"Puhuttu Sana on alkuperäinen siemen"

OTTAKAA VAARIN TÄSTÄ PÄIVÄSTÄ JA SEN SANOMASTA

(Recognizing Your Day And Its Message)
26. heinäkuuta 1964, Branham Tabernacle,
Jeffersonville, Indiana, USA

Hyvää huomenta, ystävät. Seiskäämme vielä hetkinen rukoillaksemme. Rakas Jumala, elämän touhun ja hälinän keskellä olemme varanneet seuraavat hetket ottaaksemme vastaan sen, mitä tahansa Sinä sitten oletkin varannut meitä varten, ylistääksemme ja kunnioittaaksemme Sinua, saarnataksemme Sinun Sanaasi ja oppiaksemme paremmin tuntemaan Sinut. Juuri sitä varten olemme kokoontuneet tänne tänä aamuna. Kiitämme Sinua, Jumala, siitä, että on ihmisiä, jotka ovat halukkaita ja valmiita tulemaan ja kuuntelemaan. Vaikka olosuhteet ja aika, jossa elämme, ovat sellaiset kuin ovat, he kuitenkin uskovat. Me kiitämme Sinua heistä.

Oi Jumala, olemme Sinulle kiitolliset suuresta parantavasta voimastasi ja Sanasi lupauksista. Kuinka sydämemme ovatkaan meissä palavat kuunnellessamme näitä todistuksia. Monenlaiset kärsimykset ovat tulleet ihmiskunnan ylle, mutta Sinä olet vapauttanut niistä armossasi ja voimassasi lupauksesi mukaan. Nyt he ovat täällä ja todistavat sekä ylistävät Sinua, Jumala. Kiitämme Sinua siitä. Nyt kuunnelkaamme sitä sanomaa, jonka Sinä olet valmistanut tätä hetkeä varten. Kun luemme Sinun Sanaasi, niin anna meidän ymmärtää se, mitä luemme. Tapahtukoon Sinun tahtosi kaikessa. Pyydämme tätä Jeesuksen nimessä. Aamen.

Olemme hyvin kiitollisia niistä todistuksista, jotka juuri kuulimme. Vaimoni oli eilen rouva Woodsin luona, kun Alabamasta tuli joitakin ihmisiä, jotka kertoivat niistä suurista asioista, mitä Herra oli tehnyt kokouksessa. He kertoivat, että pieniä lapsia parantui ja tapahtui niin paljon muutakin, etten tämän ajan puitteissa voi kertoa siitä.

Haluaisin sanoa, että tämä on vaikein sanoma, mitä koskaan olen yrittänyt valmistaa. Yritin varata aikaa hiljaisuutta varten ja päästä eroon puhelinsoitoista ja yritin saada jotakin tätä hetkeä varten. Joka kerta, kun menin sisälle, oli sisimmässäni tyhjyys.

Eilen menin kuumuuden tähden kellarikerrokseen. Otin Raamattuni ja aioin lukea sitä, mutta nukahdin. Minusta tuntui siltä, että Herralla oli jotakin sanottavaa minulle, mutta saatana yritti asettua tielleni estääkseen minua kuulemasta sitä. Ajattelin, että jos hän kerran tekee niin, en minä lakkaa yrittämästä, odottamasta ja kolkuttamasta ovelle ennen kuin Herra avaa.

Kello oli noin kahdeksan tänä aamuna, kun eräs raamatunkohta teki minuun syvän vaikutuksen. Tutkin Kirjoituksista ja lopetin vasta muutama minuutti sitten. Voi olla niin, että Herralla on meille tänä aamuna sellainen sanoma, josta saatana yritti pitää meidät erillään.

Tämä sanoma on pitkä. Jos Herra suo, kokoonnumme yhteen tänä iltana ja ensi sunnuntaina. Minun ei ole helppoa pyytää teitä tulemaan kahta kertaa, mutta tunnen kuitenkin, että meillä on enää vain hyvin vähän aikaa. Ajatelkaa sitä, että jotakin tapahtuu, eikä meillä ole tätä etuoikeutta enää kauan. Joko laki kieltää sen meiltä tai saatana tulee väliin ja hajottaa teidät. Niin on ollut aina. Jotakin tulee tapahtumaan; käyttäkäämme sen tähden jokainen yhdessäolomme minuutti hyödyksemme.

Avatkaapa Raamattunne profeetta Hoosean kohdalta; luemme siitä kuudennen luvun. Nousemme rukoukseen. Rakas Jumala, me olemme arvottomat ottamaan tämän Kirjan käteemme, sillä Kirjoituksista luemme, ettei kukaan taivaassa eikä maan päällä eikä sen alla ollut arvollinen ottamaan Kirjaa ja katsomaan siihen (Ilmestyskirja 5).

Sitten kuitenkin tuli Eräs, joka oli karitsan näköinen ja ikään kuin teurastettu. Hän otti kirjan, sillä Hän oli arvollinen. Hän avasi sen sinetit. Me kaipaamme saada Häneltä ilmestyksen tämän Kirjan sisällöstä. Se on lunastuksen Kirja; kaikki lunastetut ovat kirjoitetut siihen. Suo meidän löytää asemamme tässä ajassa, jossa elämme. Pyydämme tätä Jeesuksen nimessä. Aamen.

Hoosea 6:

"Tulkaa, palatkaamme Herran tykö, sillä hän on raadellut meitä, ja parantaa meidät, hän on lyönyt meitä ja sitoo meidät.

Hän tekee meidät eläviksi kahden päivän kuluttua, kolmantena päivänä hän meidät herättää, ja me saamme elää hänen edessänsä.

Niin tuntekaamme, pyrkikäämme tuntemaan Herra: Hänen nousunsa on varma kuin aamurusko, hän tulee meille kuin sade, kuin kevätsade, joka kostuttaa maan.
Mitä minun on tehtävä sinulle, Efraim, mitä minun on tehtävä sinulle, Juuda, kun teidän rakkautenne on kuin aamun pilvi, kuin varhain haihtuva kaste?
Sentähden minä olen antanut heille iskuja profeettain kautta, olen kuolettanut heitä suuni sanoilla. Ja sinun tuomiosi nousevat kuin aamun valo.

Sillä laupeutta minä haluan enkä uhria, ja Jumalan tuntemista enemmän kuin polttouhreja;

mutta he ovat ihmisten tavalla rikkoneet liiton: siinä he ovat olleet minulle uskottomat.

Gilead on pahantekijäin kaupunki, täynnä veren jälkiä.

Ja väijyväisten rosvojen kaltainen on pappien joukko: he murhaavat Sikemin tiellä; ilkitöitä he tekevät.

Israelin heimon keskuudessa minä olen nähnyt kauhistavia tekoja: siellä on Efraimin haureus. Israel on itsensä saastuttanut.
Myös sinun varallesi, Juuda, on asetettu elonleikkuu, silloin kun minä käännän kansani kohtalon."

Herra Jeesus, selvitä meille Pyhän Hengen kautta tämän raamatunkohdan sisältö, kun me yhä edelleen odotamme Sinua.

Tänä aamuna on aiheeni: "Ottakaa vaarin tästä päivästä ja sen sanomasta." Tahtoisin nyt, että tarkastelette Israelia Jumalan ajanjaoittelussa. Tänään etenemme kuten pyhäkoulutunnilla, sillä tahtoisin teidän tuntevan ja ymmärtävän sen ajan, jossa me elämme.

Kuten voitte nähdä, on aika loppumaisillaan. Juuri sen tähden teidän tulisi tuntea niin hyvin hetki ja aika, kuin myöskin se merkki ja sanoma, jotka teidän tulee ottaa vastaan. Viime sunnuntaina mainitsin aikomuksestani saarnata seitsemästä pasuunasta. Ajattelin mielessäni niiden puhkeavan esiin aivan kuten sinetitkin. Huomasin, että jokaisen sinetin avaamisen aikana tapahtui jotakin valtavaa.

Kun saarnasimme seitsemästä seurakuntajaksosta, olivat ne niin täydelliset, että Pyhä Henki itse laskeutui keskuuteemme ja vahvisti saarnaamisen meille. Siitä oli jopa sanomalehdissä ja koko kansakunta näki sen. Hän näytti sen kuussa ja taivaalla. Mutta meille Hän ilmoitti jo kuukausia etukäteen, mitä tuli tapahtumaan. Hän on näyttänyt sen myöskin kansakuntien tilassa tällä ajalla, kun Rooman kirkkoruhtinas lähti Roomasta ja matkusti Palestiinaan. Sanotaan, että hän oli ensimmäinen paavi, joka matkusti sinne Pietarin jälkeen, jota he pitävät ensimmäisenä paavina.

Jo ennen kuin seitsemän sinettiä oli avattu ja niihin kätketyt salaisuudet paljastettu, olin minä tässä rakennuksessa piirtänyt näyn perusteella seitsemää seurakuntajaksoa koskevan piirroksen tietämättä siitä muuten mitään. En tiennyt, että Jumala vahvistaisi sen taivaalla, auringossa ja kuussa vuoden ja kuuden kuukauden kuluttua, ja antaisi sen levitä koko maahan sanomalehtien välityksellä. Myöskään en tiennyt, että tulisi olemaan salaperäinen kuunpimennys, joka edustaa Laodikean ajanjaksoa. Sanomalehdet julkaisivat vain kuusi ajanjaksoa, sillä tämä ajanjakso on täydellisessä pimeydessä. (Piirros ja valokuvat ovat kirjassa "Seitsemän seurakuntajaksoa.) Huomaatteko, mikä hengellinen merkitys on sillä, mitä Jumala näytti taivaalla?

Kun minä piirsin täällä maan päällä, jätin minä, niin kuin voitte nähdä, vielä hyvin pienen osan valoa näkyviin. Aivan vähän valoa, joka tulee olemaan niin kauan kunnes valitut on kutsuttu tästä maailmasta. Tästä syystä olen kuvannut seitsemännen seurakuntajakson siten, mutta kun Jumala näytti sen taivaalla, oli täydellinen pimennys; merkitseekö tämä ehkä sitä, että viimeinen kutsuttiin jo, sitä emme tiedä. Siitä voitaisiin pitää saarna.

Huomatkaapa nyt edelleen: ennen kuin saarnasin seitsemästä sinetistä, ei minulla ollut aavistustakaan siitä, mitä tulisi tapahtumaan. Vielä ollessani tässä rakennuksessa, puhui Hän minulle ja lähetti minut Tucsoniin, Arizonaan. Sanoin teille kaikille, mitä tulee tapahtumaan. Täällä istuu tänään eräs mies, joka oli siellä sen tapahtuessa.

Kaikki toteutui tarkalleen siten, kuin täällä sanoin. Sanottiin, että tulisi seitsemän enkeliä, ja ne tulivat. Sanoma- ja aikakauslehdet levittivät siitä tiedon koko maahan.

Salaperäinen valomuodostuma, pilvi, pyramidin muodossa. Tarkalleen sellaisena kuin minä olin sen täällä piirtänyt ja näyttänyt teille. Se kohosi siitä paikasta, missä enkelit seisoivat Tucsonin (Arizona) lähellä ja saavutti noin 40 km:n korkeuden ja lähes 50 km:n leveyden. Sen saattoi nähdä koko valtion alueella.

Tämä ei ole jotakin sellaista, mitä joku yrittää tyrkyttää teille. Sen tarkoitus on ilmaista tämän hetken hengellinen merkitys. Sitä seuraava sanoma avasi seitsemän sinettiä, joiden kautta kaikki Raamatun kätketyt salaisuudet avattiin. Nämä ovat ne opit, joita maailma nykyään niin kiivaasti vastustaa ja sanoo, etteivät ne pidä paikkaansa.

Raamattu sanoo: "Mahdotonta on, että viettelykset jäisivät tulematta; mutta voi sitä, jonka kautta ne tulevat! Hänelle olisi parempi, että myllynkivi pantaisiin hänen kaulaansa ja hänet heitettäisiin mereen, kuin että hän viettelee yhden näistä pienistä. (Luuk. 17: 1- 2)." Edelleen Raamattu sanoo: "Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: 'Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan; ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetiankirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu. (Ilm. 22:18-19)."

Ihmiset antavat omat selityksensä annetulle Sanalle yrittäessään tehdä siitä jotakin sellaista, mitä ei ole sanottu. Se ei ole minun Sanani; se on Hänen Sanansa. Niin kauan kuin taistelen sen puolesta, ei Jumala voi taistella sen puolesta. Me luovutamme sen Hänelle. Hän on se, joka pitää siitä huolen.

Viime sunnuntaina saarnasin juhlapäivästä: pasuunajuhlan ja helluntaijuhlan välillä oli tarkalleen viidenkymmenen päivän ajanjakso. Helluntai tarkoittaa viittäkymmentä. Sadon ensi hedelmät korjattiin silloin. Siinä näemme esikuvan luonnollisine ensi hedelmineen, jonka kautta havainnollistetaan sen Hengen ensi hedelmiä, joka vuodatettiin ihmisten ylle.

Näemme, että näiden viidenkymmenen päivän siunaus tuli pakanoiden osaksi sillä Jumala kutsuu kansakunnista "kansan omalle nimellensä". Tutustuimme pitkään helluntaijuhlaan. Noiden viidenkymmenen päivän aikana on tarkalleen seitsemän sapattia, jotka kuvaavat seurakuntajaksoja, joiden aikana Hän kutsuu pakanoista kansan nimellensä tämän helluntaijuhlan ajan kuluessa. Seitsemän sapatin lopussa oli sovituspäivä seitsemine pasuunoineen. Seitsemän pasuunaa kuuluttivat valituspäivän uhria ja sovitusta varten. Näemme, että seitsemän pasuunaa koskevat ainoastaan Israelia.

Herra ei antanut minun puhua pasuunoista. Olin valmis ilmoittamaan, että puhun niistä, ja kuitenkin tuntui siltä, kuin joku estäisi minua tekemästä sitä. Billy ja muutkin työskentelivät kovasti ja yrittivät saada kaiken valmiiksi; myöskin asentaa ilmastointilaitteen. Kaikki tulevaa viikkoa varten. Kuitenkaan Pyhä Henki ei jostakin syystä sallinut minun puhua pasuunoista. Kysyin itseltäni, miksi? Silloin sanoin vaimolleni: "Minä menen sisälle rukoilemaan."

Polvistuin vilpittömyydessä Jumalan eteen. Hän ilmaisi minulle, että pasuunat kuuluvat kuudennen sinetin aikana ja että olen jo saarnannut siitä. Katsokaa, Jumalan yliluonnollinen käsi on kaikessa. Ne koskevat Israelia, ja olemme käsitelleet ne kuudennen sinetin yhteydessä, joka koskee juutalaisten ahdistusta.

Nyt tulee salaisuuksien tulla paljastetuiksi Seitsemännen enkelin sanoman kautta. Yhdennentoista hetken työntekijöille kuuluu kutsu kuten alussa ensimmäisen hetken työntekijöille. Jeesus opetti, että kaikki työntekijät tulevat saamaan saman palkan, riippumatta siitä, mihin aikaan heidät on kutsuttu (Matt. 20: 1- 16). Kaikki on niin täydellistä.

Helluntaina astuivat esiin ensimmäisen hetken sanansaattajat Sanan kanssa. Sitten seurasi pimeä ajanjakso, joka ei tunnustanut heitä. Sen päivän keskellä astui esiin Luther ja häntä seurasi Wesley. Sitten tuli iltahetken Sanoma, jonka välityksellä saamme saman kuin he alussa. Iltahetkenä annetun Sanoman kautta korvataan kaikki ja saatetaan samaan tilaan kuin alussa.

Muistattehan näyn, joka minulla oli viime viikolla. En ajatellut mitään erikoista. Istuin ainoastaan ulkona katsellen yksikseni, kun näin Morsiamen tulevan. Kuulin äänen sanovan vieressäni: "Tämä on Morsiamen ennakkokatselmus." Silloin hän tuli ohitseni. Panin merkille, millainen hän oli. Hän oli hyvin suloinen, sievä ja nuori.

He kulkivat samassa tahdissa, ei kuitenkaan kuten marssissa. He astuivat kuten nuoret naiset. He kulkivat arvokkaasti kuten hienot naiset. He tulivat ja menivät vasemmalta ohitseni. Mentyään ohitse he katosivat näkyvistäni.

Sitten hän käänsi minut oikealle päin ja näytti minulle jokaisen ajanjakson seurakunnat. Oi, miten säädyttömiltä ja alhaisilta ne näyttivätkään! Viimeinen oli nykyisen ajanjakson seurakunta. Sitä johti noita. He olivat hyvin moraalittomasti pukeutuneet ja näyttivät erittäin siivottomilta. He kulkivat twistin ja rockinrollin tahdissa. He pitivät harmaan näköistä paperia edessänsä. Heillä oli vaatekappaleet, jotka käsittivät vain alas riippuvan kaistaleen. Lanteilta ylöspäin he olivat aivan alastomat. He pitivät edessänsä vain paperia, harmaata, ulkokultaista väriä. Se on valkoisen ja mustan sekoitus, mutta se ei ole valkoinen eikä musta. Se on pettävä väri.

Hän sanoi: "Tämä on seurakunta." Sydämeni oli pysähtyä. Ajattelin: "Ja tuollaista sitten yritetään esitellä Morsiameksi Kristukselle." Ihmiset ovat nähneet paljon vaivaa ja tehneet paljon valmistaaksensa Kristukselle Morsiamen. Ja nytkö sitten tämä epäpyhältä, likaiselta ja säädyttömältä näyttävä portto olisi Kristuksen Morsian?

Tulin sisimmässäni sairaaksi, kun he menivät ohitse siitä, missä seisoimme, ja pitivät paperia edessänsä. Twistaten ja edestakaisin keinahdellen he liikkuivat puolelta toiselle, niin kuin niissä nykyaikaisissa tansseissa, joita heillä nykyään on. He tyydyttivät itseään moraalittomasti ohitse mennessänsä.

Minä en ole vastuussa näistä asioista; voin ainoastaan sanoa, mitä näin. Jumala on minun tuomarini. Tämä oli USA:n seurakunta. Kun he menivät, näin heidän olevan selkäpuolelta aivan alastomat. Kun he olivat menneet ohitse, tuli minun paha olla ja tunsin itseni sairaaksi. Silloin hän sanoi: "Morsian tulee uudelleen katselmukseen."

Sen jälkeen tuli Morsian. Hän näytti tarkalleen samanlaiselta kuin ensimmäinen alussa. Sydämeni hypähti ilosta tietäessäni, että tulee olemaan Morsian, joka on muodostunut ja puettu tarkalleen samalla tavalla kuin ensimmäinen alussa. Hän on tuleva uloskutsutuksi.

Minä tiedän, että tämä on totuus. Jos tämä ei ole totuus, silloin ei mikään näkemistäni näyistä pidä paikkaansa. Kuitenkin jokainen tietää, että kaikki, mitä Hän on minulle sanonut, on totta: se on toteutunut. Voitteko nähdä, miten likainen nykyaikainen seurakunta on? Kuitenkin se pitää itseänsä seurakuntana.

Veli Ruddle, kallisarvoinen veli, sanoi hiljattain, että hän näkee sen kuin vesana (villivesana) viiniköynnöksessä. Hän oli huolestunut ajan olosuhteista ja seurakuntien hengestä, sillä kaikki menee alaspäin.

Saarnaajat, jotka tulevat kaikkialta keskustelemaan minun kanssani, kysyvät: "Veli Branham, mitä on tapahtunut?" Veli Ruddle kysyi: "Elävätkö nämä seurakunnat saatanan hengestä?" Vastasin hänelle: "Ei, vesa elää viiniköynnöksen voimasta."

Ottakaamme sitruspuut esimerkiksi. Sitruuna kasvaa appelsiinipuussa, mutta se ei tuota appelsiineja, vaikka se saakin voimansa samasta elämästä. Samoin myöskin niin kutsuttu seurakunta, oksastettu vesa, elää uskonnon ja seurakunnan nimen alla.

Katoliset ja protestanttiset ovat vain villivesoja. He käyttävät viiniköynnöksen voimaa, ja kuitenkin ke kantavat samoja hedelmiä, kuin mitä ke itsekin ovat, koska he eivät ole kääntyneitä. He eivät ole Jumalan alkuperäisessä, ennaltamäärätyssä suunnitelmassa. Tästä syystä he hylkäävät Sanan ja tuottavat omia hedelmiänsä.

Todellisen, alkuperäisen puun ja sen hedelmien suhteen oli tarkoitus, että appelsiinipuu tuottaa vain appelsiineja. Jeesus sanoi: "Minä olen viinipuu ja te olette oksat." Jos tämä puu vielä joskus tuottaa uuden köynnöksen, tuottaa se alkuperäisiä hedelmiä.

Kaiken ennalleenasettamisen täytyy tulla. Aivan viiniköynnöksen lopussa tapahtuu ennalleenasettaminen, Ehtoovalo loistaa valaisten ja kypsyttäen. Se tulee viiniköynnöksestä, ei jostakin oksastetusta kristillisestä yhteisöstä. Se tulee olemaan Sanan alkuperäinen tuote.

Se tulee puhkeamaan esiin ehtoolla: ehtoolla on oleva valoisaa. Tarvitaan valoa kypsyttämään. Katsokaa, kuinka täydellinen Raamattu on. Se on päivä, jota ei voi kutsua päiväksi eikä yöksi. (Sak. 14: 7).

Hedelmä ei voi kypsyä, ellei aurinko kypsytä sitä. On aivan yhdentekevää, kuinka paljon saarnataan tai tehdään sitten mitä tahansa. Hedelmä ei voi kypsyä, tulla ilmi ja tulla vahvistetuksi kuin vain Erään kautta, joka on sanonut: "Minä olen maailman valo." Voiman täytyy tulla. Pyhän Hengen itsensä täytyy kypsyttää, vahvistaa ja tehdä tunnetuksi se, mitä Hän on ennalta sanonut tapahtuvaksi tänä aikana. Ehtoovalo vaikuttaa tämän. Oi, mikä aika!

Morsian oli samassa tilassa ohi mennessänsä kuin mitä se oli alussa. Minä tarkkailin sitä ja huomasin sen menevän sivuun. Yritin saada sen jälleen oikealle tielle. Näistä asioista voitaisiin puhua paljon, sekä siitä ajasta, jossa elämme.

Hoosea sanoo luvussa kuusi, ensimmäinen jae: "Tulkaa, palatkaamme Herran tykö." Muistatte, että sanottiin heidän tulevan hajotetuiksi, ja niin myöskin tapahtui. Hän sanoi, että he tulevat palaamaan Herran luo sen jälkeen, kun heidät on hajotettu, ja että Hän parantaa heidät. Tarkalleen näin on tapahtunut. Hän tulee parantamaan ja yhdistämään. Hesekiel 37 mukaan Hän tulee tekemään kuolleitten luut jälleen eläviksi.

Hesekiel näki myöskin heidän takaisinpaluunsa. Huomatkaa, että Hoosea sanoo: "Kahden päivän kuluttua Hän tekee meidät jälleen eläviksi." Tehdä eläväksi ei tässä merkitse nousemista kuolleista. Tämä on sama sana kuin muissakin kohdissa ja merkitsee "herätystä". Hän herättää meidät henkiin kahden päivän kuluttua.

Tämä henkiin herättäminen sattuu siis kolmannelle päivälle sen jälkeen, kun heidät hajotettiin, sokaistiin ja raadeltiin. Tiedättekö, että juutalaiset sokaistiin sen tähden, että meidän silmämme avautuisivat? Heidät raadeltiin ja hajotettiin kansana. He ovat hyljänneet Messiaan, jotta me voisimme ottaa Hänet vastaan, niin että kansoista kutsuttaisiin "kansa Hänen nimellensä".

Vaimo saa aviomiehensä nimen. Nämä sokeat pakanat eivät voi nähdä, että Herran Jeesuksen Kristuksen nimi kuuluu kasteeseen. Se on hyvin paha asia, mutta niin täytyy olla. Vain se voi nähdä, joka on ennalta määrätty siihen; muuten sitä ei voi koskaan nähdä.

Juutalaiset eivät voineet käsittää sitä, että Jeesus oli Messias, vaikka he olivatkin oppineita, teologeja ja kuuluisia miehiä ja lukivat samaa Raamattua, jota tekin luette. Kun nyt tiedämme sen, voimme selvästi nähdä, että Jeesus on Messias, mutta he eivät voineet sitä nähdä, eivätkä näe nytkään. Oli ennustettu, että he tulisivat olemaan sokeat.

Samoin on kirjoitettu lopunajan seurakunnasta, että se on kurja ja sokea ja hylkää sanoman (katso Ilm.3: 14 - 20). Huomatkaa seurakunnan tila näyssä. Herra Jeesus, ole meille armollinen! Raamattu sanoo, että se oli alaston; en ole koskaan aikaisemmin nähnyt sitä sellaisena kuin nyt. Laodikean seurakunta on alaston, ja kun näin sen näyssä, oli se todellakin alaston. Oi, miten kiitollisia meidän tulisikaan olla! Minusta tuntuu siltä, ettemme ole kyllin kiitollisia niistä asioista, joita Jumala meille näyttää. Näky osoitti sen alastomaksi, eikä se tiennyt sitä.

Sokaistu..., niin kuin Israel sokaistiin, jotta pakanat voisivat tulla sisään, niin ovat nyt pakanat sokaistut, jotta Morsian voidaan kutsua ulos ja Israel voi saada pasuunajuhlan. Hoosea puhui Israelista ja sanoi, että he saavat elää Hänen edessänsä. Tämä on iankaikkinen elämä, sillä joka synnissä elää, on kuollut jo eläessään. Hän on luvannut, että Israel tulee jälleen saamaan elämän, vaikka sen nyt onkin kuollut helluntain totuudelle.

Nämä kaksi tosiasiaa, joista luemme toisessa jakeessa, eivät tarkoita kahta 24-tuntista päivää, sillä se on tapahtunut jo satoja vuosia sitten. Se tarkoittaa kahta päivää Herran edessä, eli kahtatuhatta vuotta. Siitä ajasta on kulunut jo 2700 vuotta, silla Hoosea kirjoitti nämä sanat 730 vuotta e.Kr. ja sanoi: "Kahden päivän kuluttua, eli kolmantena päivänä Hän herättää meidät henkiin ja antaa meille elämän Hänen kasvojensa edessä." Tähän yhteyteen pasuunat kuuluvat; ne sattuvat sille päivälle, jossa me elämme.

Juutalaiset on hajotettu ja sokaistu ja jälleen koottu. Me olemme nyt jo kolmannessa päivässä. Näettekö sen? Heidät hajotettiin Palestiinasta yli koko maailman. Heidät sokaistiin, jotta he hylkäisivät Messiaan. Nyt he ovat kokoontuneet kotimaahansa ja odottavat pasuunan ääntä tunteaksensa lunastuksen. Raamattu sanoo, että sen jälkeen kun seurakunta on otettu pois, tulevat ne vastaanottamaan pelastuksen ja löytämään Hänet, joka oli nauloilla lävistetty ja sanovat: "Mitä ovat nuo haavat Sinun rinnassasi?" Hän vastaa: "Ne lyötiin minun ystäväini huoneessa." Hän sanoi, että jokainen sukukunta erikseen tulee itkemään ja valittamaan sinä päivänä, ikään kuin olisivat kadottaneet oman poikansa. Muistakaa, että tämä tapahtuu pasuunajuhlan vaikutuksesta! He tulevat itkemään ja valittamaan tapetun Uhrin tähden, jonka he ovat hyljänneet.

He ovat omassa maassansa; he olivat hajotetut ja sokaistut, ja nyt heidät on koottu. Kaikki tämä tapahtuu kuudennen sinetin aikana. Kuusi pasuunaa kajahtaa kootaksensa heidät, kuten kuudennen sinetin avaamisessa paljastui. Kaikki tämä tapahtuu samaan aikaan, kuitenkin vain juutalaisille, sillä olemme eläneet jo lähes kaksituhatta vuotta helluntaijuhlaa. Suuri seitsemäs pasuuna kajahtaa juhlan merkiksi.

Nyt on kulunut 2700 vuotta siitä ajasta. kun hän sanoi, että heidät kootaan jälleen ja että he saavat elämän Hänen kasvojensa edessä. Näettekö lupauksen? Me näemme täydellisen kirjoituksen seinällä. Me tunnemme sen ajan, jossa me elämme. Juutalaiset ovat jo nyt kotimaassansa odottaen pasuunajuhlaa ja tunteaksensa sovituksen. He odottavat tulemusta. He tulevat valittamaan, koska hylkäsivät Hänet ensimmäisellä kerralla.

Kaikki on asetettu oikealle paikallensa. Evankeliumin saarnaajana en voi nähdä mitään muuta, minkä vielä tulisi tapahtua, kuin Morsiamen ylöstempaaminen; sillä morsian täytyy ottaa pois, ennen kuin Israel voi ymmärtää, mitä on tapahtunut.

He olivat hajotetut, sokaistut ja ovat jälleen kootut, mitä vielä jää jäljelle? Morsian täytyy ottaa pois tieltä. Sitten tulevat profeetat kutsumaan heidät kokoon pasuunajuhlaa varten Ilm.11 mukaisesti. Sen kautta he tulevat tietämään, mitä he ovat tehneet.

Muistakaa, että juuri kuudennen ja seitsemännen sinetin aikana kutsutaan ne 144 000 valittua. Kuudennen ja seitsemännen pasuunan välillä on Ilmestyskirjan 11 luku yhtäpitävä kuudennen sinetin kanssa. Mitä tulisi tapahtua?

Molemmat profeetat astuvat esiin, Mooses ja Elia. He ovat profeettoja. Juutalaiset uskovat ainoastaan profeettojansa. He tulevat astumaan esiin profeettojen merkin seuraamina ja heidän toimintansa tulee olemaan profeetan toimintaa, sillä he olivat jo aikaisemmin profeettoja.

Tämä osoittaa sen, että jos te kuolette, jätätte tämän maailman millä tavalla tahansa, ei mikään tule muuttumaan luonteessanne. Jos olette täällä valehtelijoita, tulette silloin myöskin kuoleman jälkeen olemaan valehtelijoita. Jos olette täällä tuittupäitä, tulette silloin myöskin kuoleman jälkeen olemaan tuittupäitä. Jos olette täällä epäilijöitä, tulette silloin myöskin kuoleman jälkeen olemaan epäilijöitä.

Miehet ja naiset, on aika ravistella teitä, niin että tutkitte itseänne ja ymmärrätte, miten on asioittenne laita, sillä kuolema ei muuta mitään. Mooses niin kuin Eliakin ovat olleet poissa noin 3500 vuotta. Se on pitkä aika, mutta kuitenkin he palaavat jälleen ja heillä on sama luonne. He tekevät samoja tekoja, joita he aikaisemminkin tekivät.

Kuolema muuttaa vain ihmisen asuinpaikan. Se ei muuta hänen olemustansa eikä uskoansa; mikään hänessä ei muutu, vain asuinpaikka muuttuu. Millainen tahansa luonteenne nyt onkaan, samanlainen se tulee olemaan siellä. Jos te täällä epäilette Jumalan Sanaa, tulette myöskin siellä epäilemään sitä.

On aivan samantekevää miten pyhiä olette tai kuinka hyvää elämää elätte; kuolema ei muuta teitä vähimmässäkään määrin, vain asuinpaikkanne muuttuu. Jos ette voi ottaa vastaan koko Jumalan Sanaa sellaisena kuin se on kirjoitettu, ette tule sitä myöskään siellä vastaanottamaan. Älkää siis olko ollenkaan huolissanne, te ette tule lainkaan olemaan siellä. Teidän täytyy ottaa se vastaan kaikessa täydellisyydessänsä, vahvistamisen voimassansa, sekä ilmestys siitä, mikä se on. Silloin teistä tulee osa sitä, sillä Hän tulee herättämään ainoastaan Sanansa, samoin kuin Hän on tuona aamuna herännyt ja ylösnoussut. Vain Hänen Sanansa tuli esiin sekä ne, jotka olivat kuolleet uskossa Hänen Sanaansa.

Seuraava asia, mikä hajotetuille, sokaistuille ja jälleen kootuille juutalaisille tapahtuu, on se, että he saavat elämän. Pakanat kutsutaan ulos. Morsian on valmis, ylöstempaaminen on lähellä. Ymmärrämmekö tämän? Voimmeko todellakin uskoa sen? Onko se vain jokin satu, vai onko se todellisuutta?

Se on jotakin meissä, osa meitä. Se on meille enemmän kuin elämä. Millainen on asenteemme istuessamme täällä? Muistakaa, että vain pieni lauma ottaa sen vastaan.

Juutalaiset ovat kotimaassansa odottaen pasuunoita. He odottavat Morsiamen poisottamista, jotta Ilmestyskirjan 11 luku voi toteutua. Seurakuntajakso päättyy. Sinetit on avattu sen sanoman kanssa, joka osoittaa, mitä seurakuntajaksojen aikana jätettiin pois ja mikä jälleen on asetettu ennalleen. Israel on polttopisteessä. Halleluja! Valmiina pasuunajuhlaan! Sanoma on annettu.

Oi, te ihmiset niissä muissa maissa, joihin tämä Sanoma tulee; ettekö voisi herätä, veljeni? Vai tekeekö se teidät sokeiksi? Tahdotteko heittää tämän Sanoman pois ja sanoa sitä vääräksi profetiaksi, kun se on aivan teidän edessänne, teidän aikananne, ihmisten edessä vahvistettu sen Pyhän Hengen kautta, joka kirjoitti Sanan? Se on vahvistettu sekä luonnollisesti että hengellisesti. Kaikki, mitä Hän sanoi, on täyttynyt ja näytetty toteen.

Juutalaiset tuotiin kotimaahansa kuten lampaat. Sudet olivat heidän kannoillansa ja ajoivat heidät takaisin. Israel on turvassa. Muistakaa, että Israelille annettu lupaus siunauksesta koski heitä vain niin kauan kuin he olivat omassa maassansa. Jumala ei koskaan siunaa Israelia maan ulkopuolella. Kun Aabraham lähti maasta, väistyi siunaus hänestä. Jumala voi siunata Israelia vain silloin, kun he ovat omassa maassansa. He ovat nyt siellä kansana odottaen Morsiamen ylöstempaamista, jotta heidän profeettansa voivat astua esiin viimeisenä aikana ja valmistaa pasuunajuhlan.

Te, jotka haluatte kiistellä ja väitellä käärmeensiemenestä ja Raamatullisesta vesikasteesta jne., te olette sokeita, ettekä sitä tiedä. Tämän maailman ruhtinas on sokaissut teidät näiden asioiden suhteen, ettekä te sitä tiedä.

Hän sanoi Hoosean kautta Israelille: "Hän on lyönyt meitä". Toisin sanoen Hän sanoi: "Minä olen hakannut kansan irti profeettojen välityksellä." Tällä tavoin Jumala muodostaa kansansa. Hän noutaa heidät pois muiden kansojen keskeltä. Millä tavoin? Kaksiteräisellä miekallansa, joka on Hänen Sanansa.

Hän on irrottanut kansansa muiden kansojen keskuudesta profeettojen ja vahvistetun Sanansa kautta. Samoin Hän on myöskin temmannut Morsiamensa uskonsuunnista Sanansa kautta. Tämä luvattiin Malakian kolmannessa luvussa tapahtuvaksi näinä viimeisinä päivinä.

Hän on ottanut Morsiamensa ulos seurakuntien keskeltä. Erotkaa kaikista kirkkojärjestelmistä! Ajatelkaa sitä, että Israel halusi olla muiden kansojen kaltainen. He hylkäsivät profeetat, ja näin tehdessänsä he hylkäsivät Herran. Näin ovat myöskin seurakunnat tehneet. He sanovat: "Oi, me uskomme Sanaan. Kaikki on järjestyksessä mutta meidän tulisi tehdä tällä ja tällä tavoin..." Minä en anna arvoa sille, mitä he sanovat; Sana yksin on oikeassa.

Mikä aika nyt on, veli? Mikä aika nyt on, saarnaaja? Tiedättekö, mikä aika päivästä on? Tunnetteko sen merkin jonka alla elämme? Voitteko ymmärtää sen?

Jokainen voi huomata, ettei ole herätyksiä. Kaikki valittavat, saarnaajat itkevät. Luin erästä aikakauslehteä, joka tulee seurakuntaamme. Se on erittäin hyvä aikakauslehti. Tunnen julkaisijan henkilökohtaisesti. He ovat ihmisiä, joilla on jumalallinen mielenlaatu, ja se on eräs parhaista lehdistä lähetyskentällä. Kuitenkaan he eivät kirjoita juuri mitään muuta kuin: "Paastotkaa ja rukoilkaa! Paastotkaa ja rukoilkaa' Puhaltakaa pasuunaan! Paastotkaa ja rukoilkaa' Meillä tulee olemaan suuri päivänkoitto. Tulee tapahtumaan jotakin suurta. Te kaikki, rukoilkaa, rukoilkaa, rukoilkaa. Ei ole vielä liian myöhä."

Miksi he tekevät näin? Koska he haluavat suurta heräämistä. He itkevät ja uskovat, että heidät herätetään. He ovat hyviä ihmisiä. Mutta miksi on näin? Mitä he ovat tehneet? He eivät ole huomanneet, että Morsian on jo herännyt. Mutta koska he ovat kristittyjä, tuntevat he tämän ajan virtauksen. Mutta kuitenkaan he eivät ole huomanneet, mitä todella tapahtuu. He tietävät, että jotakin täytyy tapahtua. He katsovat johonkin, joka on heidän mielestään kaukaisessa tulevaisuudessa, mutta joka kuitenkin on jo tapahtunut.

Aivan samoin oli aikaisempina päivinä. He uskoivat Messiaan tulemukseen, mutta eivät kuitenkaan tunteneet Häntä. He uskoivat, että Messiaan edellä tulisi tienvalmistaja, mutta kuitenkin kun hän tuli, katkaisivat he hänen kaulansa ja tappoivat Messiaansa. He tekivät tämän koska oli ennustettu, että he tulisivat olemaan sokaistut.

Sama Henki, joka puhui Hoosealle, puhui Johannekselle ja sanoi, että viimeisinä aikoina seurakunta tulee olemaan sokea ja alaston, ja että Kristus työnnettäisiin ulos seurakunnastansa. He eivät näe, että nämä ennustukset ovat täyttyneet. Kuitenkin he ymmärtävät, että jotakin täytyy tapahtua, mutta he eivät käsitä, mitä se on. He ovat kuten tuon ajan juutalaiset, sokeita, rikkaita, teologisesti sivistyneitä, ja kuitenkin he suhtautuvat Sanomaan vihamielisesti. Katsokaa, miten vihamielisiä he olivat Johannesta kohtaan.

Huomatkaa, kuinka vihamielisiä juutalaiset olivat Jeesusta kohtaan. Hän oli kuitenkin se, jota he sanoivat odottavansa. Kuten tuon ajan juutalaiset, ovat myöskin he nyt sokeita. He ovat laodikealaisia. He ovat alastomia, viheliäisiä ja kurjia, eivätkä lainkaan tiedä sitä. Tänä rikkauksien ja suuren teologisen koulutuksen sekä suuren sivistyksen aikana he suhtautuvat vihamielisesti Sanomaan. He eivät halua olla missään tekemisissä sen kanssa.

Syy siihen, miksi ihmiset eivät Nooan aikana menneet arkkiin, oli se, että he eivät tunteneet sen enempää lähettiä kuin Sanomaakaan. Tämä oli ainoa syy heidän tuhoutumiseensa. He eivät ottaneet vaarin siitä hetkestä, jossa elivät. He eivät käsittäneet, että Jumala tulisi rankaisemaan synnistä, niin kuin Hän oli luvannut tehdä ja että Hän tulisi hävittämään ihmiset maan päältä. Hän oli antanut ennustaa siitä, ja Hän tarkoitti sitä, mitä sanoi, niin silloin kuin nytkin.

Sen sijaan, että ihmiset olisivat kunnioittaneet Nooaa, pitivät he häntä villinä miehenä. He eivät uskoneet hänen olevan profeetan; päinvastoin he pilkkasivat häntä ja pitivät hauskaa hänen kustannuksellansa. He saattoivat kutsua häntä fanaatikoksi sekä käyttää muitakin nimityksiä. He eivät ottaneet vaarin siitä hetkestä. He eivät tunteneet päiväänsä eikä merkkiä eikä Sanomaa. He eivät tunteneet lähettiänsä ja hylkäsivät hänet nauraen. Jeesus sanoo: "Ja niinkuin kävi Nooan päivinä, niin käy myöskin Ihmisen Pojan päivinä" (Luuk. 17: 26).

Missä ajassa me elämme? Missä olemme? Israel ei tuntenut etsikonpäiväänsä, ja siitä syystä he löivät sen laimin. Tieteelliset todisteet, kasvatusjärjestelmät ja teologiset seminaarit ovat sokaisseet tämän päivän ihmiset. Kaikki nämä asiat sokaisevat heidät.

Ajatelkaa Sanoman ja lähetin yksinkertaisuutta. Nooa ei ollut mikään tiedemies eikä sivistynyt mies. Hän oli köyhä maanviljelijä. Hän tuli nöyränä yksinkertaisen Sanoman kanssa. Hän oli liian yksinkertainen heidän korkealle sivistyksellensä. Niin on myöskin nyt. Jumala on aina tehnyt kaiken yksinkertaisesti saavuttaakseen ne ihmiset, jotka uskovat ja luottavat Häneen.

Tänään on Sanoma toinen, mutta Jumala on sama. Tahtoisin teidän uskovan ja ymmärtävän, että Jumala on puhunut. Jeesus sanoi, että niin kuin he pilkkasivat Hänen profeettaansa Nooaa, niin he tulevat jälleen tekemään ennen Hänen tulemustansa.

Syy siihen, että faaraon armeija hukkui mereen, on se, että faarao ei tuntenut aikaansa. Hän oli liian kiinnostunut aikansa saavutuksista. Hän oli liian innokas rakentamaan kaupunkeja orjatyövoimalla tunteaksensa sen tilaisuuden, joka hänellä oli. Niin hän sitten hylkäsi Jumalan profeetan ja lähetin. Jos hän vain olisi tuntenut Jumalan luvatun Sanan, joka oli annettu tuolle kansalle, olisivat asiat hänen kohdallaan menneet toisin.

Jos seurakunnat voisivat tuntea sen Jumalan Sanan, joka on luvattu tämän ajan kansalle, eivät ne joutuisi turmioon. Jos vain Amerikka antaisi arvoa perustuslaillensa, ei se olisi halukas ottamaan Raamattuja pois kouluista ja poistamaan Jumalan nimeä kolikoista sekä kääntymään pois uskollisuudenlupauksestaan olla "kansa Jumalan hallinnassa". Kuitenkaan he eivät huomaa sitä. Miksi eivät? Koska he ovat sokeita ja alastomia. He ovat unohtaneet niiden veren, jotka taistelukentillä antoivat henkensä tämän etuoikeuden puolesta. Heidät on unohdettu kauan sitten. He ovat tulleet tomuksi.

On kuitenkin Eräs, joka muistaa. Sillä Hän muistaa kaikkien profeettojen veren, Hän muistaa sen hinnan, joka maksettiin sen puolesta, että meillä tänään on Evankeliumi. Hän muistaa ne tuhannet uskovaiset, jotka heitettiin leijonien eteen, jotka sahattiin rikki, poltettiin ja ristiinnaulittiin. Jumala muistaa kaiken sen.

Seurakunta on unohtanut profeettansa. He sanovat, etteivät enää tarvitse heitä. Kuitenkin Jumala tietää heidän tarpeellisuutensa. Hän käsittelee kansaansa aina sen Sanansa mukaan, jota tänä aikana pidetään vanhanaikaisena.

Mooses tunsi päivänsä ja kutsumuksensa, sillä hän näki Jumalan Sanan lupauksen vahvistettuna ajallensa. Hän tiesi ja tunsi kuka oli, ja mitä hänen tuli tehdä luvatun Sanan mukaan. Hän ei pelännyt sitä, mitä joku sanoi. Hän ei hävennyt sanomaansa. Hänelle ei merkinnyt mitään se, vaikka jokainen pappi, jokainen faarao tai jokainen muu tekijä olisi ollut eri mieltä hänen kanssansa. Hän näki valon, tulipatsaan orjantappurapensaassa, josta ääni puhui hänelle sen Sanan, joka oli luvattu tuolle ajalle. Se sanoi: "Minä olen sinut kutsunut, mene'" Hän käsitti sen, eikä pelännyt kuninkaan uhkauksia. Hän meni Egyptiin vaikuttaakseen kansan lähtemisen tarkoin sen mukaan, miten Raamattu oli sen luvannut.

Hän näki vahvistetun lupauksen. Hän valmisti kansan lähtöön. Te muistatte hänen paenneen teologioineen ja koulutuksineen, mutta kun hän näki Jumalan Sanan paljastettuna ja vahvistettuna ja Jumala oli puhunut hänelle: "MINÄ OLEN se, joka MINÄ OLEN", ei hän enää välittänyt siitä, mitä, joku sanoi. Hän ei pelännyt sitä, mitä faarao tekisi hänelle, eikä hän pelännyt kansaa. Hän pelkäsi yksin Jumalaa sekä sitä, ettei vain ymmärtäisi Hänen Sanaansa väärin. Hän ei pelännyt kansaa eikä sitä, mitä se sanoisi tai tekisi hänelle. Hän pelkäsi yksin Jumalaa sen jälkeen, kun oli ymmärtänyt sen olevan Jumalan Sanan.

Hän ei voinut ymmärtää, kuinka hänen kaltaisensa mies voitaisiin lähettää Egyptiin tämän sanoman kanssa. Kuitenkaan hän ei pelännyt kuninkaan käskyjä sen jälkeen, kun oli tuntenut vahvistetun Sanan. Kunpa me tänään Voisimme ymmärtää. Mooses ymmärsi sen jälkeen, kun oli nähnyt Sanan vahvistettuna. Nähtyään vahvistuksen oli hän valmis johtamaan kansan pois.

Job ei huomannut, että hänen koetuksensa olivat Jumalan sallimia, ennen kuin hänellä oli näky. Niin kauan kuin paholainen saa teidät uskomaan, että Jumala rankaisee teitä niiden koetusten kautta, joiden lävitse kuljette, tulette olemaan häviöllä.

Job kysyi: "Kun mies kuolee, virkoaako hän jälleen henkiin?" Hän ei voinut ymmärtää sitä, että puu kuolee ja herää jälleen eloon, eikä myöskään sitä, että puiden lehdet putoavat ja tulevat uudelleen keväällä. Hän sanoi Job. 14: 10- 15 : "Mutta mies kun kuolee, makaa hän martaana; kun ihminen on henkensä heittänyt, missä hän on sitten? Vesi juoksee pois järvestä, ja joki tyhjenee ja kuivuu; niin ihminen lepoon mentyänsä ei enää nouse. Ennenkuin taivaat katoavat, eivät he heräjä eivätkä havahdu unestansa. Oi, jospa kätkisit minut tuonelaan, piilottaisit minut, kunnes vihasi on asettunut, panisit minulle aikamäärän ja sitten muistaisit minua! Kun mies kuolee, virkoaako hän jälleen henkiin? Minä vartoaisin kaikki sotapalvelukseni päivät, kunnes pääsyvuoroni joutuisi. Sinä kutsuisit, ja minä vastaisin sinulle, sinä ikävöitsisit kättesi tekoa."

Hän uskoi Jumalaan ja halusi tietää, mitä ihmiselle tapahtuu. Sitten tuli päivä, jolloin Herra puhui hänelle myrskytuulesta. Jumalan Henki tuli profeetan päälle ja tämä näki Hänen tulemuksensa, joka tulisi valmistamaan tien ja laskemaan kätensä syntisen päälle. Hän näki, että Pyhä Henki valmistaisi tien. Hän huudahti: "Mutta minä tiedän lunastajani elävän, ja viimeisenä hän on seisova multien päällä. Ja sittenkuin tämä nahka on yltäni raastettu ja olen ruumiistani irti, saan minä nähdä Jumalan. Hänet olen minä näkevä apunani; minun silmäni saavat nähdä hänet - eikä vieraana. Munaskuuni hiukeavat sisimmässäni."(Job. 19: 25- 27). Hän ymmärsi, mikä ylösnousemus on.

Bileam ei huomannut enkeliä, ennen kuin aasintamma puhui kielillä. Hän oli sokaistu saarnaaja, joka ei ymmärtänyt, että Jumala oli asettunut hänen tiellensä ja halusi varjella hänet myymästä lahjaansa rahasta. Kun aasintamma puhui ihmisen äänellä, ymmärsi Bileam, että enkeli oli asettunut hänen tiellensä ja yritti estää häntä toimimasta väärin.

Voi teitä, te sokaistut uskonsuunnat! Jos Jumala voi käyttää tyhmää aasintammaa puhumaan sille tuntemattomalla kielellä ilmaistakseen saarnaajalle, ettei hän ole oikealla tiellä, eikö hän sitten voisi käyttää ihmistä tekemään saman?

Jos Aahab olisi ymmärtänyt aikansa, ei hän olisi tuominnut profeetta Miikaa, jolla oli Jumalan Sana. 1. Kun. 22 luemme, että Aahab ja Joosafat tulivat yhteen ja neljäsataa profeettaa ennusti heille heidän edessään olevasta sodasta. He sanoivat: "Lähde liikkeelle. Kaikki on kunnossa, Aahab. Sinä olet tehnyt meistä suuren kirkkokunnan. Me olemme suuri kansa. Meillä on suuri hengellinen virka. Meillä on 400 koulutettua pappia (profeettaa), jotka ovat oppineita Sanassa ja teologiassa. Me tiedämme kaiken siitä.

Kuitenkin osoittautui olevan niin, etteivät he tienneet siitä kaikkea. Elia, jota edellinen sukupolvi piti hulluna, mutta joka oli todellinen Jumalan profeetta, oli ennustanut, että koirat tulisivat nuolemaan Aahabin veren. Kuitenkin nämä papit, jotka olivat ihmisten tekemiä profeettoja, ajattelivat päätelleensä kaiken oikein. He sanoivat: "Aahab, lähde liikkeelle. Herra on sinun kanssasi. Sinulla ovat Kirjoitukset puolellasi, sillä maa kuuluu oikeudenmukaisesti Israelille. Lähde liikkeelle!" Voi hyvänen aika!

Mutta Joosafat ei ollut Aahabin tavoin synnin kietoma. Hän näki asiat hiukan toisella tavalla. Kuultuaan kaikkia Aahabin profeettoja, jotka olivat luvanneet hänelle menestystä taistelussa, hän sanoi: "Eikö ole vielä yhtä profeettaa?" Aahab vastasi: "On vielä eräs, mutta en voi sietää häntä." Näettekö, mitä Jumala tekee? Jälleen Hän kutsui kansansa ulos profeetan kautta. Aahab sanoi: "Hän ei tee mitään muuta kuin tuomitsee minua. Tiedättehän, että olen suuri mies. En olisi lainkaan käynyt tätä seminaaria, ellen olisi tosiuskovainen. Minulla on hyvin koulutettuja miehiä. Minä lähetän heidät Raamattujen ja kirjojen ynnä muun kanssa opettamaan. Minä tiedän heidän olevan suuria miehiä."

Olisipa vain Aahab tajunnut, kuka tämä köyhä, pieni ja puutteellisen näköinen Miika oli, joka seisoi siinä sanoen hänelle: "Näin sanoo Herra", ei hän koskaan olisi tehnyt niin pahaa virhettä. Kuitenkin hän tuomitsi Miikan.

Oi ihmiset, tuntekaa se ajanjakso, jossa elätte! Nähkää, mitä on tapahtunut. Nähkää, mitä on luvattu. Kunpa kristilliset kirkot ja kirkkokunnat vain käsittäisivät, miksi ne tuomitaan ja miksi heidän jäsenensä pakenevat niistä kuten Israel pakeni Egyptistä. Kunpa kirkkokunnat ja uskonsuunnat vain lakkaisivat tuomitsemasta tätä Sanomaa ja kuuntelisivat sitä.

Te saarnaajat, jotka tätä luette. Jospa te vain tuntisitte sen hetken, jossa te elätte! Kunpa te vain tuntisitte ajan merkin, käsittäisitte myöskin, miksi ihmiset lähtevät kirkkokunnistanne. Herran Henki kutsuu heidät! "Ei kukaan voi tulla minun tyköni", sanoi Jeesus, "ellei Isä häntä vedä. Jokainen, jonka Isä on minulle antanut, tulee."

Jälleen tänään on kirjoitus seinällä. He näkevät sen, mutta eivät käsitä sitä. Olisivatpa vain juutalaiset käsittäneet lupauksen Mal. 3: 1, jossa sanotaan: "Katso, minä lähetän sanansaattajani, ja hän on valmistava tien minun eteeni. Ja äkisti on tuleva temppeliinsä Herra, jota te etsitte, ja liiton enkeli, jota te halajatte. Katso, hän tulee, sanoo Herra Sebaot."

Juutalaiset väittivät odottavansa sitä. Mikä vertauskuva tämä onkaan nykyiselle ajalle! Seurakunnat väittävät odottavansa sitä, mitä tulee tapahtumaan. He odottavat ja rukoilevat kaikki ja sanovat: "Rukoilkaamme ja tulkaamme yhteen. Meidän täytyy saada suuri herätys. Me tiedämme, että jotakin suurta täytyy tapahtua, ja että seurakunnan täytyy olla valmis." Samasta syystä he rukoilivat myöskin silloin, kun Johannes Kastaja tuli. Mutta koska hän hylkäsi heidän seminaarinsa ja vastusti sitä, mitä heidän isänsä olivat opettaneet, hylkäsivät he hänet.

Hän tuli erämaasta, ilman sivistystä, ilman papinkaulusta ja ilman teologiaa. Hän tuli erämaasta; hän tiesi Jumalan lupauksen mukaan, että hänen tuli julistaa Messiasta. Kun Johannes Kastaja sanoi: "Hän on teidän keskellänne", ajattelivat he hänen olevan järjiltään, koskapa hän ei tullut heidän kouluistaan. Kirjoitus oli seinällä, mutta he eivät tienneet sitä. He väittivät odottavansa sellaista Henkilöä tulevaksi ja sanoivat etsivänsä Häntä, mutta vaikka Hän oli heidän keskellänsä, eivät he tunteneet Häntä.

Kristilliset kirkkokunnat ovat nyt Laodikean seurakuntajakson aikana aivan yhtä sokeita kuin he olivat silloin. Miksi? Koska on ennustettu, että niin tulee olemaan (Ilm. 3: 17). Niin täytyy tapahtua. Jos Israel vain olisi tuntenut heille annetun merkin, he olisivat tienneet, että silloin oli Messiaan saapumisen hetki.

Opetuslapset sanoivat Jeesukselle: "Miksi sitten kirjanoppineet sanovat, että Eliaan pitää tulla ensin?" Hän vastasi heille: " Elias tosin tulee ja asettaa kaiken kohdalleen. Mutta minä sanon teille, että Elias on jo tullut. Mutta he eivät tunteneet häntä, vaan tekivät hänelle mitä tahtoivat. Samoin myös Ihmisen Poika saa kärsiä heiltä." Silloin opetuslapset ymmärsivät hänen puhuneen heille Johannes Kastajasta. (Matt. 17: 10- 13)

He tekivät tarkoin sen mukaan, mitä Kirjoitukset olivat sanoneet. Olisivatpa he vain tunteneet sen fanaatikon, joka tuomitsi kaikki heidän tekemänsä kaksimielisyydet. Hän sanoi: "Te ulkokultaiset, kyykäärmeitten sikiöt, kuka on neuvonut teitä pakenemaan tulevaista vihaa? Älkää ruvetko sanomaan mielessänne: "Onhan meillä isänä Aabraham", sillä minä sanon teille, että Jumala voi näistä kivistä herättää lapsia Aabrahamille."

Älkää aikako ajatella, että teillä on käytössänne Kirkkojen Maailmanneuvosto ja että teillä on parhaiten pukeutuneet jäsenet. Jumala on kykenevä herättämään lapsia portoista ja maankiertäjistä, juomareista ja uhkapelureista, sekä toteuttamaan Sanansa. Hän pystyy sen tekemään, Hän on yhä vielä Jumala.

Te sokaistut kirkkokunnat, te olette yhtä sokeat kuin Israel, sillä molemmista on ennustettu, että niin tulee olemaan. Minä esitän teille vertauksia, kunnes pääsen siihen, mihin pyrin. Laodikean seurakuntajakson tulee saada sanoma. Malakia 3: 23 sanoo niin. Mitä he tähyilevät? He sanovat: "Meidän kirkkokuntamme saavat sen aikaan. Sillä jos se ei tapahdu meidän kauttamme, ei se ole aitoa.

Jeesus sanoi: "He ovat tehneet, niin kuin on kirjoitettu." Niin he tulevat tekemään Ihmisen Pojalle. Hänet hyljätään. Jeesus sanoi: "Kaikki Kirjoitukset ovat Jumalasta, eikä pieninkään piirto voi jäädä toteutumatta." On mahdotonta estää Kirjoituksia toteutumasta. Kaiken täytyy toteutua. Jeesus sanoi, että niin tulisi tapahtumaan, ja nyt me näemme sen tapahtuneen.

Mitä asetetaan kohdalleen? Nyt te veljet kristillisistä seurakunnista, huomatkaa tämä: alkuperäinen helluntaijuhla täytyy asettaa jälleen kohdalleen. Se tulee olemaan sellainen, kuin se oli alussa, ennen kuin Israelin pasuunajuhla alkaa. Sen täytyy tulla asetetuksi kohdallensa ja sen täytyy tapahtua jonkin kautta. Mal. 4: 6 sanoo, että lapset kääntyvät jälleen heidän isiensä uskon puoleen. Jos Israel olisi tuntenut luvatun Messiaan merkin, ei se olisi tällä hetkellä siinä tilassa, jossa se on. Miksi he eivät tunteneet sitä? Koska Jumala oli sanonut, etteivät he sitä tekisi. Kuinka monet teistä uskovat tämän?

Sama Jumala sanoi, ettei Laodikean seurakunta tule uskomaan. Nyt näemme sen edessämme. Mitä muuta he voisivatkaan tehdä, kuin hyljätä. Jospa he vain olisivat tunteneet Messiaan luvatun merkin, Ihmisen Pojan merkin! Täällä ollessansa Hän oli Ihmisen Poika. Helluntaista lähtien Hän on ollut Jumalan Poika. Tuhatvuotisessa valtakunnassa Hän tulee olemaan Daavidin Poika. Kolme ilmestymistapaa Poikana, mutta kuitenkin yhä sama Jumala. Ihmisen Poika, Jumalan Poika ja Daavidin Poika, kuitenkin yhä sama Jumala kolmessa erilaisessa virassa. Ei ole niin että Isä, Poika ja Pyhä Henki olisivat kolme Jumalaa, vaan Yksi ja Sama Jumala kolmessa eri ajanjaksossa.

Nykyään seurakunnat ovat perinnäissääntöjen sokaisemia. He eivät näe sitä. Ihmettelettekö, miksi he eivät kykene sitä näkemään? He eivät koskaan tule sitä näkemään. Muistakaa, että "Näin sanoo Herra."

Saatatte kysyä, että miksi sitten saarnaat? Saarnaan samasta syystä kuin Johannes ja muutkin saarnasivat: on aina joitakin, jotka täytyy viedä ulos. Oi, te Jumalan lampaat, kuulkaa Jumalan ääntä! Jeesus sanoo: "Minun lampaani kuulevat minun ääneni."

Nainen kaivolla tunsi aikansa Messiaan merkistä. Hän oli hyvin huonossa tilassa. Hän ei tahtonut olla missään tekemisissä vanhojen perustettujen kirkkojen kanssa. Hän ei myöskään halunnut olla tekemisissä sen kanssa, mitä he tekivät. Hän tiesi heidän elävän oman tahtonsa mukaan eikä hän uskonut heidän tekoihinsa. Hän tiesi kuitenkin, että eräänä päivänä oli tuleva Eräs. Tämä köyhä nainen löysi kaivolla Hänet, jota hän odotti.

Hän alkoi ilmaista naiselle tämän sydämen salaisuuksia ja sanoi hänelle hänen syntinsä. Heillä ei ollut ollut profeettoja yli neljäänsataan vuoteen, ja kuitenkin hän sanoi: "Minä näen, että Sinä olet profeetta. Minä tiedän, että kun Messias tulee, tekee Hän näitä tekoja." Jeesus sanoi: "Minä olen se."

Hän tunsi Hänet eikä hänellä ollut enää mitään kysyttävää. Miten se voitaisiin todistaa? Se oli jo todistettu. Hän uskoi, että kun Messias tulee, tekee Hän näitä tekoja. Kun hän kerran saattoi tuntea tämän Kirjoitusten perusteella, niin emmekö mekin voi käsittää Ehtoovaloa ja tämän ajan merkkiä?

Nainen sanoi: "Kun Messias tulee, ilmoittaa Hän meille kaikki. Hän sanoo meille kaiken." Jeesus vastasi hänelle: "Minä olen se, joka puhun sinun kanssasi." Hän ei kysynyt enää mitään, vaan meni pois ja sanoi ihmisille: "Tulkaa ja katsokaa, eikö tämä ole Messias!" Näin oli säädetty, koska hän otti vaarin siitä päivästä, jossa hän eli.

Natanael, hebrealainen, tunsi sen samoin. Kun hän näki Messiaan luvatun merkin, hän uskoi. Papit tulivat levottomiksi nähdessään ihmisten jättävän seurakuntansa ja seuraavan Jeesusta. Papit sanoivat: "Jos joku menee Hänen kokouksiinsa, erotetaan hänet seurakunnasta. Me suljemme hänet kirkkokuntamme ulkopuolelle." Näin on tänään.

Muistatteko sokean miehen? Hänen isänsä ja äitinsä eivät vastanneet siihen kysymykseen, jonka juutalaiset heille esittivät, sillä he pelkäsivät. He tiesivät, että jos joku menee katsomaan Jeesusta tai osallistuu Hänen kokouksiinsa, hänet erotetaan.

Sokea mies voi kuitenkin itse puhua puolestansa, sillä hän oli ollut sokea, ja voi nyt nähdä. Myös minä olin kerran sokea, mutta nyt voin nähdä. En tiennyt näitä asioita, jotka Henki minulle myöhemmin ilmoitti. Irrottautukaa kirkkokunnista, sillä me menemme pian ylös Jeesus sanoi: "Kun minut ylennetään maasta, niin minä vedän kaikki tyköni." Natanael ymmärsi ja uskoi sen.

Mooses tiesi, että hänellä oli lupaus tuolle ajalle, sillä niin oli Kirjoitusten mukaan, huolimatta siitä, kuinka oudolta se tuntuikin. Mooses sanoi: "Miten voin sanoa, että olen nähnyt erämaassa valon, joka käski minua lähtemään Egyptiin?" Kuitenkin hänellä oli Jumalan lupaus: "Minä olen sinun kanssasi."

Jumala ei ilmaissut itseänsä Egyptissä yksinomaan ihmeitten ja merkkien kautta, vaan kokosi myöskin valitut ja uloskutsutut. Hän ilmestyi heille ja vahvisti Mooseksen palvelustehtävän. Sen jälkeen kun profeetta oli vapauttanut heidät Egyptin vallasta, vei hän heidät määrättyyn paikkaan, jossa sitten tulipatsas jälleen ilmestyi Siinain vuorella. Verratkaa tätä meidän aikaamme. Ylistys Jumalalle! Minulle se on enemmän kuin elämä.

Tulen yhä vanhemmaksi ja näen, miten raakuus ja siveettömyys leviävät kautta maan. Minun täytyy katsella ympärilleni nähdäkseni, mitä on tapahtunut. Silloin hypähtää sydämeni riemusta, sillä tiedän, että lyhyen ajan kuluttua tämä maallinen majani hajotetaan, ja minulla on toinen, joka minua odottaa ylhäällä. Minä yritän vetää ja irrottaa kansan näistä maallisista asioista ja näyttää heille Kirjoituksista, että Jumala on täällä. Hän vahvistaa sen tulipatsaan kautta. Sadat ja tuhannet ovat sen nähneet ja sitä on valokuvattu. Tietysti esiintyy myöskin jäljittelijöitä, sillä niin täytyy olla. Sellaiset vastustivat Moosesta ja tekivät samoja ihmeitä. Jumala sanoi: "Eroa heistä, Mooses, älä ole heidän kanssaan, sillä minä nielen heidät."

Maailma on tänään täynnä jäljittelijöitä, rahankeräilijöitä ja muita sen kaltaisia. Mooses oli suuri Jumalan profeetta, joka meni Egyptiin vapauttamaan Israelin kansan. He tunsivat merkin. Hän oli tarkka, sananmukainen lupaus, Jumalan vahvistama.

Nainen oli varma, että Jeesus oli Kirjoitusten lupaus. Jeesus oli Kirjoitusten selitys. Hänen oma elämänsä selitti Kirjoitukset. Näettekö tämän hetken sanoman? Voitteko käsittää, missä olemme? Sanoma itse selittää meille Kirjoituksista sen hetken, jossa elämme.

Eräänä päivänä Jeesus katseli Jerusalemia ja sanoi: "Jerusalem, Jerusalem, sinä, joka tapat profeetat ja kivität ne, jotka ovat sinun tykösi lähetetyt, kuinka usein minä olenkaan tahtonut koota sinun lapsesi, niinkuin kana kokoaa poikansa siipiensä alle! Mutta te ette ole tahtoneet." (Matt. 23: 37)

Minä en tarkoita tätä vertaukseksi, mutta kun muutama päivä sitten, eräänä aamuna noin kello kymmenen aikaan, näin kirkon porttona, tunsin syvällä sisimmässäni, että Pyhä Henki vuodatti kyyneliä. Oi Jerusalem, Jerusalem... kuinka usein olenkaan tahtonut koota teidät, mutta mitä te olette tehneet? Te olette tappaneet profeetat, jotka minä olen lähettänyt teidän luoksenne. Te olette murhanneet heidät! Samoin kirkkokuntien opit ovat murhanneet Sanan sekä sen Sanoman, joka on lähetetty nykyiselle seurakunnalle. Jeesus sanoi: "Olisittepa vain tunteneet aikanne, mutta se oli liian myöhäistä."

Näin on seurakuntien laita. Uskon koko sydämestäni, ettei niille ole enää mitään pelastusta. Mitä te siitä ajattelette, se on teidän oma mielipiteenne; tämä on minun. Teidän ei tarvitse ottaa vastaan minun mielipidettäni, mutta minä uskon ettei niille ole enää mahdollista minkäänlainen vapautus. Tämä koskee viimeisiä viittä, kuutta vuotta.

Te, jotka muistatte Chicagon kokouksen, huomatkaa, mitä sen jälkeen tapahtui ja yhä tapahtuu. Ajatelkaa sitä, minä vastaan siitä elämälläni. Se on "Näin sanoo Herra." Nähkää, eikö se jatkuvasti menekin alaspäin?

Muistakaa näkyä vuonna 1933, kuinka ennustettiin, millä tavalla naiset tulevat käyttäytymään viimeisinä päivinä. Sanottiin, että Mussolini ja Hitler tulisivat saamaan salaperäisen lopun ja myöskin, että tulisi kolme maailmankatsomusta: natsismi, fasismi ja kommunismi, joista kommunismi pääsisi vallalle. Autot saisivat munan muodon (WV) ja naiset käyttäisivät miesten vaatteita, jotka muistuttavat alusvaatteita, kunnes he lopulta tulevat siihen, että he käyttävät jotakin viikunan lehteä muistuttavaa.

Miten moraalittomasti he käyttäytyvätkään! Katsokaa, mitä he ovat tehneet. Se tapahtuu teidän silmienne edessä. Kunpa niin kutsutut kristilliset naiset vain voisivat käsittää, että se siveetön henki, joka heitä hallitsee, on paholaisesta. Se on siveetön henki, joka saa heidät leikkaamaan hiuksensa. Ainoastaan paholainen saattaa heidät tekemään sellaista. Se on vastoin Jumalan Sanaa.

Aivan samoin oli Eedenin puutarhassa. He tekevät sen sanoessaan: "Voi tuota vanhanaikaista saarnaajaa." Minä en ole se, joka sanoo teille, mitä teidän tulee tehdä. Minä yksinomaan lainaan Jumalan Sanaa. He kutsuvat itseään kristityiksi, mutta kuitenkin Jeesus sanoi: "Te kutsutte minua Herraksi ja Mestariksi, mutta ette tee niin kuin minä sanon." He eivät voi olla kristittyjä. Minä en ole heidän tuomitsijansa; minä vain sanon, mitä Sana sanoo. Koko Sana on Jeesuksen Kristuksen ilmestys. Minun mielestäni Indianan Jeffersonville on pahin paikkakunta, minkä olen eläissäni nähnyt. Olen ollut Hollywoodissa, matkustanut kautta koko maailman ja olen nähnyt kaikenlaista siveellistä turmeltuneisuutta. Olen nähnyt sitä Pariisissa, olen nähnyt sitä Englannissa, missä se on pahimmillaan. Uskoisin, että Englanti tulee kerran uppoamaan valtamereen; se ansaitsee sen. Irstaus, lika kauneuden asussa. Englanti on maailman siveettömyyden likakuoppa. Ihmiset, jotka enimmäkseen kieltävät Kirjoitukset, ovat Englannissa. He ovat tulleet siihen, koska ovat hyljänneet totuuden. Miehet ja naiset, pojat ja tytöt, harrastavat seksuaalista kanssakäymistä kaikessa julkisuudessa puistoissa. Heistä tuli likakuoppa, kuten myöskin Ranskasta ja muusta maailmasta... myöskin Yhdysvalloista.

Amerikka kulkee heidän edellänsä. Katsokaa, miten tänään on. Amerikkalaiset naiset leikkaavat hiuksensa, kulkevat shortseissa ja pitkissä miesten housuissa, tupakoivat ja kutsuvat itseään kaikesta huolimatta uskovaisiksi. Etkö näe tätä, sisareni... anteeksi, sisareni ei tekisi mitään sellaista. Teidän täytyy myöntää, että se on paholaisesta.

Kuten silloisen ajan juutalaiset, ette tekään usko vahvistettua Jumalan Sanaa, joka on todistettu teidän edessänne. Te pidätte kiinni kirkkokunnallisista perinnäissäännöistänne, jotka sallivat teille kaiken. Te puhutte kielillä, hypitte ylös ja alas, laulatte Hengessä ja kuitenkin teidän naisenne leikkaavat hiuksensa. Voitteko kuvitella todellisen jumalanlapsen tekevän jotakin sellaista? Olen kuullut paholaisten ja noitatohtorien puhuvan kielillä ja selittävän. Olen nähnyt miten he hyppivät ylös ja alas ja tanssivat hengessä. Sen jälkeen he joivat verta ihmisen pääkallosta ja kirosivat Jeesuksen Kristuksen nimeä.

Saatatte sanoa: "Kuulun seurakuntaan, Halleluja! Kunnia Jumalalle!" Mihin te kuulutte? Seurakunta on Sana, ja Sana sanoo, että on häpeä tehdä näitä asioita. Te saarnaajat olette sokaistu joukko fariseuksia. Te johdatte näitä lapsia helvettiin, sillä te pelkäätte, että jos te uskotte Sanaa, erotetaan teidät kirkkokunnistanne ja te menetätte toimeentulonne. Hävetkää, te ulkokultaiset! Te näette luvatun hetken lähestyvän, ja siitä huolimatta te käännytte perinnäissääntöjenne puoleen, ja siten käännätte selkänne Jumalan Sanalle. Miten te uskallatte tehdä tämän, te sokaistut? Eikö Raamattu sanokin, että te olette sokeat? Ettekö voi ymmärtää tätä? Raamattu sanoo myöskin, että te olette alastomat, viheliäiset ja sokeat, ettekä sitä tiedä. Jeesus seisoo ovella ja yrittää antaa teille silmävoidetta, jotta silmänne avautuisivat; mutta te ette ota sitä vastaan. Siten te toteutatte Kirjoitukset.

Te naiset, jotka teette vastoin Jumalan Sanaa; säädytön paholainen saa teidät uskonnon varjolla tekemään niin. Hän on aina tehnyt sen tällä tavoin. Hän tuli jokaisen profeetan luokse, hän tuli jokaisen pyhän luokse, hän tuli jopa Herran Jeesuksen Kristuksen luokse ja esiintyi uskonnollisena henkilönä.

Raamattu sanoo, että eksytys on oleva viimeisinä päivinä niin lähellä aitoa, että jos vain mahdollista, vieläpä helluntaiseurakuntienkin todella valitut eksyisivät. Vain harvat tulevat todella uskomaan, sillä Jeesus sanoi: "...mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät. (Matt.7: 14). Edelleen Hän sanoi: "Ja niinkuin kävi Nooan päivinä, niin käy myöskin Ihmisen Pojan päivinä" (Luuk. 17: 26). Sitten luemme 1. Piet. 3: 20: "...kun Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, silloin kun valmistettiin arkkia, jossa vain muutamat, se on kahdeksan sielua, pelastuivat veden kautta."

Ajatelkaa sitä! Tunnetteko hetken ja päivän? Miksi naisenne leikkaavat hiuksensa? Oi, sanovat useimmat, meidän seurakuntamme ei anna mitään merkitystä sille. Tiedättekö miksi? Koska te olette sokeita! Te saatatte sanoa, ettei ole paha asia leikkauttaa hiuksiansa, mutta Raamattu sanoo niin. On häpeällistä, jos nainen rukoilee leikatuin hiuksin. Te saatatte sanoa: "Naisen tulisi peittää päänsä." Raamattu sanoo, että hiukset on annettu teille peitteeksi. Ei hattu, vaan hiukset. Mitä jos Mooses olisi sanonut: "Minä otan hattuni pois, sen sijaan että ottaisin pois kengät, Herra." Sellainen ajatus on mahdoton. Kun Jumala sanoi kengät, Hän myöskin tarkoitti kenkiä. Kun Hän sanoo hiukset, tarkoittaa Hän hiuksia, eikä hattua. Ylistys Jumalalle! Kirjoitukset eivät tarvitse mitään omia selityksiä. Ei ole kysymys siitä, mitä jokin kirkkokunta sanoo; on kysymys siitä, mitä Hän sanoo, sillä Hän on oma selittäjänsä.

Näin hiljattain Kentyckyn Louisvillen kadulla eräässä oluttuvassa kyltin: "Pöytä naisille." Pysähdyin ja sanoin: "Todellinen nainen ei koskaan mene tuollaiseen paikkaan." -Jokin nainen sen kyllä voi tehdä, mutta ei todellinen nainen. Huomatkaa, että lankeemus alkoi maailman alussa naisen moraalittomuudesta. Tiedättekö, että se tulee samalla tavalla päättymään naisten moraalittomuuteen?

Seurakuntaa kuvataan naisena. Hengellisesti puhuen seurakunta on nainen. Samoin on myöskin Morsian hengellisesti ajatellen nainen. Jeesus sanoi opetuslapsillensa: "Tutkikaa Kirjoituksia. Te olette hämmästyneet minusta ja minun toiminnastani. Tutkikaa Kirjoituksia, sillä te ajattelette, että niissä on iankaikkinen elämä, ja ne juuri todistavat minusta. Niistä voitte nähdä, mikä minun Sanomani on. Jos te ette voi uskoa minua, uskokaa kuitenkin niihin tekoihin, jotka Jumala tekee teidän edessänne." Mutta fariseukset sanoivat: "Me emme tahdo, että tämä mies hallitsee meitä. Meillä on omat pappimme jne..." Tehkää toki niin edelleenkin, se on ainoa, mitä voidaan sanoa. On joka tapauksessa liian myöhä. Kirkkokunnat organisaatioineen sanovat: "Kaikki on kunnossa", ja te kuuntelette heidän sanojansa. He uskovat enemmän ihmisen sanaan kuin Jumalan Sanaan. He eivät käsitä sitä, että 2. Tim. 3: 1- 7 toteutuu, jossa on kirjoitettu: "Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja. Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita, rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä, pettureita, väkivaltaisia, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia; heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta. Sillä niitä ovat ne, jotka tungettelevat taloihin ja pauloihinsa kietovat syntien rasittamia ja monenlaisten himojen heiteltäviä naisparkoja, jotka aina ovat opetusta ottamassa, eivätkä koskaan voi päästä totuuden tuntemiseen."

Oi, te sokeat fariseukset, ettekö näe tätä? Minä en ole vihainen. Minä ainoastaan lyön naulan sisään ja upotan sen. Seurakunta ei käsitä sitä, naiset eivät käsitä sitä. Typerät naiset antavat kaikenlaisten himojen johdattaa itseänsä: he leikkauttavat hiuksensa, käyttävät shortseja ja meikkaavat itseänsä. Tämä kaikki ei sovi Jumalan lapselle. Naiset ovat viimeisinä päivinä merkittävässä asemassa. Jos Jumala suo, tulen puhumaan siitä ja näyttämään teille, mitä Jumala ajattelee naisesta, joka välttyy tämän ajan tuomiolta. Tiedätte Raamatun sanovan, että joka pääsee pakoon tuomiota, on kuin ihana oksa Herran edessä.

Muutamia päiviä sitten kuulin joukon puolialastomia tyttöjä, joiden moraali on alhaisempi kuin naaraskoiran, nauravan eräälle vanhalle naiselle, koska hänellä oli pitkä puku. Kuulkaapa tytöt, tuolla vanhalla naisella on jotakin sellaista, mistä teillä ei ole aavistustakaan. Hänellä on moraali. Te ette edes tiedä, mitä moraali on. Te olette kadottaneet omanne jo kehdossa. Te ette pysty edes erottamaan oikeaa väärästä. Mutta hän pystyy. Hänellä on jotakin kätkettyä sydämessänsä, mitä te ette tunne. Te olette kadottaneet sen, ettekä pysty sitä enää löytämään. Älkää sanoko häntä vanhanaikaiseksi, sillä hänellä on jotakin sellaista, mistä te ette tiedä. Hänellä on sydämessänsä kätketty aarre: säädyllisyys. Teidän äitinne on kasvattanut teidät tällä tavalla ja teidän saarnaajanne sallivat sen teille. Tämä osoittaa, missä he ovat. Jeesus sanoi: "Kaikkien Kirjoitusten tulee täyttyä."

Niin kuin Jannes ja Jambres vastustivat Moosesta ja Aaronia, niin tulevat ihmiset vastustamaan totuutta paatunein mielin. He ovat ihmisiä, jotka ovat menneet harhaan seuratessaan kirkkojen uskonkappaleita ja oppeja sen sijaan, että olisivat pitäytyneet Raamattuun. Jannes ja Jambres matkivat Moosesta. Näettekö yhtäläisyyden? He vastustavat totuutta eivätkä edes tahdo sietää sitä läheisyydessänsä. He eivät tahdo olla yhteistyössä sen kanssa. He eivät halua olla minkäänlaisissa tekemisissä sen kanssa. Mutta heidän mielettömyytensä on tuleva päivänvaloon Morsiamen ottaessa vastaan asemansa ja kohotessa taivaaseen. Se tulee paljastumaan. Älkää olko huolissanne! Tulee olemaan niin kuin silloin, kun Mooses johti Israelin kansan Egyptistä ja egyptiläiset hukkuivat mereen. Koko Raamattu on Jumalan antama ja sen tulee täyttyä.

Joh. 10: 30- 35 sanotaan: "'Minä ja Isä olemme yhtä.' Niin juutalaiset ottivat taas kiviä maasta kivittääksensä hänet. Jeesus vastasi heille: 'Minä olen näyttänyt teille monta hyvää tekoa, jotka ovat Isästä; mikä niistä on se, jonka tähden te tahdotte minut kivittää?' Juutalaiset vastasivat hänelle: 'Hyvän teon tähden me emme sinua kivitä, vaan jumalanpilkan tähden, ja koska sinä, joka olet ihminen, teet itsesi Jumalaksi.' Jeesus vastasi heille: 'Eikö teidän laissanne ole kirjoitettuna: Minä sanoin: te olette jumalia'? Jos hän sanoo jumaliksi niitä, joille Jumalan sana tuli- ja Raamattu ei voi raueta tyhjiin - ..."

Tuon ajan juutalaiset askarruttivat mieliänsä ihmisten sanoilla Jumalan Sanan sijasta. Aivan niin kuin on asian laita tänäänkin. Kirkkojärjestelmät ovat tänään enemmän kiinnostuneet piispasta kuin Jeesuksesta. He puuhailevat rahakukkaronsa ja suurten kokoustensa kanssa. Samanaikaisesti Herra kokoaa kansaansa. Täällä on ihmisiä Amerikan eri valtioista. Miksi? Koko maailmassa Morsian koostuu niistä, jotka Hän kutsuu ja kokoaa. Aamen. "Ehtoolla on oleva valoisaa."

Venäjä on ottanut paikkansa maailman tieteessä vasta noin 40 vuotta sitten. Te tiedätte, että vielä ensimmäisen maailmansodan aikaan ei kukaan huomioinut Venäjää. Meistä tuntui, että he olivat vain suuri joukko tietämättömiä. Me pidimme heitä vanhoina miehinä Siperiasta, joilla oli koko kasvot peittävä parta, ja jotka eivät tienneet mikä oli heidän oikea ja mikä vasen kätensä. Näin oli kerran. Mutta Venäjä on tuntenut paikkansa - niin täytyi tapahtua, jotta Kirjoitukset täyttyisivät. Te tiedätte minun profetoineen tästä. He ovat nyt tieteessä maailman johtava valtio. Me olemme jääneet heistä jälkeen. He ovat huomanneet, että myöskin heillä on aivot.

Huomatkaa, että ihmisillä on samat aistit kuin 6000 vuotta sitten. Näiden aistien avulla he huolehtivat kodistansa ja kiittivät Jumalaa. Kuitenkin viimeisten 75 vuoden aikana ihmiset ovat siirtyneet hevosvankkureista astronautteihin. Miksi? He kääntyivät uskostaan Jumalaan ja käänsivät aistinsa inhimillisten kykyjensä puoleen. He lakkasivat luottamasta Jumalaan ja luottivat itseensä.

On niin kuin se uskosta osaton nainen sanoi, josta kaikki olemme kuulleet, että emme tarvitse vanhaa Jehovaa niin kauan, kun meillä on armeija ja laivasto. En anna mitään arvoa sille, mitä meillä on. Jehova, eikä mikään muu, merkitsee jotakin. Upotkoot armeija sekä laivasto - se tulee tapahtumaan - kuitenkin Jehova pysyy iankaikkisesti. Niin kauan kuin olen osa Hänestä ja Hänen Pojastansa, tulen pysymään Hänen kanssansa iankaikkisesti. Ei kutsumukseni tai valintani perusteella, vaan Hänen valintansa perusteella. Aamen. Antakaa minulle Herra, tai antakaa minun kuolla.

Valtiot nousevat ja kukistuvat, mutta Jehova tulee pysymään iankaikkisista iankaikkisiin. Rooma kukistui, Egypti kukistui ja kaikki muut suuret valtiot ovat kukistuneet, mutta Hän on aina Jehova. Halleluja! Minä olen täynnä uskon iloa.

Venäjä tuli tajuihinsa aivan kuten Israelkin. Jumalan täytyi tuoda Israel kotimaahansa pasuunoiden tähden, ja samoin täytyi myöskin Venäjän ajautua kommunismiin ja tehdä tarkalleen kaikki, mitä oli ennustettu.

Kun Yhdysvaltojen isät allekirjoittivat perustuslain, liittivät he Jumalan kaikkeen mitä tekivät. Kuitenkaan Hänen nimeänsä ei nyt enää mainita. Tänään ihmiset luottavat taitoonsa ja tieteensä viisauteen. Koko maailma joutuu tietämättömyyteen Raamatun suhteen. Koko maailma on kääntynyt pois Jumalasta. Mutta ajatelkaa, että juuri kaiken tämän keskeltä Jumala on ottanut Morsiamen ulos Sanansa kautta. Hän oli luvannut tehdä sen.

Kuitenkin Yhdysvallat ovat hyljänneet Jumalan. He ovat ottaneet Hänet pois myöskin kouluista, niin että Hänestä ei enää opeteta lapsille. Nyt he yrittävät poistaa Hänet dollarista, jossa lukee: "Me luotamme Jumalaan". He aikovat poistaa Hänet jopa valakaavastammekin, jottei enää voitaisi sanoa: "Kansa Jumalan hallinnassa." Katsokaa, he seuraavat omia tunteitansa ja aistejansa, koska ihminen ei ole muuttunut vähimmässäkään määrin viimeisten seitsemänkymmenen viiden vuoden aikana. Hän on yhä se sama ihminen, joksi Jumala hänet alussa loi. Kuitenkin tänä viimeisenä aikana hän luottaa yksinomaan kykyihinsä. Myöskin seurakunta on kääntynyt pois Jumalasta ja luottaa seminaareihinsa (raamattukouluihinsa).

Viimeisten kahdenkymmenen viiden vuoden kuluessa on Israel käsittänyt, että heidät on tuotu kotimaahansa lupauksen mukaan. He eivät ylipäänsä käsitä sitä, miten se on voinut tapahtua. He kulkivat kaikenlaisten kärsimysten kautta, mukaan luettuna marttyyriuden, mutta nyt he ovat kotimaassansa. He eivät vielä tiedä, miksi he ovat siellä.

Miksi Venäjä on herännyt? Miksi kansat ovat heränneet? Miksi ihmisillä on ollut kyky saavuttaa nämä asiat? Kolmesataa vuotta sitten eräs ranskalainen tiedemies esitti tieteellisen tutkimuksen perusteella, että jos joskus saavutettaisiin suunnaton nopeus 50 km tunnissa, kadottaisi painovoima vaikutuksensa. Tänään ihmiset saavuttavat noin 25 000 km:n tuntinopeuden ja yrittävät lentää vieläkin nopeammin. Tämän he ovat huomanneet vasta hiljattain. Miksi? Näin täytyy olla.

Samaan aikaan on Morsian käsittänyt Ehtoovalon. Nälkäiset helluntailaiset alkoivat ymmärtää, ettei näillä organisaatioilla ollutkaan sitä, mitä he kaipaavat; myöskin he ovat keskenään hajanaiset.

Tämä on käsittämisen aika. Maailma on käsittänyt, kansat ovat käsittäneet, tiede on käsittänyt ja myöskin paholainen on käsittänyt. Hän on käsittänyt, että tämä on se aika, jolloin hän voi langettaa kaiken, naiset, seurakunnat ja ihmiskunnan. Mutta myöskin Jumala on käsittänyt, että maan päällä on kansa, jonka Hän on säätänyt iankaikkiseen elämään. Hän käsitti, että tämä on aika lähettää Hänen Sanomansa, ja niin Hän tekikin. Ihmiset ovat käsittäneet; Morsian on käsittänyt Ehtoovalon.

Jos vain Sodoma olisi ottanut vaarin tuosta ajasta, kun kaksi lähettiä, kuten Billy Graham ja Oral Roberts, vierailivat heidän luonaan, silloin se olisi vieläkin olemassa. Näin Jeesus sanoi.

Aabraham tiesi, että luvattu poika tulisi, mutta hän tiesi myöskin, että muutoksen täytyi tapahtua. Hän tiesi, että hän sekä Saara olivat liian vanhat ottaakseen lupauksen vastaan. Kuitenkin hän otti vaarin hetkestänsä kohdatessansa Erään, joka tiesi Saaran ajatukset tämän ollessa teltassa Hänen takanansa. Hän sanoi: "Minun Herrani ." Herra - Elohim. Hän käsitti, että Jumala puhui hänelle inhimillisestä lihasta. Hän käsitti Hänen merkkinsä ja Herra siunasi häntä. Sodoma ei ottanut vaarin etsikonpäivästänsä ja niinpä se tuhoutui. Jeesus sanoi, että niin kuin oli noina päivinä, samoin tulee olemaan, kun Ihmisen Poika ilmestyy.

Seurakunta ei ole ottanut vaarin päivästänsä. Niin kuin Israel pakotettiin takaisin Palestiinaan, samoin pakotetaan seurakunnat Kirkkojen Maailmanneuvostoon. Miksi? Koska ne eivät ottaneet vaarin hetkestänsä. Ihmiset, tulkaa ulos niistä! Älkää olko osalliset niiden synteihin. Paetkaa henkenne edestä, muuten joudutte mukaan, ja silloin teidän täytyy ottaa pedon merkki. Silloin on liian myöhäistä. Silloin saastainen tulee yhä edelleen olemaan saastainen. Mutta se, joka on pyhä, on edelleen pyhä.

Tuona päivänä te naiset leikattuine hiuksinenne tulette jäämään sellaisiksi kuin olette. Tämä kuulostaa kovalta, mutta näin on Kirjoitusten mukaan. Raamattu sanoo, että nainen, joka leikkaa hiuksensa, häpäisee päänsä, joka on hänen aviomiehensä. Miehen pää on Kristus, joten hän häpäisee Kristuksen. Jos hän on tottelematon, on hän myöskin saastainen. Jos naisella on tuona päivänä lyhyeksi leikatut hiukset, niin olkoot yhä edelleen, jos hänellä on shortsit, pitäkööt niitä yhä edelleen. Joka kieltää Sanan, tulee kieltämään sen myöskin silloin; mutta joka on pyhä, tulee edelleenkin olemaan pyhä. Joka on vanhurskas, on yhä edelleenkin vanhurskas. Jumalan vanhurskas Sana on ilmaistu Jumalan Pojassa.

Israel ei tiedä, mitenkä he ovat tulleet takaisin Palestiinaan. Heidät tuotiin sinne automaattisesti. Miksi? Tahtoisin nyt sanoa jotakin ja haluaisin myöskin, että kaikki kuuntelette. Kansainvälinen valta loi Israelin kotimaahansa. Kansainvälinen valta tulee vetämään seurakunnat Kirkkojen Maailmanneuvostoon. Mutta Jumalan voima tulee kokoamaan valitut Morsiameen. Maailma pakottaa tähän ja tuohon suuntaan, mutta Jumala pakottaa ylöspäin. Jumalan Henki, josta Jumalan Sana on. tulee saattamaan Morsiamen omaan asemaansa, ja Morsian tulee käsittämään asemansa Sanassa. Silloin hän on Kristuksessa. Mikään kansainvälinen valta ei voi tätä tehdä, vaikkakin sellainen toi Israelin kotimaahansa ja tulee jälleen johtamaan jokaisen organisaation Kirkkojen Maailmanneuvostoon. Mutta Jumalan voima tulee kohottamaan Morsiamen kirkkauteen.

Oi ihmiset, ottakaa vaarin tästä päivästä Jeesuksen varoituksen mukaisesti. Huomatkaa tarkoin, että sama merkki, joka Sodomalle tapahtui, tulee tapahtumaan tänä aikana. Merkki, jonka Aabraham sai, ennen kuin Sodoma tuhottiin. Kaikki ennustetut asiat tapahtuvat nyt. Ottakaa vaarin siitä päivästä, jossa elätte!

Jumala on luvannut lähettää teille taivaallisen valon kypsyttääksensä sen Sanan siemenen, joka kylvettiin tätä aikaa varten. Sana on se siemen, jonka kylväjä kylvi. Mutta ennen kuin voitte korjata sadon, täytyy valon kypsyttää siemen; muuten se pilaantuu ja kuolee. Jos siemen on hyvä ja se on kylvetty oikeaan maaperään ja saa oikeata auringonvaloa, täytyy sen kypsyä. Sillä Hän on luvannut, että viimeisinä päivinä aurinko tulisi esiin ehtoolla kypsyttääksensä siemenen. Siemen on kylvetty saarnaamisen kautta. Jumalan Poika kypsyttää tämän siemenen vahvistaessaan sen ja ilmaistessaan teidän edessänne, että se on oikein. Käsitättekö sen? Otatteko vaarin päivästänne?

Rikkaat, sokaistut ja sivistyneet laodikealaiset tulisivat hylkäämään Sanan keskuudestansa. Eivätkö he olekin tehneet, niin kuin Kristus sanoi? Mutta niin kuin muinoin profeetat lähetettiin vahvistamaan luvattu Sana heidän ajallansa, niin näkivät sen ne ihmiset, jotka olivat säädetyt siihen, määrättynä aikana. Ihmiset, kuten nainen kaivolla. Natanael, sokea Bartimeus, Pietari sekä kaikki muut käsittivät sen. Hän oli Sana. Hän sanoi: "...kuinka te sanotte sille, jonka Isä on pyhittänyt ja lähettänyt maailmaan: 'Sinä pilkkaat Jumalaa', sentähden että minä sanoin: 'Minä olen Jumalan Poika'? Jos minä en tee Isäni tekoja, älkää uskoko minua. Mutta jos minä niitä teen, niin vaikka ette uskoisikaan minua, uskokaa minun tekojani, että tulisitte tuntemaan ja ymmärtäisitte Isän olevan minussa ja minun olevan Isässä." (Joh.10: 36- 38) "Teot kertovat teille, kuka minä olen." Ymmärrättekö tämän? Älkää lyökö laimin tätä päivää! Muiden aikojen miehet ja naiset ymmärsivät sen, menivät sisälle ja pelastuivat.

Mikä vahinko, ettette te helluntailaiset käsitä aikaanne! Miksi ette? Miksi ette ota vaarin tästä päivästä ja ehtoovalosta? On kysymys Kristuksen paluun vahvistamisesta. Me olemme lopussa! Ottakaa vaarin päivästänne!

Mitä tapahtuu seuraavaksi? Morsiamen poisotto! Luonnollisesti jokainen seurakunta odottaa jotakin suurta. Helluntailaiset sanovat: "Ylistys Jumalalle, tulee päivä, jolloin teemme sitä ja tätä!" Katsokaahan, he ovat tunnustajia.

On samoin kuin silloin, kun Kaifas sanoi: "On parempi, että yksi kuolee koko kansan edestä." Raamattu sanoo että hän oli ylipappi, ja tästä syystä hän sanoi tämän. Hän ennusti tietämättä mitä sanoi. Olisipa hän todella käsittänyt totuuden; että hän luovutti kuolemaan saman Jumalan, jota hän ylipappina edusti. Samoin on tänään. He odottavat, että jokin suuri aika tulee. Te voitte huomata sen erikoisesti Kristillisten liikemiesten konferensseissa, joissa saarnaajat nousevat ylös ja saavat kansanjoukon liikuttumaan sanoessaan: "Tulee suuri herätys. Herran käsi tulee olemaan tämän maan päällä, ja ihmiset lähtevät Evankeliumia saarnaamaan."

He eivät kuitenkaan käsitä, että se suuri, josta he puhuvat, tulee tapahtumaan Israelissa pasuunoiden aikana. Miksi he toimivat näin? Koska he ovat kristittyjä tunnustuksensa mukaan. Kaifas ei myöskään käsittänyt mitä teki. He eivät myöskään käsitä, että he hylkäävät heille lähetetyn Sanoman. "Jos sokeat eivät voi ottaa sitä vastaan", sanoi Jeesus, "niin antakaa heidän olla. Jos sokea taluttaa toista sokeata, niin he molemmat lankeavat kuoppaan." Minä en tiedä milloin ja missä. Tiedän kuitenkin, että se tulee.

Mieleeni tulee kertomus eräästä miehestä Englannissa. Hän oli tavallinen mies. Kerrotaan, että eräällä ensimmäisistä kuninkaista oli lähetettävänään erittäin tärkeä sanoma vihollisesta. Kuningas katsoi tätä miestä ja sanoi hänelle: "Ota tämä sanoma ja vie se siihen ja siihen paikkaan ja käske tekemään näin ja näin. Ota minun valtikkani käteesi merkiksi siitä, että minä olen lähettänyt sinut." Ja niin tämä mies otti sen ja työnsi viittansa alle ja lähti. Vartijat yrittivät kaikkialla pysäyttää hänet, mutta hän huusi: "Minulla on kuninkaan sanoma, päästäkää minut lävitse! Minä olen kuninkaan lähetti..."

Samoin on vahvistetun Sanan laita. Tiedättekö, että nyt ymmärrän, miksi saatana ei halunnut minun saarnaavan tätä. Tunsin itseni eilen hyvin huonovointiseksi, enkä saanut mitään Sanaa Herralta. Tein kaiken voitavani, mutta tuloksetta.

Tänä aamuna ylösnoustessani olin hyvin sairas. Ihmettelin syytä siihen. Minä menen kokoukseen enkä edes tiedä mitä sanoa. Herra, en edes voi löytää yhtä raamatunkohtaa, jonka voisin merkitä muistiin. Yksinkertaisesti en voi löytää mitään. En tiennyt mitä minun tulisi tehdä. Kuitenkin, kun minulle oli jo annettu sanoma, sanoi saatana yhä vielä: "Sinä olet niin huonovointinen, päätäsi särkee, sinä olet sairas. Sinä et voi mennä sinne ja seistä siellä." Silloin minä ajattelin: "Saatana, mene pois tieltäni! Minulla on Kuninkaan Sanoma, minun täytyy mennä!"

Kerran he tappoivat Rauhan Ruhtinaan, panivat Hänet hautaan ja sinetöivät sen. Kuolema piti Hänet kolme päivää, mutta pääsiäisaamuna Hänellä oli valtikkansa kädessänsä ja Hän huudahti: "Väisty kuolema:" Ja hauta avautui. Hänellä oli Kuninkaan Sanoma "Minun täytyy päästä ulos. Ylösnousemus on näytetty toteen. Minä olen ylösnousemus." Halleluja!

Tämä on Kuninkaan Sanoma. Ottakaamme siitä vaarin, ystävät, sillä meidät on kutsuttu yhteen kuullaksemme pasuunan äänen. Sillä Herran pasuuna kajahtaa, eikä aikaa enää ole. Hän kokoaa Israelin, niin kuin Hän on sanonut tekevänsä kolmantena päivänä. Hän lupasi näyttää heille valon tien. Siellä on Israel, odottaen vain, että Morsian otetaan pois, niin että molemmat profeetat voivat tulla. He eivät ole pakanoista. Näiden profeettojen täytyy tulla Kirjoitusten mukaan. Nämä profeetat palaavat ja he tekevät profeetan merkin. Näin on Kirjoitusten mukaan. Israel syntyy kansana yhdessä päivässä. Aamen. Ehtoovalo loistaa.

"Ehtoolla on oleva valoisaa, löydätte kirkkauden polun varmasti. Sillä vesikasteessa on tänään valo, haudattuna kalliissa Jeesus-nimessä. Nuoret ja vanhat, tehkää parannus synneistänne! Pyhä Henki silloin varmasti täyttää teidät. Ehtoovalo on tullut. On tosiasia, että Jumala ja Kristus ovat Yksi."

Olemme lopunajassa, ystävät. Ajattelemme nyt innoituksen saaneen kirjoittajan laulua:

"Kansat kuolevat. Israel herää. Profeettojen ennustamat merkit tapahtuvat. Pakanoiden päivät ovat luetut kaikkine suruineen ja kauhuineen. Palatkaa takaisin kotiinne, te hajotetut. Lunastuksen päivä on lähellä. Ihmisten sydämet pysähtyvät pelosta. Täyttykää Jumalan Hengellä. Pitäkää lamppunne valmiina ja kirkkaina. Nostakaa päänne, lunastuksenne on lähellä. Väärät profeetat valehtelevat; he kieltävät Jumalan totuuden, että Jeesus Kristus on meidän Jumalamme."

He eivät usko sitä. Heillä on kaikenlaisia maailmankatsomuksia ja erilaisia -ismejä. Mutta profeetta, innoituksen saanut kirjoittaja sanoi: "Tämä sukupolvi hylkää Jumalan ilmestykset, kuitenkin me haluamme vaeltaa apostolien jalanjäljissä."

Muistatteko näkyni? Sanoin, että jos ne ihmiset, joille Paavali saarnasi, pääsevät sinne, niin pääsevät myöskin minun kuulijani, sillä olen tehnyt kaiken tarkalleen samoin kuin hänkin. Miljoonat kohottivat kätensä ja sanoivat: "Me luotamme siihen!" Saattaa olla myöhäisempi kuin kuvittelemmekaan! Eräänä päivänä toteutuu se, että joka on ulkona, jää ulos, ja joka on sisällä, jää ainaiseksi sisälle. Ovi sulkeutuu. Jos täällä on tänään sellaisia, jotka eivät vielä ole tulleet sisälle, oi, Jeesuksen nimessä pyydän, tulkaa!

Kalliit ystäväni. Älkää katsoko tähän tietämättömään palvelijaan, joka täällä seisoo, koulua käymättömään, sivistymättömään; älkää katsoko siihen, katsokaa siihen Sanaan, joka on vahvistettu. Katsokaa suureen Pyhään Henkeen, joka vahvistaa sen todeksi. Me olemme tulleet iltaan. On myöhäisempää kuin ajattelemmekaan! Naiset, antakaa hiustenne kasvaa, riisukaa säädyttömät vaatteenne, heittäkää savukkeenne pois, sillä tulee hetki, jolloin saastainen jää saastaiseksi, vanhurskas vanhurskaaksi, sisällä oleva jää sisälle, mutta se, joka on ulkona, jää ulos.

Polku on kapea. Jos vanhurskas, vaivoin pelastuu, mihin joutuu silloin syntinen ja jumalaton sekä se, joka kieltää totuuden?

Kumarramme päämme. Kalliit ja rakkaat ystävät, jotka olette tulleet maan eri puolilta, katsokaamme millaista elämämme on ollut. Miten on Pyhän Hengen laita sydämissämme tänään? Muistakaa, Pyhä Henki, saastuttamattomana ja sekoittamattomana kirkon opeilla. Älkää rohjetko lisätä mitään Sanaan tai ottaa pois siitä. Myöskin jos yritätte antaa Sanalle omia selityksiänne, pyyhitään Elämän Kirjasta osanne pois. Yritättekö sanoa jotakin sellaista, mitä Jumalan Henki ei ole sanonut, vai otatteko kaiken sellaisena kuin Hän on sanonut ja annatte sen jäädä sellaiseksi? Vai leikkelettekö ääninauhoja ja liitätte niitä väärin yhteen ja teette sellaista, mikä on väärin?

Sanotteko ehkä: "Minusta ei tunnu siltä, että minun täytyisi tehdä tämä kaikki", tai "Minun seurakuntani ei usko niin. Sehän on vain miehen sana siitä." Mutta tämä Yksi Mies on Jumala. Raamattu sanoo, että te naiset ette saa leikata hiuksianne. Raamattu sanoo myöskin, että Jumalan silmissä on kauhistus, jos naisella on miehen vaatteet. Pyhä Henki puhui tämän mitättömän, arvottoman astian kautta, joka juuri nyt saa seistä tässä ajanjaksossa, jossa suuri Kuningas sanoi: "Tässä on minun valtikkani. Mene ja vie Sanoma."

Tiedän että kirkkokunnat tulevat yrittämään pysäyttää sen. Ne tulevat hylkäämään sen ja tekemään kaikkea mahdollista, mutta Jumalan armosta olen tielläni ja huudan paikasta paikkaan, kansasta kansaan ja seurakunnasta seurakuntaan: "Tulkaa ulos, minun kansani!" Tämä ei ole suosittua, mutta tämä on totuus. Otatteko sen vastaan siinä Hengessä, joka sen antoi?

Meillä ei ole täällä tilaa, niin että voisimme esittää alttarikutsun, mutta olkoot sydämenne alttari. Jos ette vielä ole vastaanottaneet sitä, haluatteko nostaa kätenne ja sanoa: "Jumala, ole minulle armollinen. Anna Jumalan Hengen tulla minuun. Hän puhuu minulle nyt kaikista synneistäni, pahoista tottumuksistani, vihastumisistani, pahanpuhumisistani ja kaikesta, mitä olen tehnyt. Tiedän, ettei henkeni ole vielä valmis taivasta varten. Tee minusta nöyrä, Herra, tällä viimeisellä hetkellä, sillä tämä saattaa olla viimeinen saarna, jonka kuulen. Tämä saattaa olla viimeinen kerta, kun kuulen tätä Sanomaa. Kohotan käteni. Jumala, ole minulle armollinen." Jumala siunatkoon teitä.

Viipykäämme nyt hetkinen hiljaisessa rukouksessa, te, jotka olette kohottaneet kätenne; se osoittaa, että olette yhä vaikutettuja. Tuntuu siltä, kuin Jumalan Henki vielä kutsuisi jotakuta.

Rakas Jumala, Sinä, joka tiedät kaiken, Sinä, joka olet tehnyt kaiken määrättyä tarkoitusta varten. Joidenkin täytyy tulla tuomituiksi, joidenkin sokaistuiksi. Paavali sanoo, että savenvalajalla on valta asettaa astiat joko kunniaan tai häpeään. Niiden. jotka oli valmistettu häpeään, tuli nostaa esiin niitä, jotka oli valmistettu kunniaan.

Eikö Savenvalajalla ole valta tehdä, mitä Hän tahtoo? Eikö Jumalan ennaltamäärätyssä suunnitelmassa olekin kutsua ne, jotka Hän on edeltä tiennyt? Sillä ne, jotka Hän on kutsunut, Hän on vanhurskauttanut, ja ne, jotka Hän on vanhurskauttanut, Hän on kirkastanut.

Täällä on ehkä tänään sellaisia ihmisiä, jotka ovat kuten nainen kaivolla; syvälle vajonnut likaan, epäuskoon, perinnäissääntöihin ja ihmistekoisiin oppeihin. Ehkä tämä on ensimmäinen kerta, kun he kuulevat näistä asioista, mutta jokin on erikoisesti varoittanut heitä heidän sydämissään. Ottakoon nyt suuri astioiden Valaja nämä astiat ja tehköön niistä kunnian astiat. Minä uskon yhä vielä. Minä edustan heitä, salli arvottoman palvelijasi pyytää heidän puolestansa, Herra. Salli minun rukoilla heidän puolestansa niin kuin sellainen, joka seisoo elävien ja kuolleiden välillä, kuin sellainen, joka pyysi Sodoman ihmisiä: "Tulkaa ulos! Tulkaa nopeasti!"

Tulkoot he, Herra, nöyrästi ja ihanasti Jumalan valtaistuimen eteen ja sanokoot: "Jeesus, tästä päivästä lähtien Sinä olet minun. Minä annan tämän lupauksen istuessani täällä, missä Sinun Henkesi on tarttunut minuun. Kun Hän kerran on tarttunut minuun täällä, ei minun tarvitse mennä minnekään muualle. Sinä siunaat minua juuri täällä. Se tapahtuu täällä, juuri siinä toisessa, kolmannessa ja viidennessä rivissä, missä tahansa olettekin. Täällä se tapahtuu, sillä täällä Sinä olet minut tuominnut. Täällä Sinä olet luvannut järjestää kaiken. Sillä jos minä olen saastainen ja likainen, puhdistetaan minut luntakin valkeammaksi. Minä uskon koko Sanan.

Minä olen valmis vaeltamaan sen mukaan, uskomaan sen ja ottamaan sen vastaan. Minä teen tämän nyt Jumalan kunniaksi. Minä tiedän, ettei elämäni ole minkään arvoinen itselleni eikä Jumalalle, eikä myöskään lähimmäisilleni. Se on hyvä ainoastaan paholaiselle, joka haluaa tehdä minusta sätkynuken ja heitellä minua sinne ja tänne jotta minusta tulisi jonkun ihmisen leikkikalu, jota tämä mielellään katselee, tai jonkun naisen epäjumala. Oi Jumala, tee minusta Sinun palvelijasi. suo se, Herra.

Jätän heidät nyt Sinulle, Jeesuksen Kristuksen, Sinun Poikasi nimessä. Aamen.