekaamme: "Ja Hän sanoi hänelle: 'Minä olen Herra, joka toin sinut Kaldean Uurista, antaakseni sinulle tämän maan omaksesi'."

No niin, Aabraham oli tullut ulos kaldealaisten maasta, Uurin kaupungista, Sinearin maasta. Hän oli erottautunut, hän oli tullut ulos. Katsokaahan, niin on uskovaisten suhteen tänään. He ovat vielä vaelluksella. "Ja silloin Hän sanoi hänelle: "Tuo minulle kolmivuotias hieho, kolmivuotias vuohi ja kolmivuotias oinas sekä metsäkyyhkynen ja nuori kyyhkynen."

No niin, nyt minä haluaisin, että te panette sen muistiin ja luette huomenna. Minä lainasin sen vain sen tähden, sillä minä en haluaisi pidätellä teitä täällä liian kauan. Minä haluaisin, että te jälleen huomenillalla tulette ja me voimme mennä siihen suoraan. Tänä iltana me asetamme vain perustuksen.

Niinpä hän otti lehmän, vuohen, oinaan, metsäkyyhkysen ja nuoren kyyhkysen ja leikkasi lehmän ja vuohen ja oinaan ja jne. ja valmisti ne. Mutta ensimmäisen kyyhkysen hän jätti jakamatta. Hän ajoi pois petolintuja, kunnes aurinko laski. Silloin Jumala laskeutui Aabrahamin luokse ja vahvisti liiton ja sanoi: "No niin, Aabraham, minä haluan osoittaa sinulle, mitä tulen tekemään."

No niin, monet teistä täällä, jotka jo vuosia olette tulleet tänne seurakuntaan, tietävät, että minä jo siihen aikaan opetin samoja asioita. Kyllä. Jo vuonna 1949 minä opetin siitä. Hyvä. Te olette merkinneet sen raamattuihinne.

Katsokaahan! Hän laskeutui alas ja näytti Aabrahamille, mitä hän tulisi tekemään. Ensin hän salli Aabrahamin vaipua uneen: "Aabraham, sinulla ei ole mitään tekemistä sen kanssa."

No niin, te jotka yritätte pelastaa itsenne. Minä tiedän, että monet, jotka kävivät seurakunnassa ja ovat olleet opetuksen alla, jättivät seurakunnan, siirtyivät kultteihin ja samankaltaisiin, uskoaksensa kaikkea mahdollista, mitä vain on olemassa. Jotkut heistä eivät enää syö lihaa, jotkut pitävät sapatin ja uudenkuun, tuovat erilaisia uhreja ja vastaavaa sen jälkeen kun he kieltäytyivät vastaanottamasta Jumalan Sanaa. Tämä osoittaa teille, mitä me täältä löydämme. Paavali sanoi: "Meistä he ovat lähteneet, sillä he eivät koskaan kuuluneet meihin." Tämä pitää paikkansa. Katsokaahan, tämä on totuus. Pyhä Henki pitää kiinni Jumalan Sanasta. Kun tulee kysymys ratkaisusta, on se osoittava, että nuo asiat ovat vääriä.

Niin hän sanoi: "Aabraham." Hän antoi hänen vaipua uneen ja sanoi: "Minä olen näyttävä sinulle, miten Minä tulen tekemään sen, miten Minä tulen pitämään liittoni." Ja hän otti nämä eläimet. Nyt tarkatkaa sitä, kun Aabraham vaipui uneen, hänelle näytettiin, että jokaisen luodun kuoleman täytyy tulla. Siinä oli kuin savuava pätsi. Savuava pätsi kuvasi helvettiä, että jokainen syntinen oli ansainnut helvetin. Sen lisäksi ilmestyi uhrin luona kukkulalla pieni tulen liekki. Pieni valkoinen tuli, valo, joka kulki uhrin lihakappaleiden välissä. Liiton solmiminen.

Huomatkaa, oli monia eri tapoja, miten ihmiset eri aikoina tekivät liiton. Miten me tänään teemme liiton? Me puristamme toistemme kättä ja allekirjoitamme sopimuksen. Se on sopimus. Se on meidän liittomme, pitääkö paikkansa? Tiedättekö te miten vanhoina aikoina Kiinassa tehtiin liitto? He sirottelivat suolaa toistensa ylle. Se oli liitto Kiinassa. Katsokaahan, liitto tehdään eri tavoin. Ihmisillä on erilaisia tapoja.

Itämaissa oli tapana tappaa eläin ja tämän eläimen välissä tehdä sopimus. Me löydämme kolmannesta Mooseksen kirjasta, miten he allekirjoittivat sopimuksensa. Tämä sopimus revittiin kahtia tämän kuolleen eläimen yllä, ja he vannoivat itse, että heidän ruumiinsa tuli tulla samanlaiseksi kuin tuon kuolleen eläimen, jos he rikkoisivat liiton. Kukin otti osan sopimuksesta ja kulki tietänsä. Milloin tahansa he palasivat tähän sopimukseen, täytyi molempien kappaleiden täsmälleen sopia toisiinsa. Kuinka ihanaa!

Jumala teki liiton ja osoitti ennalta: "Minä vannon, että tulen tekemään sen. Sinun siemenessäsi minä tulen siunaamaan kaikkia maan kansoja." Lukekaa se. "Minä tulen siunaamaan pakanoita. Minä tulen siunaamaan mustia, keltaisia ja valkoisia ihmisiä. Minä tulen siunaamaan kaikkia sinun siemenesi kautta, sillä sinusta on lähtevä kuninkaita ja ruhtinaita."

"Miten sinä tulet tekemään sen, Herra?" "Minä olen näyttävä sen sinulle." Hän näytti sen hänelle kukkulan laidalla, minne hän oli tuonut nuo paadet. Jokainen Raamatun tunteva tietää, että jokainen niistä oli puhdas eläin, joka edusti Jeesuksen Kristuksen uhria. Tämä oinas, tämä lehmä, joiden palaset jakamisen jälkeen pestiin, viittasivat Häneen. Meillä on peseminen Sanan kylvyn kautta Sanassa. Erottaminen synnistä Sanan kautta uskossa. Tuo nuori kyyhkynen ja metsäkyyhkynen viittasivat jumalalliseen parantumiseen, ja tämä kaikki Kristuksessa.

Siellä Jumala näytti Aabrahamille, mitä hän tulisi tekemään: että Hän olisi tuova esiin Iisakin siemenen kautta ainutsyntyisen poikansa, Kristuksen, joka tapettuna riippuisi taivaan ja maan välillä auringon laskiessa ja pimeyden tullessa maan ylle. Siellä Hän löi Häntä. Jumala otti Hänestä Hänen sielunsa ja teki liiton ihmiskunnan kanssa maan päällä. Kun tämä kallisarvoinen, sekoittamaton, jumalallinen Veri vuoti Immanuelin haavoista, jätti Hänen sielunsa Hänet. Hän huudahti: "Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit!" Hänen kasvonsa olivat täynnä pilkkaajien sylkeä. Nämä raa'at pilkkaajat olivat painaneet Hänen päähänsä orjantappurakruunun. Roomalaiset löivät suuret naulat hänen käsiensä ja jalkojensa lävitse. Hänen selkänsä oli niin silvottu, että hänen kylkiluunsa olivat näkyvissä. Hän riippui siellä ristillä ja huusi äänekkäästi: "Se on täytetty." Hän kuoli syntisten kuoleman. Koko maailman synti oli Hänen yllänsä. Kun Hänen kylkensä avattiin, jätti Hänen sielunsa Hänet, Hänen huudahtaessaan: "Sinun käsiisi Minä jätän henkeni!" Ja Hän kumarsi päänsä. Maa vetäytyi pilveen ja maanjäristys järisytti sitä. Tämä Hän on, tähän perustuu Jumalan liitto. Siinä se toteutui.

Putoavien kivien keskellä, pimeän taivaan alla, minun Vapahtajani kumarsi päänsä ja lähti. Revitty esirippu paljasti tien taivaan iloon ja milloinkaan päättymättömään päivään, Oi Golgata, oi Golgata, Jeesus vuoti verta ja kuoli minun tähteni. Hän antoi ainoan Poikansa sielun, teki erottamisen liiton. Hänen ruumiinsa pantiin maahan. Hän makasi siellä. Kolmantena päivänä Hän nousi ylös. "Sillä on mahdotonta, että Minun Pyhäni näkisi katoavaisuuden tai että jättäisin Hänen sielunsa helvettiin." Ja Hänen sielunsa oli Hänen henkensä, joka meni alas helvettiin. Jumala tuli alas, herätti Hänen ruumiinsa ja antoi Hänelle elämän. Hän otti Jeesuksen ruumiin, asetti Hänet kirkkautensa oikealle puolelle ja lähetti alas Pyhän Henkensä liiton vahvistukseksi.

Niin se on, veli, älä jää vaille sitä. Ilman Pyhän Hengen kastetta sinä olet kadotettu. Se on ainoa... Silloin sinun ei enää tarvitse surra, pääsetkö taivaaseen. Jos täällä sisällä ei ole mitään yliluonnollista, ei ovi siellä ole avautuva. Sinä voisit päästä siihen asti ja lyödä pääsi siihen, mutta kun Jumalan Henki on meissä, on sisällä asuva Jumalan Henki kohottava oven saranoiltansa. Sinulla täytyy olla Hänet itsessäsi, jotta sinulle avattaisiin siellä. Tämä pitää paikkansa. Sinä olet tuomittu jo sen perusteella, mitä sinä Jeesuksesta Kristuksesta ajattelet.

Katsokaa, siellä Hän on haavoitettuna, lyötynä, lävistettynä. Hänen sielunsa meni Jumalan luokse. Jumala siunasi Häntä. Sitten Hänen sielunsa palasi takaisin Pyhän Hengen kasteen muodossa, joka tulee jokaisen uskovaisen ylle, pyhittää ja puhdistaa hänet, siivoaa hänen mielensä ja sydämensä ja jonkinlainen määrä Pyhää Henkeä jää sinne. Sama pyhä Henki, joka tulee meidän osaksemme, on sama, joka toi Jeesuksen ruumiin haudasta ja Hän on vaikuttava ylöstempaamiseen. Liiton täytyy pitää yhtä sen kanssa, kun Häntä lyötiin siellä ja Hän antoi ruumiinsa. Hän palasi takaisin Jumalan luokse, ja Henki palasi takaisin maan päälle. Silloin täytyy sinun henkesi olla samanlainen henki, muussa tapauksessa sinä olet menettävä kohtaamisen tuossa paikassa. Amen. Kyllä! Ei niin, että te itse teette sen, vaan koska jotakin, nimittäin Jumalan rakkaus on vuodatettu teidän sieluunne ja jokainen maanpäällinen idoli on revitty pois. Niin se on.

Meissä on jotakin, joka huutaa ja anoo Jumalan puoleen. Se on sinun sielusi sinussa, joka huutaa taivaallisen Isän puoleen. Niin se on. Se antaa sinulle uskon ja sinusta tulee Aabrahamin siemen. Sinä uskot Jumalan lupauksen niin kuin Aabrahamkin teki. Vaikka sinun täytyykin odottaa, uskot sinä sen kuitenkin. Uskollisuus. Aabraham ei sallinut epäuskon horjuttaa Jumalan lupausta, vaan hän tuli yhä vahvemmaksi ja antoi Jumalalle kunnian.

Sinullako on vaivannäkö säilyä pelastettuna herätyksestä toiseen ja sitten sinä kutsut itseäsi Aabrahamin siemeneksi? Koettele ensin kaikki. Älä tuomitse mitään väärin. Pysy lujana ja sopusoinnussa Sanan kanssa. Aabraham ei antanut epäuskon eksyttää itseään Jumalan lupauksen suhteen. Kun Hän sanoi hänelle, että Hän antaisi hänelle pojan, odotti hän kaksikymmentäviisi vuotta ja tuli yhä vahvemmaksi. Hän kasvoi Herran armossa ja tuntemisessa. Amen.

Ei niin, että minä päätin saarnata. Minun sisimmässäni alkoi saarnata. Niin se on. Jumala kutsuu ja valitsee. Teidän täytyy sen suhteen olla selvillä siitä, että on olemassa ihmisiä jotka eivät pelastu. On olemassa ihmisiä, jotka eivät koskaan tule pelastetuiksi. Aivan saman tekevää mitä he tekevätkin. Te tiedätte sen. On olemassa ihmisiä jotka ovat määrätyt olemaan kadotetut. On olemassa ihmisiä, jotka ovat ennalta määrätyt olemaan pelastetut. Kaikki, jotka ovat ennalta määrätyt pelastukseen, tulevat pelastetuiksi, huolimatta kaikista olosuhteista. (Room. 8: 28- 30)

Tätä te ette ole ottaneet niin hyvin vastaan. Näyttää siltä kuin te ette olisi käsittäneet sitä. Menkäämme Uuteen Testamenttiin nähdäksemme, mitä Jumala sanoo. Antakaa minulle Roomalaiskirje 9. muutamaksi minuutiksi ja me tulemme näkemään pitääkö se paikkansa vai ei. Me tulemme näkemään, sanoiko Jumala, että jotkut tulevat kadotetuiksi ja jotkut eivät. Rakastatteko te Jumalan Sanaa? Nähkäämme nyt mitä se sanoo. Kuulkaa tarkoin, ottakaa itsellenne aikaa. Älkää olko kiireessä! Huomatkaa, Roomalaiskirje 9. Paavali puhuu Uudessa Testamentissa. Minä tulen antamaan teille vielä monia kohtia Vanhasta Testamentista.

Joka kirjoittaa muistiin Raamatun kohtia, ottakoon myöskin Juuda 4. "Sillä teidän keskuuteenne on pujahtanut eräitä ihmisiä, joiden jo aikoja sitten on kirjoitettu tulevan tähän tuomioon, jumalattomia, jotka kääntävät meidän Jumalamme armon irstaudeksi." Ja niin kuin Jannes ja Jambres vastustivat Moosesta, niin nuokin vastaavat totuutta, nuo mieleltään turmeltuneet ihmiset, joka eivät uskonkoetusta kestä. Jumala sanoi, että he tulisivat olemaan ja he ovat täällä. (2. Tim. 3: 1- 10)

Katsokaa näitä vääriä asioita. Menkää ulos, menkää läpi helluntaiseurakuntien, metodistien, baptistien, pyhitysihmisten kaikkialla, minne voitte mennä; te voitte löytää ihmisiä, jotka jäljittelevät sitä. Ihmisiä, jotka väittävät olevansa sitä: "Oi kunnia Jumalalle, halleluja!"

Joitakin päiviä sitten eräs nainen sanoi: "Minulla on kymmenen lasta, mutta kunnia Jumalalle, Herra on kutsunut minut saarnaamaan Evankeliumia, halleluja! Minä lähden tehdäkseni sen." Jotakin sellaista Herra ei ole tehnyt. Hän ei ole milloinkaan tehnyt sitä eikä Hän tule milloinkaan sitä tekemään, sillä Hän sanoi, että Hän ei tekisi sitä. Mutta nyt, oi, hän oli tätä mieltä. Varmasti! Jumala antoi hänelle kasvatettavaksi kymmenen lasta, ja se hänen olisi pitänyt tehdä. Mutta asia on niin, että he itse nostavat itsensä sellaiseen innostukseen.

No niin, he sanovat: "Minä en tarvitse ketään, joka minua opettaa. Kunnia Jumalalle, minulla on Pyhä Henki." No niin, silloin oli Pyhä Henki väärässä, kun Hän sanoi, että Hän lähettäisi seurakuntaan opettajia. Jumala asettaa seurakuntaan opettajia ja sitten se on ratkaistu. Miksi Hän olisi asettanut opettajia, jos Pyhä Henki tekisi kaiken opetuksen? Nähkää!

Mitä ihmiset vesikasteen lisäksi tarvitsevat, on heidän ymmärryksensä kaste. Tämä pitää paikkansa. Suokaa anteeksi tämä terävä huomautus, mutta minä tahtoisin, että se uppoaa syvälle. Me haluaisimme herätyksen, ja veli, sinun täytyy asettaa se liikkeelle. Ennen kuin sinä voit tehdä sen, täytyy sinun heittää saatana ulos. Älä väittele hänen kanssaan. Ota asemasi ja pysy siinä. Kaikkialla maailmassa häntä vastaan täytyy taistella, ja jokaisen kristityn, joka milloinkaan on ollut Jumalan puolella, on täytynyt taistella häntä vastaan. Mutta kun sinä tunnet paikkasi ja tiedät, että se on totuus, että se on NÄIN SANOO HERRA, voit sinä seistä siinä.

Sinä sanot: "No niin, kunnia Jumalalle, minut pelastettiin, koska minä lakkasin ryyppäämästä, kunnia Jumalalle, minulla kulki väristys selkää pitkin. Humiseva, mahtava tuuli osui kasvoihini. Uskotko sinä sen veli Branham?" Varmasti. Mutta minä tahtoisin ensin tietää mistä tämä humiseva, mahtava tuuli tuli. Katsokaahan, se pitää paikkansa. Varmasti. Tämä väristys on kunnossa, mutta minä en ole pelastettu, koska minulla oli tämä väristys, enkä koska tunsin humisevan, mahtavan tuulen. Etkö sinä usko siihen veli? Kyllä, minä teen niin. Mutta odotapa hetki. Osoittakaamme se kirjoituksilla. Tällä tavoin on paholaisella monenlaisia jäljitelmiä.

Minä olen pelastettu, koska minä olen täyttänyt Jumalan vaatimuksen. Hän kutsui minut ja minä tiedän, että hän on kutsunut minut. Minä olen ottanut Hänet vastaan Hänen Sanansa perustuksella. Sen tähden minä voin sanoa saatanalle: "Näin sanoo Herra."

Kun Jeesus oli täällä maan päällä, Hän oli Jumala, Hän oli Immanuel. Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa. Hän ei käyttänyt suuria lahjojaan, kun Hän kohtasi saatanan, vaan sanoi: "On kirjoitettu, sinun ei tule kiusata Herraa sinun Jumalaasi." Hän voitti hänet. Tämä se on. Tuntea Kirjoitukset. Saatana myöskin tuntee ne, mutta teidän täytyy tietää, miten te oikealla tavalla jaatte, käytätte Jumalan Sanaa. Katsokaa.

Tarkatkaa ja kuulkaa, mitä Paavali sanoo. Kuinka monet ottaisivat vastaan Paavalin opin, kun hän sanoi: "Jos enkeli taivaasta julistaa jotakin muuta, hän olkoon kirottu." "Minä sanon totuuden Kristuksessa, en valehtele. Minun omatuntoni todistaa minusta Pyhässä Hengessä."

Kuulkaa Paavalia, joka oli varma siitä, ja esitti sen siten, että te absoluuttisesti tiedätte sen. "Minä kannan raskasta murhetta ja lakkaamatonta kipua sydämessäni. Mielelläni soisin olevani kirottu pois Kristuksesta veljieni tähden.

Te olette kuulleet että sanotaan: "Oi, kaikki juutalaiset ovat Jumalan valittu kansa." Se ei pidä paikkaansa. Juutalaiset kokonaisuutena eivät ole Jumalan valittu kansa, ei, eivät ole sitä. Kuulkaa sanooko Paavali saman, ja hän oli juutalainen. Katsokaahan, Aabrahamilla oli kahdeksan poikaa, sen te tiedätte. He olivat kaikki Aabrahamin siementä, mutta: "Iisakista sinä olet saava siemenesi." Ei muissa, ei Ismaelissa eikä kolmannen vaimon kuudessa pojassa, jotka Aabrahamilla oli. Ei! Iisakissa sinä olet saava siemenesi. (Tähän lainaus Room. 9.) Pitääkö tämä paikkansa? Niinpä eivät kaikki ole israelilaisia jotka ovat juutalaisia. He eivät ole sitä. Tarkatkaa sitä.

"Eivätkä kaikki olleet sen tähden, että olivat Aabrahamin siementä, myöskin hänen lapsiansa, vaan Iisakista sinä olet saava jälkeläisesi. " Ei muista juutalaisista, vaan Iisakista. Iisakin kautta tuli Kristus. Se oli Aabrahamin siemen, Kristus. Aabrahamin siemen ei ollut ensi sijassa sukupuolinen siemen, se oli hänen uskonsa, jonka Jumala tunnusti. Niinpä se on myöskin usko meissä Kristuksen kuolemaan, hautaamiseen ja ylösnousemiseen, joka tekee meidät Aabrahamin siemeneksi.

Aabraham ympärileikattiin sinetiksi hänen uskonsa lupaukselle. No niin, hän ei vastaanottanut sitä ympärileikkaamisen kautta. Hän sai lupauksen ennen ympärileikkaamista. Pitääkö tämä paikkansa, vanhimmat? (Eräs veli sanoo, amen) missä on tuo toinen veli, saarnaaja, jonka näin istuvan täällä? Minä uskon, että hän äänittää tuolla takana.

Hän vastaanotti lupauksen, ennen kuin hänet ympärileikattiin. Roomalaiskirje 4 sanoo sen teille. Hän vastaanotti lupauksen ennen kuin hänet ympärileikattiin. Ympärileikkaaminen annettiin hänelle hänen uskonkuuliaisuutensa sinetiksi. No niin, tämä on syy siihen, miksi Billy Graham, Charles Fuller, Billings ja kaikki nämä baptistiveljet puhuvat siten. Minä olen monien heidän kanssansa puhunut siitä, myöskin Rufus Mosleyn kanssa. Hän sanoi: "No niin, meillä on 20000 kääntynyttä kahdessa viikossa." Myöhemmin he eivät löytäneet kahtakymmentä. Minä sanoin: "He eivät olleet kääntyneet." "Oi", hän sanoi, "He ottivat Jeesuksen Kristuksen vastaan henkilökohtaisena vapahtajanansa." Minä sanoin : "siitä huolimatta he eivät ole kääntyneet." Tämä pitää paikkansa. Te ette ole kääntyneet, kunnes... kääntynyt merkitsee muuttunut.

Pietari oli uskonut Herraan, hän oli kastettu, hän oli vastaanottanut voiman parantaa sairaita, ajaa ulos riivaajia, herättää kuolleita. Jeesus sanoi hänelle ristiinnaulitsemisen iltana: "Kun sinä palajat, vahvista veljiäsi." Pitääkö paikkansa? Hän oli pelastettu ja pyhitetty, mutta ei kääntynyt. Tämä on Kirjoitukset.

"Oi oliko hän pyhitetty?" Kyllä varmasti! Johannes 17: 17 sanotaan: "Pyhitä heidät ISÄ, totuudessasi." Oletteko sitä mieltä, että hän olisi pannut henkensä arvottomaan astiaan? He menivät ulos ja ajoivat ulos riivaajia, tulivat takaisin ja riemuitsivat. Niin se on, te metodistit. He tulivat takaisin, riemuitsivat ja ylistivät Jumalaa ja sanoivat: "Jopa paholaiset ovat meille alamaisia." Oi, hetkinen. Matteus 10 Hän sanoi: "Älkää iloitko siitä, että paholaiset ovat teille alamaisia, vaan iloitkaa siitä, että teidän nimenne ovat kirjoitettuna taivaassa." Pitääkö tämä paikkansa?

Nyt minä haluaisin, että te hetkeksi hiljennytte. Juudas oli heidän kanssansa. Pitääkö tämä paikkansa? Juudas oli suuri ankka lammikossa. Hän iloitsi ja riemuitsi myöskin. Hän oli mukana seurakunnassa, mutta ei siihen asti, kun helluntai tuli. Ennen kuin he olivat helluntain edessä, vastaanottaaksensa Pyhän Hengen kasteen, hän kieltäytyi ja kavalsi Jeesuksen. Tämä oli antikristus. Tämä henki laskeutuu myöskin tänään ja saarnaa vanhurskauttamista uskon kautta ja kaikkea muuta, ja liikkuu Pyhän Hengen kasteeseen asti, ja silloin se näyttää värinsä. Tämä pitää paikkansa.

Katsokaahan noita kymmentä neitsyttä, jotka lähtivät. He kaikki olivat neitsyitä. Viisi kuitenkin oli tyhmiä. Viidellä oli öljyä ruukuissaan. Mitä on tuo öljy? Pyhä Henki. Näettekö? Se pitää paikkansa. He kaikki olivat neitsyitä, elivät hyvää, puhdasta elämää.

Te sanotte: "Veli Branham, minä en käy tansseissa, minä en käy elokuvissa." Se on vain moraalinen asia, ellei sitten mitään yliluonnollista tapahdu. Ei koska sinä riemuitsit, ei koska sinä puhuit kielillä, ei koska sinä hypit ylös ja alas, ei koska sinä teit jotakin, vaan koska jotakin yliluonnollista tapahtui sinun sydämessäsi, mikä muutti sinut ja toi sinut sisälle. Sinä olet sinetöity Jumalassa. Sinä olet ankkuroitu. Tämä pitää paikkansa.

No niin, etkö sinä usko siihen? Minä uskon riemuitsemiseen, minä uskon kaikkiin näihin asioihin, mutta se ei ole vastaus. Metodistit ajattelivat, että kun he riemuitsevat, heillä oli se, mutta he totesivat, että se ei pitänyt paikkaansa. Monet heistä ovat riemuinneet eivätkä ole vastaanottaneet sitä. Sitten tulivat esiin helluntailaiset, puhuivat kielillä ja sanoivat: "Meillä on se." Mutta he totesivat, että se ei pitänyt paikkaansa. Monet puhuivat kielillä, eikä heillä ollut mitään. "Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelten kielellä, mutta minulla ei olisi rakkautta, niin se ei hyödyttäisi minua mitään." Heillä ei ollut sitä. Tämä pitää paikkansa. Tämä on syy siihen, että koko maailma tuli sen eksyttämäksi ja kaikki nämä asiat tapahtuivat. Tämä ei ole vastaus. Ei jokin lihallinen esitys tai tunneliikehdintä, vaan jotakin mikä tapahtuu sisimmässä, jonka kautta koko sinun mielesi ja koko sinun luontosi muuttuu. Sinä olet kääntynyt; et sinä, vaan Kristus tuli sinuun ja on käännyttänyt sinut. Sinun luontosi on kuollut, vanha ihminen, sinä synnyit uudesti ja sinusta tuli uusi ihminen. Huomatkaa se! Amen.

Tulee myöhä eikö vain? Sanokaa minulle veljet pienen ajan kuluttua, jos minä käytän liian pitkästi aikaa. Minun täytyy päästä Israelin lapsiin hetkessä, mutta minä haluaisin näyttää teille, että on Jumalan asia tehdä nämä asiat. Rakastatteko te minua vielä? Hyvä. Rukoilkaa edelleenkin minun puolestani. Hyvä on.

"Eivät kaikki, jotka ovat Aabrahamin siementä, ole hänen lapsiansa, vaan Iisakista sinä saat jälkeläisesi." Tämän minä haluan sanoa. "Eivät ruumiilliset lapset ole siten Jumalan lapsia, vaan lupausten lapset lasketaan jälkeläisiksi."

"Lupausten lapset." Mitä luvattiin? Millainen lupaus? Jonka Jumala oli antanut ennen maailman perustamista. Hän sanoi heille: "Tämä on se siemen!" Ei koska olette lakanneet tekemästä sitä ja tätä, lakanneet valehtelemasta ja varastamasta. Nämä ovat vain moraalisia toimenpiteitä, jotka myöskin hyvä kansalainen tekee. Te ette voi kutsua itseänne kristityiksi, ennen kuin täällä sisällä tapahtuu jotakin, ennen kuin olette uudistetut. Tarkatkaa!

Sillä näin kuuluu lupaus: "Tähän aikaan vuodesta minä tulen ja Saaralla on oleva poika, eikä ainoastaan näin, vaan myöskin Rebekka on oleva raskaana tästä yhdestä ja samasta miehestä. Pankaa takkinne päällenne ja kypärä päähän. Tämä on antava teille toisenlaisen näkemyksen.

"Sillä ennen kuin molemmat lapset ovat syntyneet (nämä ovat Eesau ja Jaakob), jo ennen kuin kumpikaan oli tehnyt jotakin hyvää tai pahaa, jo silloin - jotta Jumalan ennaltamäärääminen vapaasta tahdosta pysyisi..." Minä annan tämän painua syvään. Herätkää! Ennen kuin Eesau ja Jaakob olivat syntyneet, ennen kuin he pystyivät erottamaan hyvää ja pahaa. "Jotta Jumalan ennaltamäärääminen vapaasta tahdosta pysyisi voimassa riippumatta teoista, vaan kysymys on kutsuvasta."

Oi minä ajattelen, että te olette lakanneet syömästä lihaa, että tulisitte pelastetuiksi. Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Jos sinä olet pelastettu, on Jumala kutsunut sinut ennen maailman perustamista ja pelastanut sinut. Pitääkö tämä paikkansa? Nyt huomatkaa! Niin kuin on kirjoitettu: "Rebekalle sanottiin: Vanhempi on palveleva nuorempaa." Niin kuin myöskin on kirjoitettu: "Jaakobia minä rakastin, mutta Eesauta minä vihasin." Ennen kuin kumpikaan lapsi oli syntynyt, sanoi Jumala: "Minä rakastan toista ja vihaan toista." Onko tämä Jumalan sanaa? Minä en ole vastuussa siitä, minun tulee vain saarnata se.

No niin, valitseminen ei ole se mitä sinun täytyy tehdä. Se on se, mitä Jumala on jo tehnyt. Jumala teki sen Kristuksessa sinun puolestasi ennen maailman perustamista. "Kaikki, jotka Isä on minulle antanut, tulevat Minun luokseni. Halleluja! Oi miten ihanaa! Suokaa minulle anteeksi, minä en ole kiihtynyt, vaan iloinen.

"Kaikki jotka Isä on antanut minulle, tulevat Minun luokseni ja joka minun luokseni tulee, sitä Minä en heitä ulos. Hän, joka syö minun lihaani ja juo minun vertani, sen jälkeen kun Minä olen vastaanottanut Hengen, hänellä on iankaikkinen elämä ja Minä olen herättävä hänet viimeisenä päivänä."

Mitä te pelkäätte? Jumala antoi lupaukset ilman ehtoja. Jumalan rakkaus kaikuu sydämessäsi ja sinä tiedät, että olet tunkeutunut kuolemasta elämään. Sinä rakastat jokaista ja sinulle koko maailma näyttää toisenlaiselta. Se on sisälle ankkuroitu ja mikään ei liikuta sinua. Iloitse yksinkertaisesti ja kulje eteenpäin. Kunnia Jumalalle! Älä salli minkään kääntää itseäsi pois. Ehkä sinä etäännyt, tulet kylmäksi ja sinua ravistellaan sinne ja tänne, mutta Jumalan siemen pysyy uskollisena. Raamattu sanoo: "Vaikka me olisimme uskottomia, niin Hän pysyy kuitenkin uskollisena." Hän on totinen, Hän pysyy uskollisena.

Nyt tarkatkaa. Lukekaamme: "Mitä siis sanomme? Ei kaiketi Jumalassa ole vääryyttä? Pois se! Sillä Moosekselle Hän sanoo: "Minä olen armollinen, kenelle olen armollinen ja armahdan, ketä armahdan. Te sanotte: "Kunnia Jumalalle! Halleluja. Minä tulen pelastetuksi ennen kuin kuolen." Tuletko sinä? Jumalalla on jotain sanottavaa siitä.

"Niin se ei siis ole sen vallassa, joka tahtoo, eikä sen, joka juoksee, vaan Jumalan, joka on armollinen." Ei ole kysymys siitä, joka juoksee tai tahtoo sitä, vaan Jumalasta, joka osoittaa laupeutta. Se on Jumalan valinta. Jumala tekee, mitä Hän haluaa.

Tarkatkaa vielä hiukan. Minä olen alleviivannut sen täällä niin punaisella, että minä melkein en pysty lukemaan sitä. Minä olen lukenut sen niin usein. Minä olen alleviivannut sen niin voimakkaasti punaisella musteella. Huomenna minä otan mukaan toisen Raamattuni. Sillä Raamattu sanoi faraolle: "Juuri sitä varten minä nostin sinut esiin, että näyttäisin sinussa voimani ja että minun nimeni julistettaisiin kaiken maan päällä."

Jumala salli faaraon nousta ja kovetti hänen sydämensä tätä tarkoitusta varten. Jumala salli Juudas Iskariotin astua esiin. Hän syntyi kadotuksen lapsena. Pitääkö tämä paikkansa? Jumala sanoi Eesaun ja Jaakobin äidille ennen kuin he syntyivät, mitä tulisi tapahtumaan. Hän vihasi toista ja rakasti toista. Onko tämä totta? Niin se on Jumala, joka tekee kaiken kaikessa ja sinulla ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Jos Jumala on kutsunut sinut, niin kaikuu Jumalan rakkaus sinun sydämessäsi. Kaikki jotka Hän on kutsunut, tulevat Hänen luoksensa, eikä kukaan ole oleva kadotettu. Jumala on luvannut sen. Hän sanoi: "Ei yksikään heistä ole tuleva kadotetuksi. Kaikki, jotka Isä on antanut Minulle tulevat minun luokseni, eikä yksikään heistä joudu kadotetuksi, paitsi Juudas Iskariot, jotta Kirjoitukset täyttyisivät. Minä olen herättävä heidät viimeisenä päivänä."

No niin. Te, jotka aikaisemmin todistitte, että olette kristittyjä. Minkä kautta te tulitte kristityiksi? Koska Jumala ennen maailman perustamista on kutsunut teidät olemaan kristittyjä, on teistä tullut kristittyjä. Te olette pelastetut, täytetyt Pyhällä Hengellä ja teillä on iankaikkinen elämä. Miksi Hän on antanut teille Pyhän Hengen? Teidän uskonne sinetiksi. Ensin teillä oli usko.

No niin, te sanotte: "Sinä aikaisemmin puhuit Billy Grahamista ja niistä, jotka antavat kehotuksen: "Kuinka monet haluaisivat ottaa vastaan Kristuksen henkilökohtaisena vapahtajanansa, kohottakaa kätenne." Onko tämä oikein? Varmastikin se on oikein. Se on hyvä mutta se on vasta alku. Jos te sitten todella uskotte ja todella vastaanotatte sen sydämeenne ja te olette vastaanottaneet oikean opetuksen, silloin Pyhä Henki tulee ympärileikkauksena, niin kuin Hän Aabrahamille antoi sen vahvistuksena, sen jälkeen kun tämä oli uskonut.

No niin, ihmiset sanovat: "Pitäkäämme odotuskokous. Kunnia Jumalalle. Ja jälleen palatkaamme takaisin. Ylistys Jumalalle! Odottakaamme Pyhää Henkeä. Jotakin sellaista ei ole olemassa. Odottaminen ei tarkoita rukousta. Odottaminen tarkoittaa odottamista. Kuinka monet tietävät, että odottaminen tarkoittaa odottamista? Jeesus sanoi: "Odottakaa Jerusalemissa kunnes vastaanotatte lupauksen." Minä en tiedä, mitä he tekivät. Varmastikin he rukoilivat. Minä en tiedä sitä.

Mutta sen jälkeen heidän ei enää koskaan tarvinnut odottaa. "Kun Pietari vielä puhui, lankesi Pyhä Henki heidän yllensä." Alas asti. Kun Paavali laski kätensä heidän päällensä, tuli Pyhä Henki heidän yllensä. Pitääkö tämä paikkansa? Katsokaahan, ei mitään odottamista! Pyhä Henki oli siellä ja antoi heille Pyhän Hengen kasteen todistukseksi heidän uskostansa.

Jumala antoi Aabrahamille ympärileikkaamisen hänen uskonsa todisteeksi. Mitä se oli? Mikä on Pyhä Henki? Sanokoon minulle joku, mitä varten Pyhä Henki on. Se on merkki. Pitääkö tämä paikkansa? Mitä on ympärileikkaus? Merkki. Pitääkö tämä paikkansa? Merkki. Jumala antoi ympärileikkaamisen kautta merkin siitä, että hän oli vastaanottanut Aabrahamin.

Jos sinä sanot: "Minä uskon Jumalaan, minä uskon Jeesusta Kristusta, silloin Jumala antaa Pyhän hengen kasteen merkiksi siitä, että hän on vastaanottanut sinun uskosi. Halleluja! Silloin te olette sinetöidyt Jumalan valtakuntaan. Ei seuraavaan herätykseen asti, vaan teidän lunastuksenne päivään asti. (Ef.4: 30) "Älkää murehduttako Jumalan Pyhää Henkeä, jolla te olette sinetöidyt lunastuksenne päivään asti." Näettekö?

Nyt menkäämme nopeasti muutamaksi minuutiksi 1. Mooseksen kirjaan 45. lukuun. Minä olen ottava asiat tässä lyhyesti ja ottava Israelin lapset esiin ja huomenillalla jatkava siitä. Olen pahoillani, että tänään on tullut liian myöhä, mutta minun täytyy ensin löytää alku.

Aabraham oli vastaanottanut lupauksen. Iisak tuli. Te tunnette uhraamisen. Minä haluaisin näyttää teille, että seurakunnan valitseminen siihen aikaan, tapahtui Jumalan puolelta, niin kuin myöskin tänään. Hän kutsui Aabrahamin valitsemisen kautta. Hän kutsuu seurakunnan valitsemisen kautta. Hän antoi Aabrahamille lupauksen ja Aabraham uskoi sen, ja Hän kutsuu seurakunnan tänään. Uskotteko te Jeesukseen Kristukseen? Ensiksi te olette uskoneet. Sen jälkeen Jumala antoi Aabrahamille ja hänen lapsillensa, hänen siemenellensä ympärileikkaamisen merkiksi, ja tänään Hän antaa sinulle Pyhän Hengen merkiksi.

Mitä vaikuttaa Pyhä Henki ihmisessä tänään, kun hän vastaanottaa Hänet? Se on ympärileikkaaminen. Eikö Stefanus sanonutkin sitä Apt., kun hän sanoi: "Oi te korviltanne ja silmiltänne ympärileikkaamattomat, aina te vastustatte Pyhää Henkeä, niin kuin teidän isänne, niin myöskin te." Pitääkö tämä paikkansa? Pyhä Henki on ympärileikkaaminen. Mitä tapahtuu ympärileikkaamisen kautta? Liha ympärileikataan, maailman asiat leikataan pois. Se erottaa sinut maailman asioista ja rakkaudesta maailmaan, lihan rakkaudesta, elämän korkeudesta. Se leikkaa kaiken tämän pois sinusta. Sinulla ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Hän itse tekee sen ja vie sinut rakkauden suhteeseen Jeesuksen Kristuksen kanssa, kuolemattomaan rakkauteen. "Ei mikään voi erottaa sinua Jumalan rakkaudesta, joka on Jeesuksessa Kristuksessa."

Hän on kutsunut sinut, suorittanut sinussa ympärileikkaamisen, vienyt Häneen ja ennalta määrännyt iankaikkiseen päämääräsi. Jos tämä ei saa uskovaisia riemuitsemaan, niin silloin minä en tiedä mikä sen saisi aikaan. Jos tämä ei saa heräämään ihmistä, joka on Kristuksessa, silloin minä en tiedä mikä voisi ravistella hänet hereille. Minä uskon, että silloin hän on kaksinkertaisesti kuollut, juurineen irti repäisty. Ettekö tekin ole samaa mieltä? Tämä pitää paikkansa.

No niin, Hän on kutsunut, Hän on tuonut siemenensä esiin. Tämä siemen tuli Aabrahamin kautta, sitten Iisakin, sitten Jaakobin, sitten Joosefin. Nyt huomatkaa, jos meillä olisi aikaa, niin me menisimme siihen, mutta ei nyt. Katsokaahan. Valinta Aabrahamissa!

Oletteko huomanneet neljä patriarkkaa toistensa perään; Heistä lähtivät nuo Israelin heimon kaksitoista patriarkkaa. Pitääkö tämä paikkansa? Se ei lakannut milloinkaan, ennen kuin se tuli "yhteen", Aabrahamin siemeneen, inhimilliseen olentoon, joka oli Kristus. Hänet kirkastettiin täällä maan päällä ja kohotettiin Jumalan luokse. Pyhä Henki tuli takaisin ja levisi kaikkien kansojen ylle täyttääksensä maan Herran tuntemisella taivaaseen asti. Oi, tämän tekee Pyhä Henki vielä tänäänkin.

Tarkatkaa, valinta Aabrahamissa, vanhurskauttaminen Iisakissa, armo Jaakobissa, täydellisyys Joosefissa. Ei yhtään ainoata asiaa ole kirjoitettu Joosefia vastaan. Tämä on täyteys. Oli kolme astetta Israelin lasten maallisessa vaelluksessa, ja neljännessä he menivät sisälle luvattuun maahan, joka kuvaa tuhatvuotista valtakuntaa. Pakanoista koostuva seurakunta kulkee myöskin kolmen vaiheen lävitse. Tällä viikolla minä tulen, jos Jumala suo, näyttämään teille Raamatun perusteella, että me olemme nyt kolmannessa vaiheessa. Valmiit menemään tuhatvuotiseen valtakuntaan.

Tarkatkaa, Joosefin aikana kaikki tuli kohokohtaansa Joosefissa. Mitä täydellinen mies, isällensä lahjoitettu, isänsä rakastama, veljiensä vihaama. No niin, meidän täytyy kiiruhtaa. Suokaa minulle jakamaton huomioonne. Isänsä rakastama, veljiensä vihaama. Niin oli Herran Jeesuksen suhteen. Katsokaahan, Jeesuksen toimenpiteet elettiin jokaisessa luonteen ominaisuudessa. Katsokaa Joosefia, täydellistä. Oi kunpa me voisimme viipyä viikkoja hänessä. Katsokaa, veljiensä vihaama, isänsä rakastama. Miksi? Hän oli hengellinen mies. Hän näki näkyjä, voi selittää unia. Hän oli hengellinen. Hänen veljensä sanoivat: "Mieletöntä, jättäkää meidät rauhaan."

Katsokaa tämänpäiväisiä seurakuntia. Tarkatkaa hengellistä puolta. Herraa Jeesusta seurakunnissa tänään vihaavat kaikki virtaukset. Tämä pitää täsmälleen paikkansa. He pilkkasivat Häntä ja pitivät Häntä fanaatikkona. No niin, niin täytyy olla. Tässä on vastakuva, siellä varjokuva.

Te sanotte: "Veli Branham, jos minä vastaanotan Pyhän Hengen, niin kaikki nauravat minut ulos." Katsokaahan, jos he eivät tee sitä, niin silloin sinä et ole vastaanottanut sitä. Teidän täytyy tulla maailman vihaamiksi. Jeesus sanoi: "Jos he kutsuivat talon isäntää Beelsebuliksi, niin kuinka paljon enemmän he ovat tekevä sen hänen opetuslastensa kohdalla; niiden kohdalla, jotka kuuluvat hänen huoneeseensa. Tarkatkaa!

Hänen isänsä rakasti Häntä. Me emme voi erota siitä, jättää sitä. Hänen isänsä antoi hänelle kirjavan viitan. Pitääkö tämä paikkansa? Tarkatkaa tätä viittaa, jossa ei ollut yhtään ommelta, joka kuvaa Pyhää Henkeä, joka peitti Hänen ruumiinsa. Tänään se on Pyhä Henki, joka peittää seurakunnan, monivärinen vaate. Sateenkaaressa on seitsemän väriä. Kaikissa väreissä, joita meillä on, esiintyvät seitsemän täydellistä väriä. Nämä värit, jotka sekoittuvat toisiinsa, muodostavat sateenkaaren. Raamatussa sateenkaari merkitsee liittoa. Jumala teki liittonsa Nooan kanssa, ettei Hän enää hävitä maailmaa vedellä, vaan seuraavalla kerralla tulella. Hän antoi hänelle sateenkaaren merkin ja meillä on se yhä vielä. Pitääkö paikkansa?

No niin, jos haluatte avata Ilmestyskirja 1. Johannes näki hänet: "Ja seitsemän kultaisen lampunjalan keskellä, jotka olivat seitsemän seurakuntajaksoa, erään, joka näytti Ihmisen Pojalta."

Me aloitimme Efesosta ja päädyimme Laodikeaan, penseään ajanjaksoon, jossa me nyt olemme. "Heillä on jumalallisuuden ulkokuori, mutta kieltävät sen voiman." He käyvät seurakunnassa, tuovat ihmisiä sisälle ja sanovat: "Ottakaa Kristus vastaan." Sitten kirjoitetaan heidän nimensä kirjaan, mutta he kieltävät Pyhän Hengen kasteen ja voiman, samoin kuin merkit ja ihmeet ja pilkkaavat sitä. Tämä tapahtuu Laodikean seurakuntajaksossa. Jumala on sylkevä heidät pois suustaan. Mutta valitut otetaan sisälle. Oi halleluja! Oi jotakin tulee minun sieluuni, kun minä ajattelen sitä, ystävät! Oi, tämä maailma nykyisessä tilassansa!

Hän seisoi siellä! Hän näytti kuin jaspikselta ja karneol - kiviltä, Ruubenin kivi. Mitä oli karneol? Benjamin! Ensimmäinen ja viimeinen. Hän on ensimmäinen ja viimeinen. Sateenkaari oli hänen päänsä päällä, seitsemän kultaisen lampunjalan keskellä. Sateenkaariliitto, jonka Jumala oli tehnyt Aabrahamin kautta, Iisakin kautta, Kristuksen kautta seurakuntaan asti Pyhän Hengen kasteen kautta. Seitsenvärinen vaate, joka Joosefilla oli, se oli Jeesuksen yllä ja on tänään seurakunnan yllä suojelemassa sitä. Tuo ruumis oli viitan peittämä ja seurakunta ei ole sitä itsestänsä, se on Pyhä Henki, joka peittää teidät verellä. Jumalan liitto, ennalta määrätty ennen maailman perustamista.

Halleluja! Tämän täytyy yksinkertaisesti tulla ulos. Hyvä. Minä ajattelin, että minä halkeaisin. Tarkatkaa! Sallikaa minun sanoa teille jotakin. Ehkä te olette sitä mieltä, että minä olen hullu. Jos minä olen sitä, niin minä olen iloinen ja niinpä jättäkää minut rauhaan. Sallikaa minun sanoa teille jotakin. Miten ei minun tulisi olla iloinen, kun minä tiedän, mitä minä tiedän. Kuinka minä voin pidätellä iloani siitä, mitä minä tiedän. Minä yritän tuoda sen ihmisille. Se tekisi jokaisen iloiseksi.

Joosef oli esikuva Hänestä. Se vaate, jonka Hänen isänsä antoi Hänelle viitaksi... Halleluja! Muistatteko te sen, kun Jeesus kastettiin ja Hän nousi ylös vedestä, avautui taivas Hänen yllänsä ja Pyhä Henki leijaili alas kuin kyyhkynen ja tuli Hänen yllensä ja ääni kuului: "Tämä on Minun rakas poikani, johon Minä olen mielistynyt." Siihen mennessä Hän ei vielä ollut tehnyt yhtään ihmettä. Hän meni sieltä suoraan erämaahan, missä häntä kiusattiin, ja kun Hän tuli sieltä takaisin, meni Hän suoraan parantamaan sairaita Jumalan voimassa.

Tämä on seurakunta: Kun se on kastettu, on se vaatetettu Pyhällä Hengellä, voimalla. Saaran äidinkohtu oli kuolettunut ennen kuin Iisak tuli. Jumala salli sen sillä tavoin. Hän oli kuusikymmentäviisi vuotta vanha, kun hän sai lupauksen. Hän oli yhdeksänkymmentä vuotta vanha kun hän vastaanotti siemenen. Täydellistä, absoluuttista, ilmiömäistä.

Uudestisyntynyt ihminen on ilmiö. Halleluja! Se ei perustu siihen, että se vain vastaanotetaan kohottamalla kätenne. Se on Jumalan lahja, ihme! Uudestisyntynyt - tästä maailmasta otettu ulos, tämän maailman, aistien maailmasta. Kyllä. Miksi? Siksikö, että me olisimme ansainneet sen? Koska Jumala on luvannut sen. Lupaus on varmasti valinnan mukainen.

Joosefin veljet myivät hänet melkein kolmestakymmenestä hopearahasta. Juutalainen seurakunta kavalsi Jeesuksen. Miten on tänään seurakunnassa kavaltaminen! He hankkivat todistusmateriaalia, he yrittävät sitä. Pitäkää tämä lujasti ajatuksissanne! He ovat aikaansaava kirkkojen yhteenliittymän. Amerikan kristilliset kirkot ovat jo kaikkine seurakuntineen liittyneet yhteen. He ovat yhtenä päivänä sitova yhteen kaikki taistellaksensa kommunismia vastaan, ja he ovat liittyvä katolisiin sen jälkeen kun protestantit ja katolilaiset ovat yhtyneet. Ne jotka eivät tunnustaudu mihinkään, jotka seisovat totuuden puolesta, eivätkä taivu heidän oppeihinsa, tulevat kärsimään vainoa. Toisaalta pedon merkki, toisaalta Jumalan Sinetti. Ratkaisun hetki on pian tuleva. Veli, jos tämä ei ole tällä sisällä, niin sinä tulet eksytetyksi yhtä varmasti kuin maailma seisoo. Sillä se on näyttävä niin kauniilta. He ovat sanova: "No niin, kommunismi leviää koko maailmassa. Miksi me emme yhdistyisi ja toisi takaisin kaikkia kristittyjä, koko maailman kristikuntaa." Se on näyttävä niin hyvältä, että ihmiset ovat lankeava siihen. He yhdistävät kirkot ja yrittävät tehdä kristillisyyden yhdeksi. Raamattu sanoo Ilmestyskirjassa, että he asettavat koko voimansa käyttöön ja tekevät pedolle kuvan, joka on harjoittava kaikkea valtaa, mikä aikaisemmin oli pedolla. Varmastikin on niin. Minä toivoisin, että meillä olisi aikaa ottaa mukaan Ilmestyskirja, todetaksemme missä me olemme. Me olemme aivan lopun ajassa, veli. Me olemme ajanjakson lopussa.

Sitten he myivät Joosefin kahdestakymmenestä hopearahasta ja heittivät hänet kaivoon, jotta hän kuolisi. Sitten hänet otettiin esiin ja vietiin pois. Kun hän oli vankilassa, oli siellä kaksi miestä, viininmaistaja ja leipuri. Toinen oli kadotettu, toinen pelastettu, sen mukaisesti, miten Joosef selitti heidän unensa.

Niin oli myöskin, kun Jeesus riippui ristillä. Kummallakin puolella riippui ryöväri. Toinen joutui kadotetuksi ja toinen pelastui. Tämä pitää paikkansa. Sitten hänet vietiin faaraon luokse ja hän selitti hänelle unen. Sen jälkeen hänet kohotettiin faaraon oikealle puolelle. Kukaan ei voinut puhutella faaraota, tulematta ensin Joosefin puheille. Tämä on täydellinen kuva Jeesuksesta, joka istuu Jumalan oikealla puolella, eikä kukaan tule Jumalan luokse muuta kuin Kristuksen kautta. Täydellinen esikuva.

Huomatkaa, tässä on vielä eräs asia. Pakanakansat ovat lupauksen mukaisesti siementä. Joosef sai morsiamensa pakanoista. Hänen veljensä hylkäsivät hänet. Hän kääntyi pois ja otti morsiamen pakanoista. Pitääkö tämä paikkansa? Faarao antoi hänelle erään papin tyttären morsiameksi. Hän meni naimisiin pakanallisen naisen kanssa, josta tulivat Efraim ja Manasse, jotka yhdessä olivat kuningaskunnan perillisiä, osallisia patriarkkojen lupaukseen.

Huomatkaa, kuinka täydellistä! Jeesus, jonka juutalaiset hylkäsivät, lähetti Pyhän Hengen takaisin. Heitä naurettiin ja heitä pilkattiin ja sanottiin, että he ovat täynnä makeaa viiniä. Pitääkö tämä paikkansa? Jeesus sanoi: "Jos te pilkkaatte minua, niin se annetaan teille anteeksi. Mutta jos te puhutte sanankin Pyhää Henkeä vastaan, niin sitä ei milloinkaan anneta teille anteeksi." Nuo juutalaiset tulivat ja sanoivat: "Oi nämä ihmiset ovat täynnä makeata viiniä. Ha, ha, ha." Ja pilkkasivat heitä. Ei kestänyt enempää kuin kolmekymmentä vuotta, kun Tiitus ympäröi muurit ja he söivät nälässänsä omia lapsiansa. Tiitus toimeenpani verilöylyn heidän keskellänsä ja poltti temppelin Jumalan Sanan mukaisesti. Sitä ei enää rakenneta jälleen, ennen kuin pakanoiden päivät ovat ohitse. Minä valmistaudun muutamassa viikossa vierailemaan Jerusalemissa vanhoilla raunioilla ja itkumuurilla. Sieltä heidät hajotettiin kaikkialle maailmaan, sillä Jumala oli sanonut sen ennalta. Tiitus tuli ja teki sen. Tämä pitää paikkansa. Oi, kun ajatteleekin sitä, millainen kirous hylätä Pyhä Henki! Pyhä Henki vuodatettiin mutta he hylkäsivät hänet.

Kun juutalaiset hylkäsivät hänet, ottivat pakanat sen vastaan. Kuva Morsiamesta. Hän sanoi, että hän kutsuisi kansan kansakunnista nimensä tähden. Nuori tyttö siellä oli aikaisemmin nimeltään Broy. Nyt hän on Branham, hän on minun vaimoni.

Jeesuksen Kristuksen Morsian on kerran oleva Jeesuksen Kristuksen vaimo. Halleluja! Kastettu Hänen Hengellänsä, Hänen nimessänsä täytetty voimalla, puettu Hänen vanhurskautensa. Halleluja! Siellä hän on. Huomatkaa, Morsian oli kansakunnista.

Nyt minä haluaisin lukea loppuun ennen kuin lopetan. Tässä on surullisin kirjoitus, mitä on milloinkaan nähty lopunajassa, jossa me nyt olemme. Morsian kansakunnista oli valittu ja kutsuttu ulos. Asia on melkein lopussansa. Nyt tarkatkaa 45. Lukua. Tämä viittaa juutalaisten ajanlaskun loppuun: "Silloin Joosef ei voinut kauemmin hillitä itseään kaikkien niiden nähden, jotka seisoivat hänen ympärillään. Hän huusi: "Antakaa kaikkien mennä pois minun luotani!" Niin ei ollut ketään saapuvilla, kun Joosef ilmaisi itsensä veljilleen." Niille jotka olivat hyljänneet hänet.

No niin, vielä hetkinen, ennekuin jatkamme. Sen jälkeen kun Joosef oli ollut kaikki nuo vuodet siellä, syntyi nälänhätä kotimaassa. Jumala alkoi vaikuttaa. Pienestä Joosef - parasta oli tullut faaraon oikea käsi, ja tässä olivat hänen veljensä, jotka olivat myyneet hänet ja joista hän oli nähnyt, että he tulisivat kumartumaan hänen eteensä ja jotka olivat kutsuneet häntä uneksujaksi ja näkijäksi ja olivat yrittäneet tappaa hänet. Tämä nyt...

Jeesus sanoi juutalaisille, mitä he olivat, mitä he olivat tehneet ja mitä tapahtuisi. Hän kertoi heille vertauksen talon herrasta, joka lähetti palvelijansa ja sitten oman poikansa, ja miten he tappoivat hänet jne. Mitä Sadon Herra on tekevä kun hän tulee ja löytää nämä pahat palvelijat?

No niin, hetkinen. Tässä on Joosef, täydellinen esikuva, joka seisoi siellä siten niin kuin on oleva, kun juutalaiset palaavat viimeisinä päivinä takaisin, lopussa, kun juutalaiset jälleen tulevat pelastetuiksi ja menevät tuhatvuotiseen valtakuntaan.

He katsovat häntä. Te tiedätte millaisella tavalla Joosef oli tullut sinne ja miten Israel lähetti lapsensa. Heillä oli vain vähän viljaa ja he näkivät nälkää. Joosef oli selittänyt kuninkaan unen ja varastoinut viljaa. Se oli ainoa paikka maailmassa, missä oli syötävää.

Täydellinen esikuva nykyisestä seurakunnasta. Ainoa paikka, mistä jaetaan hengellistä ruokaa, on Jeesuksen Kristuksen Kuningaskunta. Te voitte ottaa jonkin vanhan seurakunnan opinkappaleen ja lausua joitakin apostolien tunnustuksia ja mitä tahansa te tahdottekin, mutta veli, Henki on elävä Jumala uudestisyntyneessä seurakunnassa. Se on ainoa paikka missä on ruokaa. Nämä juutalaiset ovat eräänä päivänä käsittävä sen ja he ovat tuleva.

Nyt tarkatkaa, kun hän tuli ulos, näki hän pienen Benjaminin ja miten hän käyttäytyi ja tiesi kaikesta. Hän ajatteli isäänsä, äitiänsä, joka kuoli pienen Benjaminin syntyessä. Hän katsoi veljiänsä. He eivät tienneet kuka hän oli. He ajattelivat, että hän olisi suuri prinssi ja pelkäsivät. Kun hän antoi heidän noutaa heidät takaisin, hän kysyi: "Keitä te olette?"

He vastasivat: "Me olemme erään Jaakob- nimisen miehen poikia. Hän on vanha. Hänen nimensä on Israel, mikä merkitsee Herran siunaama." Silloin hän kuuli, että hänen kallis rakas isänsä oli vielä elossa. Kuulkaa, mitä hän sanoi. Hän antoi heidän tuntea itsensä, sen jälkeen kun ovi oli suljettu. Hänen sydämensä, nähkää siellä paloi Jumalan rakkaus yhä vielä. Siellä seisoivat juutalaiset, nälkäänäkevät poikaraukat. Myöskin heidän isänsä näki nälkää ja sanoi: "Menkää sinne ja ostakaa hiukan viljaa. Muuten me kaikki kuolemme nälkään."

Hän piti Benjaminin siellä todisteena. Te tiedätte miten oli. Hän seisoi hänen edessänsä. Hän näki Benjaminin, ja silloin hän ei enää voinut pidätellä itseänsä. Hän antoi jokaisen mennä ulos. Siellä seisoi Joosef ja sanoi: "Minä olen Joosef, teidän veljenne."

Hänen veljensä olivat juuri kertoneet hänelle: "Meillä on vielä eräs veli, jota ei enää ole, villieläin tappoi hänet." Ja niin he juuri puhuivat tämän veljen kanssa. Hän oli heidän veljensä Joosef, joka seisoi siellä.

Hän antoi kaikkien mennä ulos. Sitten hän paljasti itsensä heille. Hän sanoi: "Minä olen Joosef, teidän veljenne." Ja he, patriarkat, pelkäsivät. He olivat kauhuissansa ja hän sanoi: "Älkää peljätkö." Hän itki niin äänekkäästi, että he kuulivat sen faaraon palatsiin asti. He kuulivat hänen huutavan ja itkevän. Hän juoksi Benjaminin luokse ja pani kätensä hänen ympärillensä. Hän syleili ja suuteli häntä ja vaipui hänen kaulaansa ja alkoi itkeä ja sanoi: "Te sanoitte, että minun vanha isä-parkani elää vielä Kanaanin maassa." Millainen tunne! Katsokaahan. Jumalan rakkaus, joka vuodatettiin. "Minun isäni elää vielä, ja minä annan hänelle viljaa." Hän oli niin liikutettu, että huusi äänekkäästi.

Oi, minä kysyn itseltäni: "Miten on oleva tuona päivänä, kun meidän Herramme on murtautuva itäisen horisontin lävitse ja palaava. Halleluja!

Silloin hän huusi ja itki. Tuo suuri ruhtinas seisoi siellä patriarkkojen kanssa. Hän sanoi: "Älköön teistä tuntuko pahalta, Jumala lähetti minut." Nähkää Pyhä Henki, nähkää mitä jumalallinen rakkaus on tekevä! Hän sanoi: "Jumala on lähettänyt minut tänne, älkää olko häpeissänne itsestänne. Jumala on lähettänyt minut tänne säilyttääksensä elämän."

Miksi Jumala lähetti minut tänne, jollei sitten säilyttämään elämän? Mitä varten on Pyhä Henki muutoin täällä, kuin säilyttääksensä elämän? Juutalaiset hylkäsivät Hänet ja hänet lähetettiin pakanoiden luokse säilyttääksensä elämän. Oletteko tänä iltana käsittäneet sen ystäväni? Sitten hän sanoi: "Elääkö minun isäni vielä?" Ja hän lähetti hänelle vaunuja ja eläimiä häntä vastaan. Tuo vanha, sokea, Israel-raukka, vanha profeetta, tuli ulos ja kuuli, että Joosef eli vielä. Hän itki ja sanoi: "Oi, ylistetty olkoon Jumala! Minä tulen vielä kerran kohtaamaan poikani ja koskettamaan häntä."

Kun hänet tuotiin sinne, kohtasi hän hänet. Hänen vanhat heikot sormensa koskettelivat häntä ja löysivät Joosefin kasvot. He polvistuivat siellä ja alkoivat itkeä ja huutaa. Isä ja poika syleilivät toisiansa. Oi, miten ihanaa. Kun minä tänään ajattelen kadotettuja, jotka ovat kaukana Jumalasta, ulkona synnissä, veli, jotka ravitsevat itseänsä kuin siat kaukalosta, ja juoksevat ympäri maailmaa. Etkö haluaisi, sinä, joka niin monta elämäsi vuotta olet tuhlannut erilaisissa huvituksissa ja näissä asioissa, tänä iltana, tämän herätyksen aikana, kääntyä sydämessäsi isän puoleen? Jos olet toiminut väärin, miksi et kohtaisi Häntä tänä iltana, menisi Häntä vastaan ja laittaisi käsiäsi Hänen ympärillensä.

Veli Branham: "Haluatko sinä sanoa minulle, että Jumala vielä rakastaa minua." Hän etsii sinua tänä iltana. Hän etsii sinua. Pyhä Henki on täällä säilyttääkseen elämän, säilyttääksensä sinut, antaaksensa sinulle siunauksen, valitaksensa sinut. Jos te olette Jumalassa valitut, silloin te olette tänä iltana tulleet tänne tarkoitusta varten. Sinä sanot: "Veli Branham, voinko minä pukeutua siihen?"

Miksi sinä tänä iltana olet tullut kokoukseen? Mikä on vaikuttanut sen, että sinä tulit? Oletko sitä mieltä, että paholainen olisi milloinkaan vetänyt sinut kokoukseen? Oi ei, paholainen olisi vetänyt sinut pois siitä. Jumala oli se, joka kutsui. Hän on isä, joka tänä iltana kutsuu sinua. No niin, sinulla on paikka Jumalassa ja Jumala on kutsunut ja kutsunut ja kutsunut. Miksi et ottaisi tätä paikkaa? Jokaisella on paikka varattuna, ja Jumala on jo siihen aikaan ennalta määrännyt, että tämän tulisi olla sinun paikkasi. Jos sinä laiminlyöt ottaa tämän paikan, on joku tekevä sen sinun sijastasi. Jos sinä et vielä tähän iltaan mennessä ole ottanut paikkaasi, suokoon Jumala sen, että sinä tänään otat sen.

Huomenillalla me olemme jatkava. Vuosikausia he viipyivät Egyptissä. Huomenillalla me olemme johtava heidät ulos uhratun karitsan alla Jordanille asti. Olemme ylittävä virran heidän kanssansa toiseen maahan, erämaan jälkeen.

Siunatkoon Herra jokaista teistä. Tämä oli hyvin terävää tänä iltana ja on vaatinut paljon aikaa. Noin puolentoista tunnin ajan, me olemme käyneet läpi kirjoituksia. Olemme siellä ja täällä nostaneet jotakin esiin ja koonnut yhteen. Se oli todella rasittavaa mutta veli, sisar, voitteko tänä iltana käsittää, että se on Jumalan valinta? Kuinka monet uskovat Jumalan valintaan? Kuinka monet uskovat, että Jumala on valinnut teidät ja kutsunut teidät ja että hän on se, joka sen tekee? Oletteko nyt iloisia? Uskotteko te?

Uskotko sinä tänä iltana, että sinä voit nyt jäädä seisomaan ja myöskin huomenna, ja voit sanoa: "Saatana, sinä olet töninyt minua sinne ja tänne, sinä olet tehnyt tämän ja tuon, mutta minun sydämessäni oli koko ajan kolkutus ja veto Jumalan puoleen. Nyt minä käsitän, mikä on minun kutsumukseni. Tuolla ulkona minä en milloinkaan ole oleva tyytyväinen. Minä en milloinkaan tule olemaan tyytyväinen ulkona, sillä Jumala on kutsunut minut. Sen tähden minä valmistaudun nyt heittämään kaikki nämä asiat syrjään ja tulemaan taivaallisen Isäni luokse. Minä olen elävä Hänen kanssansa."

Kuinka monet täällä haluavat sanoa: "Veli Branham, tästä illasta lähtien minä antaudun Jumalalle palvellakseni Häntä. Minä tiedän, että me olemme tien päässä ja minä tiedän ettei meillä ole paljon aikaa jäljellä, mutta Jumalan armon kautta minä haluan suorittaa täydellisen puhdistuksen ja olen palveleva Jumalaa." Haluatteko kohottaa kätenne? Jumala siunatkoon teidän sydäntänne. Hyvä on.

Kuinka monet tuntevat siten, että he haluaisivat sanoa: "Veli Branham, minun mielestäni ei ole vielä mitään täydellistä ratkaisua, mutta haluaisitko sinä rukoilla minun puolestani, että Jumala lahjoittaisi minulle armon olla tuona päivänä siellä, ja että Hän vielä kerran antaisi tämän kutsun minun sydämelleni. Kun Hän vielä kerran kutsuu, silloin minä tulen." Haluatteko kohottaa kätenne? Oletko sinä tänä iltana niin vakavasti huolissasi? Jumala siunatkoon sinua, nainen, Jumala siunatkoon sinua.

Onko vielä joku, joka haluaa sanoa: "Kyllä." Jumala siunatkoon sinua, nainen. Jumala siunatkoon sinua, herra. Jumala siunatkoon sinua. Jumala siunatkoon sinua nuori nainen. Onko vielä joku siellä, joka sanoo: "Veli Branham, minä en ole sitä, mitä minun tulisi olla tänä iltana. Ja minä tiedän, että en ole sitä. Minä olen murehduttanut Herrani, mutta jokin minun sydämessäni on aina sanonut minulle, että minun tulee olla uskovainen. Minä haluaisin palvella Jumalaa." Onko jokin tällainen henkilö täällä tänä iltana, joka ei vielä koskaan ole aloittanut? No niin, minä haluaisin, että te jotka tiedätte tämän, juuri nyt olisitte vilpittömiä minun kanssani, kun me lopetamme. Jokin teidän elämässänne sanoi teille, että teidän tulisi palvella Jumalaa. Te tunsitte sen jo kauan sitten, mutta te ette milloinkaan ole aloittaneet. Mutta jokin on sen sanonut teille.

Minä en ole henkilö, joka juoksisi teidän luoksenne ja kiskoisi teitä eteen. Ei, ei. Jos Pyhä Henki ei tee sitä saarnaamisen kautta, niin silloin se ei hyödytä minua mitään. Katsokaahan, tämä pitää paikkansa. Teidän täytyy tehdä valinta.

Olkaa kyllin rehelliset sanoaksenne minulle: "Veli Branham, jo vuosikausia on minussa ollut jotakin, yhä uudelleen, joka kutsui minua, puhui minulle, ja minä tunsin, että minun tulisi vihkiytyä Jumalalle, mutta minä en yksinkertaisesti ole tehnyt sitä vielä. Rukoile minun puolestani, veli Branham, että minulla olisi kyllin rohkeutta tehdä se." Haluaisitteko kaikki kohottaa kätenne tässä rakennuksessa, koska tunnette sen Jumalasta. Jumala siunatkoon teitä.

Onko vielä joku, joka sanoo: "Jokin on kutsunut minun sydäntäni ja minä en vielä ole suorittanut antautumista." Kohota kätesi ja sano: "Minä olen tämä henkilö. Minä en vielä ole uskovainen, mutta minä haluaisin olla sitä. Minä haluaisin olla sitä. Minä haluaisin olla sitä ja toivoin, että sinä rukoilet minun puolestani, että Jumala on minun rinnallani ja minä teen ratkaisuni." Haluatko sinä tehdä sen? Kohota kätesi. Jumala siunatkoon sinua, herra. Se on oikein hyvä. Onko vielä joku, joka haluaisi sanoa: "Ole hyvä ja rukoile minun puolestani, etten minä hylkää Jumalan tarjousta." Jumala siunatkoon sinua, herra. Tämä on hyvä. Onko vielä joku täällä. Olkaa vilpittömiä.

Ajattele, että jos lääkäri tulisi sinun kotiisi ennen kuin uusi päivä koittaa ja kokeilisi sinun pulssiasi, kääntyisi pois ja sanoisi: "Ei, ei ole enää mitään tunnettavissa. Hän on mennyttä." Oi miten sinä silloin toivoisitkaan, että olisit kohottanut kätesi. Silloin se ehkä saattaisi merkitä sinulle jotakin, että sinä olet sanonut: "Rukoile minun puolestani, veli." Minä en tiedä kuka sinä olet, ellet sinä sitten sano sitä minulle. Seurakunta ei tiedä, kuka sinä olet, mutta jos sinä kohotat kätesi, Jumala on tunnustava sen. Se ei ole pelastava sinua, ei, mutta se on antava sinulle alun. Se riittää alkuun. Sitten sinä ehkä, ennekuin herätys on lopussa, olet antanut sydämesi Kristukselle.

Tämä oli tänä iltana hyvin terävää. Me olemme yrittävä mennä syvemmälle voimalliseen sanaan, joka oli alussa, tunkeutua siihen, kun me jatkamme.

Onko vielä joku täällä? Viisi on jo kohottanut kätensä, onko vielä joku? Onko ehkä kuusi tai seitsemän? No niin minä haluaisin, että te olette rehellisiä. Jumala siunatkoon sinua, nuori nainen! No niin, minä tiedän että täällä on vielä eräs henkilö, jonka tulisi kohottaa kätensä. Kohota yksinkertaisesti kätesi ja sano: "Veli Branham, rukoile minun puolestani." Minä en ole tuleva teidän luoksenne alas, minä rukoilen täältä teidän puolestanne. Sano yksinkertaisesti: "Ajattele nyt minua, että minä en ole vielä uskovainen, mutta minä olen aina tuntenut, että minun tulisi olla sitä, ja minä käsitän, että minä en ole vielä mikään kristitty." Onko vielä joku? Kohota kätesi! Minä lopetan pian. Teddy, ole hyvä ja mene pianon ääreen jos haluat.

Ehkä joku sanoo: "Veli Branham, muista minua, että minä vaeltaisin syvällisemmin Jumalan kanssa. Minä en voi jäädä tällaiseksi ja elää tällaista puolittaista elämää tässä penseässä tilassa. Minä haluaisin, että minun sydämeni todella tulee tulen sytyttämäksi. Rukoile minun puolestani. "Jumala siunatkoon sinua, Jumala siunatkoon sinua, sinua, sinua! Se on hyvä, Jumala siunatkoon teitä. Minä näen miten teidän kätenne kohoavat.

Katsokaahan, Jumala kuulee minun rukoukseni, kun Hän avaa sokeiden silmät ja kuurojen korvat ja ojentaa raajarikkoiset — hallitusmiehet, kuninkaat, hallitsijat, monarkit. Katsokaahan, miljoonat ja miljoonat maan päällä ovat kokeneet sen. Minä uskallan vilpittömin sydämin sanoa, että noin kymmenen miljoonaa ihmistä on kuullut sanoman, kymmenen miljoonaa mitä erilaisimmista kansallisuuksista. Minä olen samaan aikaan puhunut kymmenestä viiteentoista kansan kanssa. Minun täytyi odottaa kymmenestä viiteentoista kääntäjää, ennen kuin saatoin sanoa seuraavan lauseen, ja minä näin miten satatuhatta tai kolmekymmentätuhatta samanaikaisesti tuli Kristuksen luokse. Kolmekymmentätuhatta kääntymistä yhdellä kertaa Durbanissa, Etelä-Afrikassa.

Minä menen nyt erääseen kokoukseen, missä on tilaa kolmellesadalletuhannelle ihmiselle. Vilpittömin sydämin minä kysyn, oletteko milloinkaan kuulleet, että minä Herran nimessä olisin ennalta sanonut jotakin, joka ei olisikaan ollut täsmälleen niin? Kysykää, missä tahansa te tahdotte, koko maailmassa ja katsokaa satoja ja satoja asioita, jotka Herra puhui. Varmastikin minä tiedän, mistä minä puhun. En itsestäni. Kristus on täällä:

Minä sanon teille totuuden, ystävät. Jos te kuolette olematta uudestisyntyneitä, te olette kadotettuja. Jeesus sanoi: "Ellei joku synny vedestä ja Hengestä, ei hän ole menevä taivasten valtakuntaan." Huolimatta siitä, miten hyvä joku on, miten paljon hän on maksanut, mihin seurakuntaan hän kuuluu: Minne sinä kuuluit, millainen sosiaalinen asemasi oli, mitä sinun äitisi, sinun isäsi tai sinun pastorisi oli. Ellei joku ole uudestisyntynyt, ei hän voi nähdä Jumalan valtakuntaa.

Joitakin päiviä sitten me puhuimme viljasta, miten he kasvattavat sitä, ja te voitte verrata kahta viljanjyvää. Kummassakin niissä on sama määrä kalsiumia, toisessa niin kuin toisessa. Toinen on kasvanut pellolla, toinen ei. He ovat ottaneet kourallisen kumpiakin ja panneet ne maahan. Ne olivat ainesosiltaan samat ja niillä oli sama muoto. Mutta toisesta kourallisesta ei tullut yhtäkään esiin ja toisesta jokainen. Miksi? Toisessa oli elämän itu.

Tänä iltana täällä on miehiä ja naisia, ja koko maailmassa, jotka käyvät seurakunnissa, kuuluvat siihen, todistavat olevansa kristittyjä ja kuitenkaan heissä ei ole elämän itua itsessään. He eivät voi tulla esiin. Heillä ei ole mitään mahdollisuutta nousta ylös. Älkää pettäkö itseänne ystävät, löytäkää tasapainonne. Ratkaisu on teidän. On kysymys teistä. Se on teidän ratkaisunne. Siunatkoon Herra teitä, kun me kumarramme päämme.

Isä, tämän minä olen tänä iltana tehnyt, minun täytyy olla siinä kova ja karkea, sanoa jyrkkiä, leikkaavia asioita. Mutta sinä olet sanonut, että Evankeliumi on terävämpi kuin kaksiteräinen miekka ja tunkeutuu lävitse, kunnes se erottaa nivelet ja ytimet ja erottaa sydämen ajatukset. Jumala, älä salli olla niin, että me olemme tyytyväisiä johonkin kevyeen. Me kiitämme sinua valinnasta. Me kiitämme sinua, että Sinä olet kutsunut meidät. Sydämessämme me tiedämme, että Pyhä Henki on kaikkina näinä vuosina säilyttänyt meidät. Kuinka me kiitämmekään Sinua, hämmästyttävä armo, kun me ajattelemme sitä, että meidät on otettu ylös synnin kuilusta. Siitä on jo niin kauan ja Sinä olit niin hyvä meille.

Sinä rakastat näitä miehiä ja naisia, jotka vielä ovat maailmassa. Me tiedämme, että aurinko on nouseva vain muutamia kertoja enää ja sitten on liian myöhäistä. Eräänä päivänä on oleva liian myöhäistä. He ovat oleva sinusta erotetut yhtäkkiä, ilman pelastusta, ilman armoa. Sinä olet sen sanonut. Sinä käännyt pois heidän tuskastansa.

Kun me ajattelemme sitä, että eräänä päivänä ulvovat tuulet ovat myrskyävä tämän vanhan maailman ylitse. Atomipommien autioittama se on oleva auringon paahteessa. Ulvovat tuulet ovat kulkeva sen ylitse. Mitä on oleva viisisataa vuotta tästä päivästä? Hiekassa on oleva hautakiviä kätkettyinä, ehkä meidän nimemme siinä. Ne ovat oleva siellä kätkettyinä, ulvovan puuskaisen tuulen alla, kuumassa, paahtavassa, auringon kuumuudessa. Niissä on oleva meidän sielu-parkamme.

Oi Jumala, olkoon tämä se ilta, jolloin me ratkaisemme iankaikkisen olinpaikkamme, määränpäämme. Suo se Herra näille syntisille täällä, näille miehille ja naisille, näille nuorille naisille jne., jotka ovat kohottaneet kätensä ja todistaneet, että he ovat syntisiä. He haluavat, että me muistaisimme heitä rukouksissamme. Oi Jumala, suokoon Pyhä Henki sen nyt. Ottakoon he Jeesuksen Kristuksen vastaan Vapahtajanansa ja tulkoot täytetyiksi Pyhällä Hengellä.

Suo se Herra, että nämä takaisinlangenneet ja ne, jotka ovat tulleet kylmiksi, jotka ovat kaikonneet Sinusta, tänä iltana kiiruhtaisivat Jumalan pöytään kuin lapset, jotka kuolevat nälkään ja sanoisivat: "Tee se Herra!"

Minä kiitän sinua näistä uskollisista Jumalan pyhitetyistä, jotka ovat kohottaneet kätensä ja itkien ja rukoillen kulkevat eteenpäin, ja ovat uskollisina pysyneet tähän hetkeen asti.

Siunaa nämä sanat tänä iltana, Herra, vaikka ne siirtyvätkin toiselta Raamatun sivulta toiselle epäjärjestyksessä ja vailla yhteyttä. Mutta sinä Herra voit järjestää ne heidän mielessänsä. Se on jotakin uutta minulle, Herra. Ensimmäistä kertaa seitsemän vuoden jälkeen minä olen yrittänyt tätä.

Minä rukoilen, että sinä jälleen huomenillalla toisit kaikki yhteen. Kyllä, ja vielä enemmän. Olkoon Pyhä Henki täällä ja monet, jotka tänä iltana ovat tehneet ratkaisunsa ja tulivat pelastetuiksi, tulkoot he jälleen huomenna iloisina ja onnellisina. Suo se Herra. Langetkoot he Isän kaulaan, kuten Joosef teki, Herra. Suudelkoon Isää ja sanokoon: " Kiitos Herra, että sinä olet pelastanut minut." Suo se Herra. Tapahtukoon nyt jotakin. Me pyydämme näitä siunauksia ja jätä Sinä nyt meidät tästä kokouksesta, mutta ei läsnäolostasi. Huomenillalla me tahtoisimme palata takaisin onnellisina, iloitsevina, ja tuoda sisälle kallisarvoisia tähkiä. Me pyydämme sitä Jeesuksen Kristuksen nimissä. Amen.

Kristityt ystävät, olen pahoillani, että olen pitänyt teidät täällä niin kauan. Olen niin pahoillani siitä. Huomeniltana minä haluaisin päästää teidät menemään kello yhdeksältä, jos mahdollista. Minun täytyi saarnata hieman terävästi. Minä en voinut muuttaa sitä. Te rakastatte minua siitä huolimatta, eikö totta? Minä rakastan teitä. Se on vain teidän parhaaksenne. No niin, nouskaamme seisomaan. Hyvä. Laulakaamme "Jeesus nimi ota myötäs, murheen laakson matkamies." Hän on antava sinulle ilon ja lohdun.

Minä haluaisin, että te huomenna menisitte puhelimeen, että te löytäisitte jonkun syntisen ja tuotte hänet tänne. Tulkaa jälleen. Sanokaa se saarnaajille. Tulkaa nyt, pitäkäämme yhdessä vanhanaikainen herätys. Yhdessä tai kahdessa illassa me tulemme ojennetuiksi mutta nyt me haluamme kulkea eteenpäin ja iloita. Ravistakaa toinen toistenne käsiä.

Kallis oi, nimi soi. Jumalan armo ja Pyhän Hengen osallisuus olkoot kaikkien teidän kanssanne. Hänen siunauksensa levätköön ja viipyköön teidän yllänne, kunnes me jälleen tapaamme Jeesuksen nimessä. Amen.

Jumala siunatkoon teitä nyt. Voitte lähteä Jumalan rakkaudessa ja siunauksin. Kaikki tämän seurakunnan jäsenet, puristakaa ihmisten käsiä täällä. Olkaa varmoja, että olette jokaiselle ojentaneet kätenne, toivottaneet hänet tervetulleeksi. Tehköön Pyhä Henki samoin. Olkaa sovinnossa, unohtakaa kaikki erimielisyydet. Olkaa sovinnossa! Hyvä. Jeesuksen nimessä kumartuneina.