"Puhuttu Sana on alkuperäinen siemen"

PUHUTTU SANA ON ALKUPERÄINEN SIEMEN

(The Spoken Word is the Original Seed)
I osa
18. maaliskuuta 1962, Branham Tabernacle,
Jeffersonville, Indiana, USA

Hyvää huomenta ystävät. Olen iloinen ollessani täällä. Tänä aamuna me aloitamme hieman aikaisemmin. Minusta tuntuu aina niin pahalta kun näen, että ihmisille ei ole tarpeeksi istumapaikkoja. Minä tiedän, että teille on vaikeata, kun teidän täytyy seistä. Olin ilmoittanut, että tänä aamuna tarvitsen paljon aikaa. Tarkoitan, että olisi todella hienoa, jos jumalanpalveluksen aikana ne, jotka nyt seisovat, voisivat istuutua ja toiset voisivat nousta seisomaan, jotta kaikki voivat levätä. Jos haluatte mennä ulos ja hieman liikkua, niin se käy kyllä päinsä, sillä tämä on oleva pitkä jumalanpalvelus. Niin te voitte vaihtaa paikkoja.

Me tiedämme, että kappeli täällä rakennetaan uudelleen ja suurennetaan, jotta saataisiin enemmän istumapaikkoja. Tässä rakennuksessa on paikkoja 250 - 300 ihmiselle. Nyt täällä on noin 100 enemmän. Kun tulin tänne, näin ihmisten tulevan ja jälleen ajavan pois. He eivät löydä pysäköintipaikkaa. Kun he sitten tulevat ovelle ja näkevät, että kaikki on aivan täyttä ja että ihmiset seisovat seinänvierustoilla, ja että jopa puhujanlava on aivan täynnä, silloin he luonnollisestikin lähtevät pois. Mutta me haluaisimme, että kaikki kuulevat Herran Sanoman, kun me julistamme sitä.

Minä haluaisin heti ilmoittaa, että tulen puhumaan kello kahteentoista asti ja sitten lopetan. Sen jälkeen kaikilla on aikaa mennä syömään. Väliajalla on pastorilla, veli Nevillellä, täällä kastetilaisuus. Menkää siis syömään ja tulkaa sitten uudelleen. Minä yritän olla täsmällisesti kello kaksi iltapäivällä täällä puhujanlavalla jatkaaksemme.

Tällä viikolla minä olen rukoillut paljon. Minä en voisi käydä lävitse läheskään kaikkea, ellen olisi lyhentänyt noin neljänneksellä tai kolmanneksella sitä, mitä ihmisille haluan sanoa.

Me kiitämme teitä hienosta yhteistyöstä, että olette tulleet näihin kokouksiin ja siitä, mitä olette tehneet meidän hyväksemme, teidän avustanne ja teidän rukouksistanne.

Joitakin minuutteja sitten minulla oli etuoikeus puhua erään vanhan miehen ja hänen vaimonsa kanssa. Mehän tunnemme veli ja sisar Kiddin, jotka kaikkina näinä vuosina ovat olleet hyvin uskollisia. Joitakin minuutteja sitten he tulivat meidän luoksemme. Minä olin pyytänyt sitä heiltä, sillä halusin lyhyesti puhua heidän kanssansa. Millainen etuoikeus se olikaan, puhua näiden vanhojen ihmisten kanssa, jotka julistivat Evankeliumia jo, kun minä olin vielä vauva. Ihana vanha Evankeliumi tulee meille sitä kallisarvoisemmaksi, mitä enemmän lähestymme tien päätä.

Täällä on rukousliinoja, joiden ylitse hetken kuluttua haluaisin rukoilla. Nyt me kumarramme päämme rukoukseen.

Taivaallinen Isämme, Sinä olet sanonut Sanassasi: "Kun Minut korotetaan maan päältä, olen minä vetävä kaikki luokseni." Tämä on meidän elämämme tarkoitus, korottaa Jeesus Kristus kuolevan sukupolven edessä, että Hän yhä vielä on Jumalan Poika, maailman Vapahtaja. Minä olen niin onnellinen tietäessäni, että elän ihmisten keskellä, jotka uskovat sen yhdessä tuhansien kanssa, jotka myöskin ovat ottaneet Hänet vastaan Vapahtajanansa.

Me tiedämme, että sen jälkeen kun tämä elämä on lopussa, on toisella puolella sellainen ihana elämä. Silloin ovat oleva ohitse kaikki vaivat ja pimeät hetket, joiden lävitse meidän elämänvarjoissa täytyi kulkea täällä koetuskentällä. Nyt me valmistaudumme mennäksemme ylös ja odotamme lähtölaskentaa. Pian on oleva tuo hetki, jolloin Jumalan aika on täyttynyt. Tuo suuri käsi, joka niin kauan on pidätellyt aikaa, on pian päästävä irti, ja Hänen seurakuntansa kohotetaan tästä maasta tuonpuoleiseen, missä ei ole mitään sairautta, ei mitään surua, ei vanhuutta eikä kuolemaa enää. Sen tähden me olemme tänään kokoontuneina Herran eteen tuodaksemme julki tunteemme näitä asioita kohtaan.

Me olemme niin iloisia tietäessämme, etteivät ihmiset ole kutsutut kokoon jotakin sellaista varten, mikä on turhaa, vaan että se on osoitettu suurimmaksi todellisuudeksi, minkä maailma milloinkaan on tuntenut, että Jumalan Poika, joka on antanut lupaukset, ei ole kuollut vaan elää aina meidän keskellämme. Me olemme tänä aamuna niin iloisia, Herra, huolimatta kaikista asioista, vaikka me omistaisimme maailman ja vaikka me voisimme pysyä satoja vuosia nuorina voidaksemme iloita siitä, olisi se vain rajoitettu aika verrattuna siihen, mikä odottaa niitä, jotka Häntä rakastavat. Sen tähden me yritämme osoittaa veljillemme ja sisarillemme tätä ihanaa hetkeä, joka tulee yhä lähemmäksi. Meidän sydämemme palavat, Herra, sillä me käsitämme, että tuo aika lähenee. Me haluamme valmistautua.

Yksi toisensa jälkeen lähtee luotamme. Me olemme juuri haudanneet erään keskuudestamme. Sisaremme Bell on aivan yllättäen mennyt kotiin, niinkuin hän toivoikin. Se tapahtui niin nopeasti, ettemme enää edes ehtineet mennä hänen luoksensa rukoillaksemme hänen puolestansa. Mutta hän oli toivonut lähtevänsä sillä tavoin. Miten hyvä onkaan nähdä, että Sinä suot kaiken siten kuin sydämemme kaipaa. Mitään siitä Sinä et jätä täyttämättä, sen Sinä olet luvannut.

Me rukoilemme, että Sinä tänä iltana johtaisit sydämet siihen, että ne ymmärtävät Sinua, ne joiden kohdalla ei vielä ole näin. Johdata syntiset parannukseen, johdata sairaat Jumalan tuntemukseen heidän parantumisensa suhteen. Oi Jumala, siunaa pyhiäsi ja yhdistä heidän sydämensä. Tapahtukoon näiden ääninauhojen kautta, jotka kulkevat kaupunkeihin ja seurakuntiin kaikissa maissa koko maailmassa, että palvelevat veljet, jos he ehkä kerran ovat ymmärtäneet väärin, nyt pääsisivät ymmärrykseen, jotta Sinun seurakuntasi valmistuisi.

Herra, Sinä olet erottanut minut äitini ruumiista, olet ravinnut minua kaikkina elämäni päivinä ja armosi kautta tuonut tähän hetkeen asti. Minä tunnen, että se on Sinun tahtosi, että minä selitän ihmisille, miksi minä olen toiminut niin ja tehnyt niin kuin olen tehnyt. Olkoon se sillä tavoin, Herra, että ihmiset saavat paremman ymmärryksen Sinun palvelijasi erikoisuuden suhteen.

Suo nämä asiat, Isä, myöskin ne Sanankohdat, teksti ja ne sanat, jotka minä tällä viikolla olen kirjoittanut muistiin, kun minä rukoilin ja tutkin. Langetkoon ne hyvään maaperään kaikkialla siellä, missä ne kuullaan, maaperään, joka voi ottaa ne vastaan ja ravita. Silloin tuodaan Sinulle kaikki ylistys. Me pyydämme sitä Jeesuksen nimessä. Amen.

Niitä varten, jotka ovat ulkona autoissansa, ja jotka eivät enää pääse sisälle, kytken minä päälle erään laitteen. Asettakaa nyt radionne 1150:lle. Silloin te voitte kuulla tämän sanoman radioistanne autossa.

(Veli Branham selittää yksityiskohtia. Kääntäjän huomautus.)

Nyt minä käännyn ystävieni puoleen täällä, ja minne tahansa nämä ääninauhat sitten kulkeutuvatkin. Olen sitä mieltä, että olen ihmisille velkaa selityksen monista asioista, mitä olen sanonut tai tehnyt. Niin usein ihmiset tulivat minun luokseni ja sanoivat: "Meidän pastorimme kysyy, miksi sinä teet tämän veli Branham, minkä tähden sinä olet sanonut tämän, mikä saa sinut tekemään sen näin?" Kaikki, mitä minä tein, minä olen tehnyt koko sydämestäni ja niin parhaassa tarkoituksessa kuin vain olen voinut. Kaiken, mitä sanoin, minä olen sanonut sydämestäni. Minä tein sen erästä tarkoitusta varten. Jumalan avulla minä yritän selittää nyt tänä aamuna teille Raamatun perusteella tuota tarkoitusta ja miksi olen tehnyt sen.

Todennäköisesti on tämän kokoisen kuulijajoukon keskellä myöskin paljon saarnaajia, ja monet ovat vielä saava sen kuultavaksensa. Minä toivon, että meillä olisi kyllin aikaa tuoda ihmisille kaikki se, mitä minä ajattelin ja mihin minä myöskin olen antanut Sanankohdat. Veljeni, minä puhun nyt läsnäoleville ja myöskin niille, joille nämä ääninauhat kulkeutuvat. Myöskin jos te ette ole olleet yhtä mieltä minun asenteeni kanssa sitä kohtaan, mitä minä pidän oikeana, teillä on oikeus olla eri mieltä minun kanssani, jos näette sen toisin. Mutta minä toivon voivani näyttää teille Jumalan avulla tänä aamuna perustuksen siihen, miksi olen ottanut tämän asenteen.

Usein olen kovasti moittinut seurakuntia, kirkkokuntia, naisten pukeutumista ja miesten käytöstä. Mielestäni olen perusteellisesti osoittanut sen Kirjoituksista. Jumala tuntee minun sydämeni, ettei minulla yhtäkään kertaa ole ollut mitään ketään vastaan. Myöskin jos heidän näkemyksensä kovasti poikkesivat omistani niinkuin itä on lännestä, olen siitä huolimatta rakastanut heitä. Niin kauan kuin minulla on Jumalan Henki itsessäni, olen aina rakastava Hänen seurakuntaansa, Hänen kansaansa. Aivan saman tekevää, mitä he tekevät tai miten he kohtelevat minua. Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa; minä rakastan heitä silti.

Ajattelen nyt erästä miestä, jonka nimi oli Mooses. Ihmiset ärsyttivät häntä jatkuvasti (käyttääkseni etelän ilmaisua). Jatkuvasti he pitivät häntä liikkeessä. Kaikki tapahtui nuristen, kaikkea valitettiin. Mutta kun tuli kysymys ratkaisusta ja Jumala sanoi: "Erottaudu heistä, Minä otan sinut ja teen sinusta suuren kansan", niin Mooses heittäytyi Jumalan vihan tielle. Hän sanoi: "Hävitä minun nimeni, mutta säästä kansa." Vaikka se oli niskuroiva ja asettui Jumalaa ja häntä vastaan, rakasti hän siitä huolimatta niin paljon sitä että sanoi: "Ota minut, mutta säästä heidät." Tämä oli Kristus Mooseksessa.

Jos joku ihminen — aivan samantekevää kuinka paljon joku on eri mieltä hänen kanssansa — ei tunne sillä tavoin, silloin minä uskon, ei Kristus hänessä päässyt oikeuteensa. Sen täytyy olla sydämestä; ei vain huulilla, vaan sydämestä. Jos hän ei tunne ihmisiä kohtaan tällä tavoin, puuttuu silloin jotakin.

Kerran minä olin hyvin hämmästynyt. Tätä en nyt sano vain huumorin tähden, mutta Chicagossa oli kerran kokous. Siellä oli eräs värillinen, joka yhä uudelleen sanoi: "Minä haluaisin puhua tohtori Branhamin kanssa." Hänellä oli suuri hattu ja suuri risti rinnallansa. Hänellä oli pitkä viitta, joka näytti erikoiselta, koska siinä riippui erikoisia renkaita ja helmiä. Minä sanoin veli Baxterille, joka oli mukanani: "Tuo hänet huoneeseeni, minä puhun hänen kanssansa." Kun hän tuli, istuutui hän minun luokseni ja kysyi minulta: "Tuleeko minun kutsua sinua isäksi, pastoriksi vai vanhimmaksi, vai miten sinä haluaisit, että minä puhuttelen sinua."

Minä vastasin: "Jos sinä rakastat minua, niin kutsu minua veljeksi." Hän kunnioitti sitä ja teki sen. Hän antoi sitten minulle tittelinsä, johon tarvitsisin muutamia rivejä paperiarkilla kirjoittaakseni sen ylös ja myöskin kirkkonsa nimen, mutta jotakin hän sanoi, mitä en voi unohtaa. Hän sanoi nimittäin: "Siitä minä olen kiinnostunut, veli Branham." Hän sanoi minulle sitten, mikä häntä kiinnosti kirkossansa ja asioissansa. Mutta sitten hän sanoi: "Minä olen kiinnostunut yhdestä rodusta ja se on ihmisrotu."

Minä vastasin: "Siinä asiassa me voimme ojentaa kättä toisillemme." Minun kiinnostukseni kohteena on koko ihmiskunta, jokainen kaikista maailmankatsomuksista, kaikki ihon värit, jokainen ihminen, jonka puolesta Kristus kuoli. Minä olen aina yrittänyt pitää sen mielenkiintoni kohteena.

Nyt minä haluaisin lukea jotakin. Minulla ei ole tarkoitus saarnata, sillä se, mitä minulla on sanottavaa, vaatii aikaa noin neljästä viiteen tuntia. Kahden tunnin kuluttua me keskeytämme mennäksemme syömään. Kello neljätoista me olemme jälleen täällä. Tulkaa jo kello neljätoista, sillä minä haluan aloittaa täsmällisesti. Yrittäkää olla täällä jo kolmetoista kolmekymmentä, jos se vain käy. Sitten me voimme oikeaan aikaan lopettaa tänä iltana.

Tänään iltapäivällä minun täytyy vielä matkustaa Tiftoniin Georgiaan. Siellä minä olen pitävä huomenna kokouksen korkeakoulun salissa. Minä vain saarnaan siellä. Minne minä sitten menen, sitä en vielä tiedä, mutta minä menen sinne, minne Hän minut johtaa. Monet paikat kutsuvat. Veli Arganbright ja muut meren takaa pyytävät minua tulemaan. Myöskin länteen ja Kanadaan ja koko maailmaan minun tulee mennä. Minä uskon, että te tulette ymmärtämään sen paremmin sen jälkeen kun minä olen lopettanut, jos Jumala minua auttaa antamaan sen teille eteenpäin niinkuin se minulle on annettu. Jumalanpalveluksen jälkeen te olette ymmärtävä sen, toivon minä.

Jos sitten vielä on kysymyksiä, niin minä pyydän teitä tuomaan mukananne muistikirjat. Te, joilla on nauhuri, voitte hankkia nauhan. Ottakaa se mukaanne kotiin ja istuutukaa avoimin sydämin. Olkoon teillä yksinkertaisesti avoin sydän. Pankaa se sitten päälle ja sanokaa: "Herra, minä olen aivan rentoutunut. Minä kuuntelen sen nyt." Jos teidän mieleenne tulee jotakin nyt niin sulkekaa laite ja tutkikaa Kirjoituksia. Jeesushan sanoi Raamatussa: "Ne ovat ne, jotka todistavat Minusta." Me haluamme tutkia Kirjoituksia nähdäksemme, onko näin.

Suokaa anteeksi, täällä on useita mikrofoneja ja minulle näytetään, mikä niistä on kytketty. Niitä on tänä aamuna niin paljon, etten minä tiedä, mistä aloittaisin. Me avaamme nyt Pyhät Kirjoitukset. Minä aloitan Ensimmäisestä Mooseksen Kirjasta ja tänä iltana lopetan Ilmestyskirjaan. Minä uskon Sanan. Aluksi haluaisin lukea kappaleen Ensimmäisen Mooseksen Kirjan ensimmäisestä luvusta. Se, jolla on lyijykynä ja paperia mukanansa, voi panna Raamatunkohdat muistiin, sillä minulla on monia Raamatunkohtia ja haluaisin yhä uudelleen viitata niihin.

"Alussa loi Jumala taivaan ja maan.

Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.

Ja Jumala sanoi: 'Tulkoon valkeus.' Ja valkeus tuli.

Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä.

Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä.

Ja Jumala sanoi: 'Tulkoon taivaanvahvuus vetten välille erottamaan vedet vesistä.' Ja Jumala teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä; ja tapahtui niin.

Ja Jumala kutsui vahvuuden taivaaksi. Ja tuli ehtoo ja tuli aamu, toinen päivä.

Ja Jumala sanoi: 'Kokoontukoot vedet, jotka ovat taivaan alla, yhteen paikkaan, niin että kuiva tulee näkyviin.' Ja tapahtui niin.

Ja Jumala kutsui kuivan maaksi, ja paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän kutsui mereksi. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.

Ja Jumala sanoi: 'Kasvakoon maa vihantaa, ruohoja, jotka tekevät siementä, ja hedelmäpuita, jotka lajiensa mukaan kantavat maan päällä hedelmää, jossa niiden siemen on.' Ja tapahtui niin:

maa tuotti vihantaa, ruohoja, jotka tekivät siementä lajiensa mukaan, ja puita, jotka lajiensa mukaan kantoivat hedelmää, jossa niiden siemen oli. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.

Ja tuli ehtoo ja tuli aamu, kolmas päivä."

Tekstilleni haluaisin tänä aamuna asettaa seuraavan aiheen"Puhuttu Sana on alkuperäinen siemen". Siihen haluaisin perustaa sen, mitä sanon. "Puhuttu Sana on alkuperäinen siemen". Huomatkaa, Jumala sanoi: "Jokainen siemen tuottakoon lajinsa mukaan." Mitä tahansa se olikin, sen täytyi tuottaa lajinsa mukaan.

Tämä Jumalan Sana on iankaikkinen. Jumala, joka on loppumaton, ei voi sanoa jotakin ja sitten myöhemmin muuttaa sitä ja tehdä parempaa päätöstä, sillä jokainen Jumalan päätös on täydellinen. Hän ei voi sitä. Jos Hän on kerran sanonut Sanansa, ei se milloinkaan voi kuolla. Se elää aina eikä voi milloinkaan kuolla, sillä se on Jumala. Hänen Sanansa voi yhtä vähän kuolla kuin Hän voi kuolla. Sen tähden me luemme Johanneksen evankeliumin ensimmäisestä luvusta: "Alussa oli Sana ja Sana oli Jumalan tykönä ja Sana oli Jumala ja Sana tuli lihaksi." Sama Sana, joka alussa lausuttiin iankaikkista tarkoitusta varten, tuli itse alas, tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Jumalan Sana.

Joitakin vuosia sitten kuulin, että eräs nainen oli kielellänsä nuollut sekoitusta, jossa oli radiumia, jota laitetaan kellon osoittimiin ja numerotauluihin. Tuo nainen kuoli siihen. Saattaa olla, että tämä ei ole aivan todenperäistä. Vuosia myöhemmin tutkittiin hänen kalloansa. Sanottiin, että tuota pääkalloa vasten voitiin asettaa laite ja kuulla kohina osoittaen, että siinä yhä vielä oli radiumia, vaikka hän jo muutamia vuosia oli ollut kuollut. Radium pysyi siinä.

Myöskin Jumalan Sana pysyy jatkuvasti. Minulle on sanottu, että olisi mahdollista jonkin ihmisen ääni — se mitä minä tänään äänelläni sanon — vielä kymmenentuhannen vuoden kuluttua siepata ilmasta, jos olisi siihen sopiva laite. On aivankuin heitettäisiin kivi lammen keskelle. Myöskin sen jälkeen kun pieniä aaltoja ei enää ole silmillä nähtävissä, jatkavat ne vielä rantaan asti. Myöskin meidän äänemme, ääniaallot kulkevat edelleen, pysyvät ja kulkevat jatkuvasti ympäri maailmaa. Sen tähden se, mitä me äänellämme sanomme, on tuomitseva meidät. Meidän oma todistuksemme on oleva meitä vastaan. Meidän oma äänemme on Jumalan tuomion edessä kaikuva omiin korviimme, sillä Hänen suuret laitteensa ottavat ylös jokaisen äänen, jokaisen sanan, joka puhutaan.

On vain yksi mahdollisuus pysäyttää tämä ääni, joka puhuu väärää: tekemällä parannus. Vain Jumala voi pysäyttää sen. Jos tämä ei tapahdu, jatkaa se edelleen ja on iankaikkisuudessa oleva teitä vastassa. Koska Jumala nyt on täydellinen ja Hänen äänensä iankaikkinen, täytyy sen mitä Hän sanoi, pitää yhtä sen kanssa. Sen tähden täytyy jokaisen Hänen ratkaisunsa olla täydellinen. Jos Hän kerran sanoo jotakin, täytyy sen pysyä tuomioon asti.

Jos te todella näette vaivaa ymmärtääksenne sen, silloin te olette käsittävä, miksi minä aina olen ottanut asenteeni Sanan puolesta niinkuin olen tehnyt. Sillä kaiken muun täytyy kadota, vain Jumala on iankaikkinen ja Hänen Sanansa on iankaikkinen. Syventykää siihen. Minä yritän tuoda sen esiin niin selvästi kuin mahdollista, jotta te käsittäisitte kaiken. Tämän minä teen myöskin niiden tähden, jotka kuulevat ääninauhoja. Teidän täytyy käsittää, että tämä Raamattu on Jumalan Sana.

Me tiedämme, että me joudumme tuomittavaksi. Jossakin on Jumalan ääni saavuttava meidät, sillä jokainen kuolevainen saa kuullaksensa sen. Saarnaajilla on vastuu kantaa sitä eteenpäin. Jos siis Jumalan ääni on saavuttava jokaisen ihmisen, silloin te tulette kuulemaan sen joko täällä tai tuomiolla. Jos Jumalan ääni olisi jossakin kirkossa, silloin teidän täytyisi kuulla tuon kirkon ääntä, niinkuin katoliset sanovat. Mutta kuitenkin he itse ovat keskenänsä niin epäsopuisia ja heidän oppinsa ovat niin erilaisia. On roomalaisia, kreikkalaisia ja kaikkia mahdollisia kirkkoja, niin ettei mitään voi uskoa, sillä ei tiedetä, mikä sitten itse asiassa on seurakunta.

Onko roomalainen kirkko oikeassa, vai kreikkalainen tai joku muista kirkoista? Ovatko luterilaiset oikeassa? Ovatko baptistit oikeassa? Ovatko metodistit oikeassa? Ovatko presbyteerit oikeassa? Mikä on oikein, kun ero heidän keskellänsä on niin suuri? He ovat niin kaukana toisistansa kuin itä lännestä. Minun käsitykseni mukaan on Jumalan ääni tuomari. Jumalan ääni on täydellinen, sen tähden sen täytyy tulla täydellisestä lähteestä. Jos nyt ihmiset tuovat sen esiin tällä ja tuolla tavalla erilaisesti kirkkokunnissa, silloin meillä ei ole mitään mahdollisuutta asettaa uskoamme varmuudella siihen, mitä he sanovat.

Minä toivon, että tämä on selvää. Jos joku sanoo, että täytyisi kuulua tähän kirkkoon vain koska siinä pelastus on löydettävissä, silloin se on katolinen versio. Luterilaiset tulevat jonkin muun kanssa. samoin metodistit, baptistit jälleen jonkin muun kanssa, helluntailaiset jälleen jonkin muun kanssa. Se näyttää olevan kokoelma sekaannusta. Jos tämä kirjoitettu Sana tuodaan veljillemme, silloin monet sanovat: "Nämä päivät eivät enää ole", toinen sanoo: "Tämä on vain historiaa". Jälleen toiset sanovat: "Se on runokirja", vielä jotkut sanovat: "Kirkolla on oikeus muuttaa se." Missä me silloin olemme, missä on silloin lepopaikka uskolle?

Jumala on iankaikkinen. Minä uskon ja olen aina uskonut sen, että jos meidät tuomitaan jonkin mukaisesti, niin se tapahtuu Jumalan Sanan mukaisesti, jossa lähetyskäsky on. Jos meidät siis tuomitaan tuon Sanan mukaisesti, silloinhan Jumala olisi epävanhurskas, jos Hän sallisi sellaisen sekaannuksen maan päällä ja sen kautta tekisi ihmismieliraukan niin epävarmaksi, ettei se enää tiedä, mitä sen tulisi tehdä ja liittyisi tänne ja liittyisi tuonne. Ihmisparka, joka yrittää löytää oikean paikan, kuuntelee tätä kirkkokuntaa ja sitten jotakin toista. Toinen näyttää paremmalta kuin toinen. Hän menee jälleen takaisin ensimmäiseen ja hän on uudelleen siellä. Hän ei yksinkertaisesti tiedä, mitä hänen tulisi tehdä. Jos Jumala on tuomitseva maailman jonkin mukaan, niin silloin se on oleva Hänen Sanansa! Tämän minä uskon.

Veljeni, kun minä nyt sanon tämän, en minä tarkoita sillä vain tätä pientä ryhmää, joka tänä aamuna on täällä, vaan myöskin niitä kaikkialla maailmassa, joille näitä ääninauhoja lähetetään. Minä toivon, että teillä olisi hieman kärsivällisyyttä minun kanssani ja ajattelisitte sitä, että täytyy olla jotakin, minkä mukaisesti tuomio langetetaan. Jotkut sanovat, että se olisi King James tai joku muu Raamatun käännös. Nyt heillä on aikomus jopa julkaista yhtenäiskäännös.

Minä uskon, että Korkein Jumala, mikä Hän onkin, Iankaikkinen, Hänen täytyy huolehtia siitä. Jos minä haluan mennä taivaaseen, sinne missä Hän asuu, silloin Hänen täytyy antaa minulle jotakin, jonka mukaisesti minä voin ojentautua ja tietää, mitä minun tulee tehdä. Jotakin jonka ylle voi panna kätensä ja sanoa: "Tämä se on." Oletteko yhtä mieltä tässä asiassa? Hänen täytyy huolehtia siitä, muuten Hän olisi epävanhurskas.

Jos minä sanoisin: "Herra, minä olin luterilainen" ja joku toinen sanoisi: "Niin, minä olin katolinen" silloin molemmat olisivat ristiriidassa keskenänsä. Mitä tulisi ihmisraukan sitten tehdä tai miten olisi, jos katolinen kirkko olisi oikeassa, silloin olisivat kaikki luterilaiset kadotettuja. Miten olisi, jos luterilainen kirkko olisi oikeassa, silloin olisivat kaikki katoliset kadotettuja.

Katsokaahan, teillä täytyy olla jotakin, missä teidän uskonne voi ottaa leposijansa. Minä en tiedä, miltä teistä tuntuu, mutta minulle on Raamattu virheetön Jumalan Sana. Minä uskon, että Jumala on niin valvonut Sanansa, että jopa välimerkit pitävät paikkansa.

Minun tyttäreni Rebekka sanoi: "Isä, me olemme koulussa oppineet, että on todistettu maailman olevan jo miljoonia vuosia vanha, eikö tämä ole vastoin Raamattua?''

"Ei", vastasin minä, "Ei missään tapauksessa."

Hän ajatteli: "Erilaisten tieteellisten tutkimusten mukaan, joita on tehty kiville, niiden muodostuksille, tippukiville jne, voidaan osoittaa, että ne ovat syntyneet miljoonina vuosina veden tippumisen kautta. Mutta Jumala sanoo, että Hän olisi luonut taivaan ja maan kahdessakymmenessä neljässä tunnissa. Eikö Raamattu sen johdosta ole ristiriidassa?"

Minä vastasin: "Ei." Huomatkaa, mitä Jumala Raamatussa sanoi Moosekselle. Siellä sanotaan: "Alussa Jumala loi taivaan ja maan." — Piste! Miten kauan siitä on, se ei ole meidän asiamme. Vasta sen jälkeen Hän alkoi tuoda aikaa, kun Hän asetti siemenen maahan. Mutta alussa — se saattoi olla satoja, miljoonia vuosia sitten, maailmankausia sitten. Jumala loi taivaan ja maan. — Piste! Sillä se on selvä. Tämä on ensimmäinen. Hän ei tee mitään virheitä. Paavali, tuo suuri saarnaaja kirjoitti Timoteukselle, että hänen tulisi tutkia Kirjoituksia ja oikein jakaa Jumalan Sanaa. Tutkikaa sitä avoimin sydämin, sen minäkin yritän tehdä.

Tällä tavoin uskoen Sanaan en voi vastaanottaa mitään omia selityksiä, sillä Raamattu sanoo, ettei se salli mitään omia selityksiä. Henki juuri paljasti sen. Minä tunnen tuon Raamatun kohdan, mutta en tällä hetkellä tiedä, missä se on. Te voitte panna sen muistiin ja sitten te löydätte sen. Arvelen, että se on Pietarin kirjeessä, että Raamattu ei salli mitään omia selityksiä.

Jos siis innoitettu kirjoittaja olisi sanonut jotakin väärää, niin kuinka paljon väärää sitten olisi muissa kohdin? Joko se pitää kokonaan paikkansa tai ei ylipäänsä ollenkaan. Muutoin se ei voi olla. Te sanotte: "Kyllä, kirkko..." Oi ei! Jos te haluatte mennä kirkkoon, niin mikä kirkko silloin on oikein? Mikä kirkko on oikeassa? Katsokaahan, teidän täytyy tulla takaisin siihen, missä teidän uskonne voi levätä. Minulle se on Jumalan Sana. Minä uskon nimittäin, että tämä Raamattu sisältää Jumalan ohjelman ihmisiä varten. Näin on aina ollut.

Jeesus sanoi, että Kirjoitusten täytyy toteutua. Tämä viittaa kaikkeen, mitä Kirjoituksissa on. Pitäkää tämä lujasti muistissanne, sillä myöskin te, jotka myöhemmin kuulette tämän ääninauhan, olette toteava, että minä lopussa palaan näihin asioihin. Kaikki, mitä Kirjoituksissa on, sen täytyy toteutua. Tätä haluaisin syventää hiukan, kuulijani. Kaikki, mitä Kirjoituksissa sanotaan, sen tulee täyttyä. Jos nyt Jumala on sanonut jotakin — siinä se on teillä — silloin sen tulee täyttyä. Jos se ei sitä tee, ei se myöskään ole Jumalan Sana. Mutta jos se ei ole Jumalan Sana, niin missä me silloin olemme? Silloin me voimme ottaa jotakin, joka näyttää siltä kuin se olisi Jumalasta ja niinkuin Raamattu sanoo: "Syödä, juoda ja olla iloinen, sillä huomenna me kuolemme."

Jos tämä tässä ei ole Jumalan Sana, niin silloin me kaikki olemme kadotettuja, mutta jos se on Jumalan Sana, silloin Jumala on absoluuttisesti kunniansa tähden sidottu siihen. Jumala on kaiken kunnian lähde. Hän on kaiken kunnian alku. Hän on kaiken kunnian alkulähde. Hän on kaiken totuuden alkulähde, sen tähden Hänen täytyy pysyä siinä, mitä Hän on sanonut. Jos tämä ei ole Jumalan Sana, niin kuka silloin on Jumala? Missä silloin on Jumala? Onko silloin ylipäätänsä olemassakaan Jumalaa?

Oi, te sanotte: "Veli Branham, minä tunnen sen." Pakanat voivat sanoa teille saman jumalistansa.

Jos matkustetaan paljon ja itse nähdään asioita, saadaan tietää niin monenlaista.

"Minä uskon, että voisin nähdä sen, jos se olisi mahdollista, Kyllä, minä uskon sen, koska olen muuttunut."

Sen teen myöskin minä. Mutta ajatelkaa sitä, pakanat tekevät saman. Joidenkin Afrikan heimojen moraali saattaisi häpeään amerikkalaiset, jotka kutsuvat itseänsä kristityiksi. Sellainen moraali ja puhtaus on ihmisten keskellä, jotka kunnioittavat pakanallisia jumalia. Ehkä tämä on Jumalasta? Näettekö, mitä minä tarkoitan? Te näette, että kun joudutaan vastakkain näiden asioiden kanssa, on niin paljon, mitä tulee ottaa mukaan. Sen tähden meillä täytyy olla jotakin, mihin me palaamme ja voimme laskea kätemme.

Tarkatkaa luterilaisten väitteitä. Ne eivät pidä paikkaansa! Tarkatkaa katolilaisten väitteitä. Ne eivät pidä paikkaansa! Tarkatkaa baptistien ja helluntailaisten väitteitä. Ne eivät pidä paikkaansa! Niihin te ette voi asettaa luottamustanne. Tässä Raamatussa ei ole mitään, mitä Jumala jonkun kautta ei olisi osoittanut todeksi! Se on totuus.

Minä olen usein sanonut: "Ehkä minun uskoni ei kohoa niin korkealle kuin Eenokin, mutta en varmastikaan asettuisi kenenkään tielle, joka voisi kohota niin korkealle." Suuri usko. Minä olen nyt siis asettanut perustukseksi ne perusteet, miksi minä uskon Raamattuun. Siitä minä otan aiheeni.

Seuraavaksi haluaisin sanoa, etten usko, että Raamattu on ristiriidassa itsensä kanssa. Kaikkialla maailmassa olen antanut haasteen, että jokainen, joka sitä väittää, tulkoon ja osoittakoon sen minulle. Tule ja osoita se. Raamattu ei puhu itseänsä vastaan. Se olette te, joka on ristiriidassa Raamatun kanssa. Jumala ei voi olla ristiriidassa Itsensä kanssa. Jos Hän tekee niin, ei Hän ole Jumala. Jos tämä Sana on Jumala ja se on ristiriidassa itsensä kanssa, silloin te teette Jumalasta jonkun, joka on ristiriidassa itsensä kanssa. Millainen Jumala teillä silloin on? Jotenkin siitä tulisi silloin sekaista, monimutkaista.

Jos Jumala olisi ristiriidassa itsensä kanssa, ei Hän olisi enempää kuin mitä minä olen tai te olette, koska Hän silloin olisi ristiriidassa itsensä kanssa. Sana on tarjolla, mutta se on kätketty viisaiden ja järkevien silmiltä.

Sen tähden sanovat jotkut, että Matteus 28:19, missä sanotaan: "Menkää kaikkeen maailmaan ja tehkää kaikki kansat opetuslapsiksi kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen", ja Apostolien tekojen 2:38 välillä olisi ristiriita, missä sanotaan: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen." Siinä ei ole mitään ristiriitaa. Jokainen, joka milloinkaan kastetaan, hänet täytyy kastaa Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, ja jos teitä ei ole kastettu Jeesuksen Kristuksen nimeen, ette te silloin ole kastetut Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Silloin teidät kastettiin titteleihin, jotka kuuluvat yhdelle nimelle. Jos tämä ei ole oikea ilmestys, silloin olisi Raamattu väärin, koska alusta alkaen kaikki kastettiin Jeesuksen Kristuksen nimeen. Jos kaikki apostolit tuossa ajanjaksossa kastoivat Herran Jeesuksen Kristuksen nimeen, vaikka Hän käski heitä kastamaan Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, silloin olisi Raamatussa todellakin ristiriita. Teidän täytyy vain nähdä oikealla tavalla, silloin ei ole mitään ristiriitaa. He tekivät tarkalleen sen, mitä Hän oli käskenyt heidän tehdä. Ei ole kysymys titteleistä, vaan nimestä. Se ei ole siis mikään ristiriita.

Kuinka paljon vielä enemmän voisinkaan mainita tässä siitä mitä olen kirjoittanut muistiin, mistä ihmiset sanovat, että se olisi ristiriidassa itsensä kanssa. Minä olen pyytänyt 25 tai lähes 30 vuotta osoittamaan minulle yhden ainoankin kohdan. Ei ole yhtään. Ei! Se on totuus, täysi totuus eikä mitään muuta kuin totuus. Meidän uskomme lepää siinä, nimittäin siinä, mitä Jumala on sanonut. Älkää yrittäkö selittää sitä. Sanokaa vain se, mitä siihen on kirjoitettuna. Älkää antako mitään omia selityksiä. Minä en usko, että olisi jotakin muuta.

Minä toivon, etten se ole minä, joka loukkaa, jos jotakin loukkaavaa on. Minä yritän vain selittää, miksi minä uskon sen, mitä minä uskon ja miksi minä niissä asioissa, joita olen tehnyt, olen toiminut siten kuin olen toiminut. Minä yritän sillä näyttää maailmalle, että minä olen tehnyt tämän, koska se on minun vakaumukseni.

Minä en usko myöskään, että tähän Raamattuun saataisiin lisätä yhtäkään sanaa. Joka syyllistyy siihen, sen osa otetaan pois Elämän Kirjasta. Ilmestyskirja 22: "Jos joku liittää jotakin tämän kirjan sanoihin tai ottaa pois." Minä en usko, että jokin uskontunnustus, jokin oppi tai jokin muu olisi Jumalan suunnitelma, vaan ainoastaan Jumalan Sana, niinkuin se on kirjoitettuna. Kaikki muu on syntiä, tulee vedettäväksi oikeuteen ja on iankaikkisesti oleva kadotettu. Jokainen ihminen, jokainen uskontunnustus, jokainen kirkkokunta, joka ottaa pois tai lisää vain pienenkin pilkun. Jumalahan ei ole mikään eilisen Jumala, joka sallisi kirjoittaa kirjan, asettaisi sen ihmisten käsiin ja sallisi, että he sotkevat sen ja sitten tuomitsisi maailman tämän kirjan perusteella. Jumala, joka salli kirjoittaa sen, elää — elää siinä ja vahvistaa Sanansa. Kuka tahansa kuulee nämä ääninauhat, minä haluaisin, että todella hyvin ajattelisitte tätä huomautusta.

Minä olen aloittanut 1. Mooseksen Kirjasta ja olen jo tullut Ilmestyskirjaan. Olen yhdistänyt ne osoittaessani, että se on Jumalan Sana. Ilmestyskirjassa puhutaan sellaisesta, joka ottaa siitä pois jotakin tai lisää siihen ja että hänen osansa otetaan pois Elämän Kirjasta. Minä palaan vielä tähän Sanan kohtaan ja viittaan siihen. Se on Ilmestyskirjan viimeisessä luvussa.

Mitä osoittaa meille jo ensimmäinen luku? Mitä on Sana? Se on iankaikkinen. Sitä ei saa muuttaa, ei lisätä siihen mitään, tai ottaa siitä pois. Sitä ei saa muuttaa. Jumala valvoo sitä. Mitään ei saa lisätä, mitään ei saa ottaa pois, sillä se on iankaikkinen. Tämän minä haluaisin osoittaa teille perustukseksi. Mitä minä yritän sanoa teille, on tämä, ettei se 1. Mooseksen Kirjasta Ilmestyskirjaan sekoitu minkään muun kanssa.

Tästä lähtien me nyt kello 17 asti tänään iltapäivällä emme ole oleva yhtä mieltä. Siinä meillä on oleva erilainen käsitys. Kuinka monet ovat yhtä mieltä sen kanssa, että tämä tässä on Jumalan tuomion kirja, että meidät Jumalan Sanan perusteella tuomitaan. Mitään ei saada liittää tai ottaa pois siitä. Minkä tähden se sitten kuitenkin on tapahtunut? Sitä me tulemme nyt tarkastelemaan. Miksi se on tehty sellaisella pahalla tavalla? Me olemme toteava sen 1. Mooseksen Kirjan ja Ilmestyskirjan välillä, meidän aikaamme asti ja muina aikoina. Erikoisesti niille, jotka kuulevat ääninauhoja, haluaisin tehdä tämän ymmärrettäväksi.

Sen jälkeen kun nyt olen selvittänyt teille, miksi uskon Sanan ja sen mitä Jumala siinä sanoo, ja ettei mitään saa liittää, eikä mitään ottaa pois siitä. Haluaisin nyt mennä tuohon verhottuun osaan. Tämän pitkän tekstin yhteyteen, jonka minä olen valinnut, ja selvittää teille ja osoittaa, mitä on tapahtunut. Silloin te voitte nähdä, miksi minä uskon, mitä minä uskon.

Sitä ei voida sekoittaa, se ei risteydy minkään muun kanssa, sitä ei voi risteyttää. Tämä on erikoinen aika, jossa esimerkiksi eläimiä ja viljaa risteytetään, jotta saataisiin aikaan tuote, joka näyttää paremmalta, mutta se ei ole hyvä. Se turmellaan siten, siinä ei ole mitään elämää itsessänsä. Se on luovutettu kuolemaan, koska se ei voi lisääntyä itsestänsä. Se on kuollut. Kaikki, mitä meillä on tänään alkuperäisessä muodossansa maan päällä, on tulos Jumalan puhutusta Sanasta.

Muuli on eläin, joka on syntynyt risteytyksen kautta. Se ei voi lisääntyä. Jumala loi hevosen ja Hän loi aasin. Kun molemmat paritetaan, on tuloksena muuli. Se on risteytys, sen tähden se ei voi lisääntyä. Jonkun ajan kuluttua olen myös puhuva käärmeen siemenestä.

Miten kuuluu aiheeni? "Puhuttu Sana on alkuperäinen siemen." Tämän minä haluaisin osoittaa. Avatkaamme Matteus 25:35. Me tutkimme joitakin Sanan kohtia. Minä katson kuinka paljon aikaa meillä on. Aluksi haluaisin lukea jotakin tuosta Sanasta, minkä Jeesus sanoi. Se on Matteus 24:35. Minä olen osoittava teille, että tämä Sana on iankaikkinen. Siitähän me olemme puhuneet. Jae 34:

"Totisesti minä sanon teille; tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat. Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa."

Voidaanko se sitten sekoittaa jonkin kanssa? Tämän haluaisin lukea Ilmestyskirja 22:19. Näemme, mitä täällä sanotaan. Aloittakaamme 18 jakeesta:

"Minä todistan jokaiselle, — ajatelkaa sitä 1. Mooseksen kirjasta, missä Hän lausui Sanan — Minä todistan jokaiselle — pappi, paavi, piispa, presbyteeri jne — joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan; ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu."

Miten on sitten teidän oppienne suhteen, miten on sitten teidän epäraamatullisten uskontunnustustenne suhteen, joita te seuraatte. Yksikään kirkkokunnista ei jää tämän ulkopuolelle.

"Jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian Kirjan Sanoista" sanoen ettei se ole näin, "niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu."

Vaikka hän olisikin saarnaaja, jos hän koko elämänsä ajan kuuluu seurakuntaan, vaikka hän olisi piispa tai pappi. Kuka tahansa ottaa pois jotakin tämän profetian Kirjan Sanoista — vain yksi Sana. Käsitättekö te, että se oli yksi Sana, jota Eeva epäili, jonka kautta kaikki tämä hätä tuli! Oli vain yksi Jumalan puhuma Sana, jonka totuudellisuutta Eeva epäili. Se oli syy jokaiseen sairauteen, jokaiseen vaivaan, jokaiseen sairaaseen lapseen, jokaiseen sairaalaan, joka täytyy rakentaa, jokaiseen leikkaukseen, joka tulee suorittaa, jokaisen ihmisen kuolemaan, joka milloinkaan kuolee, koska yksi ihminen ei uskonut yhtä Sanaa. Siinä se on teillä.

Mitä Eeva yritti tehdä? Risteyttää sen, sekoittaa jonkin kanssa. Teidän täytyy ottaa se vastaan niinkuin Jumala on sen lausunut. Sitä ei voida sekoittaa minkään muun kanssa. Ei! Jeesus sanoi kerran: "Jos teillä olisi uskoa sinapinsiemenen verran..." Minulle on sanottu, ettei sinapinsiementä voida risteyttää, te ette voi sekoittaa sitä minkään kanssa. Muut siemenet voidaan risteyttää, mutta ei sinapinsiementä. Sitä ei voida risteyttää. Jos teillä on sellainen usko, silloin te otatte vastaan jokaisen Jumalan Sanan. Siinä kärsivät niin monet evankelistat haaksirikon. Me palaamme vielä myöhemmin siihen. He sanovat: "Me uskomme tämän." He ottavat tuon yhden Sanan ja uskovat sen ja se toimii, mutta miten on seuraavan Sanan suhteen? Autuaat ovat ne, jotka pitävät kaikki Hänen käskynsä, jotta heillä olisi oikeus Elämän Puuhun. Ulkopuolella ovat koirat ja noidat ja saastaiset.

Tämä on sekalainen kuulijakunta, mutta tähän kuuluu vielä hyvin paljon, mikä on äärimmäisen selvää, ja minä haluaisin, että te sisaret ymmärrätte sen, että te todella ymmärrätte sen.

Sen tähden me uskomme, että se on Jumalan Sana, koska Jumalan puhuttu Sana on alkuperäinen. Kaikki, minkä Jumala loi, mitä Hän puhui olemassaoloon, on alkuperäisessä muodossansa. Sitä, mitä Hän on luonut, ei saa risteyttää. Muutoin se vähenisi arvossansa. Sen tähden voi Eeva tehdä siemenensä kanssa, mitä hän teki, koska hän ei ollut alkuperäisessä luomisessa. Hän on miehen sivutuote, eikä ole Jumalan suoranaisessa luomisessa. Jumala loi kaiken, sitten Hän otti osasta luomakuntaa jotakin ulos ja teki avun.

Te voitte risteyttää hevosen ja aasin, mutta se ei ole kestävää. Se kuolee, mutta alkuperäisellä on elämä itsessänsä. Se tulee jälleen esiin. Minä toivon, että te voitte nyt nähdä sen! Alkuperäisessä on Elämä. Tästä syystä minä olen sitä mieltä, että kultit, kirkkokunnat ja organisaatiot kuolevat. Historia osoittaa, että ne kaikki ovat kuolleita. Ne eivät nouse enää, eivätkä ole sitä milloinkaan tekevä. Ne eivät voi lisääntyä. Ne eivät ole kykenevät lisääntymään, koska ne ovat hedelmättömiä. Sen tähden Eevan lapset kuolevat.

Minä suon itselleni aikaa erikoisesti niitä varten, jotka kuuntelevat ääninauhoja. Minä en haluaisi kiiruhtaa, vaan otan itselleni aikaa. Minä en tiedä, mitä tästä lähtien on tapahtuva, mutta minä olen tuova tämän ihmisille, jotta tämä Sanoma myöskin sitten eläisi, kun Jumala jonakin päivänä ottaa minut pois maailmasta, jos minä en elä Hänen tulemukseensa asti. Tämä on totta. Pysykää Sanassa.

Ajatelkaa sitä. Jokainen Jumalan puhuma Sana on alkuperäinen Siemen. Sanansa kautta on Jumala kaiken istuttanut maahan. Niin kauan kuin te pysytte tuossa alkuperäisessä siemenessä, on se lisääntyvä. Se on tuottava jälleen itseänsä. Jos te risteytätte sen, se kuolee. Eeva, nainen, hän suoritti ensimmäisen risteytyksen, mitä milloinkaan tehtiin.

Minä en halua, että te suljette nauhurit, ennenkuin me olemme käyneet kaiken lävitse, todistaneet ja näyttäneet teille, miksi se on tapahtunut. Hän oli morsian — hän suoritti risteytyksen. Huomatkaa, sen kautta tuli kuolema, kun yritettiin ottaa Jumalan Sana ja sekoittaa hiukan viisautta siihen. Tätä te ette saa tehdä, vaikka uskottekin, että teillä on viisautta ja voisitte selittää sen. Sanokaa vain se, mitä Jumala on sanonut ja sillä se on selvä. Niin on Jumala sanonut, enempi ei ole tarpeen. Jos te ette osaa selittää sitä, niin silloin jättäkää se, mutta sanokaa: "Se on niin, koska Jumala on niin sanonut." Siitä on kysymys. Jumala sanoi sen.

Se ei sekoitu. Sitä ei saa muuttaa. Jumala on rankaiseva sitä, joka tekee sen. Sitä ei voida risteyttää minkään muun kanssa. Se yksin on Jumalan Sana. Jumala ei tarvitse teidän sanaanne omaan Sanaansa. Meidän ei tule puhua omia sanojamme, meidän tulee saarnata Hänen Sanaansa, Jumalan Sanaa.

Todellinen elämä voi lisääntyä vain alkuperäisen siittämisen kautta ja tulla jälleen esiin. Syventykää siihen, kun kuuntelette näitä ääninauhoja. Ajatelkaa nyt jo myös sitä. Elämä voi tulla jälleen esiin vain alkuperäisen siittämisen kautta, niinkuin alussa oli. Silloin se tuottaa itseänsä. Jos se ei tapahdu näin, on se risteytys ja kuolee. Jotkut heistä kuolevat jo ensimmäisessä sukupolvessa, jo siinä. He pian toteavat, että se on väistynyt. Se ei voi tuoda esiin mitään aitoa elämää, koska se on risteytys.

Raamatussa 1. Mooses 1:11 Jumala sanoo: "Jokainen siemen tuottakoon lajinsa mukaan." Kun kerran Jumala on näin sanonut, on se sillä selvä. Se on aina siten. Jokainen siemen tuottakoon lajinsa mukaan. Sen sekoittaminen tuottaa supersadon, supersadon, mutta mitä? Kuulkaapa nyt. Me haluamme edetä hitaasti. Minä yritän esittää tämän tekstin teille. Minä voisin saarnata siitä, mutta sitä minä en halua. Sekoittamisen kautta tulee supersato. Tämä on todistettu, mutta millainen sato se on? Sato petosta, kuolemaa!

Risteyttäkää viljanne, niin te saatte runsaan sadon, paremman tuloksen. Se näyttää paremmalta, mutta se on kuollut. Jos te kylvätte sen, ei se voi tuottaa itseänsä. Se on mennyttä, se on lopussa. Niin oli Eevan suhteen. Hän tuotti risteytetyn hedelmän. Katsokaa meitä tänään. Teidän tarvitsee vain katsella ympärillenne ja silloin te huomaatte, että se pitää paikkansa. Luonnollisesti, se ei ollut Jumalan suunnitelma. Ei! Minun täytyy vielä jättää jotakin, mitä juuri ajattelin.

Sekoittamisen kautta tuotetaan risteytetty sato. Risteytetty sato on kuollut sato, mitä tulee itsensä tuottamiseen. Se ei voi tuottaa itseänsä. Jumala on sen sanonut. Kaiken tulee tuottaa oman lajinsa mukaan, mutta te olette sekoittaneet sen.

Te voitte siitä käsittää, mihin seurakunta on lopulta tuleva. Se kuolee siellä, sillä se ei voi tuottaa oman lajinsa mukaan. Miksi ei? Koska se on sekoitettu! Sillä ei voi tehdä mitään. Se on kuollut, se on mennyttä. No niin, sen tähden on jokaisella sukupolvella oma herätyksensä, tilaisuus tulla takaisin Sanaan. Oi, tuo korkein Jumala! Tuomiolla on John Wesleyn ryhmä nouseva esiin, ja nämä tämän päivän jäykät metodistit vedetään vastuuseen. Luther on astuva esiin. Katoliset ovat astuva esiin. Kaikki, Irenaeus, Martin ja Polykarpus mukaan luettuna tulevat nousemaan ylös ja ilmestymään tuomiolla, koska he ovat risteyttäneet Jumalan Sanan dogmeilla. Sen ryhmän luterilaisia, joka seurasi Lutherin herätystä, täytyy silloin vastata samasta. Se ryhmä baptisteja, joka seurasi John Smithin herätystä, sen täytyy tehdä samoin. Samoin niiden, jotka tulivat Alexander Campbellin jälkeen ja myöskin helluntailaisten. Alkuperäisessä herätyksessä, kun Pyhä Henki lankesi, kutsuttiin monet ihmiset ulos. Jumala yritti antaa heille Sanansa, mutta he organisoivat, asettuivat paikallensa, perustivat kirkkokunnan ja kuolivat siihen paikkaan.

Te sanotte: "Mutta katsokaahan, mitä he tekevät."

Siihen me palaamme tänään hieman myöhemmin. Me yritämme ottaa kaiken esiin. Nyt kuitenkin minä asetan ensin siemenen. Hieman myöhemmin me näytämme teille, mitä sitten tapahtui.

Jokaisella sukupolvella on siis oma herätyksensä. Jumala ottaa itsellensä miehen, perustaa hänet Sanaansa ja sallii hänen Sanoman kanssa lähteä tuonaikaista sukupolvea varten. Niin pian kuin tuo mies ei enää ole siellä, ottaa joku toinen sen ja risteyttää sen, ja kaikki lankeaa jälleen takaisin.

Tähän haluaisin pysähtyä hetkeksi. Meillähän ei ole kiirettä. Minä haluan mennä takaisin, sillä niin se alkoi jo alussa 1. Mooseksen Kirjassa. Jumala halusi saada ihmisiltä sadon, mutta Eeva toi risteytyksen. Näettekö te, mitä tapahtui? Tuomio tuli Eevan ylle.

Luther aloitti ja niin kaikki muut myöskin. Kristus aloitti, apostolit astuivat esiin, profeetat astuivat esiin. Eikö Jeesus sanonutkin: "Ketä profeetoista, joita Jumala lähetti, eivät teidän isänne olisi vainonneet."

Eikö Hän opettanutkin, että Kuningas lähetti palvelijoitansa ja sitten toisia palvelijoita ja yhä uudelleen toisia, kunnes Hän lähetti Poikansa. Jokainen sukupolvi sai Jumalan Sanan. Sama kuin Aadamin ja Eevan kohdalla ensimmäisessä sadossa Eedenin puutarhassa. Se toistuu yhä uudelleen. Puolet menevät kadotukseen. On viisaat neitsyet ja tyhmät neitsyet. Puolet heistä saivat Jumalan Sanan. Toiset risteyttivät sen. Aina uudelleen se meni samalla tavoin ja kautta kaikkien aikakausien ja ajanjaksojen. Me tulemme osoittamaan tämän Jumalan Sanalla ja historialla. Se pitää paikkansa, se risteytettiin.

Risteyttäminen alkoi Eedenissä, siellä 1. Mooseksen Kirjassa. Siellä oli alku ja se päättyy tässä Ilmestyskirjaan. Tämä koskee Kristuksen toista tulemusta. Huomatkaa nyt tarkoin, jokaisella sukupolvella on sen tähden oma herätyksensä, koska se sen kautta saa tilaisuuden ottaa vastaan Sana. Sitten he risteyttävät sen. Sen sijaan, että ottaisivat vastaan, menevät he jonnekin muualle. Minun tehtäväni, johon, niinkuin minä uskon, Jumala on minut kutsunut — tänään minun täytyy sanoa joitakin henkilökohtaisia asioita. Minähän olen jo ilmoittanut sen teille. Minun täytyy sanoa se maailmalle. Minun tehtäväni maan päällä, niin minä uskon; mihin se on määrätty? Kiiruhtaa tulevan Sanan edellä. Tulevan Sanan, joka on Kristus. Kristus on kaikki tuhatvuotinen valtakunta mukaan lukien. Hänessä on kaikki, sillä Hän on Sana.

Mitä sanoi Jeesus Johannes 3:5? Te voitte panna nuo kohdat muistiin. Me kaikki tunnemme ne, mutta minä aukaisen ne niiden tähden, jotka kuuntelevat ääninauhoja ja jotka eivät voi avata sitä samaan aikaan. Sen tähden minä haluaisin lukea Johannes 3:5 ja me näemme, mitä Jeesus siellä sanoi. Ehkä aloitamme jo aikaisemmin kolmannesta jakeesta:

Johannes 3:3-5: "Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: 'Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa.'

Nikodemus sanoi hänelle: 'Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?'

Jeesus vastasi: 'Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan'."

Onko tämä siemen? Jokainen Jumalan puhuma Sana on siemen. Näin on. Minä tulen pian osoittamaan, että Jeesus sanoi näin. Jokainen Jumalan puhuma Sana on siemen. Ellei joku synny uudesti! Miksi hänen täytyy syntyä uudesti? Koska hän on kuollut lihassa, jossa hän on. Hän on risteytys. Hänen täytyy syntyä uudesti. Minkä tähden? Koska hän Eevan synnin perusteella on syntynyt synnissä, muodostettu epävanhurskaudessa, tullut valehtelijana maailmaan. Hän on alusta alkaen valehtelija, aivan samantekevää, miten viisas, sivistynyt tai mitä tahansa hän onkin, hän on valehtelija, niin sanoo Raamattu. Huolimatta siitä, miten pyhitetyt hänen vanhempansa saattoivat olla, hän on alusta alkaen valehtelija. Ainoa mahdollisuus, miten joku voi sanoa totuuden on, kun hän omilla huulillansa sanoo totuuden. Vain siten voi totuus tulla esiin. Joka puhuu vastoin tätä Sanaa, on yhä vielä valehtelija.

Tämä on hyvin selvää, mutta sen on Jumala sanonut. Jumala on totinen, vaikka jokainen ihminen olisi valehtelija. Jos jotakin tulee hänen huuliltansa, mikä on vastoin tätä Sanaa ja kieltää sen tai jos hän sanoo, että se koskee jotakin toista kansaa tai jotakin toista sukupolvea, silloin hän on valehtelija. Tämä pitää täsmälleen paikkansa. Hänen täytyy syntyä uudesti. Silloin hän näkee jokaisen Sanan. Ainoa mahdollisuus, miten hän voi syntyä uudesti, on kun Jumalan Elämä tuottaa hänessä tämän Elämän. Siemen tarvitsee vettä kasvaaksensa. Jos te panette siemenen maaperään, eikä siinä ole mitään kosteutta, silloin se on vain tomua. Siinä siemen ei kasva. Se ei voi kasvaa siinä. Täytyy olla määrätty kosteusmäärä, jotta se voisi kasvaa. Pitääkö tämä paikkansa? Katsokaahan. Kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi. Se tarvitsee kosteutta voidaksensa kasvaa.

Hänen Sanansa on siemen. Todistaaksemme tämän avaamme me Luukas 8. ja luemme jakeesta 11. Me haluamme nähdä, onko se totta vai ei, että Raamattu todistaa, että Hänen Sanansa on siemen. Luukas 8:11. Katsokaamme, mitä Jumala sanoo siitä. Hän alkaa puhua jo aikaisemmin. On paljon sanottavaa siitä. Me alamme jo jakeesta 4. Luukas 8:4-5:

"Kun paljon kansaa kokoontui ja ihmisiä kulki joka kaupungista hänen tykönsä, puhui hän vertauksella:

'Kylväjä meni kylvämään siementänsä. Ja hänen kylväessään putosi osa tien oheen ja tallautui, ja taivaan linnut söivät sen. Ja osa putosi kalliolle, ja oraalle noustuaan se kuivettui, kun sillä ei ollut kosteutta.'"

Kosteus! Baptisteilla, presbyteereillä, luterilaisilla ei ole vettä. Jos joku kääntyy, katsoo hän Kristukseen ja uskoo, mutta heti kirkkokunta sitoo hänet jonnekin lujasti. Hengen kosteus jättää hänet. Hänestä tulee kirkkokunnan jäsen ja hän on kuollut. Tämä ei koske vain baptisteja, vaan myöskin helluntailaisia. Te ette usko tätä. Minä tiedän, että monet teistä eivät usko sitä. Mutta odottakaapa vielä hetkinen. Me olemme näkevä, sanooko Raamattu sen vai ei.

Kosteus puuttui. Nämä ovat kuudennen jakeen viimeiset sanat luvussa kahdeksan. Kosteus puuttui.

"Ja osa putosi orjantappurain sekaan ja orjantappurat kasvoivat ja tukahduttivat sen."

Näettekö, mitä se oli? Hän jatkaa ja sanoo, mitä muille tapahtui. Tänään minä en arkaile mitään. Minä ajattelen kristillisiä liikemiehiä, kaikkia helluntaiorganisaatioita ja näitä ihmisiä, jotka pystyttävät näitä valtavia miljoonien dollareiden rakennuksia — maailman rikkaus on tukahduttanut Jumalan kirkkauden ja Jumalan Hengen. He kuolevat, koska se tukahdutettiin. Maailman huolet ovat tukahduttaneet sen.

Naiset haluavat olla aktiivisia. He leikkaavat hiuksensa. Heillä on korkeaksitupeerattuja kampauksia, kulkevat shortseissa ja näyttävät siltä kuin muukin maailma. Saarnaaja seisoo puhujanlavalla, on etukäteen harjoitellut aamentansa ja pelkää julistaa Jumalan Sanaa, koska hänen elantonsa on riippuvainen siitä. Jos he eivät voi ajaa Cadillacilla, silloin heitä ei enää katsota "hengellisiksi". Jollei heillä ole parasta vaatetusta jne., silloin heitä pidetään langenneina. Silloin he eivät enää ole sitä ja tätä.

Eräs vanha mies, veli Kidd, kertoi minulle tänä aamuna, ettei häntä enää haluta sinne, koska hän on vanha ja pitäytyy Sanaan. Mikä on hätänä? Heiltä puuttuu kosteus! Tämä pitää paikkansa.

"Ja osa putosi hyvään maahan, kasvoi ja teki satakertaisen hedelmän. Tämän lausuttuaan Hän sanoi suurella äänellä: 'Jolla on korvat kuulla, se kuulkoon'."

Oi millainen vertaus! Kuinka mielelläni haluaisinkaan puhua pidempään tästä aiheesta saarnassani. Nyt vielä kerran kahdeksas jae kahdeksannesta luvusta:

"Ja osa putosi hyvään maahan, kasvoi ja teki satakertaisen hedelmän." Tämän sanottuaan hän lausui suurella äänellä: 'Jolla on korvat kuulla, se kuulkoon'."

Toisin sanoen. Jos teidän korvanne on viritetty Jumalan taajuudelle, silloin kuulkaa.

"Niin Hänen opetuslapsensa kysyivät Häneltä, mitä tämä vertaus merkitsi. Hän sanoi: 'Teidän on annettu tuntea Jumalan valtakunnan salaisuudet....' Salaisuudet. Näettekö, mistä Hän tässä puhuu? Mitkä ovat Jumalan valtakunnan salaisuudet? Tarkatkaapa vielä hiukan. Jumalan valtakunnan salaisuudet. "...mutta muille ne esitetään vertauksissa, että he, vaikka näkevät, eivät näkisi, ja vaikka kuulevat, eivät ymmärtäisi."

Katsokaahan. Jumalan Sana tulee tuomiolle tuomitaksensa heidät, sillä he näkivät sen. Se oli siellä.

"Vertaus on tämä. Siemen on Jumalan Sana."

Mitä on Elämän siemen? Jumalan Sana! Sen tähden te ette voi jonkin uskontunnustuksen kautta päästä Elämään. Ei myöskään jonkin kirkkokunnan kautta. Teidän täytyy palata Sanaan.

Nyt Elämän siemeneen. Hänen Sanansa on siemen. Hänen Henkensä on vesi. Siten me tulemme jälleen Johannes 3:14; siinä se on teillä jälleen. Henki on vesi.

Katsokaapa. Me käsitämme, mitä Johannes 3:14 merkitsee. Lukekaapa se:

"Ja niin kuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän."

Jos Mooses korotti vaskisen käärmeen samaa tarkoitusta varten mitä varten Kristuskin korotettiin, niin mitä se silloin tarkoittaa? Mooses korotti vaskisen käärmeen, jotta kuoleva kansa saisi vettä elääksensä. Katsokaahan, Jeesus on Jumalan Sana. Me tulemme tänään iltapäivällä painottamaan sitä ja todistamaan sen.

Jeesus on Jumalan Sana. Hänet annettiin. Hänen kylkensä avattiin, jotta Elämä, joka oli tuossa siemenessä, Elämä, joka on Henki, vesi, voi kummuta esiin. Kun Henki tulee Jumalan siemenen ylle, tuottaa se tuon siemenen Elämän. Jos se tuottaa jotakin muuta, silloin on jokin muu siemen kyseessä. Amen! Ymmärrättekö te tämän?

Kun Jumalan Henki laskeutuu kastellaksensa siemenen, ja jos se on tuo siemen, joka kastellaan, silloin se on tuottava tuon siemenen Elämää. Onko tämä selvää? Hän tuo esiin tuon siemenen Elämän, sillä sitä varten Hänet on annettu.

Minä uskon, että Raamattu on Sana, koko totuus, ja että Jeesus on julkituotu Sana. Hän ja Hänen Sanansa ovat yhtä. Mitä Hän oli? Hän oli tämä siemen. (Minun täytyy jättää jotakin ja tuoda se esiin vasta tänä iltana. Se on hyvin vaikeata.)

Hän oli se siemen, jonka tuli tulla esiin Eevan kautta. Käsitättekö te tämän? Hän oli se siemen, joka Eevan tuli tuottaa, mutta hän toi esiin risteytyksen, kun hän ei uskonut Jumalan Sanaa. Hän oli tuo siemen. Ainoa mahdollisuus, miten Elämä voi tulla esiin, miten Elämä voi tuottaa itseänsä, perustui siihen, että tämän Elämän täytyi tulla siemenen kautta. Tuon siemenen täytyi kuolla, jotta se voi levittää Elämää. Ettekö voi nähdä tätä? Sitä varten vesi annettiin kastelemaan siementä.

Pyhän Hengen, joka oli Eedenin puutarhassa, tuli kastella tuota siementä. Ihmistä ei luotu kuolemaan, hänet oli määrätty elämään, mutta risteyttäminen toi kuoleman. Hän risteytyi. Jos te yhä vielä kiellätte käärmeen siemenen, niin silloin minä kysyn teiltä, minkä tähden ovat kaikki nämä hautajaiset? Hän risteytyi. Jokainen meistä on risteytys alkuperäisestä. Tämä on syy siihen, miksi meidän kaikkien täytyy kuolla. Mutta on tullut esiin Elämän itu Totisesta Siemenestä. Jumala on tuonut todisteen siitä, että se oli Hänen Siemenensä. Hän herätti Hänet kuolleista. Tämä Elämä tulee alkuperäissiemenen ylle, Hänen todellisen Seurakuntansa ylle, ja syntymän kautta, Morsiamensa kohdun kautta, se tuo jälleen Elämää esiin.

Oi se on niin kallisarvoista ja ihanaa! Minä annan teille hiukan aikaa, että voitte syventyä siihen ja että se uppoutuisi.

Hän on tuo Siemen. Hän on tuo siemen, joka Jumalan Sanan kautta tuli esiin. "Tapahtukoon minulle Sinun Sanasi mukaisesti." Siinä on tuo Siemen; koska Sana otettiin vastaan.

Jeesus on julkitullut Sana. Hän ja Sana ovat yksi ja sama. Sen tähden se on Hänessä niin täydellisesti tullut julki. Tästä syystä on Jumala paljastanut itsensä niin täydellisesti Jeesuksessa: Koska Hän itse oli Sana-siemen, Sana-itu. Itu, joka on siemenessä, on siemenen elämä. Oletteko käsittäneet sen? Hän oli Jumalan Sana-itu. Tuo itu on Henki. Tuo itu on vesi. Jeesus täytyi avata siellä, jotta tuosta Siemenestä voisi tulla Elämä esiin niin, että tuleva siemen voisi tulla kastelluksi. Käsitättekö te sen? Hän sanoi: "Minulla on myös muita lampaita, jotka eivät kuulu tähän laumaan. He ovat käsittävä sen. He ottavat Sanan vastaan ja pysyvät siinä. Minä lähetän Hengen, jotta se kastellaan, ja se on tuottava täsmälleen samaa." Se on tuottava ihmeitä, se on tuottava Jumalan voimaa. Se on tuottava kaikkea, eikä kieltävä mitään, sillä se on Hänen sukulaissiemenensä — tuon Siemenen. Se ei voi sanoa: "Sinä takiainen, tule ja elä minun kanssani." Ei, ei, sitä se ei ole tekevä. Ei milloinkaan! Se ei ole sekoittuva. Te ette voi sekoittaa kuolemaa ja elämää. Te ette voi samanaikaisesti olla kuollut ja elävä.

Näettekö te, mitä minä tarkoitan? Se on tuo Itu, joka tuli Siemenestä esiin. Se on täydellisesti paljastettu Jumalan Sana. Mitä Hänessä siis oli? Täsmälleen se, mitä Hän on. Poika, joka ensimmäisen Aadamin kautta tuli, oli se poika, joka Aadamille luvattiin ihmiskunnan lisääntymiseksi. Mutta Eeva suoritti risteytyksen käärmeen kanssa ja tuotti äpäröiden suvun, jotka syntyivät ilman Elämää kuollaksensa. Jeesus tuli ja oli tuo Siemen. Hän on todistanut sen. Kaikki, mitä Aadam oli kadottanut, oli Jeesuksessa. Hän on totinen Siemen. Eevan olisi tullut lopulta tuottaa tämä lapsi, mutta hän suoritti risteytyksen, kun hänellä oli kanssakäyminen käärmeen kanssa ja kuunteli viisautta, ymmärrystä ja tietoa.

Odottakaapa, kun otamme tähän Morsiamen mukaan. Tämä on syy siihen, miksi minä uskon sen, mitä minä uskon. Sen täytyy olla löydettävissä tässä Sanassa. Sen tähden minä sanon, jos joku haluaisi minun kanssani väitellä ja puhua minun kanssani tästä Sanasta: "Tule!" Niin se on. Tämän tarjouksen minä olen aina tehnyt. Jos olette sitä mieltä, ettei ole oikein kastaa Jeesuksen Kristuksen nimeen, niin silloin tulkaa ja puhukaa minun kanssani siitä. Jos te ette usko, että on jotakin sellaista kuin käärmeen siemen, niin silloin tulkaa minun luokseni. Me haluamme ottaa vain Sanan. Jos te ette usko, että naisilla tulee olla pitkät hiukset ja että se on heidän huntunsa, silloin tulkaa minun luokseni ja osoittakaa se minulle Sanalla. Jos te ette usko, että ajan loppu on lähellä ja että nämä asiat, joista minä puhun, ovat oikein, silloin tulkaa minun luokseni ja puhukaa siitä. Tulkaa minun luokseni. Veli, siemen, tule vain.

Te ette voi olla siemen ja olla eri mieltä Sanan kanssa, sillä Sana on siemen. Jos te olette Sana, niin miten te voitte silloin olla eri mieltä sen kanssa? Silloinhan te olisitte ristiriidassa itsenne kanssa. Te taistelisitte omia aikomuksianne vastaan. Joku sanoi: "Miksi sinä menet sellaisten ihmisten luokse?" Jos minä en tekisi sitä, kadottaisin minä sen päämäärän, jota varten minut lähetettiin. Täytyy olla Valo.

Kun me käymme tätä lävitse, me viittaamme näihin asioihin ja näytämme teille, miten ne itsestänsä täydellisesti liittyvät Sanaan.

Hän se oli. Sen tähden Jumala voi vaikuttaa Hänen kauttansa. Mitä Hän sanoi, kun Hän oli täällä maan päällä? "Minä en tee mitään, ellei Isä ensin näytä minulle." Täydellisesti! Kaikki, mitä Hän teki, vahvistettiin aina Kirjoituksilla. Hän sanoi: "Tutkikaa Kirjoituksia, sillä ne ovat ne, jotka todistavat Minusta. Jos Minä en tee niitä tekoja, jotka siinä on ennalta sanottu, silloin Minä en ole alkuperäinen Siemen, mutta jos Minä teen niitä asioita, niin miksi te ette usko Minua?" Tämä pitää paikkansa! "Jos te ette voi uskoa Minua, kun Minä seison tässä teidän edessänne, silloin uskokaa toki se Sana, jonka minä julistan. Uskokaa niitä tekoja, joita minä teen, sillä minun siemeneni voi tuottaa ainoastaan sitä, mitä minä olen.

Takiainen voi olla vain takiainen. Te voitte risteyttää sen jonkin muun kanssa, mutta siitä huolimatta se pysyy takiaisena. (Oikeat ottavat sen vastaan.)

Sen tähden on kaksineuvoinen kasvi esikuva ulkokultaisesta. Se on risteytys. Mies, joka väittää olevansa Jumalan mies ja kieltää Sanan, on ulkokultainen. Muuli, joka väittää olevansa hevonen, ei siitä huolimatta ole mikään hevonen. Se saattaa sanoa: "Minä olen aasi." Se ei ole ensimmäistä eikä myöskään toista. Se on ulkokultainen, syntynyt risteytyksestä. Tämä on terävästi sanottu, mutta niin se on. Niin ei ollut tarkoitettu. Ihmiset ovat viisaudellansa tehneet sen. Tähän ollaan tultu. Siihen loppuu koko ihmisen viisaus, risteytykseen.

Sen tähden on Jeesus paljastettu niin täydellisesti. Jumala paljastettiin niin täydellisesti Jeesuksessa, koska Hän oli Jumalan Sana. Hän oli Jumalan Sana. Sen tähden Hän ei voinut tuottaa mitään muuta kuin Jumalaa. Jos Jumala on teissä, voitteko silloin olla jotakin muuta?

Eikö Jeesus sanonutkin, että Jumalan Sana tuli profeetoille? Kenelle tuli Jumalan Sana? Profeetoille. Eikö Jeesus kutsunutkin heitä jumaliksi? Miksi? Koska Jumala teki itsensä tunnetuksi heissä. Mitä se oli? Puhuttu Sana tuotiin julki. Tätä se on. Hän sanoi: "Kuinka te voitte kieltää sen? Jos teillä olisi vähänkään viisautta, te ymmärtäisitte sen. Miten te voitte sanoa näin, kun Jumala itse kutsui heitä "jumaliksi"? Kuinka te voitte väittää uskovanne Häneen ja hyljätä Minut, kun Minä sanon, että Minä olen Jumalan Poika?" Miksi he eivät siihen aikaan käsittäneet sitä?

Samoin on tänään. "Minä olen se siemen, jonka tuli tulla", vaimon siemen. Kun käärme jo oli saastuttanut sen, sanoi Hän: "Minä annan sinulle siemenen. Se on murskaava käärmeen pään." Hän palauttaisi kaiken jälleen ennalleen. Amen! Minä toivoisin vain, että jokainen voisi nähdä sen. "Minä olen tullut voittaakseni ja saattaakseni jälleen järjestykseen sen, mitä vihollinen on saanut aikaan. Ainoa mahdollisuus, miten saatoin tehdä sen, oli tulla naisen kautta, joka uskoi tuohon siemeneen, koska eräs nainen ei kerran sitä uskonut." Yksi nainen uskoi Sanan, kun taas toinen ei sitä uskonut. "Minä olen Voittaja! Minä olen tullut kuolemani kautta tuomaan elämän, ottaakseni ylleni rangaistuksen siitä, mitä hän teki. Minun elämäni tulee teidän osaksenne. Se vuodatetaan teihin ja te tulette olemaan Jumalan poikia ja tyttäriä, — mikäli tuo Siemen on teissä.

Jos te risteytätte sen, te ette saa mitään muuta kuin äpärän, kirkkokuntalapsen; ette enempää. Se on kieltävä Sanan. Suokaa anteeksi sisaret, mutta minun täytyy puhua se niinkuin se tässä on. Niin se myöskin on.

Kaikkien Jumalan poikien täytyy olla samanlaisia. Varmastikin. Jos me olemme uudestisyntyneitä vedestä ja Hengestä, silloin meidät on tuotu takaisin tuohon puhuttuun Sanaan niinkuin se on Johanneksen kolmannessa luvussa. Mitä tapahtuu kun synnytään vedestä ja Hengestä? Silloin teidät viedään tarkalleen takaisin siihen, missä teidän olisi alussa tullut olla. Sitä varten on Kristus kuollut viedäksensä meidät takaisin siihen, että olemme Jumalan poikia.

Eevan tuli tuottaa tämä lapsi. Hän olisi myöskin lopulta tehnyt sen. Jumalahan oli sanonut hänelle: "Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa." Mutta hän meni ja tuli huoraksi.

Te sanotte: "Tämä on kovin karkeata, veli Branham." Odottakaapahan vain, me tulemme myöhemmin takaisin siihen. Te sanotte: "Näin ei voi olla." Me olemme pian toteava, sanooko Sana, että se on niin, vai ei. Silloin se voidaan todeta. Se ei ole kätkettyä. Jos se on kätkettyä, se on vain niille, jotka ovat kadotettuja. Tämä pitää paikkansa.

Se tulee jälleen takaisin puhuttuun Sanaan. Silloin me olemme julkitullut Jumalan Sana. Jeesus sanoi saman: "Joka uskoo Minuun — kuka minä olen, miksi minä olen tullut, mitä tarkoitusta varten minä teen sen, nimittäin johtaakseni ihmiset takaisin uskoon Jumalan Sanaan — eikä liitä siihen mitään muuta, hän on tekevä myöskin niitä tekoja, joita Minä teen." Siinä se on teillä!

Miksi se ei tapahdu tänään? Koska on risteytettyjä, epäaitoja, sekoitettuja lapsia. Muuli ei tiedä, mitä se uskoo. Se ei tiedä, kuka on sen isä tai äiti. Sillä ei ole mitään sukupuuta. Siinä ei ole mitään. Se on epäaito luomus.

Niin on jokaisen suhteen, joka väittää uskovansa Jumalaan, mutta ei usko Hänen Sanaansa. Hän ottaa jonkin kirkkokunnan tunnustuksen ja parittaa sen Sanan kanssa. Silloin te ette ole Jumalasta, te olette kuolleita. Te ette voi samanaikaisesti olla kuolleita ja eläviä. Siinä ei Jumalan Sana toki voi kasvaa ja te osoittaudutte vain ulkokultaisiksi. Se koskee pappia, piispaa, kardinaalia tai kuka tahansa hän onkaan. Niin se on, joko se on Sana, tai te olette kuolleet, vain avioton lapsi. Jumalan Sanan jumalallinen osa ei voi silloin kasvaa. Te saatatte kasvaa samalla niityllä tai samalla pellolla, mihin me vielä pian olemme tuleva, mutta te ette varmastikaan kuulu laumaan. Se ei voi kasvaa.

No niin. Me olemme käsittäneet, että on kysymys puhutusta Sanasta. Silloin me olemme julkitullut Jumalan Sana. Niin Jumala haluaa seurakuntansa, että Hän voi paljastaa itsensä. Miten Hän voi ilmestyä, jos Hänen oma Siemenensä ei ole tuossa kyseisessä henkilössä? Kuinka teillä voisi olla omat ajatuksenne ja sitten Jumala voisi ilmestyä teidän kauttanne? Kuinka te voitte ottaa oman uskonne ja sanoa: "Niin, minun pappini sanoi niin ja niin ja opettaa niin ja niin. Meidän uskontunnustuksemme sanoo, että ihmeiden päivät ovat ohitse." Kuinka te voitte tehdä tämän ja siitä huolimatta olla julkitullut Jumalan poika? Kuinka tämä käy päinsä? Silloin ei Jeesuksen kuolema merkitse teille mitään. Te sanotte: "Oi, otan Hänet vastaan Pelastajanani." Te ette tee sitä. Te tosin sanotte sen, mutta te ette tee sitä. Teidän tekonne osoittavat, mitä te olette. Jeesus sanoi saman: "Älkää ajatelko, että Minä olen aviottomasti syntynyt."

He sanoivat: "Me olemme Abrahamin jälkeläisiä, me emme tarvitse ketään, joka opettaa meitä."

Hän vastasi: "Jos te olisitte Abrahamin lapsia, niin te tuntisitte Minut." Hän sanoi: "Kuka voi osoittaa Minut syylliseksi syntiin, epäuskoon." Näyttäkää minulle yksi asia, minkä Jumala on minusta luvannut ja joka ei olisi täyttynyt. Näyttäkää minulle jotakin, mitä Isä on luvannut ja mikä ei olisi täyttynyt. Synti on epäuskoa. Katsokaamme toki, voitteko tehdä sen." Tämä riisui heidät aseista; varmasti. Hän sanoi: "Kuka voi syyttää Minua, kuka voi osoittaa Minut syylliseksi syntiin ja epäuskoon." Jos minä en usko, niin miksi Isä vaikuttaa minun kauttani ja täyttää jokaisen Sanan, minkä Hän on luvannut? Sallikaa minun nähdä, voitteko osoittaa sen. Kuka nyt on aviottomasti syntynyt? He olivat sitä! He olivat aviottomia lapsia, jotka väittivät olevansa Jumalan lapsia. Jeesus sanoi: "Te olette isästänne perkeleestä ja hänen tekojansa te teette." Millaisia paholaisen tekoja? Hän yritti Eevan kautta risteyttää Jumalan Sanan.

Juuri saman tekevät nämä suuret kirkkokunnat tänään. He tekevät paholaisen, heidän isänsä tekoja, ottavat uskontunnustuksen ja yrittävät parittaa sitä Jumalan Sanan kanssa. Tämän teki saatana, heidän isänsä, paholainen alussa.

Jumala siunatkoon teitä veljet. TULKAA ULOS SIELTÄ! Niin sanoi Jeesus. Jos teissä on pisarakaan Jumalaa itsessänne, silloin teidän tulisi nähdä ja tunnistaa se. Oi! Risteytys!

Jos ihmisellä on Jumalan siemen itsessänsä ja Jumalan Henki kastelee sen, silloin hän on tekevä samoja tekoja, joita Jeesus teki. Hän oli Jumalan alkuperäinen Siemen ja Hänen kuolemansa kautta teidät on tuotu takaisin Jumalan alkuperäissiemeneen. Jos sama Henki, joka Hänessä oli, on teissä, silloin tulevat samat teot julki. Ettekö usko sitä? Silloin avatkaa Johannes 14:12.

Te sanotte: "Minä olen uskovainen, veli Branham, varmastikin minä olen uskovainen." No niin hyvä. Silloin minä katson, sanooko Jeesus teistä myöskin niin. Me haluamme nähdä, sanooko Jumalan sana samaa teistä: "Totisesti, totisesti (= absoluuttisesti, absoluuttisesti) Minä sanon teille; joka uskoo Minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita Minä teen, ja suurempiakin, kuin ne ovat, hän on tekevä; sillä Minä menen Isän tykö."

Mitä se on? Sama siemen. Te ette voi pysäyttää sitä. Jos te kylvätte tänne vehnää ja kylvätte tuonne vehnää, silloin te ette toki voi sanoa: "Täältä korjataan kurkkuja ja tuolta vehnää." Se ei käy päinsä. Ainoa mahdollisuus saada kurkkuja on istuttaa kurkkuja. Jos te risteytätte sen, ei se ole oleva mikään kurkku. Se on oleva risteytys. Pitääkö tämä paikkansa? Se olisi jotakin ulkokultaista, ystävät. Tämä täytyy sanoa. Se on joko sitä tai tätä. Se on joko kurkku tai sitä, minkä kanssa se risteytettiin. Se on risteytys, huono tuote, joka itsessänsä on kuollut ja joka ei enää voi tuottaa itseänsä. Se on alusta alkaen kuollut eikä sillä ole jatkuvaisuutta. Se saavuttaa sen kautta loppunsa. Se on mennyttä. Jos te haluatte kurkkuja, kylväkää kurkkuja. Jos te haluatte seurakunnan, alkakaa Jumalan Sanan kanssa. Jos te haluatte elämää Jumalasta, aloittakaa Jumalan Sanan kanssa. Ottakaa vastaan Jumalan Sana täyteydessänsä, kokonaisena. Kun sitten Jumalan täyteys on teissä, on sade, joka lankeaa alas, tuottava täsmälleen sen, mitä teidän puutarhassanne on. Miten on nyt teidän myöhäissateenne suhteen? Te näette mihin se jonkin ajan kuluttua on tullut, eikö totta? He tuottavat villikurkkuja yhdessä niinkuin Elian aikana. Profeettakoulu siellä, tämä kirkkokunta, joka heillä oli, ajattelivat etteivät ne olisi mitään villikurkkuja. Kokosivat näitä villikurkkuja ja uskoivat, että ne olisivat herneitä.

Ne ovat oleva samoja tekoja, jotka myöskin hänen kauttansa tulivat julki, sillä se on sama Jumalan Sanan siemen. Jumalan Poika oli esikuvasiemen. Sama elämä, joka Hänellä oli, kun Henki Hänen kasteensa jälkeen vuodatettiin Hänen yllensä, sama elämä, joka toi Hengen esiin, kun Hän laskeutui Hänen yllensä, on Pyhän Hengen kastelun kautta tuova esiin saman elämän. Silloin on tapahtuva sama, mitä Hän teki — jos on sama siemen. Jumalan Poika siemenenä on jälleen tuottava Jumalan poikia siemenenä. Hävetkää te lyhythiuksiset naiset, hävetkää te saarnaajat, jotka kiellätte tämän totuuden. Te sanotte: "Se on järjestyksessä, hiuksillahan ei ole mitään tekemistä sen kanssa." Mutta Jumala on sanonut sen!

Näettekö, missä se on? Sen tähden minä uskon Sanan. Se on Siemen. Kun sade lankeaa tuon Siemenen ylle, on se tuottava lajinsa mukaisesti. Mikä on vialla kaikkien näiden herätysten suhteen? Mitä te teette? Niinkuin vuonna 1944, haluatte te miljoona baptistia lisää, presbyteerejä, helluntailaisia ja mitä vielä onkaan. Mutta missä tuodaan julki Jeesuksen Kristuksen teot! Hän sanoi: "Minä en tee mitään, ellei Isä ensin näytä Minulle." Mistä tulee tällainen siemen? Pyhä Henki on kasteleva tätä siementä ja tuova sen julki.

Hän on vesi siementä varten. Niin pian kuin tuo siemen on istutettu, tarvitsee se vettä, että juuri se voi tapahtua. Kun sade lankeaa teidän yllenne, te sanotte: "Ylistys Jumalalle." Salli minun sanoa jotakin sinulle saarnaaja. "Minä olen herra se ja se, enkä usko tähän roskaan." Silloin te olette ainoastaan kirkkokunnan jäseniä. Te olette alusta alkaen vain ulkokultainen. Tällainen siemen istutettiin.

Olkaa hyvät, älkääkä ymmärtäkö tätä väärin. Minä rakastan teitä, te rakkaat. Minä vain yritän tuoda tämän teille läheiseksi. Minä lopetan sen niin pian kuin tänä iltana olen päässyt loppuun. Silloin minä jätän sen, mutta minä haluaisin, että te kerran saatte tietää, mikä on oikein ja mistä syystä minä uskon sen, minkä minä uskon. Minä uskon, että paholainen on pettänyt teitä. Paremminkin sanottuna minä tiedän, että se on tehnyt sen. Jumalan Sanan mukaisesti, joka ei voi erehtyä, hän on petkuttanut teitä. Kyllä. Sen tähden minä saarnaan näitä asioita sillä tavalla kuin teen sen, koska Jumalan Sana sanoo sen.

"Oi", te sanotte, "veli Branham, tämähän on toinen aika." Mutta se on sama Sana. Jonkin aikaa sitten löydettiin eräästä vanhasta viljasäiliöstä vehnää, joka vielä oli peräisin Joosefin ajalta. Se sitten kylvettiin. Oletteko lukeneet sitä viikkolehdistä? Se jopa tuotti sadon, se oli yhä vielä vehnää. Siinä syy siihen. Ainoa, mitä se tarvitsi, oli vesi.

Jumalan Sana on vielä sama kuin silloin tuhansia vuosia sitten, kun Hän puhui sen. Ainoa, mitä se tarvitsee, on vesi. Miksi meillä ei ole mitään satoa? Koska me olemme päästäneet sisälle vääränlaisen siemenen.

"Kuinka monet haluavat muuttaa seurakuntajäsenyytensä", kysytään. Silloin teistä tehdään kaksinkertainen helvetin lapsi, pahempi kuin aikaisemmin. "Kuinka monet teistä metodisteista haluaisi tulla baptisteiksi, kuka teistä baptisteista haluaisi tulla helluntailaiseksi? Voittakaa vain heidät, että he tulevat meidän jäseniksemme!" Voi hyvänen aika! Tämä on tyhmää roskaa, tyhjää puhetta. Paholaisen tyhjää lörpöttelyä. Siinä ei ylipäänsä ole mitään elämää. Se on ulkokultainen sekoitus. Kaksinkertaisesti kuollut, juurineen ylösrevitty! Eikö Jeesus sanonutkin: "Jokainen istutus, jota Minun taivaallinen Isäni ei ole istuttanut revitään pois." Kirkkokunnat tai mitä tahansa muuta, revitään pois. Jumalan Sana yksin on pysyvä. Niin Hän on sanonut. Jokaisen ihmisen sana on valhetta, mutta Hänen totuus.

Minne meidän tulee mennä? Teidän tulisi mieluumin tulla järkiinne, mutta te ette voi kuulla, ellei teitä ole ennalta määrätty kuulemaan sitä. Me palaamme vielä siihen. Ei ole mikään ihme, että se joidenkin kohdalla on kuin vesi, mitä kaadetaan ankan selkään. Se on tehty hylkimään vettä eikä imemään sitä.

Arkki tehtiin gopher-puusta. Se oli sisältä onttoa, sisällä ei ollut mitään. Se kasvaa sellaiseksi ja on kevein puu, mitä on. Vielä kevyempää kuin balsapuu. Miksi he ottivat sitä? Jotta he voivat tervata sen. Te kysytte: "Eikö tammi-puu olisi ollut yhtä hyvää." Ei, se ei olisi ottanut tervaa vastaan, vaan hylkinyt sitä. Se on hylkivää. Tämä puu oli huokoista. Samoin on aito Jumalan siemen — vastaanottavainen Hengelle. Kaikki kirkkokunnallinen, kaikki epäusko on otettu pois. Kun sitten Pyhä Henki tulee sisälle tähän siellä olevaan elämänituun, tulee jälleen sama siemen esiin. Täsmälleen näin on. Toinen Jumalan poika syntyy. Amen. Jälleen uusi "pieni Jumala" Jumalan poika.

Minä olen Branham, koska olen Charlie ja Ella Branhamin poika. Se tekee minut Branhamiksi, sillä minä olen heidän siementänsä. Heidän yhtymisensä kautta minä olen tullut esiin siemenenä. Sen kautta minä olen syntynyt.

Kun Jumala ja Hänen Sanansa tulevat yhdeksi (Halleluja!), se tarkoittaa sitä, että kun Jumalan Henki kastelee Jumalan Siemenen, Jumalan Sanan, tuodaan Jumala esiin. Silloin ei enää ole kysymys yksilöstä, vaan Jumalasta! Minkätähden? Koska te olette kuolleet, teitä ei enää ole. Te katsotte itsenne kuolleeksi, ontoiksi ja odotatte tuota siemenen itua. Mitä se on silloin? Ei ole enää kysymys teistä. Ei ole enää kysymys ihmisestä — vaan Jumalasta ihmisessä. Se on siemenen itu, niinkuin puhuttu Sana alussa. Kun Jumalan Sana tulee julki jossakin ihmisessä, niin silloin ei ole enää kysymys tuosta ihmisestä, sillä tuo ihminen on kuollut. Hän ei voi samanaikaisesti olla jokin risteytys ja poika. Joko hän on kuoleman poika tai sitten hän on elämän poika. Jos hän on kuoleman poika, niin silloin jättäkää hänet paholaiselle, jotta hän tappaisi hänet. Jättäytykää Jumalalle hetkeksi, jotta Hän tappaisi sen paholaisen, joka on teissä, ajaisi sen ulos ja tyhjentäisi teidät. Sallikaa Jumalan samalla tuoda, istuttaa oma elämänsä teihin. Silloin ei enää ole kysymys teistä, vaan se on Jumalan elämä, koska se on Jumalan Sana. Niin pian kuin Pyhä Henki kastelee sen, on sama tuleva esiin. Käsitättekö te sen? Minä haluaisin mielelläni saarnata vielä muutaman minuutin, mutta minulla on vielä kolmekymmentä - neljäkymmentä sivua sanankohtia edessäni ja olen ottanut niistä vasta kolme.

No niin, hyvä on. Samat teot tulevat julki meidän kauttamme, sillä se on sama Sana. Jos te haluatte tehdä Kristuksen tekoja, täytyy teidän tehdä samaa, mitä Hän on tehnyt. Hän sanoi: "Joka uskoo Minuun, on tekevä Minun tekojani." Mitä se merkitsee? Mitä kyseessäoleva uskoo? Että Hän on alkuperäinen siemenen itu, joka on tullut. Mikä on tuo siemen? Sallikaa minun ottaa nämä nenäliinat. Tämä esittää ihmistä, joka oli tuleva. Tämän ihmisen tuli tulla. Mitä tapahtui? Eeva toi esiin risteytyksen. Mitä tapahtui sen kautta hänelle? Hänet luovutettiin kuolemaan. Hänen täytyi kuolla.

Sitten tuli tämä esiin. Myöskin tässä on Sana. Mitä tapahtui. Sana oli täällä. Mutta se Sana, jonka Jumala oli puhunut: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa.", ei aluksi löytänyt mitään paikkaa, mihin se olisi voinut asettua. Lopulta tämä Sana tuli, otettiin vastaan erään neitsyen kohtuun. Me tulemme tänä iltapäivänä menemään lähemmin noihin kahteen kohtuun. Mitä tapahtui nyt? Hänestä tuli esiin elämän itu, vesi, jonka kautta tuo itu sai mahdollisuuden lisääntyä. Henki tuli ulos Hänestä ja meni ylös.

Tässä me olemme. Me tulimme tähän. Mitä tapahtui? Me uskomme sen. Me uskomme sen, mitä Jeesus sanoi: "Joka uskoo Minuun — joka uskoo Minuun, on tekevä niitä tekoja, joita Minäkin teen." Ne ovat vahvistus siitä, että Pyhä Henki kyyhkysen hahmossa tuli Minun ylleni ja teki sen. Hän ei ollut tullut esiin jonkin risteytyksen kautta, vaan neitseellisen syntymän kautta — ei sillä tavoin kuin mies ja nainen siittävät lapsen — ei, ei siten. Hän ei ollut mikään risteytys, vaan neitseellisesti syntynyt. "Sen tähden Minä annan teille tämän elämän, jos te uskossa otatte vastaan sen, mitä Isä, kaikki profeetat, koko Sana on sanonut. Minä vuodatan tämän elämän teihin. Silloin te ette voi mitään muuta kuin tuottaa sitä, mitä Minä olen." Tämä se on.

"Niitä tekoja, joita minä teen, tulette myöskin te tekemään." Mitä Hän teki? Vain sen, mitä Isä soi Hänelle; mitä Hän näki. Johannes 5:19. "Minä en tee mitään muuta kuin mitä näen Isän tekevän." Mitä Hän teki? Hän tuli ihmiseksi. Jumala tuli lihaan ja asui meidän keskellämme. Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Jumalan puhuttu Sana toi neitsyen kautta esiin ruumiin. Tähän ruumiiseen tuli vesi, Henki. Hän pesi Hänet Sanan vesikylvyllä, tuli sisälle Häneen ja asui Hänessä. Jumalan elämä tuli ja teki itsensä tiettäväksi Kristuksessa. Jumala oli Kristuksessa, Voidellussa.

Kristus merkitsee Voideltu — Ihminen, joka oli voideltu. Jumala asui Hänessä. Mitä se oli? Itu ruumiissa, voideltu Jumalan Hengellä. Jumalan Hengellä voideltu ruumis toi esiin julkitulleen Jumalan Sanan. "Ja me katselimme Hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, minkä Isä on antanut ainokaiselle Pojallensa, täynnä armoa ja totuutta." Siellä Hän oli. Hän oli julkitullut Jumalan Sana. Sitten Hän kuoli maksaaksensa velan teidän risteyttämisestänne. Tämä se on! Miksi se tapahtui? Jotta te itse voitte kuolla, kunnes teitä itseänne ei lainkaan enää ole, vaan olette täytetyt Hänen Hengellänsä, Hänen Sanallansa, koska te uskotte Hänen Sanansa. Sitten laskeutuu Pyhä Henki, joka Hänessä oli, kastellaksensa tuon Sanan, että se kasvaisi.

Mitä se merkitsee? Jumala tekee itsensä tiettäväksi ja jatkaa ensimmäisen tekoja, ainokaisen Poikansa tekoja, joka kuoli meidän risteytetyn elämämme tähden tuodaksensa meidät takaisin, jotta olisimme jälleen Jumalan poikia ja tyttäriä. Seurakunnan kautta tulee nyt Sanan kautta tulla esiin saman elämän, jotta Sana voi jatkaa julkitulemistansa niin kuin Kristuksessa tapahtui. Kristus oli julkitullut Jumalan Sana. Hän kuoli, antoi elämänsä, jotta Hän voi lähettää Hengen. Hän nousi ylös ruumiissansa ja lähettää Hengen alas kastellaksensa sen, minkä puolesta Hän on maksanut lunastuksen hinnan, jos me vain uskomme sen. Siitä on kysymys, jos te uskotte sen. "Joka uskoo Minuun, on tekevä niitä tekoja, joita Minäkin teen." Pyhä Henki tulee saman Jumalan Sanan ylle.

Te kysytte: "Miksi sinä asetat koko painon Raamattuun?" Raamatun täytyy olla teissä. Sana on siemen, mutta niin kauan kuin se on vain kirjoitettuna siinä, ei se ole saava mitään aikaan. Mutta niin pian kuin se tulee tänne sisälle, niin pian kuin se tulee sisälle sydämeen, silloin se alkaa tehdä Jumalan tekoja tiettäväksi Pyhän Hengen kautta. Silloin tulee voima, silloin tulee nöyryys, silloin tulevat näyt, koko teidän kaikentietämisenne on poissa. Teistä tulee ei mitään. Kristus tulee eläväksi. Te kuolette, Hän elää. Tämä se on. Koska Hän kuoli, minä elän. Kun minä kuolen, voi Hän jälleen elää. Hän on luvannut minulle elämän, kun minä kuolen. Minä olen itselleni täysin kuollut, jotta voin elää Hänen elämäänsä. Miten minä tein sen? Kun otin vastaan Hänen Sanansa, Hänen Siemenensä ja uskon kautta vastaanotin sen sydämeeni. Minä uskon sen ja sen tähden se tuottaa täsmälleen sitä, mitä Raamattu sanoi.

No niin, veljet, tutkikaa koko maa. On paljon jäljittelyä. Pysykäämme vielä hetkinen siinä.

Samoja tekoja, jotka Kristuksen kautta tulivat julki, niiden tulee tapahtua myöskin Hänen seurakuntansa kautta. Tämän Hän sanoi Johannes 14:12. "Taivas ja maa katoavat, mutta Minun Sanani eivät katoa." Pitääkö tämä paikkansa? Hän oli ennalta määrätty tekemään Sanasiemenen lihaksi. Minun on parasta pysähtyä tässä. Te saatatte ymmärtää sen, mutta ne joille nämä ääninauhat tulevat, eivät ehkä ymmärrä sitä.

Ennaltamäärätty. Kaikki Jumalan pojat ja tyttäret ovat ennalta määrättyjä. Me luemme tuon Sanankohdan vielä. Se on Efesolaiskirje 1:5. Me olemme siis ennalta määrätyt. Miten niin? Kristus on alkuperäinen siemen ja tämä alkuperäinen siemen oli ennaltamäärätty, Jumalan ennaltatietämisen kautta. Jumala tiesi, että syntiinlankeemus tulisi ja määräsi Hänet ennalta ottamaan meidän paikkamme. Oletteko käsittäneet sen? Kaikki Jumalan pojat ja tyttäret ovat ennaltamäärätyt. "Mutta", te sanotte nyt, "heittäisikö Hän yksinkertaisesti jonkun pois." Ei, teille on suotu vapaa valinta, mutta koska Hän on Jumala, joka on loppumaton, tiesi Hän kaiken etukäteen, mikä tulisi. Minähän olen jo puhunut teille siitä. Hän tiesi, keitä he ovat.

Hän ei saattanut Eevaa tekemään sen. Hän ei johtanut häntä tekemään sitä, mutta Hän tiesi, että hän tekisi sen.

Ei siis mikään ihme, että Hän sanoi Johannes 12: "Heillä on silmät, eivätkä he näe, heillä on korvat eivätkä kuule, hyvin on Jesaja puhunut teistä. Jesaja on jo ennalta nähnyt teidät." Minä uskon ainakin, että se on siellä. Älkää kirjoittako sitä vielä muistiin. Me tulemme siihen vielä hieman myöhemmin. Siellä he istuivat, heillä oli silmät ja korvat, eivätkä kuitenkaan voineet nähdä. Miksi eivät? He olivat hyljänneet Jumalan Sanan. Jeesus sanoi: "Te ulkokultaiset, te paholaisen lapset ja hänen tekojansa te teette. Te voitte heittää Minut ulos ja hyljätä Minun palvelustehtäväni", Hän sanoi, "jos te näytätte Minulle, missä teidän palvelustehtävänne tuottaa esiin täyden Jumalan Sanan." — Niinkuin Hänen.

He ovat ennaltamäärätyt niinkuin Hänkin oli. Te sanotte nyt: "Miten ennaltamäärääminen tapahtuu." Kaikki, jotka eivät tätä ymmärrä, kohottakaa kätenne, kun olen lopettanut.

Alussa käski Jumala Aadamia ja Eevaa: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa." Näin annettiin suvunlisääntyminen, mutta mitä risteytys sai aikaan? Kuoleman. Siihen me tulemme tänä iltapäivänä, kun me puhumme noista kahdesta kohdusta. Jumala on ennalta nähnyt ja määrännyt maailman täynnä poikia ja tyttäriä. Hän on ennalta määrännyt, että heidän tuli olla siinä. Epäusko Jumalan Sanaa kohtaan aiheutti risteytyksen. Mutta Jumala on jälleen asettanut meidät takaisin, niin ettei teidän tarvitse enää olla jokin risteytys. Te voitte tulla suoraan takaisin alkuperäissanaan ja olla Jumalan poika, niinkuin teidän alusta alkaen tuli olla.

Kristus ei voinut olla muuta kuin sitä, mitä Hän oli. Hän oli Jumalan Poika. Tämä se on. Näettekö nyt, mitä tarkoitan? Katsokaahan, jos teidät on määrätty siihen, olette te tunnistava Jumalan Sanan. Te uskotte sen. Miksi? Koska on jotakin uutta. Oletteko koskaan kuulleet jotakin perinnöllisyydestä perheen keskellä? Jos poika on isän kaltainen tai äitinsä kaltainen, isoisän tai isoäidin kaltainen. Silloin se on perinnöllisyyttä perheessä. Te olette jo kuulleet siitä, eikö vain? Samoin on ennaltamääräämisen suhteen. Teidän tuli jo alusta alkaen olla täällä oikealla tavalla, mutta koska te olette tulleet siten kuin olette tulleet, olette te syntiinlankeemuksen alla. Mutta koska te olette ennaltamäärätyt, kuulette te Sanan ja se tuo teidät takaisin siihen, minne te olitte ennaltamäärätyt! Amen! Tätä minä en ollut koskaan aikaisemmin nähnyt. Se johtaa nyt teidät takaisin. Mikä saa nyt teidät uskomaan Sanaan, hylkäämään kaikki muut asiat? Se johtuu siitä, että teissä on jotakin. Kauan aikaa sitten teidät määrättiin elämään ainaisesti.

"No niin, hyvä. Anna minulle Sanan kohdat siitä saarnaaja!"

Tässä se on. "Ja ne jotka Hän on ennaltamäärännyt, ne Hän on myös kutsunut, ja ne jotka Hän on kutsunut, ne Hän on myöskin vanhurskauttanut. Jotka Hän on vanhurskauttanut, niille Hän on myöskin lahjoittanut taivaallisen kirkkauden."

"Mitä varten sitten vielä saarnataan, veli Branham?"

Koska tuolla ulkona vielä on sato. Minä yksinkertaisesti heitän verkon, minä heitän sen ja odotan, mitä saadaan saaliiksi. Jos maailman rasvainen törky hylkää sen, jos kirkkokunnat hylkäävät sen, en minä voi muuttaa sitä. Mutta jos siellä ulkona on vielä joku, joka voi ottaa sen vastaan, niin hän tulee Jumalan pojaksi tai tyttäreksi, niin varmasti kuin maailma seisoo. Amen! Sillä silloin hän on ennalta määrätty.

Tästä syystä saattoi Jumala vaikuttaa tekonsa Jeesuksen kautta, sillä Hän oli ennalta määrätty Poika. Hän oli se Karitsa, joka teurastettiin jo ennen maailman perustamista. Jo satoja miljoonia vuosia sitten, niin kuin jo aikaisemmin sanoin 1. Mooseksen Kirjan ensimmäisen luvun ensimmäisestä jakeesta, oli Hän ennaltamäärätty ottamaan paikkansa. Amen. Sen tähden Hän teki Isän tahdon. Hän oli julkitullut Sana. Jokaisen seuraavan pojan kautta tulee sama julki. Nämä ovat ne, jotka ovat ennaltamäärätyt.

Tämä pieni ryhmä jokaisesta sukupolvesta maailman alusta lähtien on tuleva esiin ylösnousemuksessa. Sen tähden he pysyivät siinä. Paavali puhui Hebrealaiskirje yhdessätoista heistä. Hän sanoi, että he lampaannahoissa ja vuohennahoissa kulkivat ympärinsä häväistyinä, ahdistuksissa, pahoinpideltyinä; he, joiden arvoinen maailma ei ollut. Amen. Heillä ei ollut mitään syötävää. Heidän täytyi harhailla tai asua luolissa. Heitä vainottiin ja rikki sahattiin, kuten esimerkiksi Jesaja ja monet muut. Paavali puhui näistä miehistä. Kuka oli se, josta hän sanoo, että hänet sahattiin rikki? Profeetta Jesaja. Ennalta määrätty, jo ennen maailman perustamista. Hänen olisi itse asiassa tullut tulla Eevan kohdusta, mutta Hän tuli erään toisen naisen kohdusta, sillä Hänen Henkensä täytyy tulla tänne todistaaksensa.

Jeesuksen täytyy myöskin tulla todistaaksensa kuolemasta, hautaamisesta ja ylösnousemuksesta, että ihmiset tosin kuolevat, mutta ovat jälleen elävä Hänen kauttansa. Sillä Hän on Se Siemen, jonka täytyy tulla esiin. Minä toivon, että te ymmärrätte tämän.

Aivan niinkuin Hän oli ennaltamäärätty, tulee Sanasiemen, Jumalan Sana myöskin teissä, Hänen seurakunnassansa lihaksi. Te sanotte: "Varmasti, veli Branham, minä uskon jokaisen Sanan." Älkää sitten peruuttako millään tavoin, kun tulee kysymys perinnäissäännöistänne, pysykää lujasti Sanassa, pysykää Sanan kanssa ja tarkatkaa silloin, mitä tapahtuu. Sanokaa: "Oi, Herra, minä uskon sen, lähetä Pyhä Henki." Huomatkaa, kun hän sitten jatkaa ja antaa todistuksen, tiedätte te, että te olette vastaanottaneet sen. Ei jonkin tunteen perusteella, sen voivat myöskin paholaiset. Ei jonkin ihmeen perusteella, myöskin sen voivat paholaiset, vaan teidän jatkuvan uskonne perusteella Jumalan Sanaan ja elämän, jota te elätte. Te ette kiellä mitään. Niin tulee Sana lihaksi saman Hengen kastelemana.

Hetkinen olkaa hyvät. Tämän ohitse minä en voi kulkea. Jeesus oli Abrahamin siementä lihan mukaan. Pitääkö tämä paikkansa? Ennaltamäärätty Abrahamin siemen. Millaista elämää Hän toi esiin, kun Henki lankesi Hänen yllensä? Hän toi esiin uskonelämän, mutta millaisen elämän?

Tarkoitatko, että Hän oli muukalainen, kuten Abraham?

Siinä ovat ihmiset tänään niin sekaisin. He ajattelevat, että Jumalan miehen täytyisi tehdä tämä, seurata tuota ja tehdä tämä. Oi, armoa! Varmastikaan ei! Millaisella tavalla oli Kristus Abrahamin siemen? Ei toki sen suhteen, mitä tuli hänen ruumiiseensa, sillä Iisak, luonnollinen Abrahamin siemen lankesi ja kuoli lopulta myöskin. Myöskin hän lankesi ja risteytyi. Me tulemme vielä siihen. On kysymys Abrahamin uskonsiemenestä, joka uskoo Jumalan Sanan. Aivan samantekevää, millaiset olosuhteet sitten ovatkin. Tämä se on. Tiedättekö te, nyt minä voisin riemuita! Katsokaahan, käsittäkää se! Abrahamin uskonsiemen. Mistä oli kysymys? Ei Abrahamin ruumiista, vaan Abrahamin uskosta! Mitä Abraham uskoi? Jumalan Sanan. Aivan samantekevää, mitä tuli, hän kutsui, mikä oli vastoin sitä, niinkuin sitä ei olisikaan. Eikö tämä repisikin kirkkokunnat kappaleiksi? Varmasti.

Jos totuus avioliitosta ja avioerosta tuotaisiin esiin tässä valossa niinkuin se on täällä Raamatussa, repisi se jokaisen seurakunnan kaikissa muissa kaupungeissa, jos he yrittäisivät ojentautua sen mukaisesti. Molemmat puolet ovat väärässä. Tämän minä voin osoittaa Sanalla. He ovat molemmat väärässä. No niin, minä en sano, tulisiko jonkun miehen tehdä tämä tai tulisiko jonkun naisen tehdä tämä tai tuo, sillä on jo kylliksi sekaannusta heidän keskellänsä. Jeesus sanoi: "Antakaa heidän olla, sokeat taluttavat sokeita. He vain kiistelisivät siitä, mutta eivät uskoisi sitä. Jos he olisivat uudestisyntyneet iankaikkiseen elämään, uskoisivat he Sanan. Näin on. Kun he uskovat sen, on Jumala ilmaiseva itsensä heille. Jos he eivät usko sitä, niin he eivät kertakaikkiaan usko."

Me haluamme nyt aluksi puhua tästä. Ehkä tulemme joskus myöhemmin takaisin siihen, mutta ensin me haluamme keskittyä tähän ja nähdä, miksi meidän täytyy uskoa nämä asiat, ja miten meidän täytyy uskoa ne. Teidän täytyy uskoa ne. Jos te ette tee sitä, te olette kadotettuja. Näin on.

"Mitä uskoa, veli Branham, sinuako?"

Ei, ei minua. Jos te uskotte minua, niin silloin vain siksi, että minä julistan teille Sanaa. Minä en lisää siihen mitään, vaan sanon teille vain sen, mitä Raamattu sanoo uskosta tähän Sanaan. Minä olen yrittänyt uskoa Sanan niin kuin se on kirjoitettuna. Minä en lisää siihen mitään, enkä ota mitään siitä pois. Minä luen sen niin kuin se on kirjoitettuna ja uskon sen myöskin siten Kaikkivaltiaan Jumalan armosta ja avulla. Hän on vahvistanut sen ja minä kehotan jokaista osoittamaan jotakin muuta. Te, jotka kuulette näitä ääninauhoja, tulkaa ja tehkää se. Mainitkaa minulle yksi ainoa kerta, jolloin minä olen julistanut teille jotakin, mikä ei ole täyttynyt. Sanokaa minulle jotakin, mitä Jumala jolloinkin ei ole vahvistanut, eikä ole täyttänyt täsmälleen siten kuin sanottiin.

Jos nyt Sanasiemen on täsmälleen yhtä ennalta määrätty niinkuin Hän oli, niin mitä silloin vaikuttaa tämä sama vesi? Onko tämän päivän seurakunta ennalta määrätty morsian? Onko Jumala sanonut, että Hän haluaa morsiamen ilman tahraa ja ryppyä? Silloinhan se on toki ennalta määrätty! Eikö totta! Myöskin Kristus oli ennaltamäärätty. Hän oli Abrahamin kuninkaallinen siemen. Mitä tapahtui sen kautta? Kun Henki laskeutui Kristuksen ylle, todisti Hän Jumalan Sanasta. Ja kun vesi, Henki, lankeaa Sanasiemenen ylle, silloin on tuo kuninkaallinen Abrahamin siemen, joka uskoo Jumalan Sanan, tuottava samanlaisen sadon.

Te sanotte: "Sitä minä en usko." Silloin me tutkimme sitä ja haluamme todeta, olemmeko Abrahamin siementä, ja menemme takaisin 1. Mooseksen Kirja seitsemääntoista. Minä jätän jo paljon pois, mutta jotakin minun täytyy mainita, muutoin kriitikot tulisivat ja sanoisivat: "Sitä minä en usko." Sen tähden me luemme jotakin, niin että Hän voi pidätellä heitä sanomasta jotakin liian aikaisin. 1. Mooseksen Kirja 17:7. Aloittakaamme kuudennesta jakeesta:

"Minä teen sinut sangen hedelmälliseksi ja annan sinusta tulla kansoja, ja sinusta on polveutuva kuninkaita. Ja minä teen liiton sinun kanssasi ja sinun jälkeläistesi kanssa, sukupolvesta sukupolveen, iankaikkisen liiton, ollakseni sinun ja sinun jälkeläistesi Jumala."

Kuka on nyt Abrahamin siemen? Ei se, joka lihan mukaisesti on sitä. Paavali sanoi, ettei se ole juutalainen, joka ulkonaisesti on sitä, vaan se, joka on sisäisesti sitä. Kuka siis on Abrahamin siemen? Ne, jotka uskovat koko Jumalan Sanan. Aivan samantekevää, mitä kirkkokunta, heidän isänsä, heidän äitinsä tai joku muu sanoo. He uskovat koko Jumalan Sanan. Jumala sanoi: "Minä asetan nyt liittoni sinun kanssasi. Tämä liitto on ennalta määrätty ja koskee sinua ja sinun siementäsi, joka uskoo sen, jokaisessa sukupolvessa sinun jälkeesi." Siinä teillä on se Abrahamin siemen. Jumala sanoi: "Minä asetan sen sinun siemenesi kanssa."

Te sanotte: "Veli Branham, tässä kohden voi jokainen viitata itseensä." Odottakaapa kuitenkin hetki. Me haluamme lukea nyt Efesolaiskirjeestä ja sen ensimmäisestä luvusta. Lukekaamme hiukan siitä nähdäksemme, mitä Jumalalla on sanottavana tästä aiheesta. Kuunnelkaa, tarkatkaa, kenelle Paavali osoittaa sen. Tarkatkaa kaikki ja yrittäkää käsittää se. Meillä on enää vain noin neljäkymmentä minuuttia ja sitten me lopetamme, voidaksemme mennä syömään.

"Paavali, Jumalan tahdosta Kristuksen Jeesuksen apostoli, Efesossa oleville pyhille ja uskoville Kristuksessa Jeesuksessa." — Mikä on apostoli? Lähetetty. "Minä Paavali, Jeesuksen Kristuksen lähetti!" Pitääkö tämä paikkansa? Suuren neuvoston tahdostako? Minä luin tämän väärin, eikö totta? Luterilaisten tahdosta? Siis:

"Paavali, Jumalan tahdosta Kristuksen Jeesuksen apostoli, Efesossa oleville pyhille — (Keille? Kaikilleko? Ei, kaikki eivät voi ottaa sitä vastaan.) "Pyhille ja uskoville Kristuksessa Jeesuksessa."

Niille, jotka jo ovat Hänessä. Niille toivon myöskin minä tänä aamuna tässä kokouksessa puhuvani. "Jotka jo ovat Kristuksessa Jeesuksessa. Katsokaahan, heille se on osoitettu. Näille lapsille ulkona ei voida näitä asioita sanoa. He eivät voi vielä syödä mitään lihaa, heidän täytyy vielä juoda maitoa. He ovat surkastuneita. Ajatelkaa sitä. He eivät voi syödä mitään vahvaa ruokaa.

"Efesossa oleville pyhille ja uskoville Kristuksessa Jeesuksessa. Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta! Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa." — Hän puhuttelee tässä seurakuntaa, ei ulkopuolella olevia, vain seurakuntaa. "Kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa." — Niinkuin se on myöskin tänä aamuna vain niille, jotka sitä rakastavat, he ottavat sen vastaan. "...Siunauksella Kristuksessa, niinkuin Hän ennen maailman perustamista oli Hänessä valinnut meidät." — Olemmeko me valinneet Hänet? "Mutta veli Branham, suo nyt anteeksi, minä tein sen." Ei, Sanan mukaisesti, sinä et ole tehnyt sitä. Jeesus sanoi: "Ette te valinneet Minua, vaan Minä valitsin teidät." Oi, kyllä! Milloin Hän on valinnut heidät, seurakunnan? Mitä sanoi Jeesus, milloin Hän valitsi seurakuntansa? Ennen maailman perustamista!

"Niinkuin Hän ennen maailman perustamista oli Hänessä valinnut meidät." Oliko se viime herätyksessä, jonka tohtori se ja se piti? Ei, ei! Tämän te voitte lukea ehkä jossakin uskonkappaleessa, jossakin tekstikirjassa, mutta ette Raamatussa. "Niinkuin Hän ennen maailman perustamista oli Hänessä valinnut meidät." Milloin meidät valittiin? viimeisessä herätyksessäkö? Sinä iltanako, kun me otimme vastaan pelastuksen? Ei! Silloin kun ei vielä ollut mitään maailmaa, ei mitään tähtiä, ei mitään atomeja, ei mitään molekyylejä. Silloin jo meidät valittiin. Amen! Oi, älkää antako minun alkaa saarnata siitä. Minä yritän vain siten selittää teille jotakin.

Ennen maailman perustamista oli Hänessä valinnut, että me olisimme... jäseniäkö? "Kun me olemme pelastetut, voimme me tehdä, mitä haluamme!" Ei!

"... meidät olemaan pyhät ja nuhteettomat Hänen edessänsä." Kun me tulimme jäseniksi? Ei! Se tarkoittaa — rakkaus. Eikö vain? Tämä pitää paikkansa. Rakkaudessa. Suokaa anteeksi. Minusta tuntuu, että esitän sen liian katkonaisesti. Sitä minun ei tulisi tehdä.

"...valinnut meidät olemaan pyhät ja nuhteettomat Hänen edessään, rakkaudessa, edeltä päin määrännyt meidät lapseuteen, Hänen yhteyteensä Jeesuksen Kristuksen kautta, Hänen oman tahtonsa mielisuosion mukaan."

Kuka teki sen? Jumala. Milloin Hän teki sen? Ennen maailman perustamista. Kun me kuitenkin synnyimme Eevan turmeltuneisuuden kautta väärällä tavalla — mehän olemme heidän lapsiansa, sen tähden alistetut kuolemaan. Silloin täytyi Korkeimman Jumalan luoda mahdollisuus lastensa lunastukseksi. "Kaikki, jotka Isä on Minulle antanut, tulevat Minun luokseni ja kukaan ei voi tulla Minun tyköni ellei Isä häntä ensin vedä." Missä on nyt se suuri, mitä te olette tehneet? Te ette ole ylipäänsä tehneet mitään. Teidän tulisi hävetä! Jumala on tehnyt kaiken! Noilla kaikilla asioilla on oikeutensa.

Kerran tuli joku minun luokseni haukkuen minua ja syytti minua siitä, että olisin tehnyt jotain väärin. Minä vastasin: "Oi anna anteeksi se."

Hän kysyi: "Kuinka voit ottaa noin kevyesti sen, tämähän koskee sinun perhettäsi."

Minä vastasin: "Oi, se määrättiin ennalta jo ennen maailman perustamista koetukseksi minulle, varmasti. Se on jo järjestyksessä."

Hän kysyi: "Kuinka sinä teet sen?"

Minä vastasin: "Jos minä aina vain katsoisin siihen, lankeaisin minä jatkuvasti."

Niin on tämän päivän ihmisten suhteen. Sanotaan: "Veli Branham, jos minä otan vastaan Jumalan Sanan totuuden, heittävät he minut ulos." Miksi te katsotte aina vain niin pitkälle, katsokaa toki tienne päähän. Ihminen, joka katsoo vain siihen asti ei tiedä, minne hän menee. Hän näkee vain niin kauaksi. Mutta jos te katsotte kaukaisuuteen, ei se huolestuta teitä, mitä täällä tapahtuu ja te tiedätte, minne te menette. Siinä se on. Katsokaa sinne, minne te menette ja pysykää sopusoinnussa Sanan kanssa.

Hän on ennaltamäärännyt meidät pojiksi, joiden tulee kuulua Hänelle. Uskotteko te nyt, että me olemme ennalta määrätyt? Oliko Jeesus ennalta määrätty? Hän oli jo teurastettu Karitsa, ennenkuin oli valoa, ennenkuin oli meteoria, molekyyliä, jotakin atomia tai jotakin muuta. Hän oli kuolemalle luovutettu Jumalan Poika. Oi Jumalan suuruutta! Sitten haluavat nämä pähkinänkokoiset aivot, jotka ovat tulleet jostakin tehdystä yliluonnollisesta hautomalaatikosta, väitellä siitä ja sanoa, ettei se pitäisi paikkansa. Se on häpeä.

Keitä te olette ylipäänsä? Jotkut teistä väittävät jopa, ettei olisi mitään helvettiä ja te päivittäin istutte sen yläpuolella — 8000 mailia paksun magman päällä. Sitten te tahdotte vielä katsoa ylöspäin ja kiellätte Jumalan ja Hänen Sanansa. Jos te halveksitte Jumalan Sanaa, halveksitte te Jumalaa. Tämä pitää paikkansa. Oi kuinka suuri Sinä oletkaan Herra, kuinka uskollisia meidän tulisikaan olla!

Sanan ja Hengen uskovaisten täytyy olla yksi. Käsitättekö te tämän? Uskovaiset, Sana ja Henki ovat absoluuttisesti yksi. Te ette ajattele enää omia ajatuksianne. Te ette käytä enää omaa harkintaanne. Eikö tämä olekin ihanaa? Se mieli, joka oli Kristuksessa, on teissä. Kristuksen mieli teissä on ottava Sanan niinkuin Hän teki, sillä Hän oli Sana. Jos Kristuksen mieli on teissä, olette te Sana. Te olette Elävä Jumalan Sana. Te edustatte Häntä täällä maan päällä, kun te jatkatte työtä. Niin tulisi olla seurakunnan suhteen.

Jos näin on, tulee Raamattu jälleen sillä tavalla todellisuudeksi, niinkuin se oli aikaisempina päivinä opetuslasten aikana. Silloin Raamattu elää jälleen teissä.

Katsokaa, minun täytyy yrittää käydä nopeasti lävitse vielä ainakin viisitoista sivua. Minä en ehkä pysty siihen, mutta minun täytyy kiiruhtaa, muuten tarvitsen vielä tämän iltapäivän siihen ja minulla on huomenna vielä kokous. Minun täytyy kiiruhtaa. Me yritämme rientää eteenpäin hiukan nopeammin, jos se vain käy päinsä.

Uskotteko te? Hyvä. Jos näin on, on Raamattu tuleva julki niinkuin Kristuksen päivinä. Silloin te olette tarkalleen ennaltamäärätty siemen niinkuin Kristus oli. Kun sade lankeaa tuon Siemenen ylle, tulee elämä itsestään esiin. Silloin tapahtuu sama kuin silloin, kun Pyhä Henki lankesi tuon Siemenen ylle, mistä Jeesus sanoi, että Hän oli jo ennen maailman perustamista valinnut sen. Myöskin he olivat ennalta valittu Siemen. Pitääkö tämä paikkansa? He palasivat yläsaliin. Tuo Sana, tuo Siemen oli heissä, mutta ei vielä ollut tullut Elämää. Aivan yhtäkkiä tuli humaus taivaasta ja virrat lankesivat alas ja täyttivät koko talon, jossa he olivat. Silloin tuo Siemen alkoi kasvaa. Se alkoi tulla julki. Jumalan Sana tuli julki.

Miksi on tuli jättänyt herätykset? Minä olen kirjoittanut muistiin itselleni noin kymmenen Sanankohtaa, joihin haluaisin viitata. Toivoisin, että voisitte nähdä ne, mutta minun täytyy hypätä paljon ylitse, jotta te saisitte yleissilmäyksen.

Miksi sitten ovat herätyksen tulet sammuneet? Minun täytyy nyt mainita joitakin nimiä. Tulevaisuudessa minä en ole enää tekevä sitä, ellei sitten Jumala sano sitä minulle. Nyt kuitenkin minun täytyy mainita nimiä ja sanoa määrättyjä asioita, joita en haluaisi sanoa, mutta tämä tapahtuu vain tehdäksemme tämän ymmärrettäväksi. Te näette nyt, mihin minä tähtään ja myöskin sen perustan, miksi minä olen tehnyt sen, mitä olen tehnyt. Minä uskon, että tämä on Sana, minä uskon että Kristuksella on seurakunta ja että tämä seurakunta on pelto. Me tulemme myöhemmin vielä siihen takaisin. Tähän peltoon teidän täytyy kylvää Sana ennenkuin Henki voi tuoda jotakin esiin.

Miksi herätyksen tulet ovat kadonneet? Kuullaan tuskin enää mitään Billy Grahamista ja muista suurista evankelistoista. Oral Roberts ei saa enää maata tuleen niinkuin hän aikoinaan teki. Minun kokouksistani kuullaan tuskin enää. Nämä ovat vain kolme. Mikä on hätänä? Nyt me saamme syvää opetusta. Minun täytyy nyt sanoa kaikki selvästi, ja jos tämä ääninauha joutuisi Billy Grahamin tai Oral Robertsin käsiin, niin haluaisin teidän tietävän veljeni, etten minä väheksy teitä. Ehkä te olette huomanneet, että minä luen itseni mukaan kanssaveljenänne Evankeliumissa. Tarkoitan, että sen kautta te saatte paremman ymmärryksen siitä, veljet, miksi olen tehnyt sen, mitä olen tehnyt. Minä toivon, että löydän armon Jumalan ja myöskin teidän edessänne, kun minä nyt vilpittömästi ja rehellisesti sanon syyn siihen.

Billy Graham. Vielä hiljattain Billy Graham sai maailman liekehtimään. Nyt kuullaan vain hyvin harvoin jotakin siitä. Hän lähtee yhä vielä liikkeelle, mutta mitä on tapahtunut? Oral Roberts on sytyttänyt tulia kaikkialla maailmassa. Nyt se sammuu. Tommy Osborn ja kaikki ovat hyviä Jumalaa pelkääväisiä miehiä. Mitä on tapahtunut? Minä uskon, että Jumala on kutsunut minut palvelustehtävää varten. Mitä on tapahtunut minun palvelustehtävälleni? Tässä täytyy vastata muutamiin kysymyksiin. Mitä on tapahtunut?

Te sanotte: "Veli Branham, sinun on kaikkein kuollein kaikista." Se on totta, se pitää paikkansa. Billy Grahamista kuullaan vielä enemmän kuin minusta. Billystä kerrotaan enemmän kuin Oralista. Jopa Oralista kuullaan yhtenä päivänä enemmän kuin minusta kuudessa kuukaudessa. Tommy Osbornista, Tommy Hicksistä ja kaikista näistä Jumalaa pelkääväisistä miehistä kuullaan enemmän. Mitä tulee siihen, niin on minun muihin verrattuna huonoimmassa asemassa. "Mitä on tapahtunut, veli Branham? Sinä olet aina sanonut meille, että sinä todella uskot Sanan ja niin edelleen. Mitä on sitten tapahtunut sinulle? Mitä on tapahtunut? Sen me haluamme tietää. Me haluaisimme todeta sen."

Painakaa tämä nyt lujasti mieleenne. Sulkekaa sateensuoja ja ravistelkaa vesi pois. Avatkaa nyt sydämenne ja kuulkaa. Ajatelkaa sitä. Raamattu sanoo 1. Mooseksen Kirja, tekstissä, jonka me olemme lukeneet ja josta me olemme ottaneet perustukset tälle päivälle, että jokaisen siemenen tulee tuottaa lajinsa mukaisesti. Sen täytyy tuottaa lajinsa mukaisesti. Tämä pitää paikkansa. Jokaisen siemenen täytyy tehdä se. Ajatelkaa sitä. Maa on täynnä siemeniä ja sade vaikuttaa sen, että jokainen tuottaa lajinsa mukaisesti. Minä uskon, että elonkorjuuaika on lähellä. Ettekö tekin usko sitä? Te olette kaikki samaa mieltä siinä. Me olemme aivan sadonkorjuuajan edessä. Siemenet on kylvetty. Se on se, mikä meillä on hätänä. Siemen on kylvetty. Oi Jumala, minä toivoisin, että te voisitte nähdä, mitä minun edessäni on nyt tapahtunut. Siemenet on kylvetty. Tehän tiedätte. On kylvämisen aika ja myöhemmin elonkorjuun aika. Te tiedätte, että näin on.

On kylvetty kolme erilaista siementä. Kirkkokunnallinen Billy Grahamin kautta. Hän oli pääkylväjä. Oral Roberts oli se helluntailaisia varten. Myöskin helluntaisiemen on kylvetty. Minä en viittaa nyt organisaatioon. Sitten on vielä Sana istutettu. Ihmiset, teidän täytyy nyt ymmärtää tämä. Minä en sano tätä enää, ellei sitten Jumala käske minua tekemään sitä. Minä haluan, että te ymmärtäisitte sen hyvin selvästi. Kolme siementä on kylvetty. Kylvämisen aika on ohitse. Se on ohitse. Siemenet täytyy kylvää ennenkuin sade lankeaa. Tämä pitää paikkansa. Minä viittaan Henkeen. Te ette ole samaa mieltä siitä, mutta kuulkaapa hetkinen. Ensin täytyy siemen kylvää, sitten lankeaa sade kastellaksensa kylvön. Pitääkö tämä paikkansa? Onko täällä joku, joka osaa hebreaa, joka tuntee joitakin hebreankielisiä sanoja? Te voitte katsoa niitä, jos tahdotte.

Eri organisaatioissa kuulemme niin paljon siitä, että olemme nyt syyssateessa. Se on mieletöntä! Näin ei ole. Oi, nyt tapahtuu jotakin. Minä näen sen kulkevan editseni. Henki on tarttunut siihen. Amen. Minä tiedän, että tämä on totuus. Se on NÄIN SANOO HERRA. Näky tuli juuri. Minä en ole enää aivan kykenevä jatkamaan. Joka kerta kun minä katselen, näen minä miten se avautuu edessäni, sitten se keskeytyy ja minä tulen jälleen tajuntaan. Minä olen yrittänyt tarkkailla joitakin teistä, jotka istutte siellä, sitten minä katsoin pois, mutta kaikkialla, minne minä katson, minulle näytetään jotakin.

Haluan nyt vielä kerran yrittää palata siihen ollakseni varma, että olen maininnut sen. Minä en tiedä täsmälleen, mitä tämän tapahtuman aikana on tapahtunut. Minä uskon, että elonleikkuun aika on lähellä. Siemenet on kylvetty, kirkkokunnan siemenen ovat kylväneet kirkot ja seurakunnat. Esimerkiksi evankeeliset, baptistit, presbyteerit ja luterilaiset. Myöskin helluntaisiemen kylvettiin helluntaiorganisaation suurten miesten välityksellä, kuten Oral Roberts, Tommy Hicks, Tommy Osborn. He ovat Jumalan miehiä. Minä uskon myöskin, että Jumalan Sana on kylvetty väärentämättömänä. Ulkopuolella kaikkien näitten organisaatioiden. Se on tapahtunut.

Kylvetty siemen tarvitsee vettä ennenkuin se voi kasvaa. Sateen täytyy langeta, ennenkuin kylvetty siemen voi kasvaa. "No niin", te sanotte, "sehän on meille tapahtunut, veli Branham." Minä tiedän, se pitää paikkansa. Te näette nyt, että minä tunnen teidän ajatuksenne. Te ette voi kätkeä niitä. Olkaa varovaiset siinä, mitä ajattelette.

Tuo siemen täytyy kylvää ja sitten se tarvitsee vettä voidaksensa kasvaa. Te sanotte: "Niin veli Branham, me olemme jo saaneet tuon veden." Minä tuon siten teidän ajatuksenne julki. Se pitää paikkansa. Se on oikein. Te saitte veden. Oletteko milloinkaan istuttaneet kaalia tai jotakin muuta tai kylväneet siemeniä? Kun ne istutetaan, kastellaan niitä hiukan.

Mitä me saimme sitten istutusaikana? Kevätsateen. "Oi", te sanotte, "tämähän on mieletöntä!" Hetkinen olkaa hyvät. Katsokaahan Jooel 2, missä puhutaan kevätsateesta. Te voitte lukea tuon hebreankielisen sanan, jos te haluatte. Kirjoittakaa se muistiin. Se sanoo "m o u r e h". Katsokaapa, mitä tuo hebrealainen sana "moureh" on käännettynä. Se merkitsee "opetus". Opetuksen sade on langennut. Miljoona enemmän vuonna 1944, sitä halusivat baptistit. Heidän kohdalla oli kysymys seurakunnan jäsenistä. Oral Roberts ja helluntailiikkeen veljet; minä ajattelen, että tuo koko suuri helluntailiike on saanut miljoonia. Tämä pitää paikkansa. Mutta tuo Sana, Siemen, on tullut vähemmistölle, pienelle ryhmälle.

Huomatkaa, sana "moureh" merkitsee "opetus" ja on tekemisissä kevätsateen kanssa. Siellä puhutaan moureh-sateesta. Se on opetussade. Opetuksen sade on langennut.

Billy Graham on saavuttanut maailman, helluntailaiset ovat saavuttaneet maailman ja Sana meni maailmaan. Miten on nyt? Nyt se odottaa syyssadetta. Se tulee silloin, kun se tuo hedelmänsä esiin. Oi, minä toivon, että te käsitätte tämän!

Se, mitä te siemenenä olette kylväneet peltoonne, sen te olette satona korjaava. Jos kirkkokunnat haluavat enemmän jäseniä, niin silloin he ovat saava niitä. Se on jo tapahtunut. Helluntailaiset haluavat enemmän helluntailaisia. Täsmälleen sen he tulevat saamaan. Mutta Sana on tuottava Jumalan poikia ja tyttäriä, myöskin se tulee. Katsokaa, mitä nämä mahtavat syyssateet ovat vaikuttava. Ne ovat juokseva muurien ylitse ja kaiken ylitse. Ne ovat oleva kuin lähestyvä armeija. Odottakaapa vain hiukan. Te olette korjaava sitä, mitä te olette siemenenä kylväneet peltoonne.

Myöskin molemmat kirkkokuntalajit. Käsittättekö te sen? Molemmat kirkkokuntalajit ovat yhdistyvä ja menevä Sodomaan, mutta Sana jää valittujen luokse, kuninkaallisen siemenen luokse. Jeesus sanoi: "Niinkuin oli Sodoman päivinä, niin on oleva, kun Ihmisen Poika tulee jälleen." Kaksi enkeliä meni sinne, kaksi voideltua saarnaajaa meni Sodomaan, koska he halusivat noutaa ulos langenneen miehen, jolla oli vielä hiukan Jumalaa itsessänsä ja hänen vaimonsa. Tehän tiedätte, mitä hänelle tapahtui. Hän hylkäsi armon. Katsokaa hänen tyttäriänsä ja mitä he tuottivat sen jälkeen, kun olivat tulleet ulos. Siinä on aina hius sopassa. Te tiedätte, että niin on. Suokaa anteeksi tämä ilmaisu, mutta te tiedätte, mitä tarkoitan sillä. Niin se oli aina. Sen me tiedämme. Te ette voi kieltää Jumalan Sanaa, mutta siellä oli Eräs, joka jäi Abrahamin luokse ja antoi hänelle merkin. Pitääkö tämä paikkansa?

Yksi jäi. Miten kutsutaan Abrahamia ja hänen ryhmäänsä? Valittu siemen. Hän ei mennyt Sodomaan. He olivat pyhiinvaeltajia ja kulkivat sinne tänne. He vaelsivat sinne ja kulkivat tuonne. He eivät olleet mikään kirkkokunta, mutta se, joka kuului kirkkokuntaan, meni sinne ja rakensi kaupungin. Lootista tuli siellä pappi tai piispa tai mitä tahansa sitten olikaan. Huomattava mies. Hän istui tuomarina kaupungin portissa. Tänään sanottaisiin "piispa tai piirivalvoja". Hän saattoi sanoa: "Tätä miestä me emme halua joukkoomme, ei hän ei pidä yhtä meidän teologiamme kanssa. Sitä me emme voi sallia." Siellä oli tuo vanha Loot, siellä hän istui. "Jos hänellä ei ole mitään jäsenkirjaa meidän ryhmältämme, silloin me emme halua häntä lainkaan tänne!" Kuka on asettanut sinut tuomariksi Jumalan huoneeseen, sinä sekoitus? Jumalan Sanaa saarnataan siitä huolimatta!

Pyhä Martin tuli kerran vastaavanlaisen ryhmän luo. Tuo mies ei edes halunnut nousta osoittaaksensa kunnioitusta sen jälkeen kun hän oli tullut portista sisälle. Silloin Jumala salli hänen vaatteidensa hänen allansa palaa, niin että hänen täytyi nousta ja tervehtiä profeettaa, joka juuri astui kaupunkiin. Tämä pitää paikkansa. Tuoli, jossa hän istui, valtaistuin, jolla hän oli, syttyi tuleen. Tehän olette lukeneet kirkkohistoriaa. Hän tuli sinne totisen Sanan kanssa, teki ihmeitä ja merkkejä ja osoitti siten, että hän pysyi Sanassa. Heillä oli omat piispansa, heillä oli kaikki, mitä he halusivat ja mikä heistä tuntui hyvältä. Mutta Jumala näki, että siellä oli valittuja lapsia, ja lähetti jonkun, joka nouti heidät ulos.

Ajatelkaa sitä. Mitä se oli? Pysähtykäämme tähän hetkeksi. Lootilla oli kerran valinta olla kirkkokunnaton. Pitääkö tämä paikkansa? Hänellä oli kerran mahdollisuus mennä Abrahamin kanssa, mutta maailman rakkaus tukahdutti hänet. Sama tapahtuu tänään jälleen. Ajatelkaa sitä. Yksikään noista Sodomassa ei nähnyt yhtään yliluonnollista ihmettä, heidät sokaistiin. Sanan saarnaaminen sokaisee uskosta osattomien silmät. Se on se, mitä Billy Graham ja muut tekivät. He sokaisivat uskosta osattomien silmät. Te ette voi kieltää, että Jeesus sanoi: "Niinkuin oli Sodoman päivinä, niin on oleva, kun Ihmisen Poika jälleen tulee." Tässä se on, Raamatussa. Juuri niin on oleva, kun Ihmisen Poika tulee jälleen.

Huomatkaa, siellä oli eräs, joka oli Sana. Hän oli Sana. Minne Hän jäi? Niiden luokse, joilla oli lupaus, valittujen luokse. Sana jäi valittujen luokse. Myöskin tänään on Jumalan Sana jäävä valittujen luokse. He ovat Abrahamin kuninkaallinen Siemen lupauksen mukaisesti.

Mitä tekoja se teki silloin, kun se noin 800 vuotta myöhemmin tuli julki Jeesuksen Kristuksen hahmossa? Suoritti se samoja tekoja, joita Hän, Sana, silloin teki, kun Hän oli Abrahamin teltan luona. Hän istui selkänsä telttaan päin ja puhutteli Abrahamia hänen uudella nimellänsä. Niin ei, kuten hänen nimensä oli aikaisemmin ollut. Nyt kuului hänen nimensä Abraham, sillä Jumala oli hiljattain ilmestynyt hänelle ja antanut hänelle nimen Abraham. Hän kysyi: "Missä on sinun vaimosi Saara?" Ei Saarai. "Missä on sinun vaimosi Saara", niinkuin Hän ei olisi tiennyt sitä.

Hän vastasi: "Hän on teltassa takanasi."

Sitten Hän sanoi: "Minä tulen sinun luoksesi." —Minä, persoonapronomini. "Vuoden kuluttua tähän aikaan olen Minä tuleva sinun luoksesi, silloin teillä on lapsi, jota te olette odottaneet. Syyssade on aikeissa langeta. Sinulla on nyt Siemen ollut kyllin kauan itsessäsi, kun olet uskonut. Sinä odotat poikaa ja hän tulee nyt." Tuo on tuo aito seurakunta, valittu siemen tänään. Sinä olet odottanut Häntä, Minä lähetän Hänet sinulle. Kuka sanoi tämän? Sana.

Te ajattelette. Eihän se toki ollut Sana. Suokaa anteeksi. Abraham kutsui Häntä Elohimiksi. Se on Kaikkivaltias, Itsessänsä Olemassa Oleva. Hän oli Sana, Elohim. Kenelle Hän tuli? Abrahamin siemenelle.

Muistakaa. Hänellä ei ollut mitään tekemistä kirkkokuntien kanssa. Hän pysyi valittujen kanssa. Saarnasi ja teki merkin. Jeesus sanoi, että niin on jälleen oleva. Olkaa vielä hieman kärsivällisiä.

Saara nauroi itseksensä. Katsokaahan, millainen saastutus se oli. Hän ei uskonut sitä. Itseasiassa olisi Jumala itse voinut tappaa hänet siihen paikkaan. Oletteko tienneet tämän? Sitten hän tuli ulos ja kielsi sen Abrahamin edessä. Hän nauroi itseksensä. Ehkä hän ei edes hymyillyt, mutta sydämessänsä hän hieman nauroi ja ajatteli: "Minä vanha nainen, 90 vuotias, jolla on vaihdevuodet neljäkymmentä vuotta takanansa, ja koko ajan olen elänyt yhdessä hänen kanssansa. Kahteenkymmeneenviiteen vuoteen tai kolmeenkymmeneen vuoteen ei meillä ole ollut enää mitään sukupuolista kanssakäymistä ja Hän sanoi, että minullako vielä tulisi rakkauden halut herraan, avioherraan Abrahamiin, mieheeni?" Sellaisia naisia teidän kaikkien tulisi olla. Paavali sanoi saman. Niin paljon teidän tulisi rakastaa miehiänne eikä sekoittaa minkään kanssa. Huomatkaa nämä ajatukset. Me käymme tämän tänään iltapäivällä lävitse, kun me menemme ajatukseen äidin kohdusta.

Hän rakasti Abrahamia niin paljon, että kutsui häntä herraksi. "Nyt sen jälkeen kun olen kuihtunut, ajattelisinko minä vielä rakkauden haluja? Minun avioherrani on myöskin vanhus." Ja hän nauroi. Enkeli osoitti Abrahamille, kuka Hän oli, sillä Hän oli Sana. Hän kysyi: "Miksi sitten Saara nauroi." Silloin hän huudahti ja sanoi: "Minä en nauranut."

Mutta Hän vastasi: "Kyllä, sinä nauroit!" Millainen armo! Katsokaahan, Jumala olisi voinut tappaa hänet siihen paikkaan, mutta Hän ei voinut tehdä sitä. Katsokaa meidän tyhmyyttämme. Hänen täytyisi tappaa jokainen meistä, mutta Hän ei voi sitä. Voidaksensa tappaa Saaran, olisi Hänen täytynyt ottaa myöskin Abraham, sillä Saara oli osa Abrahamia. He olivat yksi avioliittonsa kautta. Niinpä Hän ei voi myöskään tuhota Seurakuntaa, sillä se on osa Häntä itseänsä. Se on osa Kristusta, Sanaa, joka tuli lihaksi. Hämmästyttävä armo, kuinka ihana on Sinun sointusi. Hän ei voinut tehdä sitä. Oletteko käsittäneet sen? Hän ei voinut tappaa häntä. Hän ei voinut ottaa hänen elämäänsä, sillä hän oli osa Abrahamia. Hän oli liha hänen lihastansa ja luu hänen luistansa.

Huolimatta meidän virheistämme! Te sanotte: "Mutta minä olen tehnyt virheen." Se ei merkitse mitään. Myöskin Abraham teki virheitä. Hän ei voi raivata Seurakuntaa pois. Hän ei voi tappaa uloskutsuttuja. Hän ei voi ottaa teidän elämäänne, sillä te olette osa Häntä itseänsä. Te olette Sana. Sana on teissä. Se ilmestyy, osoittaa itsensä rakkauden, ystävällisyyden, rauhan ja pitkämielisyyden kautta. Te uskotte jokaisen Jumalan Sanan ja ne kaikki vaikuttavat. Jumala vaikuttaa teidän kauttanne. Katsokaahan. Te olette osa Sanaa, joka on Kristus. Meille on opetettu, että Hän on Sana ja me olemme liha Hänen lihastansa ja luu Hänen luistansa. Niin se on. Nyt me tulemme johonkin.

Moureh-sade, kevätsade, sade, josta me sanomme, että se on jo langennut. Mitä on tapahtunut? Kevätsade lankesi istuttamisen aikaan. Mitä tapahtui, kun syyssade lankesi? Sodoma ja sodomalaiset poltettiin ja Abraham sai luvatun pojan.

Jeesus sanoi: "Sallikaa molempien kasvaa sadonkorjuuseen asti, silloin rikkaruohot sidotaan nippuihin ja poltetaan, mutta vehnä kootaan aittoihin." Syyssade on lähellä. Me olemme vastaanottava sen. Minä en haluaisi pysähtyä tähän liian pitkäksi aikaa, sillä minä tiedän, että minulla on vielä jotakin oikein hyvää.

Nuo molemmat kirkkokunnat ovat yhdistyvä. Helluntailaiset ja nuo kaikki muut tulevat yhdistymään, mutta Sana on jäävä luvatun Abrahamin siemenen luokse, niinkuin silloin tapahtui. Jeesus sanoi: "Niinkuin silloin oli, on jälleen oleva." Onko teillä korvat, jotka kuulevat, silmät, jotka näkevät, ymmärrys ymmärtää se? Jeesus sanoi: "Niinkuin oli." "Eikö olekin kirjoitettuna?" kysyisi Hän jos Hän tänä aamuna seisoisi täällä. Eikö Hän sanoisi: "Eikö olekin kirjoitettuna, niinkuin oli Sodoman päivinä, niin on oleva, kun Ihmisen Poika jälleen tulee?" Ettekö te näe, miten sadonkorjuu lähestyy molempia? He saavat viimeisen sateensa. He ovat tulleet viimeiseen sateeseen. Mitä tapahtui sitten? Enkelit ja Herra poistuivat silloin. Sitten lankesi sade.

Olkaa todella tarkkoja nyt. Ajattelen olevani aiheessa "syyssateesta". Kaikki merkit viittaavat nyt loppuun. Jokainen, joka uskoo Jumalan Sanan, käsittää sen.

Sallikaa minun sanoa vielä tässä jotakin. Minun täytyy jälleen mainita nimiä. Minä en haluaisi olla karkea, mutta minä olen luvannut Jumalalle olla välittämättä mistään, ja tulla tänne ja tuoda tarkoin julki se, mitä minä koko elämäni ajan olen tiennyt. Sitten minulla on tässä lopussa vielä joitakin asioita, joista minä tiedän, että minun täytyy pitää ne itselläni. Mutta minä olen selvittänyt teille niin paljon kuin Hän minulle suo. Rouva Woods tietää, että Pyhä Henki, sen jälkeen kun olin kirjoittanut tämän ja vielä monia sivuja lisää, sanoi minulle: "Älä tee sitä nyt." Enkö soittanutkin sinulle, rouva Woods ja sanonut sinulle, että Hän on kieltänyt minua tekemästä sitä. Minä vetäydyin takaisin ja rukoilin. Tuona iltana Hän tuli luokseni ja puhui: "Mene siihen asti, ota tämä ja järjestä se sinne, sillä muut eivät ole sitä käsittävä. Sitä varten ei aika vielä ole tullut. Aseta tämä sinne." Minä tein sen. Tämä pitää paikkansa. "Kuuliaisuus on parempi kuin uhri."

Kuuliainen! Huomatkaa nyt. Minä näytän teille, että me olemme lopun ajassa. Jopa vertaus viisaista ja tyhmistä neitsyistä pätee. Katsokaahan. Tyhmät neitsyet esittävät risteytettyjä. Heillä oli siemen ilman öljyä, ilman kosteutta, että se olisi voinut kasvaa. Mitä he tekivät? Nuo molemmat ryhmät, tuo helluntairyhmä ja maailman kirkkokunnat, evankeeliset ryhmät, ovat kasvaneet yhdessä — mihin? Mennäksensä Sodomaan, jotta he tulisivat kypsiksi satoa varten.

Tarkatkaa tyhmiä neitsyitä. Oletteko huomanneet sen? Eräs kuuluista ystävistäni, todellinen opettaja, viisas, älykäs, merkittävä helluntailainen. Minä olen myöskin todennut, että minun veljeni, kristityt liikemiehet iloitsevat, riemuitsevat ja ylistävät Jumalaa, koska heidän keskellänsä on episkopaalisaarnaajia ja katolisia pappeja. Minä kysyn vain, ovatko nämä miehet syvässä unessa! Käsitättekö te tämän! He sanovat: "Oi se on valtavinta, mitä olet milloinkaan kuullut veli Branham. Ihmiset episkopaalitemppelistä tulevat ja sanovat, että he ovat vastaanottaneet Pyhän Hengen ja puhuivat kielillä ja tekivät näitä asioita, kunnia Jumalalle. Minä sanon sinulle. Heidän kirkkonsa on täysin uudistunut." Oi, minun veljeni, ettekö te tiedä, mitä se on? Se on merkki!

Sinä aikana kun tyhmät neitsyet haluavat öljyä ja kun he menevät ostaaksensa sitä, on Ylkä tuleva! Oi, te helluntailaiset, mikä teillä on hätänä. Te ette voi nähdä sitä, ellei Jumala näytä sitä teille. Tämä on varmaa. Jollette te silloin ole ennalta määrättyjä syntymään, silloin te olette kadottava sen. Siunatut ovat ne korvat, jotka kuulevat, siunatut niiden sydämet, jotka voivat ymmärtää, sillä tuo aika on lähellä. Jokainen merkki viittaa siihen.

Katsokaahan, millaisia herätyksiä heillä on. Heillä oli valtavia herätyksiä. Se näyttää hyvältä, eikö totta? Te sanotte: "Kyllä veli Branham. Nyt sinä olet tuonut meidät vaaralliseen tilanteeseen." Siinä minä haluaisin teidän olevan. Miten te muutoin käsittäisitte, mikä on oikein, mikä on väärin? Koetelkaa kaikki Sanalla. Vain siten te voitte tietää, onko se oikein vai väärin. Yksinkertaisesti koetelkaa se Sanalla. Katsokaa, mitä se sanoo Sanasta. Hengen te voitte koetella sillä, mitä se sanoo Sanasta. Jos se kieltää Sanan, ei se ole Jumalasta. Aivan saman tekevää, mitä se on. Jos se kieltää Sanan, ei se ole Jumalasta. Koetelkaa se Sanalla ja nähkää, mitä tapahtuu. Jeesus varoitti meitä näistä asioista. Kaikkien niiden tähden, jotka kuuntelevat ääninauhoja, haluaisin minä mainita tuon kohdan. Se on Matteus 24:24.

Hetkinen olkaa hyvät. Meillä on enää vain noin 20 minuuttia, kun lopetamme. Minä olen varma, että siihen mennessä olemme tuskin käyneet lävitse kolmannesta. Siitä huolimatta minä nyt luen tämän. Kuulkaa tarkoin, mitä Jeesus sanoi. Hän on sanonut meille, että nämä molemmat henget tulisivat olemaan niin lähellä toisiansa, että jos mahdollista jopa valitut eksytettäisiin. Sen te tiedätte, eikö totta. Eikö se osoittaudukin todeksi? Kyllä. Matteus 24:35 sanotaan:

"Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa."

Nuo molemmat henget ovat oleva niin lähellä toisiansa. Nyt täytyy olla niin, sen täytyy olla niin. Helluntaikirkkokunnan täytyy toimia niin kuin aidot, sillä Jeesus sanoi, että vain valittuja ei eksytetä. Tämä melkein tappaa minut. Mutta veljeni kirkkokunnissa, ettekö te voi nähdä, miksi minä tein sen, mitä minä olen tehnyt? Se tulee niin lähelle aitoa, että sen kautta jopa valitut tulisivat eksytetyiksi, jos se olisi mahdollista. Mutta valitut ovat valitut iankaikkiseen elämään. Nyt te haluatte tietää, milloin minä lopulta tulen asiaan. Hetkessä olen tuleva siihen ja todella tarkoin menevä siihen. Huomatkaa. Valitut ovat ne, jotka käsittävät sen.

Te kysytte: "Miten tiedetään, ettet sinä ole väärässä." Silloin koetelkaa minut Sanalla. Tulkaa ja koetelkaa myöskin teidän kirkkokuntanne tällä Sanalla. Todetkaamme, kuka on oikeassa. Raamattu sanoo: "Koetelkaa kaikki." Te ajattelette: "Ei ole väliä, onko kastettu niin tai näin." Mutta sillä on väliä. Näin sanoi myöskin saatana Eevalle. Apostolien teot 19 meille kerrotaan joistakin, jotka olivat jo kastettuja. Hyvä kristillinen mies oli kastanut heidät, Johannes Kastaja. Paavali sanoi heille: "Saitteko Pyhän Hengen, kun tulitte uskovaisiksi."

He vastasivat: "Me emme ole ylipäänsä edes kuulleet mitään siitä, onko Pyhä Henki jo täällä." Hän kysyi: "Miten teidät sitten on kasetettu." Jos te olisitte käsittäneet sen, te tietäisitte sen. Hän kysyi heiltä: "Miten teidät sitten on kastettu?"

He vastasivat: "Johanneksen kasteella, tuon suuren miehen, joka kastoi Jeesuksen.

Paavali vastasi: "Se ei nyt enää riitä, sillä Johannes kastoi vain parannukseen, mutta ei syntien anteeksi antamukseen. Uhria ei ollut vielä tuotu. Kun he kuulivat sen, antoivat he kastaa itsensä Jeesuksen Kristuksen nimeen.

Jumala puhui Moosekselle: "Ota kengät jalastasi." Miten olisi ollut, jos Mooses olisi vastannut: "Sinä tiedät, että minä tänä aamuna köytin ne tiukkaan, Herra, mutta minä osoitan Sinulle vielä enemmän kunnioitusta, kun otan pois hattuni." Tämä ei olisi käynyt päinsä. Hän ei ollut sanonut: "Hattu." Hän sanoi: "Kengät." Se on paholainen, joka yrittää esittää asiat muutoin, muulla tavoin, niinkuin äiti-Eeva teki. Jokainen Sana, niinkuin Jumala on sen sallinut kirjoittaa tänne, on totuus. Niin minä uskon sen.

Te voitte jatkaa niin ja sanoa: "Meillähän on totuus." Kulkekaa vain rauhassa eteenpäin. Se on jo hyvä. Jos te olette jo niin sokeita, silloin menkää ja kompuroikaa edelleen pimeydessä. Tämän Sanan mukaan sinut tuomitaan, veli. Ei sinun uskontunnustuksesi mukaan. Oi, se näyttää hyvältä, kyllä, se näyttää hyvältä.

Te sanotte: "Hyvä veli Branham, odota hetkinen. Ylistys Jumalalle! Minähän olen nähnyt, miten he lähtivät ja paransivat sairaita." Varmastikin. Sen olen myös minä nähnyt. "Minä olen nähnyt, miten he puhuivat kielillä." Kyllä, minä myös. Minä en ole milloinkaan uskonut, eikä ole ketään, joka voisi minulle Jumalan Sanalla osoittaa, että todiste Pyhän Hengen vastaanottamisesta on kielilläpuhuminen. Minä haluaisin, että hän tulee ja näyttää sen minulle. Tämän kehoituksen olen aina antanut. Minä uskon kielilläpuhumiseen, varmasti, mutta minä olen myöskin nähnyt, että paholaiset puhuvat kielillä, noidat ja lumoojat puhuivat kielillä ja selittivät sen. Kielsivät kuitenkin, että Jeesusta Kristusta ei ylipäätänsä ollut olemassa. Minä näin erään miehen puhuvan kielillä, joka elää erään toisen vaimon kanssa. Hän oli aivan minun edessäni ja katsoi minua. Silloin minä näin näyn. Minä otin hänet sivuun ja sain hänet tunnustamaan sen. Pidättekö te tätä Pyhästä Hengestä olevana?

Te kysytte: "Veli Branham, etkö sinä usko, että Pyhä Henki puhuu kielillä." Varmastikin, mutta koetelkaa se Sanalla. Jannes ja Jambres tekivät ihmeitä. Se pitää paikkansa, eikö totta? Kyllä Jannes ja Jambres. Kun Mooses tuli Egyptiin, tekivät Jannes ja Jambres, molemmat noidat, aluksi samoja merkkejä, joita Mooses teki. He voivat tehdä samaa, nämä kaksi paholaista. Mooses sanoi: "Hyttysiä." Ja molemmat sanoivat: "Hyttysiä." Mooses heitti sauvansa maahan. He heittivät sauvansa maahan. Täällä syntyi käärme. Siellä syntyi käärme. Näin on. He voivat tehdä ihmeitä. Raamattu sanoo, että nämä paholaiset astuvat esiin viimeisinä päivinä. Tekevät ihmeitä eksyttääksensä ihmiset sen kautta. Tämä on hyvin kovaa, veljet, mutta teidän täytyy tietää totuus.

Jeesus sanoi: "Monet tulevat tuona päivänä ja sanovat Minulle: 'Herra, Herra, emmekö ole tehneet sitä, emmekö ole tehneet tätä Sinun nimessäsi'." Hän on vastaava heille: "Menkää pois minun tyköäni te laittomuuden tekijät." Mikä on laittomuuden teko? Jotakin, mistä te tiedätte, että se on väärin ja teette sen siitä huolimatta. Tehän tiedätte toki, että Jumalan Sana on oikeassa. Miksi sitten te ulkokultailette organisaationne tähden? Te otatte hiukan siitä, mutta lopun jätätte. "Te laittomuuden tekijät", on Hän sanova, "menkää pois Minun tyköäni, en ole milloinkaan tuntenut teitä." Joko te menette jo täällä helvetin lävitse tai vasta sitten.

Ajatelkaa sitä, se on totta. Sen on Jeesus sanonut. Jannes ja Jambres vastustivat Moosesta. Raamattu sanoo, että juuri niinkuin he astuivat Moosesta vastaan. Nämä päivät viimeisinä päivinä ovat jälleen oleva täällä. Milloin? Aivan ennen kansanvapautusta. Halleluja! Vapautuksen aika on tullut! Jeesus sanoi Matteus 24, että he eksyttävät valitutkin, jos se olisi mahdollista. Vain valitut ovat käsittävä sen, vain täällä yksi ja siellä yksi. Jopa todelliset valitut, jos se olisi mahdollista. Aivan niinkuin Jannes ja Jambres astuivat Moosesta vastaan, niin ovat myöskin nämä mieleltään turmeltuneet ihmiset astuva totuutta vastaan, totuutta vastaan. Sana on totuus. Pitääkö tämä paikkansa? Tämä ei ole mitään kuorittua maitoa, ystävät.

Katsokaahan. Jeesus sanoi Raamatussa, että ne ovat oleva niin lähellä toisiansa, että jopa valitut eksytettäisiin, jos se olisi mahdollista. Mutta se ei ole mahdollista! Siemen on putoava sinne, minne se on tarkoitettu, koska se on ennalta määrätty siihen putoamaan sinne. Kylvö on suoritettu. Kirkkokunnat kylvettiin. Sana kylvettiin. Jannes ja Jambres astuvat esiin kansan keskellä. Raamattu sanoo, että nämä paholaiset ovat astuva esiin viimeisinä päivinä ja eksyttävä ihmiset niiden ihmeiden ja merkkien kautta, joita he voivat suorittaa. Miten voitte todeta eron? Sanan perusteella!

Jo Vanhassa Testamentissa sanotaan: "Jos he eivät puhu lain ja profeettojen mukaisesti, niin ei heissä ole elämää." Jos he kieltävät yhdenkin asian. Näyttäkää minulle toki siitä yksi henkilö, joka milloinkaan on kastettu käyttäen titteleitä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimessä. Miksi te sitten teette sen!? Teidän uskontunnustuksenne tähden, joka tuottaa risteytettyjä, kuolleita lapsia, äpäröitä, jotka ovat kaksi kertaa kuolleita ja juurineen irti revittyjä. "Jokainen istutus, jota Minun taivaallinen Isäni ei ole istuttanut, on revittävä pois." "Taivas ja maa katoavat, mutta Minun Sanani eivät milloinkaan katoa", sanoi Jeesus. Nyt te näette, miksi olen ottanut sen aseman, jonka minä olen ottanut.

Näyttäkää minulle yksikin kohta, ettei naiselle ole kiroukseksi leikata hiuksiansa! Siinä se on teille. Sitten te kiistelette minun kanssani. Ihmiset sanovat: "Veli Branham on profeetta, uskokaa häntä niin pitkälti kuin hän puhuu ihmisille, kun hän sanoo heille synnit ja sen kaltaiset asiat, mutta sitä, mitä hän opettaa, sitä älkää uskoko." Oi sinä ulkokultaraukka! Sinä et tiedä ylipäänsä mitään! Eikö Raamattu sanokin: "Herran Sana tulee profeetoille." Minä en sano itseäni profeetaksi. Minä en ole mikään profeetta. Te olette sen sanoneet. Minä toistan vain sen, mitä te sanoitte ja sitten te käännytte ympäri ja sanotte jotakin sellaista. Älä väitä, ettet olisi tehnyt sitä. Minulla on jopa ääninauha, jossa olet sanonut sen. Sinä et ole tiennyt sitä, eikö totta? Minä tahtoisin vain, että sinä kerran sanoisit, ettet ole tehnyt sitä. Enempää sinun ei tarvitse sanoa, minä soitan sinulle sinun oman äänesi.

Niinkuin Jannes ja Jambres astuivat Moosesta vastaan. He olivat ihmeiden tekijöitä. Mutta missä oli Sana, totinen Sana? Siellä oli miehiä, jotka tekivät ihmeitä, miehiä, jotka voivat tehdä kaikenlaisia ihmeitä. Kuitenkin siellä seisoi myöskin kaksi voideltua profeettaa. Profeetta ja hänen apulaisensa. Siellä oli voideltu profeetta nimeltään Mooses. Hänellä oli NÄIN SANOO HERRA. Lopussa — ennen vapautusta se tuli julki. Pitääkö tämä paikkansa? Niinsanotut ihmeiden tekijät eivät enää voineet saada sitä aikaan.

Mitä he yrittivät tehdä? He yrittivät saada aikaan syyssateen. Mielettömyyttä! Oi, tuo syyssade on koskettava koko maailmaa, veli! Oli Sanan kylvön kevätsade. Tämä pitää paikkansa. Nyt te olette näkevä, mitä tuo syyssade saa aikaan. Te olette toteava, että on tuleva yhdistyminen. Helluntait ja kaikki ryhmät ovat tuleva yhteen ja he ovat sulkeva ovet niiltä miehiltä, jotka eivät kuuntele sitä. Silloin ei teidän enää sallita avata suutanne, mutta silloin Hän on tuleva, silloin Hän on näyttävä sen, silloin te olette kokeva sateen. Oi olkaa hiljaa, olkaa rauhallisia, sallikaa sen tulla.

Sana oli tuon voidellun profeetan luona, sillä Herran Sana tulee profeetoille. Jumala ei muuta järjestelmäänsä. Ei, ei, milloinkaan Hän ei muuta järjestelmäänsä. Mitä se oli? Myöskin siellä oli kolme miestä. Jannes ja Jambres tekivät ihmeitä, kuin myöskin ne, jotka menivät Sodomaan ja suorittivat pienen ihmeen sokaisemalla ihmiset. Ulkopuolella olivat Abraham, voideltu, ja hänen apulaisensa Saara ja heidän luonansa Jumala oli. Pitääkö tämä paikkansa? Täällä seisoivat Jannes ja Jambres ja tekivät ihmeitä, kaikkia ihmeitä aluksi, joita Mooseskin voi suorittaa merkiksi. Siellä seisoi tuo profeetta, voideltu Sana apulaisensa kanssa. Minä toivoisin, että voisin ainakin kaksi tuntia saarnata siitä.

Muistakaa 1. Mooseksen Kirja 1: sanotaan, että jokainen siemen tuottaa oman lajinsa mukaisesti. Näin täytyy aina olla. Kaikki nämä ovat esikuvia. Jos joku ihminen sanoo, että hän uskoo, että seurakunta menee ahdistuksen lävitse, niin silloin minä kysyn, mistä sinä olet ottanut siemenen siihen. "Niin", sanot sinä, "minä uskon, että se on toki kirjoitettuna." Hyvä on, oletko silloin huomannut, että sade silloin lankesi muiden ylle. Kenen ylle se lankesi? Nooa oli jo arkissa ennenkuin Jumalan tuomio lankesi. Loot oli tullut ulos Sodomasta, ennenkuin se puhkesi. Me emme varmastikaan ole menevä ahdistuksen lävitse. Eräänä päivänä teidät otetaan ylöstempaamisessa. Minkä tähden teidät vielä pitäisi tuomita? Hän, Jeesus Kristus otti minun ahdistukseni yllensä. Siellä tapahtui minun ahdistukseni. Minä olen vastaanottanut Hänet ja olen vapaa. "Kun Minä näen Veren, olen Minä kulkeva säästäen teidän ohitsenne." Tämä pitää paikkansa. Mooses yhdessä Israelin kanssa oli turvassa, kun ahdistus lankesi. Tämä pitää paikkansa.

Jokaisen siemenen täytyy tuottaa oman lajinsa mukaisesti. Jumala loi ihmisen oman kuvansa mukaisesti, omalla tavallansa, olemaan Hänen Sanansa täällä maan päällä. Hän toi Jeesuksessa Kristuksessa julki, mikä Hän oli. Jumala oli Kristuksessa. Tämä on ihminen Hänen lajinsa mukaan. Jumala on Sana. Kuinka monet tietävät, että Hän on Sana. Sana oli Kristuksessa, miehessä, ihmisessä ja tuli Hänen kauttansa julki. Mitä oli Jumala, Sana? Kristuksessa Hän toi itsensä julki. Alussa Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa. Tämä on sellainen ihminen, joita Jumala tänään tekee. Seminaarit ja koulut, keinotekoiset hautomapaikat tuovat esiin sekoituksia. Mutta jos Jumala kuitenkin kutsuu jonkun miehen, silloin hän on Hänen oman kuvansa mukainen, sillä Sana on tullut hänessä eläväksi. Tämä pitää paikkansa. Siten hän on Jumalan ihminen. Hänen oman kuvansa mukainen ihminen, Hänen kaltaisensa. Jeesus sanoi: "Hän on tekevä niitä tekoja, joita Minäkin olen tehnyt." Jumala loi siis ihmisen omaksi kuvaksensa. Oman lajinsa mukaan.

Hänen lajinsa! Mikä on Hänen lajinsa? Sana. Hän on Sana. Mutta jos ihminen hylkää Jumalan Sanan, niin miten hän silloin voi olla Jumalan kuvan kaltainen? Asettakaapa itsellenne kerran tämä kysymys. Kysykää itseltänne. Kuinka te voitte olla Jumalan kuvan kaltainen ja kieltää Jumalan Sanan? Jos Sana on Hänen julkituotu kuvansa? Oi, sanotaan: "Sitä ei ole niin tarkoitettu. Jumalan julkituotu kuva. Se merkitsisi. Minä olen jo tosin sanonut sen, mutta en todella tarkoittanut sitä. Siinä minä olen erehtynyt. Minä peruutan sen. Se koski jotakin muuta aikaa. Minä en tarkoittanut sitä niin." Oi hyvänen aika, millaista roskaa, millaista paholaisen moskaa, mitä hän jo Eevalle antoi syötäväksi. Älkää salliko sitä, että hän yrittää kaataa sen valittujen kurkkuun, he eivät ole uskova sitä. "Tulkaa vain ja liittykää meidän ryhmäämme." Älkää liittykö minnekään, teidän täytyy syntyä, ei liittyä, vaan tulla uudeksi luomukseksi Hänen kuvanansa, Hänen lajinsa mukaan, ja olla Hänen julkituotu Sanansa maan päällä.

Jeesus oli Jumalan ilmaistu Sana. Uskotteko te sen? Mitä meidän tulee silloin olla? Toki myöskin Jumalan poikia, joissa seurakuntana Sana tulee ilmaistuksi. Tämä on tuo salaperäinen Kristuksen ruumis, joka jatkaa sitä työtä, minkä Jeesus täällä maan päällä aloitti. Tämä on tuo laji Hänen "lajinsa mukaan".

Teillä voi olla luterilainen laji luterilaisen lajin mukaan, metodistinen laji metodistien mukaan, katolinen laji katolisten mukaan, helluntailainen laji heidän lajinsa mukaan. Ykseyslaji heidän mukaansa, kolminaisuuslaji heidän mukaansa. Mutta kun teillä on Jumalan laji, silloin se on jotakin muuta. Silloin te olette Sanan ilmaistu kuva, joka tuo itsensä julki. Oi, sen täytyy olla niin. Kun vesi lankeaa sen ylle, täytyy sen tulla esiin.

Niin se tulee syntymään. Jumala loi ihmisen oman kuvansa mukaiseksi. Minä en usko, että minulla on vielä aikaa seuraavaa ilmaisua varten. Se on erittäin hyvä, mutta minä en enää haluaisi aloittaa sitä. Kaikki Jumalan Sanat ovat kallisarvoisia. Katsokaahan, kuinka pitkälle minä haluaisin päästä keskipäivään mennessä. Minä olen käynyt lävitse vasta noin kuudenneksen. Me jätämme sen nyt tähän. Mitä sinä sanot? Kuinka monet voivat tulla tänään iltapäivällä takaisin, kohottakaa kätenne? Hyvä. Minä en haluaisi pidätellä teitä liian kauan, sillä minä en halua väsyttää teitä. Olkaa hyvät ja jättäkää nauhurit äänityshuoneeseen vielä pyörimään. Minä haluaisin itse lopettaa nyt.

Viimeinen ajatuksemme oli, että Jumala loi ihmisen oman kuvansa mukaiseksi, oman lajinsa mukaan. Jumala loi ihmisen oman lajinsa mukaan. Oletteko käsittäneet tämän? Ihmisen Jumalan lajin mukaan. Millainen ihminen Hän oli? Teidän täytyy katsoa ja todeta, mitä Hän oli, kun Hän tuli lihaksi. Silloin te tiedätte, millaisia ihmisiä Hän tekee. Onko tämä oikein? Ihmisen oman lajinsa mukaan. Amen. Tämä pitää paikkansa, eikö vain? Tämä on Hänen lajinsa mukainen ihminen.

Kerran Hän sanoi eräälle ihmiselle: "Sinä olet Minun sydämeni mukainen mies." Daavid oli Hänen oman sydämensä mukainen mies. Tiedättekö te tämän? Jumalan Henki oli Daavidissa. Daavid oli hyljätty kuningas. Voideltu hyljätään aina. Kun Daavid kuninkaana tuli oman kansansa hylkäämäksi, kulki hän erästä vuorta ylös. Siitä minä nyt saarnaan muutaman minuutin. Daavidin omien ihmisten olisi tullut olla hänen omaa lajiansa, mutta he suistivat hänet valtaistuimelta. Hänen omat poikansa ajoivat hänet valtaistuimelta. Kun Daavid kulki, tuli eräs ja sylki häntä, voideltua kuningasta. Tämä mies, joka oli kietoutunut oppiinsa, tuli, kulki kuninkaan vierellä ja sylki häntä. Tarkatkaa Kristusta, myöskin Häntä syljettiin. Ja sanansaattaja, joka seurasi Daavidia, oli hänelle kuin enkeli. Hän veti esiin miekkansa ja sanoi: "Miksi tämä kuollut koira saisi pilkata herraani ja kuningasta, salli minun mennä ja hakata häneltä pää pois!", puhui tämä enkeli.

Daavid vastasi: "Pane miekkasi pois, minun täytyy kärsiä tämä." Hän astui hyljättynä kuninkaana vuorta ylös, katsoi takaisin Jerusalemiin ja itki. Kahdeksansataa vuotta myöhemmin seisoi Daavidin Poika, jonka Hengestä Daavidilla oli osa, samalla vuorella. Pitääkö tämä paikkansa? Minä voin kuvitella, että tuo enkeli, joka oli Hänen luonansa, kun Hän meni Golgatalle, sanoi Jumalalle: "Eikö tämän koiran pää pitäisi hakata pois." Salli hänen. Niin kuului vastaus. "Oi, on tuleva aika."

Miten oli Daavidin suhteen, kun hän palasi takaisin? Silloin lehti kääntyi. Daavid tuli riemukulkueessa. Tuo mies riensi häntä vastaan ja anoi armoa. Varmastikin, jättäkää hänet rauhaan. Eräänä päivänä Hän on tuleva vallassansa. silloin on nauru kääntyvä vastakohdaksensa. Tämä pitää paikkansa. Sallikaa heidän olla.

Jumala oli sanonut: "Daavid, sinä olet Minun sydämeni mukainen mies." Jos Jumala luo jonkun miehen, ihmisen, on hän Hänen omaa lajiansa. Daavid sanoi: "Minä säilytän Sinun Sanasi sydämessäni, etten tekisi syntiä Sinua vastaan." Ainoa, mitä hän tarvitsi, oli sade. Daavidilla olisi ollut kaikki mitä parhaiten, jos hän vain olisi saanut sateen, mutta Pyhää Henkeä ei vielä oltu vuodatettu. Hänellä oli Sana. Sana oli hänessä. Hän tiesi sen, sillä hän sanoi: "Minä olen säilyttänyt sen sydämessäni Herra. Se ei kukoista eikä vaikuta sillä tavoin kuin sen tulisi, mutta minä olen säilyttänyt sen siellä sisällä, Herra. Minä olen kätkenyt sen." Mutta kun Jeesus astui esiin, joka oli julkitullut Sana, tuli tuo Elämän Itu esiin ja tulee nyt jälleen Sanaksi. Jos Daavidin malja jo ilman Henkeä oli ylitsevuotavainen, niin miten tulisi silloin olla meidän suhteemme?! Amen. Eikö Hän olekin ihana. Rakastatteko te Häntä? Eikö Hän olekin ihana?

Kuinka monet rakastavat Häntä? Kuinka monet rakastavat Häntä? Oi, Hän on ihana! Tämä oli terävää ystävät, hyvin terävää. Minä en haluaisi olla sellainen, mutta minä toivon, että te ymmärrätte sen. Tänään minä olen tuonut julki, miksi minä olen tehnyt niitä asioita, mitä olen tehnyt.

Nyt vielä pieni analyysi ennenkuin lopetamme lounastamista varten. Minä haluaisin teidän tietävän, että minun tarkoitukseni ja päämääräni on Jumalan Sana. Minun tarkoitukseni on miellyttää Häntä. Minä en voi kuunnella kaikkea muuta ja uskoa Jumalan Sanan. Minä en voi kuulla kaikkea ja miellyttää Jumalaa. Minun pyrkimykseni on tuntea Hänen Sanansa ja miellyttää Jumalaa, kun palvelen Häntä Hänen Sanansa mukaisesti. Minulla ei ole mitään ketään vastaan. Jokainen, joka on täällä läsnä ja on Pyhän Hengen kautta uudestisyntynyt ja kuuluu valittuun ryhmään, oli ehkä kerran metodisti, baptisti, presbyteeri, helluntailainen tai jotakin muuta. Te tiedätte sen, te tiedätte sen. Katsokaahan, kun sanotaan: "Mene heidän luoksensa." Silloin täytyy tehdä se. Ehkä heidän keskellänsä on joku, joka, kun siementä kylvetään, eräänä päivänä on sato tuleva esiin. Jotkut ovat menevä pois ja sanova: "Oi, hän ei ole mitään muuta kuin petkuttaja." Eivätkö he sanoneet saman meidän Herrastamme? Älkää välittäkö siitä. Miksi te ette tule niin, että me yhdessä koettelisimme sen. Jos sanotaan, että hän ei ole muuta kuin petkuttaja, silloin koetelkaa se toki Sanalla. Jos se ei ole Sanaa, silloin se on petosta. Jos teidän teologianne väistyy Sanasta, silloin se ei ole oikein.

Toiset kulkevat sen ohitse ja sanovat: "Tiedätkö mitä, minä yritän sitä jonkin aikaa." Se tukehtuu, se on varmaa. Mutta jos te todella tyhjennätte itsenne ja sanotte: "Herra Jeesus, tästä alkaen en enää minä vaan Sinä." Silloin se on tuottava satakertaisen hedelmän. Uskotteko te tämän? Minä uskon sen myöskin, mutta kaikella täytyy olla vapaus ja oikeus. Näin on. Kyllä. Minä olen julkituonut Herralle antaumukseni saarnata Hänen Sanaansa ja pitäytyä Hänen totuuteensa, vaikka se maksaisi minun elämäni. Minä olen jatkava sillä tavoin.

Minulle olisi etuoikeus, ei niin, että minä toivoisin sitä, mutta jos se olisi ajateltu minulle, jos minun vereni maan päällä sekoittuisi niiden ihmisten veren kanssa, jotka samassa tarkoituksessa ovat antaneet sen, esimerkiksi niiden, jotka heitettiin leijonien eteen, niiden jotka kuolivat ristillä, niiden jotka sahattiin kappaleiksi, niiden jotka heitettiin ulos organisaatioistaan ja kulkivat ympäriinsä lampaan ja vuohen nahoissa häväistyinä. Minulle se olisi suuri etuoikeus voida sanoa sama niinkuin Jeesuksen opetuslapset, kun he palasivat ja iloitsivat siitä, että heidät oli katsottu arvollisiksi kärsimään häpeää Hänen nimensä tähden. He voivat kärsiä sen Hänen tähtensä. Se oli heille jotakin vähäpätöistä kärsittävää. Minä en haluaisi kärsiä. Kukaan ei haluaisi sitä. Minä haluaisin kaikille kirkkokunnille ojentaa käteni ja sanoa: "Veljet kulkekaamme yhdessä." Minä haluaisin tehdä sen, mutta jos minä tekisin sen, niin ottaisin minä oman käteni pois Hänen kädestänsä. Kaukana olkoon se minusta, että milloinkaan tekisin sen. Vaikka minun täytyy seistä aivan yksin, niin seison minä kuitenkin Hänen ja Hänen Sanansa kanssa.

Niinkuin Eddie Pruitt sanoi. Joka lujasti luottaa Kristus-kallioon, ei ole rakentanut hiekalle. Kristus on Sana. Alussa oli Sana. Mitä se on. Jokainen Sana on siemen ja tuottaa oman lajinsa mukaan. Kirkkokunnan siemen on tuottava oman lajinsa mukaan. Helluntaiorganisaatiot ovat tuottava oman lajinsa mukaan. Baptistit ovat tuottava oman lajinsa mukaan. Mitä ne tuottavat? Jatkuvasti organisaatioita.

Jos Jumala suo, minä olen tänä iltapäivänä näyttävä teille, miten ne ovat alkaneet ja mitä on saatu vaikutettua. Missä se on Raamatussa ja miten se on päättyvä. Mikä loppu on oleva.

Jumala siunatkoon teitä kaikkia autoissa. Monet teistä ovat jääneet autoon, koska he eivät enää voineet tulla sisälle. He kuulevat tämän johdon välityksellä. Jumala siunatkoon teitä, jotka seisotte seinänvierustoilla ja teitä, jotka tänä aamuna istutte. Minä luotan siihen, että Jumalan armosta en ole ollut loukkaukseksi millään tavoin, vaan yksinomaan olen tehnyt selväksi näkökantani.

Jos te uskotte saman, mitä minä tänä aamuna olen sanonut, niin ettekö te silloin ottaisi asemanne samalla tavoin! Varmastikin te teette sen. Nyt me haluamme hetkeksi kumartaa päämme.

Armollinen taivaallinen Isä. Me emme halua vielä lopettaa tätä kokousta, vaan vain keskeyttää levätäksemme hiukan. Olkoon se siemen, joka tänä aamuna on kylvetty, langennut hyvään ja hedelmälliseen maaperään. Tuottakoon se runsaan sadon, Herra, iankaikkisen elämän täyteyden. Me rukoilemme nyt Isä, että se siemen, joka kylvettiin, jäisi sinne ja odottaisi, kunnes syyssade lankeaa. Jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman. Oi Jumala, älkäämme kiiruhtako Sinun Sanasi edelle, vaan pysykäämme tuossa Sanassa. Suo se Herra.

Siunaa meitä ja kaikkia niitä, jotka nyt menemme syömään. Minä rukoilen, että Sinä antaisit heille heidän ateriansa ja siunaisit heidän ruokansa, vahvistaisit heitä ja toisit tänään iltapäivällä oikeaan aikaan tänne takaisin. Herra, istukoot he täällä temppelissa ja odottakoot. Ja auta minua, kun minä nyt palaan takaisin rukoukseen ja sitten palaan takaisin. Minä pyydän sitä, että Sinä tänä iltapäivänä uudelleen voitelisit minut. Suo se Herra, jotta voisin näille ihmisille tuoda sen, mitä uskon, Sinun Sanasi. Suo se Isä.

Minä pyydän, että Sinä siunaisit rakasta ja kallista veljeämme veli Nevilleä. Meidän rakas veljemme on muutaman minuutin kuluttua astuva veteen kastaaksensa joukon ihmisiä. Isä, jos täällä on joku, joka on kastettu muutoin kuin kristillisellä kasteella niinkuin Sinun suuri palvelijasi Paavali opetti, joka väitti kantavansa Jumalan Sanaa itsessänsä. Hän sanoi: "Vaikka enkeli taivaasta tulisi ja sanoisi teille jotakin muuta, kuin sen mitä me olemme teille saarnanneet, kirous hänen yllensä. Myöskin saatana voi tulla enkelin hahmossa. Isä, me tiedämme, että tämä on kirjoitettuna Raamatussa ja minä rukoilen Isä, että se tunkeutuisi syvälle heidän sydämeensä, että se oli Paavali, joka ihmisiä, jotka eivät vielä olleet kastetut Jeesuksen Kristuksen nimeen syntiensä anteeksi saamiseksi, käski heitä, että heidät vielä kerran kastettaisiin. Käsittäköön ihmiset sen, Isä. Käsittäkööt he sen, että se on totuus. Niinkuin tämä kastejumalanpalvelus suoritetaan. Salli heidän käsittää, että Sanassa ei ole yhtään Sanan kohtaa, joka tukisi heidän kolmen jumalan ajatusideaansa. Isä, ilman muuta me uskomme, että Sinä olet ilmaissut itsesi kolminaisella tavalla, nimittäin Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Sen me uskomme, Herra, mutta me emme tee Sinusta kolmea jumalaa, vaan tiedämme, että Sinä olet yksi Jumala, joka kolmessa ilmestymismuodossa Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä olet tehnyt itsesi tunnetuksi ja että Jumalan nimi kuuluu JEESUS KRISTUS. Tämä on Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimi.

Isä, käsittäkööt ihmiset ja kuuliaisina ottakoot vastaan vesikasteen syntiensä anteeksisaamiseksi. Painukoot nämä muutamat sanat kasteesta syvälle jokaisen sydämeen, sillä me emme tiedä, kuinka paljon aikaa meillä vielä on, Isä. Se lähestyy. Vihollinen, josta me tänä iltapäivänä tulemme puhumaan, tunkeutuu yhä syvemmälle ja tulee yhä röyhkeämmäksi. Sen jälkeen kun he ovat ottaneet valtaistuimen haltuunsa, menevät he yhä pidemmälle. Herra, me näemme sen kaikkialla. Se ei ole kommunismi, Herra. Olkoot ihmiset kykenevät käsittämään, että se on roomalaisuus, tuo vanha äitihuora ja sen tyttäret, portot. Me näemme Herra, miten ne pystyttävät pedolle kuvaa. Tähän me olemme tulleet.

Jumala, meidän Isämme, ole meille nyt armollinen ja päästä meidät nyt kaikki turvaan, tulemaan sisälle arkkiin ja olemaan valmiit syyssateelle. Me pyydämme sitä Jeesuksen Nimessä. Amen.

Te täällä rakennuksessa, jos haluatte mennä ulos ja syödä hiukan jotakin, niin se on hyvä. Jos te haluatte, voitte te sitten tulla takaisin. Tulkaa takaisin niin pian kuin voitte. Nouskaamme hetkeksi seisomaan. Me haluamme kaikki nousta. Kuinka monet uskovat Herran Sanan, kohottakaa kätenne? Amen. Kiitos olkoon Herralle. Oi miten rakastan Jeesusta, rakastan Jeesusta.