"Puhuttu Sana on alkuperäinen siemen"

LOPUNAJAN VOIDELLUT

(The Anointed Ones At The End Time)
25. heinäkuuta 1965, Branham Tabernacle,
Jeffersonville, Indiana, USA

Hyvää huomenta, kuulijani. Puhukaamme nyt Herrallemme. Suuri Jumalamme, taivaitten ja maan Luoja, joka olet jumalallisesti asettanut meille tämän ajan tänä aamuna palvellaksemme Sinua. Herra, suo meidän sydämissämme antautua täydellisesti Sinun jumalalliselle tahdollesi ja Pyhän Hengen vaikutukselle, niin että saisimme tietää sen, mitä Sinä haluaisit meidän tietävän. Me kaipaamme tulla paremmiksi kristityiksi ja paremmiksi Sinun edustajiksesi. Suo tämä meille tänä aamuna odottaessamme Sinua. Jeesuksen Kristuksen nimessä.

Olemme hyvin onnellisia ollessamme taas täällä tänä aamuna palvelemassa suurta Kuningasta. Olemme jälleen pahoillamme sen johdosta, ettei meillä ole kyllin tilaa kaikille tulijoille. Yritämme kuitenkin tehdä parhaamme näissä olosuhteissa.

Tahdomme myöskin tervehtiä tänä aamuna niitä, jotka puhelinyhteyksien avulla kuuntelevat meitä New York Cityssä, Beaumontissa Teksasissa, Prescottissa Arizonassa, Tucsonissa Arizonassa, San Josessa Kaliforniassa, Connecticutissa, Gainsvillessä, Georgiassa ja New Albanyssa Indianassa; kautta koko maan. Me tervehdimme teitä Herran Jeesuksen nimessä.

Tänä aamuna Indianassa on kaunis aamu. Meillä oli viime yönä sade, joka viilensi ilman. Tämä Jeffersonvillen tabernaakkeli on aivan täysi, ja jokainen täällä odottaa suurella toivolla pyhäkoulutuntia. Minä olen varma siitä, että Jumalan runsas siunaus lepää teidän yllänne.

Toivomme löytävämme mahdollisimman pian tilaisuuden olla kaikki yhdessä. Ehkä se tulee tapahtumaan jossakin suuressa teltassa, sillä minä tunnen voimakkaasti, että minun tulee saarnata seitsemästä viimeisestä vihanmaljasta.

Tänä aamuna meillä on erikoinen oppitunti, ja minä olen etsinyt Herraa saadakseni tietää, mitä minun tulee sanoa, sillä olen tietoinen, siitä, että tämä saattaa olla viimeinen jumalanpalvelus, mitä meillä koskaan on. Herran tulemus on niin lähellä.

Olen lukenut sanomalehdistä, että Kaliforniaa koskevan ennustuksen jälkeen on siellä tiettyjä paikkoja, missä 100 000 dollarin arvoiset talot vajoavat jopa 30 tuuman tuntivauhtia. Palkit murtuvat ja katkeilevat, mutta kuitenkaan he eivät tiedä, mikä sen aiheuttaa. Me olemme lopussa. Minulla on sanomalehti otsikkoineen ja kuvineen ja toivon voivani tuoda sen tänä iltana mukanani, sillä haluaisin puhua vielä jotakin tätä koskevaa.

Ajateltuani nyt rukoillen sitä, mitä minun tulee tehdä — olen tietoinen siitä, että minun on eräänä päivänä tehtävä tili siitä mitä sanon — tunnen Pyhän Hengen johtavan minua puhumaan tänä aamuna profetoimisesta. Jos meitä ei ole valistettu... — jos jotakin tapahtuu odottamattomasti — meillä tulisi olla tieto siitä. Pyhä Henki on antanut meille profetoimisen varoittaakseen ihmisiä tulevista asioista. Te tiedätte Raamatun sanovan: "Jumala ei tee mitään ilmoittamatta siitä ensin palvelijoilleen profeetoille."

Te muistatte myöskin, miten Herra Jeesus varoitti ihmisiä siitä, mitä tulisi tapahtumaan. Nyt on meidän asiamme tietää tänä suurena hetkenä, missä ajanjaksossa me elämme, ja mitä tässä ajanjaksossa tulee tapahtumaan. Sain sydämelleni puhua teille tänä aamuna seuraavasta tekstistä: Matt. 24: 15.28:

"Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa — joka tämän lukee, se tarkatkoon —

silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille;

joka on katolla, älköön astuko alas noutamaan, mitä hänen huoneessansa on,

ja joka on pellolla, älköön palatko noutamaan vaippaansa.

Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä!
Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä sapattina.

Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule.

Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään.
Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.

Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.
Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.

Sen tähden, jos teille sanotaan: 'Katso, hän on erämaassa', niin älkää menkö sinne, tahi: 'Katso, hän on kammiossa', niin älkää uskoko.

Sillä niin kuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus. Missä raato on, sinne kotkat kokoontuvat."

Tahtoisin tänä aamuna erikoisesti korostaa 24. jaetta. Tästä tekstistä haluan ottaa aiheekseni:

Lopunajan voidellut.

Uskon, että me elämme lopunajassa. Oletan, että melkein jokainen raamatunlukija tai uskovainen tietää, että olemme nyt maailmanhistorian lopussa. Ei kannata kirjoittaa tämän ajan historiaa, koska ei tule olemaan ketään, joka sitä lukisi. Tämä on ajan loppu. En vain tiedä, koska tämä aika loppuu. Eivät edes taivasten enkelit tiedä sitä minuuttia eikä tuntia. Mutta Herra Jeesus on sanonut meille, että kun nämä asiat, jotka nyt näemme, alkavat tapahtua, tulee meidän nostaa päämme, sillä vapautuksemme on lähellä.

En tiedä, mitä tämä "lähellä" tarkoittaa. Tämä saattaa olla yhteydessä sen kanssa, mitä eräs tiedemies puhui joitakin päiviä sitten suuresta maanrepeämästä, joka on tuhansia maileja pitkä. Mainittu osa tulisi uppoamaan... Hänelle esitettiin kysymys, että milloin se tapahtuu, ja hän sanoi, että se alkaisi sieltä (hän tarkoitti Los Angelesia) ...se voi tapahtua viidessä minuutissa tai myöskin viidessä vuodessa.

Monet teistä ovat nähneet televisiosta kuinka tutkalla seurattiin tuota maanmurtumaa. Se kulki rannikkoa pitkin, kääntyi San Josen alapuolella, kulki ylös Alaskaan ja Aleutien saarten lävitse.

Repeämä kulki edelleen noin 200 mailia merelle, tuli takaisin San Diegoon ja kulki Los Angelesin ympäri ja muodosti suuren mutkan. Kaikki maanjäristykset, jotka meillä ovat tähän asti olleet, johtuvat vulkaanisesta liikkeestä, joka iskee tähän suureen onkaloon. Heillä on erityinen nimitys sille. Nämä vavahtelut aiheuttavat ne maanjäristykset, jotka meillä on ollut viime vuosina länsirannikolla. Nyt murtuma kulkee kautta koko länsirannikon.

Reportteri sanoi tiedemiehelle: "Näyttää siltä kuin maamassat saattaisivat pudota sinne." Tiedemies sanoi: "Eivät saattaisi, vaan ne tulevat putoamaan." Hän kysyi edelleen: "Mutta ei ehkä vielä meidän sukupolvemme aikana?" Siihen tiedemies vastasi: "Se saattaa tapahtua jo lähimpien viiden minuutin aikana, tai sitten vasta lähimpien viiden vuoden aikana. Me emme tiedä milloin se tapahtuu."

Tällä viikolla eräässä sanomalehdessä olevat otsikot kertoivat, että 100 000 dollarin arvoiset talot alkoivat murtua ja repeillä, niin että ihmisten täytyi muuttaa pois. He eivät tiedä mitenkä voisivat lopettaa sen; siihen ei ole mitään mahdollisuutta. Nähkää, että Jumala voi tehdä mitä tahansa Hän sitten tahtookin, eikä kukaan voi sanoa Hänelle, mitä Hänen tulisi tehdä.

Te voitte rakentaa taloja, voitte harjoittaa tiedettä; kuitenkin Jumala yksinomaan on kaiken tieteen Luoja. Miten aiotte pysäyttää Hänet? Tänä aamuna Hän voisi tuhota maan kärpäsillä, jos Hän tahtoisi. Käsitättekö, että Hän voisi luoda kärpäsiä, jotka jo puolessa tunnissa ehtisivät 40 mailin päähän, ja jotka voisivat syödä ihmiset maan päältä. Hän on Jumala, ja Hän tekee mitä ikinä Hän tahtoo, sillä Hän on Kaikkivaltias.

Kun kokoamme yhteen kaikki tämän hetken todisteet, olen sitä mieltä, että on hyvä vielä perusteellisesti ajatella näitä asioita. Sillä seitsemän sinetin avaamisesta lähtien me olemme tienneet totuuden siitä. Jumala armossaan oli niin uskollinen meitä kohtaan, että näytti meille nämä asiat.

Tahdon teidän huomaavan, että Jeesus käytti tässä jakeessa (Matt. 24: 24) sanontaa "kristuksia" tarkoittaen siis monia kristuksia, ei yhtä. Sana "Kristus" merkitsee "voideltu". Siis tulee olemaan, ei ainoastaan yksi, vaan monta voideltua. Toisin sanoen, jos Hän olisi käyttänyt tätä sanaa saadakseen meidät ymmärtämään asian paremmin, olisi hän sanonut: "Viimeisinä päivinä nousee vääriä voideltuja." Tämähän tuntuu miltei mahdottomalta. Mutta huomatkaa seuraavat sanat "ja vääriä profeettoja" — siis jälleen monta.

Voideltu on henkilö, jolla on sanoma. Ja ainoa tapa saada sanoma julistetuksi on voitelun kautta; ja se on profeetan kautta. "Vääriä, voideltuja opettajia tulee." (Profeetta opettaa sanomaansa) Nämä ovat voideltuja opettajia, joilla kuitenkin on väärä opetus... kristuksia... (monikko), profeettoja (monikko). Jos kerran on olemassa vain yksi Kristus, silloin näiden voideltujen profetiat ja opetukset eroavat hänestä. Kuitenkin hekin ovat voideltuja — vääriä kristuksia.

Tällä pyhäkoulutunnilla tahdomme tuoda tämän asian oikeaan valoon Kirjoitusten avulla, eikä sen mukaan, mitä joku on sanonut siitä. Te saatatte sanoa: "Kuinka voi olla näin? Ketä ovat nuo voidellut?" He ovat vääriä profeettoja. He ovat voideltuja; kuitenkin vääriä profeettoja.

Jeesus sanoi, että sade lankeaa niin väärien kuin vanhurskaidenkin päälle. (Matt. 5: 45) Nyt joku voi kysyä minulta: "Uskotteko, että näiden henkilöiden voitelu todella tarkoittaa Pyhän Hengen voitelua?" Kyllä, aito Jumalan Pyhä Henki heidän yllänsä — ja siitä huolimatta he ovat vääriä! Kuunnelkaapa nyt tarkoin ja katsokaa, mitä Hän sanoi: "Ja he tekevät suuria merkkejä ja ihmeitä, että eksyttäisivät, jos mahdollista, myös valitut." Ja he ovat voidellut aidolla Pyhällä Hengellä! Tiedän, että tämä kuulostaa kovin nurinkuriselta, mutta nyt otamme aikaa selvittääksemme Sanan kautta, että se on totuus — "Näin sanoo Herra".

Avatkaamme Raamattumme ja lukekaamme Matt. 5: 44. 45.

"Mutta minä sanon teille: 'Rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat,

että olisitte isänne lapsia, joka on taivaissa; sillä hän antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin'."

Nyt te olette lukeneet mitä Raamattu sanoo siitä. Nyt otan aikaa selvittääkseni tämän perustavaa laatua olevan tosiasian, koska tein tässä toteamuksen, joka on ällistyttävä... Kuinka Pyhä Henki voi voidella väärän opettajan? Mutta Jeesus sanoi, että se tulisi tapahtumaan; sillä sade lankeaa molempien ylle, hyvien ja pahojen. Luemme edelleen Hebr. 6: 1. 8:

"Jättäkäämme sen tähden Kristuksen opin alkeet ja pyrkikäämme täydellisyyteen, ryhtymättä taas uudestaan laskemaan perustusta: parannusta kuolleista töistä ja uskoa Jumalaan, oppia kasteista ja kätten päälle panemisista, kuolleitten ylösnousemisesta ja iankaikkisesta tuomiosta. Ja niin me tahdomme tehdä, jos vain Jumala sallii. Sillä mahdotonta on niitä, jotka kerran ovat valistetut ja taivaallista lahjaa maistaneet ia Pyhästä Hengestä osallisiksi tulleet ja maistaneet Jumalan hyvää sanaa ja tulevan maailmanajan voimia, ja sitten ovat luopuneet — taas uudistaa parannukseen, he kun jälleen itsellensä ristiinnaulitsevat Jumalan Pojan ja häntä julki häpäisevät. Sillä maa, joka särpii sisäänsä sen päälle usein tulevan sateen ja kantaa kasvun hyödyksi niille, joita varten sitä viljelläänkin, saa siunauksen Jumalalta; mutta se, joka tuottaa orjantappuroita ja ohdakkeita, on kelvoton ja lähellä kirousta, ja sen loppu on, että, se poltetaan."

Paavali kirjoitti heprealaisille ja osoitti heille varjokuvat ja esikuvat ja johti heidät juutalaisuudesta kristinuskoon. Hän osoitti heille, miten vanhat asiat olivat varjokuvia tulevista asioista.

Tahtoisin hetkeksi kiinnittää huomionne siihen, että tässä lukee: lahjaa, eikä lahjoja. Jotka ovat maistaneet taivaallista "lahjaa". Kristus (yksikkö) ja lahja (yksikkö).

Verratkaa tätä jakeeseen Matt. 5: 24. Huomatkaa, että Jeesus sanoi Jumalan lähettävän sateen ja auringonpaisteen maan päälle, jotta ne valmistaisivat ravintoa maan asukkaille. Ja sateen Hän lähettää maan kasvua varten. Mutta koska luste, rikkaruohot, kasvavat samalla pellolla, saavat ne vastaanottaa samaa. Sama sade, joka saa nisun kasvamaan, antaa kasvun myös lusteelle.

Tästä sain erikoisen opetuksen kohdatessani ensimmäistä kertaa helluntailaisia. En ollut koskaan ennen kuullut kielilläpuhumista. Nyt näin kaksi miestä, joista toinen puhui kielillä ja toinen selitti, vuorotellen. Ja he kertoivat totuuden sanoen: "Täällä on monta henkilöä, sekä miehiä että naisia, joiden tulisi tehdä parannus tänä iltana." Ja ihmiset tulivat esille alttarin ääreen.

Minä ajattelin: "Kuinka suurenmoista!" Sitten puhuin näiden miesten kanssa, käyttäen sitä Pyhän Hengen lahjaa, erottamisen lahjaa, joka minulle oli annettu. Toinen heistä oli aito kristitty ja todellinen Kristuksen palvelija. Toinen heistä oli tekopyhä. Hän asui mustahiuksisen naisen kanssa, mutta seurusteli vaalean naisen kanssa ja hänellä oli tämän kanssa lapsiakin. Tämä tuli minulle suoraan näyn kautta; sitä ei voinut kieltää. Minä puhuin hänelle asiasta. Hän katsoi minuun ja käveli tiehensä.

Olin todella hämmästynyt. Olin kuvitellut saapuvani enkeleitten tykö, mutta silloin kysyin itseltäni, olinko paholaisten seurassa. Kuinka tämä oli mahdollista? En voinut käsittää sitä. Vuosikaudet pysyin erossa sellaisesta, kunnes sitten tuli päivä, jolloin rukoilin eräässä vanhassa valimossa. Pyhä Henki palautti mieleeni nämä sanat (Hebr. 6: 7. 8): "Sillä maa, joka särpii sisäänsä sen päälle usein tulevan sateen ja kantaa kasvun hyödyksi niille, joita varten sitä viljelläänkin, saa siunauksen Jumalalta; mutta se, joka tuottaa orjantappuroita ja ohdakkeita, on kelvoton ja lähellä kirousta, ja sen loppu on, että se poltetaan." He elävät samasta elämästä, jonka lähde on Jumala. Silloin ymmärsin miksi Jeesus sanoi: "Te tunnette heidät heidän hedelmistään." (Matt. 7: 20).

Sen tähden sade, joka lankeaa alas maan luonnollisen kasvullisuuden päälle, kuvaa sitä hengellistä sadetta, joka antaa iankaikkisen elämän ja lankeaa Seurakunnan päälle. Me kutsumme sitä kevät- ja syyssateeksi, jonka Jumalan Henki vuodattaa Seurakuntansa ylle.

Huomatkaa, että tämä on hyvin omituinen asia. Kun siemenet kylvettiin maahan — tapahtui se sitten millä tavalla tahansa — olivat ohdakkeet alussa ohdakkeita. Aivan samoin oli vehnä vehnää alussa. Jokainen kasvi tuottaa itsensä ja osoittaa siten, mitä se on alussa ollut.

"He eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin", koska he saavat samaa sadetta, samaa siunausta, ja heillä on samoja merkkejä ja ihmetekoja. Huomaatteko? No niin, orjantappura ei voi mitään sille, että se on orjantappura, eikä nisu voi mitään sille, että se on nisu; näin kummankin Luoja sääti alussa.

Aurinko nousee aamulla ja säteilee koko maan ylle. Se aurinko, joka nousee idässä, on sama aurinko kuin se, joka laskee lännessä. Ja tämä aurinko on asetettu kypsyttämään sen maan vilja, josta meidän kehomme ovat tehdyt.

Me elämme kuolleesta aineksesta; tämä on ainoa tapa elää. Ja jos jonkun täytyy kuolla jokaisena elämäsi päivänä, luonnollisessa mielessä, eikö sitten pidä paikkansa se, että jos kerran sinun kehosi saa luonnollista elämää kuolleen aineksen kautta, täytyy jonkun kuolla sinun edestäsi hengellisessä mielessä pelastaakseen hengellisen elämäsi. Jumala tuli aineeksi, lihaksi, ja kuoli, jotta me voisimme elää. Ei ole olemassa mitään kirkkokuntaa eikä uskonsuuntaa eikä mitään muutakaan maailmassa, mikä voisi sinut pelastaa kuin vain yksin Jumala. Hän on ainoa, jonka kautta voi elää.

Tutkikaa Kirjoituksia. Jeesus on Sana. "Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä ...ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme." (Joh. l: 1, 14) "Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee." (Matt. 4: 4). Kuten näette, elämme Sanasta, ja se on Jumala!

Aurinko nousee maan ylle ja kypsyttää viljan. Mutta tämä kypsyminen ei voi tapahtua hetkessä. Se jatkaa kypsymistänsä; se kypsyy jatkuvasti, kunnes tulee täysi tähkä. Samoin on tänään Seurakunnan suhteen. Se alkoi alkuasteestaan, ollessaan maan sisällä, ja nyt se on saavuttanut täyden kypsyyden. Tämän voimme ymmärtää selvästi. Jumala antaa tuntea itsensä luonnossa.

Et voi sekoittaa luontoa. Kuitenkin siinä on hätä tänä päivänä. Valtameren yläpuolella tehdään atomipommikokeita, minkä johdosta kaikki joutuu kärsimään mukana. Kun hakkaatte metsät, tulee myrsky ja tempaa teidät mukaansa. Kun patoatte joet, tulvivat ne äyräittensä ylitse. Teidän tulee tuntea se tapa, jolla Jumala toimii ja pysyä siinä.

Me olemme nimittäneet ihmiset eri kirkkojen ja uskonsuuntien mukaan, ja nähkää nyt, mitä siitä on seurauksena. Pysykää Jumalan valmistamalla tiellä!

Mennäksemme takasin aiheeseemme: Hän antaa sateen niin vanhurskaille kuin väärillekin. Jeesus kertoo Matteuksen 24. luvussa, että tämä on eräs lopunajan merkeistä. Jos nyt tämä merkki tunnetaan vasta lopun aikana, niin silloin sen täytyy tapahtua sinettien avaamisen jälkeen, jotta valitut eivät eksyisi näissä asioissa. Sen täytyy Ilmestyä, ja tulla julki.

Sekä vehnä että lusteet elävät samasta taivaallisesta voitelusta. Molemmat riemuitsevat siitä. Muistan tässä yhteydessä erään tapauksen eräänä päivänä vanhassa valimossa. Sain nähdä näyssä suuren maan, joka oli hiljattain äestetty. Ensin tuli Kylväjä. Tahdon erityisesti painottaa tätä teille. Huomatkaa, mitä tulee ensin ja mitä sitten seuraa. Tämä valkoiseen pukeutunut mies tuli ensin kulkien maapallon ympäri, ja hän kylvi hyvää siementä. Sitten hänen takanaan tuli mies, jolla oli tummat vaatteet, ja joka liikkui hiipien hänen takanaan kylväen lustetta.

Tämän jälkeen näin miten molemmat siemenet itivät. Toinen oli nisua, toinen lustetta. Sen jälkeen tuli kuivuus, ja silloin näyttivät molemmat kasvilaadut lakastuvan huutaen sadetta. Sitten tuli suuri pilvi maan päälle ja satoi vettä. Nisu nousi pystyyn ja sanoi "Kiitos Herralle! Kiitos Herralle!" Ja lusteetkin nousivat pystyyn ja huusivat: "Kiitos Herralle! Kiitos Herralle!" Samat tulokset; ensin molemmat olivat menehtymäisillään. Ja koska ne kasvoivat samalla pellolla, samalla paikalla ja samoissa olosuhteissa, alkoivat — sekä nisu että lusteet kasvaa samasta sateesta.

Huomatkaa: sama voiteleva vesi, joka antaa kasvun nisulle, antaa kasvun myös lusteille. Sama Pyhä Henki, joka voitelee Seurakuntaa, antaa heille halun pelastaa sieluja, antaa heille ihmeitä tekevän voiman. Sama Henki lankeaa niin hyvin väärien kuin vanhurskaidenkin päälle. Ette voi tulkita asiaa millään muulla tavalla ja sitten ymmärtää Matt. 24: 24. Hän sanoi: "Vääriä kristuksia nousee", vääriä voideltuja. He ovat aidon Pyhän Hengen voitelemia, mutta ovat silti vääriä profeettoja, vääriä opettajia. Mikä saa miehen opettamaan väärällä tavalla asiaa, joka on totuus? No niin, kun pääsemme käsittelemään pedon merkkiä, tulette näkemään, että se on kirkot ja uskonsuunnat. He ovat voideltuja kristittyjä, kuitenkin vääriä opettajia! Tämä on ainoa tapa, miten voimme ilmaista asian.

Jonkin aikaa sitten keskustelin erään ystäväni kanssa. Hänellä on maatila, jolla hän viljelee sitruspuita. Siellä hänellä oli appelsiinipuu, joka tuotti grape-hedelmiä ja sitruunoita, mandariineja ja klementiinejä — olen unohtanut, kuinka monta eri hedelmälaatua tuossa yhdessä puussa olikaan. Minä kysyin tältä mieheltä: "Kuinka tämä on mahdollista? Mikä puu tuo on" Hän vastasi: "Puu itsessänsä on appelsiinipuu." Siihen vastasin: "Miksi siinä sitten kasvaa grape-hedelmiä, sitruunoita jne." Hän vastasi: "Ne on oksastettu siihen." Sanoin: "Nyt ymmärrän. No niin, ensi vuonna, kun tuo puu taas tuottaa uuden hedelmäsadon, silloin se kai tuottaa vain appelsiineja? Jos se on alkuperäinen appelsiinipuu, se tuottaa oikeita appelsiineja, eikö vain?"

Hän vastasi: "Ei suinkaan! Jokainen oksastettu oksa tuottaa oman laatunsa hedelmiä."

Kysyin: "Tarkoitatteko, että tuo sitruunapuun oksa tuottaa sitruunoita tuosta appelsiinipuusta?"

Hän sanoi: "Kyllä."

"Entä tuottaako tuo grape-hedelmäpuun oksa grape-hedelmiä tuosta appelsiinipuusta?"

Hän sanoi: "Kyllä. Se on siihen oksastetun oksan luonne."

Sanoin: "Kunnia Jumalalle!"

Hän kysyi: "Mitä sinä sillä tarkoitat?"

Sanoin: "Vielä yksi kysymys. Tuleeko tuo appelsiinipuu koskaan enää tuottamaan appelsiineja?"

Hän vastasi: "Silloin, jos se kasvattaa uuden, oman oksan, ei oksastetun. Mutta toiset ovat kaikki sitrushedelmiä ja elävät siitä sitruselämästä, joka on puussa."

Sanoin: "Tässä nyt näet! Metodistit tuottavat aina metodisteja! Baptistit tuottavat baptisteja! Katoliset tuottavat aina katolisia. Mutta elävän Jumalan Seurakunta tuottaa Kristusta juurista saakka, aina Sanaa, jos se vain kasvattaa oman oksan.

Huomaatteko nyt, että voidaan oksastaa. Jokainen grape-hedelmä, sitruuna tai mandariini, klementiini, mikä tahansa sitrushedelmä; jokainen niistä voi elää tuossa puussa, mutta antaa väärän todistuksen puusta, vaikka elääkin siitä aidosta elämästä, joka on tuossa puussa! Tätä tarkoittaa Matt. 24: 24. Ne elävät samasta elämästä, mutta ne eivät ole aitoja alusta lähtien. Ne antavat väärän todistuksen tuosta puusta. Se on appelsiinipuu, vaikkakin se on sitruspuu.

He sanovat: "Tämä seurakunta, tämä kirkkokunta (uskonsuunta) todistaa Kristuksesta", ja kuitenkin heillä on väärä kaste ja väärä todistus Sanasta, kun he yrittävät sanoa, että Jumalan voima oli vain ensimmäisiä opetuslapsia varten. Jeesus itse sanoi: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa Evankeliumia kaikille luoduille; jokainen oksa, joka sen kautta tulee esiin, kantaa puun hedelmiä — ja nämä merkit seuraavat aitoja oksia..." Miten kauan? Niin kauan kuin se on puu, niin kauan kuin se tuottaa aitoja oksia, maailman loppuun asti. "Minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairaitten päälle, ja ne tulevat terveiksi." (Mark. 16: 17. 18) Käsitättekö, missä ajassa me elämme? Käsitättekö, mitä Jeesus sanoi?

Muistakaa, että tämä oli tapahtuva lopun aikana; ei Wesleyn aikana. Tarkatkaa Kirjoituksia ja antakaa niiden todistaa. Jeesus sanoi: "Te tutkitte Kirjoituksia, sillä teillä on mielestänne niissä iankaikkinen elämä, ja juuri ne todistavat minusta" (Joh. 5: 39). Toisin sanoen: jos tämä puu tuottaa uuden oksan kuten Jeesus itse sanoi (Joh. 15: 5): "Minä olen viinipuu ja te olette oksat." "Joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen." (Joh. 14: 12) "Joka pysyy Minussa, hän oli Minun juuressani (puussani) alussa..." Tästä syystä Jeesus oli sekä Daavidin juuri että hänen jälkeläisensä! Hän oli ennen Daavidia, Daavidissa ja Daavidin jälkeen; hänen Juurensa ja Jälkeläisensä, Kointähti, Saaronin Ruusu, Laakson Lilja, A ja O, Isä, Poika ja Pyhä Henki. Hänessä asui Jumaluuden täyteys ruumiillisesti (Kol. 2: 9) Jeesus sanoi: "Se, joka omistaa sen valitun Elämän, joka on minussa (ja Hän on alusta asti Sana); kun hän tulee esiin, kantaa hän minun hedelmiäni." Kuitenkin myös muutkin elävät samasta Elämästä; kutsuvat itseään kristityiksi ja uskovaisiksi. Mutta Matt. 7: 21 sanotaan: "Ei jokainen, joka sanoo minulle: "Herra, Herra pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon." Tämä on tapahtuva ja tuleva ilmi viimeisinä päivinä, jolloin Jumalan salaisuudet käyvät täytäntöön.

Olette kuulleet minun puhuvan jo vuosia todellisesta ja väärästä viinipuusta — kuinka ne kasvavat yhdessä. Olen osoittanut tämän koskevan yksilöitä ja näyttänyt, kuinka Kain ja Aabel kohtasivat alttarin luona; molemmat olivat uskonnollisia, molemmat voideltuja, molemmat kaipasivat elämää, molemmat palvelivat samaa Jumalaa. Toinen heistä hylättiin ja toinen otettiin vastaan.

Ainoa mahdollisuus tuolle vastaanotetulle tehdä jotakin erilaista kuin hänen veljensä, oli se, että hänelle annettiin ilmestys siitä. Sillä Raamattu sanoo: "Uskon kautta uhrasi Aabel Jumalalle paremman uhrin kuin Kain, ja uskon kautta hän sai todistuksen, että hän oli vanhurskas, kun Jumala antoi todistuksen hänen uhrilahjoistaan" (Hebr. 11: 4).

Jeesus viittasi tähän hengelliseen ilmestykseen esittäessään kysymyksen (Matt. 16: 13. 18): "Kun Jeesus tuli Filippuksen Kesarean tienoille, kysyi hän opetuslapsiltaan sanoen: 'Kenen ihmiset sanovat Ihmisen Pojan olevan?' Niin he sanoivat: 'Muutamat Johannes Kastajan, toiset Eliaan, toiset taas Jeremiaan tahi jonkun muun profeetoista.' Hän sanoi heille: 'Kenenkä te sanotte minun olevan?' Simon Pietari vastasi ja sanoi: 'Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika.' Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: 'Autuas olet sinä, Simon Joonaan poika, sillä ei liha eikä veri ole sitä sinulle ilmoittanut, vaan minun Isäni, joka on taivaissa. Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita'." Mikä on tuo kallio? Se on todellinen ilmestys siitä, kuka Hän on! Sana — Totinen Viinipuu. Aabel toimi uskossa.

Te sanotte: "Ei ollut kysymys ilmestyksestä, vaan uskosta." Mitä on usko? Usko on jotakin sellaista, mikä on ilmaistu teille; jota ei vielä ole, mutta jonka toteutumiseen te uskotte. Usko on ilmestys Jumalan tahdosta.

Kuitenkin tämän päivän seurakunnat ja kirkot eivät usko edes hengelliseen ilmestykseen! He uskovat ainoastaan jonkin järjestelmän dogmaattiseen opetukseen! Kuitenkin Aabel uhrasi ilmestyksen kautta Jumalalle paremman uhrin kuin Kain, ja Jumala todisti, että hän oli vanhurskas. Aamen. Toivon, että ymmärrätte tämän. Käsitättekö, missä ajassa me elämme? Tunnetteko tämän hetken?

Puhuin hiljattain erään kristityn, miellyttävän, oppineen miehen kanssa. Hän sanoi: "Herra Branham, me hylkäämme kaikki ilmestykset."

Minä vastasin: "Silloin teidän täytyy kieltää Jeesus Kristus, sillä Hän on Jumalan ilmestys, Jumalan ilmestyminen inhimillisessä lihassa." Ellette usko sitä, olette kadotettuja! Jeesus sanoi: "Ellette usko, että minä olen Hän, te kuolette synteihinne." Hän on Jumalan ilmestys, Jumalan Henki ilmestyneenä ihmisen muodossa. Jos ette voi uskoa sitä, olette kadotettuja. Jos teette Hänestä kolmannen persoonan, toisen persoonan tai jonkun muun persoonan Jumalan ohella, olette kadotettuja. "Sillä ellette usko minua siksi, joka minä olen, niin te kuolette synteihinne." (Joh. 8: 24). Ilmestys!

Ei ole mikään ihme, etteivät he voineet nähdä, kuka Hän oli, sillä Joh. 6: 44. 45 sanotaan: "Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä. Profeetoissa on kirjoitettu: 'Ja he tulevat kaikki Jumalan opettamiksi.' Jokainen, joka on Isältä kuullut ja oppinut, tulee minun tyköni. Kaikki, minkä Isä antaa minulle, tulee minun tyköni." (Joh. 6: 37). Oi, kuinka meidän tulisikaan rakastaa, palvoa ja ylistää Häntä nähdessämme näinä viimeisinä päivinä Hengen hedelmän kypsyvän morsianpuussa; juuri tänä aikana.

Totisella viinipuulla ja väärällä viinipuulla on sama voitelu. Sade lankeaa molempien päälle. Ei ole mikään ihme, että Hän varoitti meitä siitä, että "jos mahdollista, valitutkin eksytettäisiin."

Huomatkaa, että ne ovat samannäköisiä; niillä on sama voitelu. Mutta heidän hedelmistään te tunnette heidät. Mistä voitte tietää, ettei jokin oksa ole appelsiinipuun oksa? Koska se tuottaa grape-hedelmiä! Puussa ei ole vikaa; tuo oksa elää siinä, mutta se tuottaa grape-hedelmiä, jotka eivät kuitenkaan ole alkuperäisiä hedelmiä.

Jokin seurakunta tai uskonsuunta saattaa sanoa, että he uskovat, että Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti, ja siitä huolimatta kieltävät Hänen Voimansa, Hänen Tekonsa, ja Hänen Sanansa. Kuitenkin Seurakunta, joka uskoo Jeesukseen Kristukseen, on myöskin tekevä Jeesuksen Kristuksen tekoja. Sillä on Jeesuksen elämä.

Ei merkitse mitään se, vaikka elämä virtaakin johonkin sellaiseen oksaan, joka ei ole ennalta määrätty jo juuresta lähtien; se tulee aina tuottamaan grape-hedelmiä, tai jotakin muuta! Mutta jos jollakin oksalla on se ennalta määrätty elämä, joka on juurissa, tulee se aina tuottamaan Jeesusta Kristusta, joka on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Juuresta tulee esiin Sana, ja Hän on Juuri, ajan alku.

Mitä he tuottavat, osoittaa teille eron. Jeesus sanoi: "Heidän hedelmistään te tunnette heidät." Orjantappuroista ei voi koota viinirypäleitä, vaikka ne olisivatkin oksastetut viinipuuhun. Tällainen oksastaminen saattaisi olla mahdollista, mutta kuitenkin hedelmät paljastavat oksan laadun. Mikä on tämä hedelmä? Se on heidän opetuksensa. Joko ihmisten laatima, jonkin uskonsuunnan oppijärjestelmä, tai sitten Jumalan Sana, hedelmä määrätylle ajalle, opetus sitä aikaa varten.

Tämän asian parissa voisimme viipyä pitkän aikaa. Olen kuitenkin varma siitä, että te ymmärrätte, mitä yritän sanoa teille, niin ettei meidän tarvitse viipyä siinä kauemmin.

Voitte nähdä, että voitelu on pahojen, väärien opettajien yllä, ja saa heidät tekemään juuri sellaista, mitä Jumala on kieltänyt tekemästä. He tekevät sitä joka tapauksessa. Miksi? He eivät voi sille mitään! Kuinka orjantappura voisi olla jotakin muuta kuin orjantappura? Ei merkitse mitään vaikka sen päälle sataisi kuinka paljon hyvää sadetta — se on yhä vain orjantappura. Sen tähden Jeesus sanoikin, että ne ovat niin lähellä toisiaan, että jos vain mahdollista, valitutkin (jotka ovat juurissa) eksytettäisiin. Mutta se ei ole mahdollista. Vehnä ei voi tuottaa muuta kuin vehnää.

Muistakaa, että Jumala ei ole minkään järjestön alullepanija. Paholainen on järjestöjen alullepanija. Olen osoittanut tämän asian Sanan perusteella — yhä uudelleen ja uudelleen. Me tiedämme, ettei Jumala koskaan ole tehnyt järjestöjä asettaakseen ihmisiä niihin. Kului satoja vuosia viimeisen opetuslapsen kuolemasta, ennen kuin ensimmäinen järjestö muodostettiin. Järjestöt ovat aina osoittautuneet epäonnistuneiksi. Jos asia ei ole näin, niin minkä tähden me sitten emme ole tänä päivänä kaikki yhtä keskinäisessä rakkaudessa: metodistit, baptistit, presbyteerit, katoliset ynnä muut? Minkä tähden eivät Jumalan teot seuraa meitä, eikä jokainen kirkko ja uskonsuunta rakenna samalle pohjalle, nimittäin Sanalle? On tiettyjä asioita, jotka rikkovat veljeyden. Kysymyksen ollessa seurakunnista, uskonsuunnista, olemme kauempana Jumalasta kuin koskaan ennen.

Meille on sanottu, että Vanhan Testamentin tapahtumien tarkoitus on olla meille esimerkkinä, opetuksena, kehotuksena ja varoituksena. Sillä Vanhassa Testamentissa meillä on varjokuva siitä, mitä Uuden Testamentin aikana tulisi olemaan. Aivan samoin kuin jos ette koskaan olisi nähnyt kättänne ja pitäisitte sitä auringonpaisteessa, niin että siitä muodostuisi varjo seinälle. Varjo olisi kätenne muotoinen. Varjo olisi negatiivi. Varjosta voitte nähdä, että teillä on viisi sormea. Jos sitten siirrätte kättänne aina lähemmäksi varjoa, niin että käsi osuu seinään, on varjo muuttunut kädeksi. Niinpä Raamattu kertoo meille, että Vanha Testamentti on varjo tai esikuva Uudesta Testamentista, nimittäin tulevista asioista. Ei siis ole kysymys itse asioista, vaan niiden varjoista ja esikuvista.

Katsokaamme ajassa taaksepäin nähdäksemme, onko tämä, mistä nyt puhumme, esiintynyt jonakin toisena aikana, jotta se tulisi riittävästi todistetuksi Sanalla; ei jollakin ihmisen ajatuksella, jollakin teorialla. Eli ole väliä sillä kuka hän on, olkoon kuka tahansa, minä itse tai joku toinen; ellei hän puhu lain ja profeettojen mukaisesti, ei hänessä ole yhtään Valoa. Room. 3: 4 sanotaan: "Olkoon Jumala totinen, mutta jokainen ihminen valhettelija"; riippumatta siitä, kuka hän on.

No niin, palatkaamme ajassa taaksepäin tutkiaksemme onko tällaista tapahtunut saadaksemme esimerkin. Jospa katsoisimme toista Mooseksen kirjaa ja puhuisimme eräästä henkilöstä, jonka nimi oli Mooses, ja joka oli voideltu profeetta. Jumala oli lähettänyt hänet Jumalan Sanan ja Jumalan tahdon kanssa hänen sukupolvellensa. Jumalan Sanan muuttumattomuus osoittautuu jälleen todeksi, sillä Aamos 3: 7 sanotaan "Herra ei tee mitään ilmoittamatta salaisuuttaan ensin profeetoille, palvelijoillensa." Vasta sen jälkeen Hän to.teuttaa tuon Sanan.

Hän ei voi valehdella. Hän ei voi valehdella ja olla Jumala; Hänen täytyy pysyä totuudellisena. Hänessä ei ole mitään valhetta. Hän ei voi muuttaa sitä, mitä Hän on kerran sanonut, sillä jos Hän niin tekisi, ei Hän olisi Jumala. Hän on iankaikkinen, ja siten Hän ei voi tehdä virheitä. Mitä Jumala sitten sanookin tai lupaa, on se iankaikkisesti totta.

Jumala oli luvannut Aabrahamille, että hänen siemenensä tulisi olemaan muukalaisena vieraassa maassa neljäsataa vuotta, ja että Hän johtaisi heidät ulos suurella ja mahtavalla kädellä tehden tunnustekoja ja ihmeitä sen kansan keskuudessa, jonka keskellä he asuivat. Luvattu aika läheni, mutta ihmiset olivat unohtaneet sen. Heillä oli fariseuksensa, saddukeuksensa, uskonsuuntansa jne. Mutta aivan yllättäen Jumala alkoi toimia kaikkien heidän ryhmiensä ulkopuolella. Jumala ei ole koskaan, ei minään aikana tai hetkenä, kutsunut profeettaa jostakin kirkkokunnasta tai uskonsuunnasta, sillä kirkkokunnasta otettu profeetta olisi niin sekava, ettei hän pystyisi hoitamaan tehtävää. Hänen täytyisi pysyä uskonsuunnassansa.

Mooses, Jumalan lähettämä mies, Jumalan Sanan kanssa. Hän oli Israelin kansan kanssa matkalla luvattuun maahan, tarkoin Jumalan käskyn mukaan, kun hän kohtasi toisen profeetan, jolla oli aito saman Pyhän Hengen voitelu, joka oli myös Mooseksen yllä. Pyhä Henki lepäsi tämän miehen yllä, jonka nimi oli Bileam. Se, mitä tämä mies sanoi yli 2800 vuotta sitten, pitää yhä vielä paikkansa. 4. Moos. 24: 9 on kirjoitettu: "Siunattu olkoon, joka sinua siunaa, kirot.tu, joka sinua kiroaa!" Hän ei voinut sanoa muuta kuin tämän, vaikka hän olikin tullut sinne tarkoituksenaan kirota tuo kansa.

Voi teitä, te väärät opettajat! Te olette kuunnelleet näitä ääninauhoja kaikki nämä vuodet ja nähneet Jumalan vahvistaneen suurella tarkkuudella sen, mitä Hän on sanonut. Te istutte työhuoneissanne ja tiedätte, että se on totuus, mutta kirkkokunnassanne olevien erojen tähden te vastustatte ja sanotte seurakuntalaisillenne, ettei niin ole. Voi teitä! Teidän aikanne on lähellä.

Bileam oli voideltu samalla Hengellä, joka oli Mooseksen yllä. Mutta missä oli ero? Heidän opetuksessansa. Mooseksen opetus oli täydellinen. Raamattu sanoo 2. Piet. 2, että Israel otti vastaan Bileamin opetuksen, ja ettei Jumala voinut antaa sitä anteeksi, sillä se oli anteeksiantamaton synti! Ei yksikään heistä pelastunut, vaikka he olivat tulleet pois Egyptistä Jumalan siunaus yllänsä, ja nähneet Jumalan käden liikkuvan Hänen vahvistetun profeettansa kanssa.

Tuo toinen profeetta astui esiin vastustaaksensa Moosesta ja opettaaksensa sellaista, mikä oli vastoin hänen opetustansa, ja osoittaaksensa ihmisille, että Mooses oli väärässä. Daatan, Koora ja monet muut yhtyivät häneen ja opettivat Israelin lapsia harjoittamaan haureutta ja seuraamaan heidän kirkkokuntaansa ja selittivät, että he kaikki olivat yhtä — olivat he sitten metodisteja, baptisteja, presbyteerejä tai helluntailaisia. Mutta me emme ole yhtä! Me olemme erotettu kansa, pyhä Herralle, pyhitetty Jumalan Sanalle ja Hengelle, tuottaaksemme Hänen tälle ajalle antamiensa lupausten hedelmiä. Me emme ole heistä!

Minä tiedän, että tämä kuulostaa hyvin kovalta, mutta se on siitä huolimatta totuus. Tulkaa ulos heistä!

No niin, Bileamin opetus oli väärä, eikä hänen profetiansa. Se puoli oli kunnossa; se oli Jumalasta! Bileamin profetia oli täysin oikein, koska voitelu ei sallinut hänen puhua mitään muuta. Jumala vahvisti sen totuudeksi. Mutta Bileamin opetus oli jotakin muuta. Verratkaapa tätä Matt. 24: 24:ään. He ovat voideltuja, mutta heidän opetuksensa on väärä, kuten kolminaisuus — ja muut sen kaltaiset opit. Ne ovat vääriä, antikristus!

Minä toivon, ettette loukkaantuisi. Älkää nousko lähteäksenne, vaan jääkää istumaan nähdäksemme ilmaiseeko ja osoittaako Pyhä Henki meille, että niin on. Kuunnelkaa ja pyytäkää Jumalaa avaamaan sydämenne; silloin te tulette näkemään oletteko orjantappura tai ohdake, ja missä te olette.

Raamattu sanoo Juudaksesta, että hän oli syntynyt kadotuksen lapseksi (pojaksi), aivan samoin kuin Jeesus syntyi Jumalan Pojaksi. Juudas istui Jeesuksen edessä ja Jeesus sanoi hänelle: "Sinä olet se! Mitä tahansa aiotkaan tehdä ja mitä sinun täytyy tehdä, tee se pian." Jeesus tiesi, mitä hän aikoi tehdä, hän, joka myi Herramme Jeesuksen Kristuksen kolmestakymmenestä hopearahasta ja yleisen suosion tähden. Juudas oli yksi Hänen opetuslapsistansa, seurakunnan rahastonhoitaja, ja jota Jeesus oli kutsunut "ystäväksensä". —Niin että jos mahdollista, eksyttäisi myöskin valitut.

Toisen esimerkin tähän löydätte 1. Kun. 22. Siellä oli Miika.niminen profeetta, Jimlan poika. Siellä oli myöskin toinenkin profeetta, joka oli erään profeettaorganisaation, voideltujen, johtaja. Raamattu sanoo heistä aivan samoin kuin Bileamistakin, että he olivat profeettoja.

Miika oli Jumalan voitelema ja Jumalan lähettämä Hänen Sanansa kanssa. Tuo toinen profeetta, Sidkia, ajatteli olevansa Jumalan lähettämä. Hän oli kyllä Jumalan voitelema, mutta hänen opetuksensa oli vastoin Jumalan Sanaa. Huomatkaa, että he molemmat olivat voideltuja.

No niin, kuinka voitte sanoa, mikä oli oikein ja mikä väärin? Huomatkaa, mitä Sana oli luvannut Ahabille. Profeetta, joka toimi ennen tätä aikaa, oli Elia. Eräs aikansa suurimmista ja vahvistetuimmista profeetoista. Tämä vahvistettu profeetta oli sanonut että koska Ahab oli tehnyt niin paljon pahaa, (hän tappoi Naabotin ja otti hänen maansa) tulisivat koirat nuolemaan hänen verensä. Edelleen hän oli sanonut, että koirat tulisivat myöskin syömään Iisebelin ruumiin, ja että se tulisi makaamaan pellolla kuin lanta.

Kuinka voitte siunata sen, minkä Jumala on kironnut? Tai kuinka voitte kirota sen, minkä Jumala on siunannut, niin kuin Bileam sanoi. Nuo profeetat, jotka olivat Sidkian alaisuudessa, olivat vilpittömiä. Ei ollut epäilystäkään sen suhteen, etteivätkö he olleet hyviä, kunnioitettavia miehiä, sillä ollakseen profeetta Israelissa, tai vaikkapa vain israelilainen, täytyi olla kunniallinen. Jos joku ei olisi ollut, olisi hänet kivitetty. He olivat myöskin älykkäitä ja viisaita miehiä, sillä he olivat Ahabin tarkoin valitsemat, asemaansa sopivat, erikoisesti tätä tarkoitusta varten valittu koko kansasta.

Kun nyt sitten Miika näki näkynsä, tiesi hän sydämessänsä, mitä Sana oli sanonut. Mutta hän halusi nähdä, mitä hänessä oleva Henki sanoisi. He puhuivat hänelle tähän tapaan: "Me tiedämme, että sinä olet profeetta, mutta sinä puhut aina asioista, jotka ovat kiroukseksi Ahabille. Mutta nyt puhu samoin, kuin toisetkin profeetat ovat puhuneet, niin me otamme sinut yhteyteemme ja kirkkokuntaamme."

Sidkia, johtaja (paavi — tai mikä hän sitten olikaan), siunasi Ahabin ja sanoi hänelle, että hänen tulisi rauhassa tehdä se, mitä hän sitten olikaan aikonut tehdä. No niin, sano sinä samoin, Miika. Hyvät ihmiset, sinähän olet vain köyhä mies, jolla ei ole mitään suurta seurakuntaa, ja näillä miehillä on taas miljoonia! Koko kansa on heidän puolellansa. Sano nyt siis samaa kuin hekin, "niin tulet nauttimaan maan hyvyyksistä." He puhuivat väärälle miehelle!

Mitenkähän olisi ollut, jos he olisivat kysyneet Miikalta: "Voitko osoittaa jonkun rikkeen Sidkiassa?" Hänen olisi täytynyt vastata kieltävästi. "Oletko joskus nähnyt hänen tekevän syntiä?" "En." "Uskotko, että hänen tohtorinarvonsa on väärä?" "En!" "Uskotko siis, että hänen filosofian tohtorinarvonsa on kunnossa?" "Ilman muuta, sillä Korkea Neuvostohan on vahvistanut sen. Minä oletan, että se on kunnossa." Jos kerran niin on, miksi et sitten liity häneen? Miikan vastaus olisi kuulunut: "Koska hän ei ole Sanassa." He saat.toivat sanoa: "No niin, tarkastelkaamme asiaa vielä."

Aivan samoin kuin Miika oli sopusoinnussa profeetta Elian sanan kanssa, joka toimi ennen häntä, samoin tulette myöskin te, jos olette Jumalan lapsia, olemaan sopusoinnussa Raamatun profeettojen kanssa. Se on "Sana".

Huomatkaa ajankohta. Mitä Sidkialla oli sanottavana? "Minä tiedän kyllä, mitä profeetta Elia on sanonut Ahabille, mutta sehän on sanottu menneelle sukupolvelle; siitähän on nyt jo pitkä aika." Miika vastasi: "Odottakaa niin kauan, että saan näyn Jumalalta; sitten kerron teille."

Miika sanoi: "Minä tulen sanomaan ainoastaan sen, mitä Jumala sanoo: en yhtään enempää eikä vähempää. En voi lisätä enkä ottaa pois yhtään sanaa." Niinpä sitten hänen ollessaan rukouksessa tuona yönä, tuli Herra hänen luoksensa näyssä. Seuraavana aamuna hän meni ulos kohdatakseen heidät.

Tuon kansan suurin mies sekä sotilaallisessa että kansallisessa mielessä oli Sidkia. Hän oli kuninkaan profeettojen johtaja. Hän oli tuon organisaation kaikkien muiden profeettojen johtaja. Hänen organisaationsa oli tehnyt hänestä johtajansa. Epäilemättä hän oli lukenein, älykkäin ja sopivin tuohon virkaan. Hän oli Pyhän Hengen voitelema, sillä häntä kutsuttiin profeetaksi. Hän ei ollut vain tavallinen profeetta, vaan hän oli heprealainen profeetta. Tarkkailkaapa nyt häntä.

Sidkia sanoi: "Herra puhui minulle: 'Tehkää minulle kaksi rautasarvea...'" Esikuva! Profeetta käyttää tavallisesti esikuvia. "Pyhä Henki voiteli ja siunasi minut ja puhui minulle..."

"Pyhä Henki, joka puhuu minun kauttani kielillä; Hän, joka vahvisti minut, sanoi: "Ota nämä sarvet ja sano kuninkaalle, että hän tulee ajamaan syyrialaiset maasta ja että minä annan hänelle takaisin sen maan, joka todellisuudessa kuuluu Israelille, seurakunnalle." Veljet, tämä on todellinen perusta!

Bileamilla oli sama perusta kuin Mooseksella. Jumalan täydellisyyden luku on seitsemän, ja Bileam sanoo 4. Moos. 23: "Rakenna minulle tähän seitsemän alttaria ja hanki minulle tänne seitsemän härkää ja seitsemän oinasta." Se puhuu Jumalan Pojan tulemuksesta. Pohjimmaltaan hän oli oikeassa.

Myöskin Sidkia oli pohjimmiltaan oikeassa: "Sillä tämä maa kuuluu minulle, ja nyt syyrialaiset ja filistealaiset, vihollisemme täyttävät vatsansa ravinnolla, kun taas meidän lapsemme, joille Jumala on antanut tämän maan, ovat ilman ruokaa." Veljet, tämä on hyvin järkeilty! Minusta tuntuu, että jos hän olisi sanonut tämän Israelin kuullen, olisi kansa huutanut hyväksyvästi niin kovaa kuin vain olisi jaksanut. Minä vertaan tätä nykyaikaan, ja toivon että pysytte mukana.

Sanomasta "Voimme tehdä Jumalalle palveluksen vastoin Hänen tahtoansa" muistatte, että myöskin Daavid yritti palvella Jumalaa eräässä asiassa, ilman että sitä oli annettu hänen tehtäväkseen (2. Sam. 6). Ei ole kysymys siitä, kuinka vilpitöntä ja hyvää se sitten onkaan; Jumala ei kerta kaikkiaan hyväksy sitä.

No niin, Sidkia ajatteli olevansa oikeassa. Niinpä Miika sanoi: "Sallikaa minun kysyä Jumalalta." Kun hän tuli takaisin seuraavana aamuna, voi hän sanoa: "NÄIN SANOO HERRA." Hän oli koetellut näkynsä Sanalla. Hän olisi voinut sanoa Sidkialle: "Tiedätkö, mitä Raamatun profeetta on sanonut tapahtuvaksi tälle miehelle" (1. Kun. 21: 19) Mutta hän ei sanonut sitä, koska Sidkia oli kunniallinen mies... Hän yritti (huomatkaa tämä tarkoin) antaa seurakunnalle takaisin ne asiat, jotka sille kuuluivat. Hän yritti antaa sille takaisin sen omaisuuden, joka oli vihollisen käsissä. Jos hän olisi yrittänyt tuoda takaisin hengellisiä asioita, olisi hän vavisuttanut koko kansaa kuten Elia. Mutta hän yritti antaa heille maallisia asioita... "Meillä on omaisuutta! Meillä on suuri organisaatio ja me kuulumme siihen. Teidän kaikkien protestanttien tulisi liittyä meihin. Mehän olemme joka tapauksessa kaikki veljiä ja sisaria." Se ei ole totta! Ei ole koskaan ollut niin, eikä tule koskaan olemaan kysymyksen ollessa aidosta ja todellisesta Jumalan Seurakunnasta!

Huomatkaa, että Sidkialla oli näky. Hän sanoi: "Jumala puhui minulle." Pankaa merkille, että tuo mies oli vilpitön. Hän sanoi: "Jumala sanoi minulle, että minun tuli tehdä rautaiset sarvet ja mennä kuninkaan eteen ja puskea länteen päin (tai missä päin maa nyt sitten olikaan siitä paikasta katsottuna)... "Puske niillä, ja se tulee olemaan näin sanoo Herra, hän tulee saamaan voiton ja palaamaan." Voitto seurakunnalle! Me tulemme karkottamaan heidät. Hyvin yksinkertaista, eikö vain?

Kun he vaativat Miikaa ennustamaan, sanoi tämä: "Lähtekää vain, mutta minä näin Israelin hajallaan kuin lampaat, joilla ei ole paimenta." Täysin päinvastoin!

No niin, te olette seurakunta. Kumpi oli oikeassa? He molemmat olivat profeettoja. Ainoa mahdollisuus tuoda esiin ero heidän välillänsä on koetella heidät Sanalla.

He sanoivat Miikalle: "Millä perusteella sanot niin?" Hän vastasi: "Minä näin Jumalan istuvan valtaistuimellansa." Muistakaa, että Sidkia sanoi nähneensä myöskin Jumalan samassa Hengessä, ja että Jumala oli käskenyt hänen tehdä rautaiset sarvet ja puskea nuo kansat ulos maasta, sillä se kuului Israelille, eikä vihollisella ollut mitään oikeutta siihen. Jos Israel olisi todella pysynyt Jumalan kanssa, olisi maa kuulunut heille, mutta he olivat väistyneet Jumalasta. Näin on organisaatioiden, seurakuntien laita. Niillä on oikeus näihin asioihin, mutta ne on petetty, koska ne ovat väistyneet Jumalan Sanasta ja Jumalan Hengestä ja Voitelusta; vahvistaa Sana, joka on annettu määrätylle ajalle. Käsittäkää tämä sanoma!

Miika sanoi: "Minä näin Jumalan istuvan valtaistuimella Taivaassa. Taivaalliset joukot seisoivat Hänen ympärillänsä. Hän sanoi: "Kenet voimme lähettää alas viekoittelemaan Ahabin, jotta Elian, minun vahvistetun profeettani sanat toteutuisivat." "Minä sanoin, että hän tulisi, ja hänellä oli minun Sanani! Taivas ja maa katoavat, mutta minun Sanani eivät koskaan katoa. Minulle on yhdentekevää, miten nykyaikaisia tai hyviä, miten viisaita tai suuria he ovat. Minun Sanani eivät koskaan katoa!"

Valheen henki tuli helvetistä, lankesi polvillensa ja sanoi: "Jos Sinä vain sallit minun antaa heille voiteluni ja kaikenlaisia merkkejä ja ihmeitä niin kauan, että saan heidät pois Sanasta. He eivät tule edes tietämään, että se on Sinun Sanasi. He tulevat kieltämään sen kansan suosion tähden." Veljet, aika ei ole muuttunut. Veli Neville, se on totuus! "Minä menen hänen yllensä ja saatan hänet ennustamaan ja valehtelemaan, niin kuin kaikki muutkin, jotka ovat hänen alaisiansa." Kuinka saattoi se, mitä hän sanoi, olla valhe? Koska se oli vastoin Jumalan Sanaa!

Te voitte ottaa minkä tahansa näistä vääristä kasteista ja muista vääristä opeista, en välitä yhtään siitä, kuinka aidolta se näyttää ja kuinka paljon he yrittävät jäljitellä. Se on valhe, jos se on vastoin Jumalan Sanaa, joka on tätä aikaa varten. Ei merkitse mitään, kuinka vilpittömältä, sivistyneeltä, viisaalta, älykkäältä, todelliselta ja johdonmukaiselta se sitten kuulostaakin; jos se on vastoin Jumalan Sanaa tälle ajalle, ei Jumalalla ole mitään tekemistä sen kanssa.

Epäilemättä Sidkia oli rehellinen, hyvä mies, mutta Miika sanoi hänelle (ei suoraan vaan toisin sanoin): "Sinä olet valheen hengen voitelema." Eikö olisikin ennenkuulumatonta sanoa jotakin tällaista piispalle? Mutta hän teki niin!

Silloin tämä "piispa" tuli hänen luoksensa ja sanoi: "Sinulla ei ole enää mitään tekemistä meidän kanssamme; sinä tiedät, että minä olen vahvistettu mies, Jumalan kansan valitsema. Minun seurakuntani on asettanut minut johtajaksi näissä asioissa, minun organisaationi on tehnyt sen. Jumala antoi meille tämän maan ja tarkoitti, että saamme myös omistaa sen. Minulla on: "NÄIN SANOO HERRA." Sitten "piispa" löi Miikaa kasvoihin ja kysyi: "Mitä tietä Jumalan Henki on poistunut minusta?"

Miika vastasi: "Sinä saat nähdä sen eräänä päivänä — kun Kalifornia uppoaa mereen" (oi, se on sama). Sinä tulet tietämään, mitä tietä se poistui, kun istut vankilassa."

No niin, Ahab, mitä tähän sanot? "Minä uskon profeettojani", hän vastasi. Mitä olisi tapahtunut, jos hän olisi tutkinut Sanaa? Hän ei halunnut nähdä itseänsä kirottuna! Kuulkaa minua! Hän ei halunnut nähdä itseänsä kirottuna! Kukaan ihminen ei halua sitä. Organisoituneille veljilleni sanon, että tämä on vikana myöskin teidän kohdallanne. Te haluatte ajatella, että olette oikeassa, mutta sydämissänne te kuitenkin tiedätte, että valehtelette kastaessanne Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

Te tiedätte tarkoin, että olette väärässä sanoessanne, että kielet ovat alkuperäinen todiste Pyhän Hengen kasteesta. Kuinka se voi olla alkuperäinen, kun te puhutte kielillä ja kuitenkin puhutte Jumalan tälle ajalle antamaa lupausta vastaan; kuinka voi niin olla? Te ette halua kirousta! Eikö totta? Mutta tässä on kirjoitettu, että niin on. Se on pedon merkki. Se tulee olemaan niin lähellä aitoa, että jos mahdollista, valitutkin eksytettäisiin. Sillä tulee olemaan jokainen merkki ja jokainen ihme. Tulee olemaan voideltuja miehiä, profetoimista ja tapahtuu kaikkea mahdollista. Miten voitte nähdä eron? Seuratkaa valppaina tätä hetkeä varten olevaa Sanaa! Yksinomaan siten voitte todeta sen.

Ajatelkaa Moosesta, kuinka hän saattoi tietää sen Bileamista; ajatelkaa Miikaa. Mistä me tiedämme, että hän oli oikeassa? Sana, joka oli ennen häntä, oli jo ennustanut Ahabista. Samoin on Sana myöskin ennustanut ennen meitä näistä organisaatioista ja siitä kirouksesta, joka on niiden yllä. Se on ennustanut myöskin niistä asioista, jotka tulevat tapahtumaan Hänen todelliselle voidellulle Seurakunnallensa. Sillä on oleva Sana. Se tulee olemaan "SANA.MORSIAN". Tässä meillä on sama, mikä silloinkin oli.

Raamattu sanoo: "Kahden tai kolmen todistajan sanalla tulee jokainen asia vahvistaa." Minä olen puhunut teille Bileamista ja Mooseksesta sekä Miikasta ja Sidkiasta. On vielä satoja muita esimerkkejä, mutta annan teille vielä yhden, jotta meillä olisi kolme todistajaa.

Jeremia oli ulostyönnetty, mutta Jumalan vahvistama profeetta. He vihasivat tätä miestä ja heittelivät häntä ylikypsillä hedelmillä ja tekivät kaikkea muutakin, mitä vain osasivat. Hän julisti heille kirouksen. Te muistatte, mitä hän teki merkiksi Israelille siitä, että se oli väärässä. Jokainen todellinen profeetta, joka on astunut esiin maailmassa, on kironnut kirkkokunnalliset organisaatiot. Kuinka voisi muuttumaton Jumala muuttaa jotakin?

Pyhä Henki on tämän hetken profeetta. Hän vahvistaa Sanansa ja näyttää sen toteen. Pyhä Henki oli profeetta Mooseksen ja Miikan aikana. Pyhä Henki, joka on kirjoittanut Sanan, tulee myöskin vah.vistamaan sen.

Aivan samoin kuin Elian sana toteutui Miikan aikana, kun Ahab tapettiin ja koirat nuolivat hänen verensä, samoin tulette te väärät profeetat eräänä päivänä niittämään sitä, mitä olette kylväneet. Te olette sokeita sokean taluttajia.

Minä en ole vihainen. Minä ainoastaan kerron teille totuuden. Minä en olisi puhunut tätä teille, ellei Pyhä Henki olisi siellä huoneessani sanonut: "Sano se tällä tavalla." Olenko joskus sanonut teille jotakin väärää? Eikö Jumala olekin aina vahvistanut sen olevan oikein? Herätkää veljeni ennen kuin on liian myöhä!

Kuinka voisi orjantappura muuttua ohdakkeeksi, jos se on määrätty orjantappuraksi? Kuinka voisivat valitut olla näkemättä sitä, kun heidät on kerran valittu näkemään se? Joh. 6: 37 on kirjoitettu: "Kaikki, minkä Isä antaa minulle..." Näin Jeesus sanoi: "Kukaan ei voi kuitenkaan tulla, ellei Isä ole antanut heitä minulle ennen maailman perustamista", jolloin heidän nimensä kirjoitettiin Karitsan Elämän Kirjaan; — ei mihinkään seurakuntarekisteriin, vaan Karitsan Elämän Kirjaan. Huomatkaa: Jeremia astui esiin ja hänet vahvistettiin kansan edessä, mutta he vihasivat häntä.

He sanoivat: "Oi, me olemme suuri Jumalan kansa. Me olemme Israel. Me olemme uskolliset synagogallemme, ja käymme siellä joka sunnuntai. Me uhraamme ja annamme rahaa. Kuinka saattaisi Ne.bukadnessar koskaan viedä Jumalan pyhät esineet? Teidän syntinne ovat saaneet sen aikaan!

Jumala sanoi: "Jos te pidätte minun käskyni, en tule tekemään sitä, mutta ellette pidä niitä, silloin tulevat nämä tapahtumaan." Tämä pitää tarkalleen paikkansa! Se on aina sama: pitäkää Hänen käskynsä, Hänen Sanansa tätä hetkeä varten — mitä Hän on luvannut.

No niin, Jeremia oli Jumalan tahdon kautta vahvistettu profeetta, ja siksi häntä vihattiin. Jokaista profeettaa vihattiin heidän aikanansa. He tekivät outoja asioita ja vastustivat sen ajan kirkkokuntia (uskonsuuntia). Jokainen vihasi heitä, myöskin kuninkaat. Niinpä hän asetti ikeen kaulaansa ja sanoi: "Näin sanoo Herra, tämä kansa joutuu palvelemaan Baabelin kuningasta 70 vuotta." Hän sanoi tämän, koska hänellä oli ymmärrys Jumalalta.

Hananja, joka oli eräs profeetta senaikaisen kansan keskuudessa, tuli ja otti ikeen Jeremian kaulasta ja rikkoi sen. Hän halusi olla jotakin suurta kansan silmissä, mutta hän puhui vastoin Jumalan Sanaa. Hän sanoi: "Te olette takaisin kahdessa vuodessa, näin sanoo Herra." Tässä oli nyt kaksi voideltua profeettaa. Mikä erotti heidät toisistansa? Toisella oli Herran Sana, mutta toisella ei. Jeremia sanoi: "Aamen", kaikkien vanhimpien ja seurakunnan sekä koko Israelin edessä.

Hananja halusi näyttää olevansa yhtä suuri kuin Jeremia. "Sinä tiedät, Jeremia, etteivät he joka tapauksessa pidä sinusta; minähän olen myöskin profeetta. Todellisuudessa minä olen enemmän profeetta kuin sinä, koska sinun ennustuksesi on valhe. Sinä haluat sanoa minulle, että Jumalan kansa joutuu sellaisiin vaikeuksiin?" Aivan samaa he sanovat tänään! Te tulette joka tapauksessa olemaan siellä seurakuntana! Te olette kirouksella kirotut! Kaikki te seurakunnat, kirkkokunnat ja uskonsuunnat, jotka pitäydytte ihmisten perinnäissääntöihin Jumalan Sanan sijasta, te olette jumalan kiroamat!

Hananja tuli ja otti Jeremian kaulasta ikeen, jonka Jumala oli antanut esikuvaksi, ja rikkoi sen sanoen: "Näin sanoo Herra, kaksi vuotta, ja he palaavat." Hän teki sen vain voidakseen nostaa itsensä esiin; minä olen se ja se..." Hän oli organisaatioon kuuluva profeetta.

Mutta Jeremia oli mies, joka eli erotettuna yksiksensä. Hän ennusti heille jatkuvasti pahaa, koska he olivat pahoja. Mutta tämä mies, Hananja, sanoi heille: "Kaikki on kunnossa teidän kohdallanne niin kauan kuin te olette Israel. Se riittää ja on tärkeätä. Ei Jumala tee niin kuin Jeremia sanoi. Tiedän, että hiukan jotakin tapahtuu, mutta älkää hätääntykö älkääkä pelästykö." Veljet, nuo samat elävät vielä tänään! — "Älkää olko huolissanne, kaikki on kunnossa ja meidän hallinnassamme. Me olemme seurakunta, älkää ajatelko sellaista!"

Hän sanoi: "Kaikki on kunnossa. He ovat takaisin Babyloniasta kahdessa vuodessa. Nämä pienet tapahtumat eivät ole mitään epätavallisia, Nebukadnessar tosin tulee, mutta Jumala pitää kaikesta huolen." Mutta Sana sanoo, että he tulevat olemaan Babyloniassa 70 vuotta, kunnes tämä sukupolvi on kadonnut ja uusi on tullut.

Sukupolvi on 40 vuotta. Tässä tapauksessa heidän tuli olla siellä melkein kahden sukupolven aika Jeremian puhuman Jumalan Sanan mukaan. Jeremia sanoi: "Muista, että me olemme molemmat profeettoja ja saarnaajia (opettajia). Mutta minä sanon tämän, veljeni; muistakaamme, että myös ennen meitä oli profeettoja, jotka ovat ennustaneet kuningaskuntia ja tiettyjä asioita vastaan. Mutta kun profeetta sanoo jotakin, täytyi ennustuksen olla Sanan mukainen, niin kuin Miikalla, Mooseksella ja kaikilla muilla. Jos niin ei ole, silloin muistakaa mitä tapahtui."

Hananja, hurskaassa suuttumuksessansa sanoi: "Minä olen Hananja, Jumalan profeetta, ja minä sanon kaksi vuotta..." Toisin sanoen: "Minulle on samantekevää se, mitä Sana sanoo..." Hänen voitelunsa kuului: "Minä sanon, kaksi vuotta, ja he ovat takaisin."

Jeremia meni pois hänen luotansa ja sanoi: "Herra, minä en välitä siitä, mitä hän sanoi. Minä uskon yhä ja tiedän, että Sana sanoo niin. Minä haluan pysyä uskollisena Sinulle enkä anna pettää Itseäni."

Jumala sanoi: "Mene Hananjan luo ja sano hänelle, että koska hän teki sen, tulen minä tekemään rautaisen ikeen, ja hänet otetaan pois maan päältä." Hananja kuoli samana vuotena.

Tässä ovat esimerkkimme. Molemmat olivat profeettoja. Paljon enemmän voitaisiin puhua tällä hetkellä, mutta huomatkaa, että Jeesus sanoi (Matt. 24: 24), että myöskin tänä lopunaikana molemmat henget tulevat olemaan aivan lähellä toisiaan. Huomatkaa, että väärä tulee muistuttamaan todellista enemmän kuin aikaisemmin, koska tämä on lopunaika. Oi lapset, Jumala olkoon meille armollinen! Se tulee olemaan niin todellisen tuntuista, että jos mahdollista, jopa valitutkin eksytettäisiin. Miten voitte todeta tänään, mikä on oikein?

Tähän on sama vastaus, kuin mikä jo aikaisemmin annettiin: pysykää Sanassa — Jeesus Kristus sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Jonakin päivänä minä jätän tämän maan, kun Herra on suorittanut kaiken minun kauttani. Pitäkää huoli tästä sanomasta. Pitäkää kiinni siitä. Kuunnelkaa minun ääntäni ja mitä minä sanon teille. Jos hän ottaa minut pois ennen tulemustansa, muistakaa silloin, että olen puhunut Herran Sanan kautta ja Herran nimessä!

Se tulee olemaan niin lähellä aitoa, että jos mahdollista, valitutkin eksytettäisiin. Samat tunnusteot, samat ihmeet tulevat tapahtumaan saman Hengen kautta. Onko tämä totta? Tulee olemaan tarkalleen siten, kuin mitä puhuimme profeetoista. Minä seison tässä ja hikoilen. Olen kuitenkin iloinen, koska tiedän, että se on totuus.

Avatkaapa Raamattunne nyt kanssani toisen Timoteuskirjeen kolmannen luvun kohdalta, ensimmäinen jae, ja muistakaa, että myöskin tämän on kirjoittanut Paavali, joka Gal. 1: 8. 9 sanoi: "... vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu." "Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja (Viimeisinä päivinä tarkoittaa sitä, milloin se tulee tapahtumaan. Me elämme siinä ajassa nyt.) sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita, jne..."

Katsokaa tämän päivän ihmisjoukkoja. He ovat täydellisesti turmeltuneita. Jopa miehillä kadulla on hiukset otsalla kuin naisilla — turmeltuneita sodomalaisia.

Eräs aikakauslehti julkaisi tässä kuussa kirjoituksen, jossa sanotaan, että Amerikan kansa on jo 20-25 vuoden iässä keski-iässä. He ovat loppuun kulutetut. Tiede sanoo, että heidän ruumiinsa ovat turmeltuneet — ja luovutetut kaikenlaiselle saastalle. Oi Amerikka — kuinka usein Jumala onkaan halunnut tulla yllenne, mutta nyt on teidän hetkenne tullut. Te olette johtaneet maailman saastaisuuteen. Ilman luonnollista kiintymystä — ei mitään todellista rakkautta toisiaan kohtaan — miehellä naista kohtaan — naisella miestä kohtaan. Ei edes luonnollista kiintymystä. He ovat seksuaalisesti saastuneet. "Rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä, pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia."

Te sanotte: "Mutta veli Branham, tuohan on kommunistista!" Mutta mitä sanoo seuraava jae? "Heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman." Sana, Jeesus Kristus on sama eilen tänään ja iankaikkisesti — ilmaisi lupauksen tätä päivää varten... Aivan kuten Hananja, Sidkia, Bileam ja muut väärät profeetat — " Heillä on jumalisuuden ulkokuori" — voideltuja ja virkaan asetettuja sananpalvelijoita. Heillä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät, että Hän on sama. He kieltävät Hänen Sanansa. Millä tavalla he kielsivät Jeesuksen? Kenet he kielsivät hyljätessään Jeesuksen"? He hylkäsivät Sanan. He olivat uskonnollisia ja he opettivat Raamattuansa, mutta hylkäsivät sitä aikaa varten annetun Sanan. Mitä he ovat tänään? He ovat samoja — voideltuja. He saarnaavat Evankeliumia helluntaista. mutta he kieltävät vahvistetun Sanan lupauksen, joka koskee nykyhetkeä! "Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti." Käsitättekö te sen?

"Sillä niitä ovat ne, jotka tungettelevat taloihin ja pauloihinsa kietovat syntien rasittamia ja monenlaisten himojen heiteltäviä naisparkoja." Heillä on ompeluseuransa jne. Joku tulee ja selittää Sanaa väärin ja sanoo: "Kaikki on kunnossa, sisar, kun sinulla on lyhyet hiukset. Älä kiinnitä mitään huomiota siihen, mitä tuo tyhmyri sanoo. Pidä hiuksesi niin kuin vain haluat, sillä ei ole merkitystä, vaan yksin se, mitä tulee ihmissydämestä, saastuttaa ihmisen." Käsitätkö, että jos puhut tällä tavalla, on sinussa paha, himokas ja saastainen henki? Varmastikin voit laulaa lyhythiuksisena jossakin kuorossa, mutta sinussa on paha henki; niin sanoo Raamattu. Sinä toimit vastoin Sanaa.

Sinä saatat sanoa: "Minä pidän shortseja eikä se ole minulle tuomioksi!" Jos nainen pukeutuu vaatekappaleeseen, joka kuuluu miehelle, on se kauhistus Jumalan silmissä. Näin sanoo muuttumaton Jumala (5. Moos. 22: 5).

Olisi vielä niin paljon asioita, mutta aikamme loppuisi, jos käsittelisimme ne kaikki. Mutta te tiedätte tarpeeksi voidaksenne arvostella, mikä on oikein ja mikä väärin. Sanot, että miten saan heidät tekemään niin? Miksi niin kiihdytte siitä? Minä todistan teitä vastaan! Eräänä päivänä, tuomion päivänä, et tule löytämään edes nurkkaa, johon voisit piiloutua. Kuinka saattoi Miika pysäyttää heidät? Kuinka Mooses? Huutamalla sitä vastaan?

Kun Piinehas, leeviläinen, veti miekkansa esiin ja kulki kansan lävitse lyöden heitä kuoliaaksi, reagoivat he samalla tavalla, sillä oli ennustettu heidän tekevän niin. He tulevat tekemään niin, koska se on "Näin sanoo Herra, he tulevat tekemään niin."

Oletteko sitä mieltä, että kirkkokunnat luopuvat kirkkokunnistansa ja palaavat takaisin Sanaan? "NÄIN SANOO HERRA, he eivät tule tekemään sitä." Menevätkö he antikristillisyyteen? Aivan varmasti! Sillä se on "NÄIN SANOO HERRA", he tulevat tekemään niin. Miksi sinä puhut vielä siitä? Minun täytyy olla todistaja ja samoin täytyy sinunkin olla! Kaikkien uskovaisten täytyy olla todistajia! Kuulkaapa nyt!

Mitä tulevat väärät profeetat tekemään viimeisenä aikana? He tulevat "kietomaan pauloihinsa syntien rasittamia ja monenlaisten himojen heiteltäviä naisparkoja..." "Minä tiedän, mutta muutkin naiset tekevät niin…!" Hyvä on, tehkää niin edelleenkin.

Mitä sanoin juuri ennen suurta Kalifornian tapahtumaa? Te ihmiset täällä Los Angelesissa. Joka vuosi, kun tulen tänne uudelleen, näen enemmän naisia, joilla on lyhyeksi leikatut hiukset, sekä naisellisia miehiä, kuin edellisellä kerralla. Yhä useammat saarnaajat menevät organisaatioihin. Teillä ei ole mitään puolusteluja. Jos nämä valtavat teot, jotka tapahtuivat teidän keskuudessanne, olisivat tapahtuneet Sodomassa ja Gomorrassa, olisivat ne yhä vielä olemassa. Oi Kapernaum, sinä, joka kutsut itseäsi enkelin nimen mukaan: "Los Angeles" ... Näettekö, mitä tapahtuu? Se tulee vajoamaan meren pohjaan. Milloin se tulee tapahtumaan, sitä en tiedä — mutta se tulee tapahtumaan! Te nuoret ihmiset, jos minä en ehdikään näkemään sitä päivieni aikana, niin pitäkää te se mielessänne. Se tulee aivan varmasti vajoamaan! "Aina opetusta ottamassa, eivätkä koskaan voi päästä totuuden tuntemiseen."

Nyt seuraa kauhistuttava osa; kuulkaapa seuraavaa: "Niin kuin Jannes ja Jambres vastustivat Moosesta, niin nuokin vastustavat totuutta, nuo mieleltään turmeltuneet ihmiset, jotka eivät uskonkoetuksissa kestä... uskon, joka kerran annettiin pyhille..." "Ja hän on kääntävä jälleen isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet heidän isiensä puoleen." (Mal. 4: 6)

He ovat uskon suhteen paatuneita. Jos teillä on Scofield-Raamattu, voitte lukea sieltä lisähuomautuksen "luopunut"; ja sitä he myöskin ovat. On vain yksi usko!

Nyt haluaisin lukea Luuk. 18: 1. 8. "Ja hän puhui heille vertauksen siitä, että heidän tuli aina rukoilla eikä väsyä. Hän sanoi: 'Eräässä kaupungissa oli tuomari, joka ei peljännyt Jumalaa eikä hävennyt ihmisiä. Ja siinä kaupungissa oli leskivaimo, joka vähän väliä tuli hänen luoksensa ja sanoi: 'Auta minut oikeuteen riitapuoltani vastaan.' Mutta pitkään aikaan hän ei tahtonut. Vaan sitten hän sanoi mielessään: 'Vaikka en pelkää Jumalaa enkä häpeä ihmisiä, niin kuitenkin, koska tämä leski tuottaa minulle vaivaa, minä autan hänet oikeuteensa, ettei hän lopulta tulisi ja kävisi minun silmilleni.' Niin Herra sanoi: 'Kuulkaa, mitä tuo väärä tuomari sanoo! Eikö sitten Jumala toimittaisi oikeutta valituillensa, jotka häntä yötä päivää avuksi huutavat, ja viivyttäisikö hän heiltä apuansa? Minä sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?"

Nyt on kysymys siitä, tuleeko Hän löytämään uskoa maan päältä? Tähän olen halunnut pyrkiä. Ilm. 10: 7 sanotaan: "...vaan että niinä päivinä, jolloin seitsemännen enkelin ääni kuuluu hänen puhaltaessaan pasuunaan, Jumalan salaisuus käy täytäntöön..."

Kysymys on nyt tästä: Jos te tänä hetkenä seuraatte tätä linjaa, käykö se täytäntöön? "Löydänkö tätä uskoa?" Täyttyykö Malakia 4: 5. 6 tänä aikana, niin että lasten sydämet kääntyvät isien puoleen — takaisin alkuperäiseen Sanaan?

2. Tim. 3: 8 on kirjoitettu: "Niin kuin Jannes ja Jambres vastustivat Moosesta, niin nuokin vastustavat totuutta." Viimeisinä päivinä tulevat samat paatuneet (luopuneet) esiintymään. Huomatkaapa, mitä heistä on kirjoitettu: "Heillä on jumalisuuden ulkokuori..."

Sana puhuu voidelluista, jotka ovat paatuneita totuuden suhteen. He eivät ole sitä elämänsä suhteen; he ovat hienoja ja sivistyneitä ihmisiä. Huomatkaa, että Mooses meni "Näin sanoo Herra" mukaisesti sanomansa kanssa Egyptiin, ja hänet vahvistettiin. Hän kutsui Israelin, joka oli kansa, eikä mikään seurakunta. Sana "seurakunta" merkitsee "uloskutsutut". He olivat "Jumalan kansa". Vasta kun he saivat Sanan kautta voitelun ja tulivat uloskutsutuiksi, tuli heistä "Jumalan Seurakunta." Sen jälkeen heistä tuli luopioita, koska he eivät olleet uskoneet Jumalan Sanaa, ja kuuntelivat väärää profeettaa. Toivon, että tämä on painunut mieleenne.

Israel oli Jumalan kansa, ja se tuli ulos Jumalan Sanalla ja Voimalla, ja he näkivät Jumalan tunnusteot ja ihmeet. Juuri silloin, kun Jumala halusi kulkea heidän kanssaan eteenpäin, tuli väärä, voideltu profeetta ja opetti heille jotakin sellaista, mikä oli vastoin sitä alkuperäistä Jumalan Sanaa, jonka he olivat kuulleet. Ja tästä syystä kuolivat kaikki erämaahan kahta ihmistä lukuun ottamatta. Muistakaa tämä!

"Niin kuin oli Nooan päivinä, kun vain kahdeksan sielua pelastui veden kautta, niin tulee myöskin olemaan Ihmisen Pojan tullessa."

(1. Piet. 3: 20). Edelleen sanotaan Matt. 24: 37 ja Luuk. 17: 26. 30, että niin kuin oli Lootin päivinä, kun vain kolme sielua pelastui Sodomasta, samoin tulee olemaan Ihmisen Pojan ilmestyessä. Minä ainoastaan lainaan Kirjoituksia: Jumalan Sanaa, joka pysyy, vaikka taivas ja maa katoavat. Se tulee olemaan vain pieni vähemmistö!

2. Moos. 4: 10. 16 puhutaan siitä, kuinka Mooses meni Aaronin luo, koska Jumala oli käskenyt häntä olemaan Jumala. Herra puhui Moosekselle: "Ole sinä Jumala ja olkoon Aaron, sinun veljesi, profeetta. Pane sanasi hänen suuhunsa, jos kerran et ole hyvä puhuja. Kuka on tehnyt ihmisen mykäksi? Kuka on luonut ihmiselle suun? Herra."

Kun Mooses meni Egyptiin, suoritti hän aidon ihmeen, jonka Jumala oli käskenyt hänen tehdä. Jumala sanoi hänelle: "Heitä sauvasi maahan." Kun Mooses teki sen, muuttui se käärmeeksi. Kun hän taas nosti sen ylös, muuttui se takaisin sauvaksi. Herra sanoi: "Mene ja tee tämä faaraon edessä ja sano: "Näin sanoo Herra."

Kun faarao näki sen, sanoi hän: "Pyh, halpa taikatemppu. Se ei ole mitään erikoista, vaan vain telepatiaa tai jotakin sen tapaista. Meillä on organisaatiossamme ihmisiä, jotka osaavat tehdä saman. Tulkaahan tänne piispat se ja se..." Saatana puhui faaraon kautta, Mutta Mooseksen kautta puhui Jumala.

Huomatkaapa, että Jannes ja Jambres astuivat Mooseksen ja kansan eteen ja tekivät julkisesti samat ihmeet, jotka Mooses osasi tehdä. "He eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin", se on totta. He tekivät samoja asioita kuin Mooseskin. Käsitättekö tämän? Muistakaa, että Kirjoitukset sanovat, että se tulee toistumaan viimeisinä päivinä!

Mikä oli ero Mooseksen ja Jambreksen välillä? Mooses sanoi: "Muuttukoon vesi vereksi." Nuo väärät profeetat sanoivat: "Tietysti mekin voimme muuttaa veden vereksi", ja niin tapahtui.

Kun Mooses sanoi, että tulkoon paarmoja, sai hän käskynsä suoraan Jumalalta. Mutta muut sanoivat: "Tietysti mekin voimme nostaa paarmoja, ja he yrittivät sitä. Jokaista ihmettä, jonka Mooses osasi tehdä, hekin yrittivät. Pitäkää tämä mielessänne, sillä palaamme siihen myöhemmin. He voivat tehdä kaikkea, mitä muutkin tekevät, mutta he eivät voi pysyä Sanassa.

Mooses, Jumalan valtuuttama, todellinen profeetta, ei koskaan kiistellyt organisoituneiden profeettojen kanssa. Hän antoi heidän mennä ja kuunteli yksin Jumalaa. Milloin tahansa Jumala käski Moosesta tekemään jotakin, meni Mooses ja teki sen. Kun hän teki jotakin uutta, oli myöskin heillä jokaisella jotakin sensaatiomaista, ja he jäljittelivät tarkoin sitä, mitä Mooses teki.

Huomatkaa; oi ihmiset, että nämä petkuttajat ja jäljittelijät astuivat esiin vasta sen jälkeen, kun todellinen oli jo astunut esiin. He tulivat jäljitelläksensä. Katsokaahan, heidän täytyy olla jäljittelijöitä, koskapa paholainen ei voi luoda mitään. Se on vain alkuperäisen väärentäjä. Mitä muuta synti on, kuin vääristetty totuus? Mitä muuta on aviorikos kuin aidon yhteyden vääristely? Mitä muuta on valhe, kuin väärin esitetty totuus?

Katsokaapa Hananjaa! Alkuperäisen Sanan vääristelijä. Katsokaapa Bileamia. Alkuperäisen Sanan vääristelijä. Katsokaapa Sidkiaa. Alkuperäisen Sanan vääristelijä. Raamattu sanoo, että tällaiset henkilöt tulisivat vääristelemään alkuperäistä Sanaa, joka on vahvistettu ja joka on osoittautunut todeksi.

Kaiva esiin tämän kokoushuoneen peruskivi ja lue mitä sanotaan siinä paperinpalassa, joka pantiin sinne 33 vuotta sitten: "Tee evankelistan työ, toimita virkasi täydellisesti, sillä tulee aika, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhynsä haalivat itselleen opettajia."

He kulkevat eteenpäin ja tekevät kaiken, mitä ikinä haluavat. "Kaikki kunnossa; meillä on samat tunnusteot ja ihmeet. ... ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin" (opinkappaleisiin).

Oi, kuinka tietoisuus Pyhän Hengen läsnäolosta koskettaakaan ihmisen sielua, kun hän alkaa ajatella sitä, miten todellisena ja selvänä kaikki on silmiemme edessä. — Katsokaa, mitä Hän on sanonut "Seitsemännellä kadulla" täällä Jeffersonvillessä tuona aamuna, kun peruskivi muurattiin. Ajatelkaa sitä, mitä Hän sanoi Ohio.joella, kun Herran enkeli laskeutui tulipatsaassa satojen eri seurakunnista olevien ihmisten seisoessa rannalla.

Minä tiedän, että se kuulostaa kovalta, veljet, mutta Jeesus sanoi, että jos mahdollista, myöskin valitut eksytettäisiin. Ei ole mitään muuta tietä. He eivät tule koskaan näkemään sitä. Nämä petkuttajat (jäljittelijät) astuivat vasta sitten esiin, kun Mooses, Jumalan todellinen ja voideltu profeetta oli lähetetty. Teki Mooses sitten mitä tahansa, he jäljittelivät sitä.

No niin, veli, sisar, tämä on minun oma seurakuntani, ja minulla on oikeus saarnata, mitä tahansa haluan, niin kauan kuin se on Jumalan Sanasta. Minä en tuomitse teitä ihmisiä, mutta tutkikaamme sitä aikaa ja hetkeä, jossa elämme.

Ajatelkaapa nyt sitä, että he tekivät samoja ihmeitä kuin Mooses. Mooses nostatti paarmoja, ja he jäljittelivät sitä ja nostattivat myöskin paarmoja. Jumala sanoi alussa Aadamille: "Sinä päivänä, jona syöt siitä, tulet sinä kuolemalla kuolemaan."

Kun saatana tuli heidän seuraansa, sanoi hän: "Ette suinkaan kuole, vaan tulette ainoastaan viisaammiksi... saatte paremman organisaation ja kaikki tulee olemaan paremmin." Muistakaa, näin sanoo Herra 2. Tim. 3: 18 mukaisesti, että näinä viimeisinä päivinä Jannes ja Jambres tulevat olemaan maan päällä. Tahtoisin teidän huomaavan, että niitä oli kaksi, jotka olivat vääriä (jäljittelijöitä).

Huomaamme, että kolme enkeliä tuli alas koetellaksensa Sodoman jäljittelijöitä ja todetaksensa, mikä oli hyvää ja mikä oli pahaa. He tekivät samoja ihmeitä. Mutta he jäljittelivät vasta sen jälkeen, kun todellinen Jumalan lähettämä profeetta oli tuonut voidellun, aidon Jumalan Sanan.

Muistatte varmastikin vielä, kuinka noin kaksikymmentä vuotta sitten minä otin ihmisiä kädestä kiinni ja merkki tuli näkyviin. Hyvin pian oli kaikkialla nähtävissä yhä enemmän merkkejä, ja vaikutti siltä kuin jokaisella olisi ollut niitä. Yhdellä oli merkki oikeassa, toisella vasemmassa kädessä, ja joku taas haistoi sen. Oli kaikenlaisia mahdollisia merkkejä, ja ihmettelin sitä. Juuri tällä hetkellä Jumala ei salli minun kertoa teille, mikä todella oli totuus. Mutta jonakin päivänä saatte tietää sen. Tämä kaikki tapahtui vain sen tähden, että heidän mielettömyytensä tulisi julki, ja ettei se alusta alkaen ollut aitoa. Jos Herra suo, kerron sen teille jonakin päivänä.

Faaraon kirkkokunta (uskonsuunta) sanoi: "Meillä on miehiä, jotka osaavat tehdä saman kuin Mooses"; ja he tekivät niin. Miksi sitten faarao teki tämän? Miksi Jumala salli sen? Miksi Jumala lähetti todellisen, voidellun profeetan tekemään ihmeen faaraon edessä ja salli sitten jonkin kirkkokunnan jäljitellä sitä kansan edessä? Miksi Hän salli jäljittelijän astua esiin ja tehdä saman, minkä aito Jumalan Henki teki? Se tapahtui yksinomaan sen tähden, että Kirjoitusten tuli täyttyä.

Huomatkaa, että Hän teki sen kovettaaksensa faaraon ja egyptiläisten sydämet. Nämä yrittivät osoittaa, ettei Mooses ollut ainoa, jolla oli Sana; sillä myöskin he osaisivat tehdä kaiken sen, minkä Mooseskin. Miksi Jumala sitten sallii näiden asioiden tapahtua viimeisenä aikana? Hän sallii sen, jotta Hänen tahtonsa toteutuisi. Oli aivan samoin silloin, kun Hän salli valheen hengen tulla Sidkiaan. Tämä oli se menetelmä, jonka Jumala valitsi saadakseen Ahabin taisteluun ja antaakseen toteutua sen, mikä oli ennustettu.

Miksi Hän johtaa ihmiset luottamaan kirkkoihinsa (seurakuntiinsa)? Siksikö, että ne asiat voisivat tapahtua, jotka Hän on ennustanut tälle Laodikean seurakuntajaksolle? Ilm. 3: 17. 18 kuuluu: "Sillä sinä sanot: Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse; etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston. Minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit."

Miksi Hän salli tämän jäljittelyn esiintyä näinä viimeisinä päivinä, ja kieltää todellisen Jumalan Sanan? Faarao niin kuin Jannes ja Jambreskin vastustivat Moosesta. Raamattu sanoo, että se tulee toistumaan viimeisenä aikana. Ellei tämä ole Kirjoitusten täyttyminen, niin mikä sitten?

Kiihtyikö Mooses heidän tähtensä ja sanoi heille: "Tuota ette saa tehdä, lopettakaa heti; minä olen ainoa, joka olen voideltu tekemään sitä." Ei, hän antoi heidän jatkaa. Muistakaa, että Raamattu sanoo 2. Tim. 3: 9- 11 "…sillä heidän mielettömyytensä on käyvä ilmeiseksi kaikille." Myöskin tämä on tuleva ilmi näinä viimeisinä päivinä, kun Morsian on temmattu ja otettu taivaaseen.

Mooses, todellinen, ilmi tullut Sana, ei tehnyt mitään estääksensä heitä, vaan salli sen jatkua, jotta Herra olisi voinut paaduttaa faaraon sydämen ja pettää häntä. Saman Herra teki pettääkseen Ahabia, kun Miika, yksinäinen mies, yksin edusti "näin sanoo Herraa." Siellä oli vielä eräs toinen, joka oli voideltu "näin sanoo Herralla". Nämä molemmat olivat toisiansa vastaan.

Me pitäydymme myös tänään "näin sanoo Herraan", vesikasteen täytyy viimeisinä päivinä tapahtua Jeesuksen Kristuksen nimessä." Mutta on eräs mies, joka tekee ihmeitä, ja kuuluu trinitaareihin (kolminaisuusopin kannattajiin). Näyttäkää minulle sana "kolminaisuus" Raamatusta! Näyttäkää minulle, missä siellä on kolme Jumalaa! Sellaista ei ole Jumalan Sanassa! Raamatussa ei ole mitään sen kaltaista, että joku henkilö olisi kastettu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, käyttäen noita kolmea titteliä.

Näitä ovat ne, jotka sanovat "Voi, on aivan oikein sisar, että leikkautat hiuksesi lyhyeksi; ei sinun tarvitse tehdä sitä eikä tätä. Mitä hän sanoo, on typerää, hän on vanha hölmö." Mutta Raamattu sanoo, että Hän on luvannut viimeistä aikaa varten lähettää Ellan Hengen, johtaaksensa ihmiset, Jumalan lapset takaisin todelliseen uskoon, sellaiseen kuin se oli Sanan alussa. Sana oli vahvistettu. — Ihmisen Poika viimeisenä aikana — sama kuin Sodomassa, "Jeesus Kristus, sama eilen, tänään ja iankaikkisesti." Hän on luvannut tehdä sen, sillä se on Jumalan lupaus, se on "näin sanoo Herra!"

He tekivät samaa kuin Mooses, kunnes Jumala sai tarpeeksensa siitä. Huomatkaa, että se tulee toteutumaan tänä aikana, sillä se on: "Näin sanoo Herra." Tutkikaa maailmaa, tutkikaa kaikki kultit " ryhmät, kaikki ihmiset ja kaikki seurakunnat... Vaadin teitä tekemään tämän Kristuksen nimessä, saarnaajat! Vaadin teitä lukemaan sanomalehtiä ja mitä tahansa haluattekaan tehdä ja pohtimaan, eikö näin olekin jo nyt maan päällä. Jos asianlaita on niin, silloin pitää Matt. 24: 24 tarkalleen paikkansa. "Viimeisinä päivinä nousee vääriä voideltuja." Tulee olemaan vääriä profeettoja, jotka eksyttävät monia. Seuratkaapa eri esikuvia nähdäksenne, mihin se johtaa. He tulevat eksyttämään monia — "profeetat" (monikko), — erilaisista uskonsuunnista... Metodisti.voidellut jne. Mutta on vain yksi aito Kristus henki, ja se on: Sana tuli lihaksi — aivan niin kuin Hän oli luvannut.

Pankaa merkille, että akana on aivan vehnänjyvän näköinen. Mutta te ette voi sanoa, että Lutherin aikana korsi oli vehnänjyvä. Sillä oli kyllä elämä itsessänsä, ja myöskin varren elämällä oli oikeutuksensa, mutta sen jälkeen elämä on jatkunut. Se siirtyi Eliasta Elisaan. Elämä siirtyy eteenpäin. Mutta muistakaa, että se on toinen kehitys.vaihe. Se ei voi jäädä tuohon vaiheeseen. Me emme voi syödä jonkun muun ajanjakson pilaantuneita tähteitä, kuten esim. metodistien tähteitä, baptistien tähteitä, helluntailaisten tähteitä, koska ne ovat pilaantuneita. Meillä on tuoretta ruokaa; tämän hetken Sana.

Akana on tarkalleen samannäköinen kuin vehnänjyvä. Se ei ollut sen näköinen varhaisemmassa kasvuvaiheessa.

Se ei Lutherin aikana ollut: Jeesus Kristus sama eilen... näköinen. Myöskään Wesleyn aikana se ei näyttänyt siltä, mutta aivan varmasti helluntaiseurakuntien ajalla siinä määrin, että jos mahdollista, valitutkin eksytettäisiin.

Tässä on teidän ajanjaksonne. Mutta muistakaa, että helluntaiseurakunta viimeisinä päivinä oli Laodikean seurakuntajakso, ja Jeesus Kristus työnnettiin ulos tänä aikakautena. Kun Kristus yritti ilmaista Itseänsä seurakunnassa, työnnettiin Hänet ulos. Sitä kutsutaan yhä edelleen seurakunnaksi, ja se jopa väittää omistavansa voitelun, mutta voideltu Sana on Kristus itse! Hän on tuleva noutamaan osan ruumiistansa — Morsiamen.

Kuten jo aikaisemmin mainitsimme, kastelee sama vesi, joka kastelee vehnän, myöskin rikkaruohot. Ne ovat molemmat voideltuja. Yksinomaan valitut tai ennalta määrätyt kykenevät näkemään eron heidän välillänsä. Ef. 1: 5 sanotaan, kuinka tulisi olla. He ovat voideltuja ja he sanovat: "Kunnia Jumalalle, meillä on vapaus. Halleluja, me puhumme kielillä ja hypimme. Meillä on vapaus naisille ja te ihmiset yritätte painaa heitä alas." Tehkää vain edelleenkin niin, sitä vastaan ei voida tehdä mitään. He sanovat: "Me puhumme kielillä me huudamme, me tanssimme Hengessä ja saarnaamme Sanaa." Sitä vastaan ei ole kerrassaan mitään sanottavaa. Samoin tekivät Jannes ja Jambres Raamatussa. Jeesus sanoi, että he tulisivat eksyttämään, jos mahdollista, valitutkin.

Alkuperäinen siemen, joka pantiin maahan, ei ollut mikään organisaatio; se oli jyvä. Mutta kun se tuli esiin, ei se ollut jyvä; vaan oras. Sitten se saavutti jälleen seuraavan kasvuvaiheen, korren. Vieläkään se ei ollut kuten alussa. Sen jälkeen siitä tuli akana monine lehtineen, helluntai. Huomatkaa, miten se jatkuvasti muuttuu, melkein yhtä tarkasti kuin alkuperäinen siemen. Lopulta vehnä vahvisti itsensä organisaation ulkopuolella. Ei ole enää mitään siemenen istukoita, ja organisaatio on vain tuollainen istukka. Korren täytyy kuolla, akanan täytyy kuolla niin kuin kaiken muunkin; ainoastaan vehnä elää edelleen. Se on se ylösnousemusruumis, jonka Hän alas tullessaan on ottava luoksensa. Viimeiset tulevat olemaan ensimmäisiä ja ensimmäiset viimeisiä. Pysyttekö mukana?

Huomatkaa, että akanat ovat aivan siemenen näköisiä. Joku, joka viljelee vehnää, saattaa katsoa peltoansa ja sanoa: "Kiitos Jumalalle, olen saanut hyvän vehnäsadon." Ja kuitenkaan hän ei ole saanut yhtään vehnää. Se vain näyttää aivan vehnältä, mutta se on akanoita.

No niin, ystävät, palatkaapa minun kanssani takaisin ensimmäiseen seurakuntaan. Milloin oli tämän siemenen ensimmäinen herätys? Tarkoitan sen jälkeen, kun se oli kuollut — niiden päivien jälkeen, kun vehnänjyvä — ruumis — Kristuksen Morsian — oli pudonnut maahan. Ensimmäiseksi huomatkaa: Kristus ei ole koskaan organisoinut Morsiantansa, eikö niin? Hän asetti Seurakuntaan apostoleja, profeettoja jne. pitääkseen sen puhtaana. Mutta tarkalleen 306 vuotta myöhemmin Rooma alkoi organisoida ja se kuoli. Kaikki, mikä ei käynyt yksiin tämän kirkon kanssa tuomittiin kuolemaan, ja se lepäsi maassa satoja vuosia. Jonkin ajan kuluttua, Lutherin aikana, tulivat sitten ensimmäiset viljanoraat esiin. Toiseksi se jatkoi orastamistaan ja kehittyi Ulrich Zwinglin ym. vaikuttaessa eri organisaatioissa. Jälleen jonkin ajan kuluttua tulivat anglikaanit; sitten tuli John Wesley ja hänen mukanaan uusi herätys. Se oli jo enemmän vehnän näköistä kuin molempien muiden kohdalla. Sitten he tekivät organisaation, kuivuivat ja kuolivat. Elämä meni kuoreen ja akana tuli esiin aivan vehnän näköisenä. Mutta lopulta sen mielettömyys tuli julki viimeisten kahdeksan, kymmenen, varsinkin viimeisten kolmen vuoden aikana. Mitä nyt tapahtui näille akanoille? Ne erotettiin vehnästä.

Miksi ei viimeisten kahdenkymmenen vuoden kuluessa ole muodostunut mitään uutta organisaatiota tämän suuren herätyksen johdosta? Oli voideltuja profeettoja, voideltuja opettajia jne., mutta miksi ei ole mitään uutta organisaatiota? Koska Vehnän ohella ei ole mitään muuta! Sillä sehän juuri on alkuperäinen! Siinä ei ole kysymys mistään organisaatiosta. Sokeakin voisi nähdä sen. Sitä ei yksinkertaisesti voida organisoida! Se on niin voimakkaasti sitä vastaan. Se on Vehnänjyvä itsessänsä. Ihmisen Poika tulee julki. Vehnänjyvä tulee palaamaan takaisin alkuperäiseen asemaansa — Ihmisen Poika viimeisinä päivinä.

Viimeisinä aikoina on tuleva jäljittelijöitä, niin että jos mahdollista, valitutkin eksytettäisiin. Katsokaa näitä organisoituneita akanoita, jotka nyt otetaan pois. Se tapahtuu, jotta Vehnä tulisi tunnetuksi valituille, jotka ovat osa siitä.

Katsokaapa, kuinka ihanasti se on ilmaistu täällä Ef. l: 5. Todelliset valitut ja ennalta määrätyt ovat ainoat, jotka eivät anna eksyttää itseänsä. Voidellut profeetat tulevat olemaan vääriä, ja heidän joukostaan löytyvät aidot voidellut. Voitteko erottaa heidät? Vain yksin Sanan kautta, niin kuin vanhoissa esikuvissa osoitetaan. Sana yksin on ainoa keino erottaa heidät, eivät merkit! Ei, sillä molemmat tekevät samoja tunnustekoja (merkkejä), mutta Sana erottaa heidät.

Oletteko huomanneet, ettei Jeesus koskaan sanonut Matt. 24: 24, että viimeisinä päivinä on tuleva vääriä Jeesuksia. Oi ei, sitä ei hyväksyttäisi. Te ette koskaan kuule helluntailaisen, tarkoitan todellisen helluntailaisen, sanovan, että hän on Jeesus. Te ette voi kuulla, edes epäaidon metodistin, baptistin tai jonkun johonkin muuhun kirkkokuntaan kuuluvan sanovan: "Me olemme Jeesus." He tietävät niin paljon, etteivät tee sitä. Raamattu sanoo kuitenkin, että tulee olemaan vääriä kristuksia, ei Jeesuksia, vaan vääriä kristuksia. Kukaan ei tulisi tunnustamaan sellaista, joka sanoisi olevansa Jeesus. Oi ei, mutta he ovat vääriä kristuksia, eivätkä tiedä sitä, koska he ovat Jumalan Sanaa vastaan.

No niin, tuon tämän asian perinpohjaisesti esiin, koska te olette nähneet noiden ihmisten tekevän samoja asioita, joita aidotkin ovat tehneet. Minä en tuomitse teitä, mutta tämä on minun seurakuntani ja ryhmäni, josta Pyhä Henki on antanut minulle vastuun. Minun täytyy kertoa teille totuus, sillä hetki on myöhäinen.

Seurakuntalaiset eivät ottaisi vääriä "Jeesuksia" vastaan, mutta kylläkin vääriä kristuksia, vääriä voideltuja, joilla on melkein jokainen Sanan merkki ja kirjain. He uskovat Pyhän Hengen kasteeseen? Aivan varmasti! He uskovat myöskin kielillä puhumiseen. He jopa uskovat, että merkkien tulee seurata heitä. Minä en puhu metodisteista enkä baptisteista, vaan helluntailaisista. Me olemme viimeisessä ajassa!

Ensimmäinen seurakuntajakso ei pannut merkille tätä eksytystä, josta me puhumme. Myöskään eivät metodistien, baptistien eikä presbyteerien ajanjaksot huomanneet sitä. Mutta helluntailaiset ovat niin lähellä, että he näyttävät miltei aidolta, koska akana on melkein täysin jyvän näköinen.

Aivan niin kuin oli alussa, tulee myöskin olemaan lopussa. Saatana vääristeli Eevalle vain yhden sanan ja hän uskoi sen — siis Eeva, eikä Adam. Seurakunta, eikä Hän. Seurakunnalla oli väärä sana, eikä Kristuksella. Väärä voideltu, joka kutsuu itseänsä morsiameksi, on se, joka otti väärän sanan vastaan. Voitteko nähdä tämän? Se käy täydellisesti yhteen, niin kuin kenkä jalkaan.

Kaikki, mitä luette Raamatusta, pitää täydellisesti yhtä. Eeva oli se, joka uskoi väärän sanan, eikä Adam. Tänään tuon väärän sanan uskoo "niin kutsuttu morsian", mutta ei Kristuksen Morsian. "Niin kutsutulla morsiamella" on erilaisia merkkejä ja ihmeitä, niin että jos mahdollista, valitutkin eksytettäisiin. He eivät salli kenenkään kutsua itseänsä Jeesukseksi; aivan varmasti eivät, sillä se olisi liian yksinkertaista.

Pankaapa vielä kerran merkille, että he eivät ole vääriä "Jeesuksia", vaan vääriä "kristuksia". Kuka tahansa tietäisi, että jos joku väittäisi olevansa Jeesus, ettei tämä olisi sitä. Ei merkitsisi mitään se, vaikka heillä olisikin öljyä selässänsä tai verta käsissänsä tai jotakin muuta vastaavaa. Kuka tahansa, jolla on terve järki, ymmärtäisi, ettei hän ole Jeesus. Sellaista ei voitaisi hyväksyä.

Mutta he kutsuvat itseänsä voidelluiksi ja tekevät merkkejä ja ihmeitä, kunnes melkein eksyttävät valitut, koska he ovat vääriä kristuksia (voideltuja). He eivät siis ole vääriä Jeesuksia vaan vääriä kristuksia. He uskovat olevansa voideltuja, mutta tietävät etteivät ole Jeesuksia. Ymmärrättehän — se olisi liian yksinkertaista.

Jos joku mies kulkisi ympäri ja sanoisi: "Katsokaa arpia käsissäni ja otsassani; minä olen Jeesus", tietäisimme kaikki, ettei niin ole. Huomatkaa, että Jeesus ei koskaan sanonut mitään näistä petkuttajista, jotka tulisivat ilmestymään. Hän sanoi, että tulisi esiintymään vääriä kristuksia. "Kristuksia" tarkoittaa monikkoa, kirkkokuntia jne.; voideltuja, jotka ovat voideltuja organisaatioiden hengellä eikä Sanalla.

Olen jo maininnut, että on kolme ryhmää ihmisiä: uskovaiset, niin kutsutut uskovaiset ja uskosta osattomat. Myöskin on kolme ihmisrotua: Haamin, Seemin ja Jaafetin jälkeläiset. On aina ollut niin ja tulee aina olemaan. Oli Mooses, uskovainen. Sitten olivat Jannes ja Jambres, uskosta osattomat, ja Bileam, niin kutsuttu uskovainen. Tässä teillä ovat nuo kolme erilaista ihmisryhmää. Huomatkaa, että uskosta osattomat (tunnustuksellinen kirkko) eivät ylipäänsä usko merkkeihin. He ovat maailman kylmä, muodollinen kirkko.

"Niin kutsutut uskovaiset" ovat akanoita. Sitten ovat todelliset uskovaiset. Huomatkaapa kuinka julkeita nuo ulkokultaiset ja uskosta osattomat ovat. Kun saatana seisoi todellisen Sanan edessä, sanoi hän: "On kirjoitettu" (Matt. 4: 6). Miksi saatana teki näin? Koska hän tunsi sen Sanan, joka oli tuota hetkeä varten, mutta hän epäili, voisiko tuo nöyrä mies olla Sana. "Jos sinä olet Jumalan Poika...", sanoi hän. "Minä tiedän, että Jumalan Poika on tuleva, koska Hän on niin sanonut, ja on kirjoitettu, 'että Hän on antanut enkeleilleen käskyn suojella Häntä.' Mutta jos Sinä todellakin olet se, niin osoita se minulle; tee ihme, niin että minä näen sen."

Katsokaapa Juudasta, joka samaan aikaan oli heidän keskuudessansa — tekouskovainen — ja todellinen Sana oli läsnä. Kuinka julkeita he ovatkaan! "Älkää kiinnittäkö mitään huomiota tuohon mielettömyyteen", sanovat ulkokultaiset, "se ei ole yhtään mitään. Älkää menkö heidän kokouksiinsa; se on vain paljon melua ja kuvitelmia." Tämän he sanovat Sanan läsnäollessa.

Saatana meni suoraan sinne, missä Sana oli. Raamattu sanoo Juuda 9, että arkkienkeli sanoi saatanalle väitellessään tämän kanssa: "Herra rangaiskoon sinua." Hän oli itseänsä Sanaa vastaan. Tässä meillä on se antikristus, voideltu, täysin tätä aikaa varten vahvistettua Sanaa vastaan; Jeesusta Kristusta vastaan, sanoen: "On kirjoitettu."

Se tulee olemaan niin lähellä oikeaa, että jos mahdollista, myöskin valitut eksytettäisiin. Kuitenkin syy siihen, miksi valittuja ei voida eksyttää on tämä: koska he ovat sana! Aivan niin kuin elämä, joka on juuressa, ei voi kieltää itseänsä — tästä olen puhunut jo aikaisemmin. Samoin Jeremia tiesi tarkoin kuka hän oli, huolimatta siitä, mitä Hananja sanoi. Myöskin Mooses tunsi Jumalan Sanan ja huolimatta siitä, mitä väärät profeetat sitten sanoivatkaan, hän sanoi: "Näin on kirjoitettu."

Ahab sanoi: "Minä uskon profeettojani; minun organisaationi on oikeassa; pankaa tämä mies vankilaan ja antakaa hänen syödä leipänsä murheella. Älkää olko missään tekemisissä hänen kanssansa. Minä pidän huolen hänestä."

Miika sanoi: "Jos sinä todella palaat takaisin, silloin Herra ei ole puhunut minun kauttani." Miika oli tietoinen siitä, että hänellä oli "näin sanoo Herra", ja että hänen näkynsä piti täysin yhtä sen kanssa. Se oli yksinomaan tätä ajanjaksoa varten. Aamen! Halleluja!

Ulkokultaiset ovat julkeita. He saattavat asettua kiistelemään arkkienkelin kanssa. Sanotaan, että hullut kävelevät rautakengin siellä, minne enkelitkin pelkäävät astua. Syy siihen, miksi valittuja ei voida eksyttää on: koska he ovat sana. He elivät voi tehdä mitään muuta, he eivät voi kuulla eivätkä tietää mitään muuta.

Muistakaa, ettei Mooses antanut heidän pettää itseänsä eikä vetää heidän puolellensa. Voisitteko ajatella Mooseksen sanoneen: "Odotapa hetkinen, faarao, sinähän tiedät, mitä Herra käski minun tehdä. Mutta kunnia Jumalalle, minä näen, että sinun väkesi osaa tehdä saman. Niinpä sanonkin sinulle jotakin: mepä liitymmekin yhteen sinun kanssasi."

Se ei kuulostaisi Jumalan profeetan puheelta. Ei, hän pysyi niin lujana kuin suinkin vain mahdollista. Hän oli varma siitä, että Jumala jollakin tavoin pitäisi huolen siitä, koska Hän oli luvannut tehdä sen. "En minä sinua hylkää enkä sinua jätä" (Hebr. 13: 5).

Mooses ei halunnut mitään heidän kirkkokunnistansa. Hän pysyi yksin Jumalan puolella, eikä antanut niiden asioiden, joita he pystyivät tekemään, pettää itseänsä; ei myöskään silloin, kun he yrittivät pettää häntä kaikin keinoin ja kaikkialla. Hän vain odotti, sillä hän tiesi tarkoin, että Jumala oli hänen asiansa puolella. Ymmärrättekö, mitä tarkoitan? Kaksi ynnä kaksi on neljä.

Minä en haluaisi arvostella liian paljon, mutta haluaisin tehdä tämän asian selväksi teille, jotta nämä pettäjät eivät eksytä teitä. Minä puhun todellisille uskovaisille, koska he ovat ennalta määrätyt näkemään ja pysymään lujina tuohon päivään asti.

Jeesus sanoo Matt. 7: 22 seuraavaa: "Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia... ?'" Jeesus sanoi, että lopunaikana, kun kaikki on ohitse ja suuri ylösnousemus on tapahtunut, tulee Valtakunnassa olemaan monia. Jumalan valtakunta on teissä. Luste tulee ja istuutuu vehnän kanssa ja sanoo: "Odotahan hetkinen, Herra, minä puhuin kielillä, huusin ja tanssin Hengessä, ajoin ulos riivaajia. Olen tehnyt kaikkia näitä." Mutta mitä Hän vastasi: "Menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät, minä en ole koskaan teitä tuntenut."

Mitä tarkoittaa "laittomuuden tekijä"? Se merkitsee sitä, että tiedät tarkoin, mitä sinun tulisi tehdä, mutta et kuitenkaan tee sitä. He tunsivat Sanan, sillä he olivat kuulleet sen. Te kuuntelette tätä sanomaa, te kuulette Herran Jumalan sanovan sen, ja näette Hänen vahvistavan ja toteuttavan sen. Tämä on aivan yhtä yksinkertaista ja selvää, kuin auringonpaiste ulkona. Mutta te, jotka pitäydytte kirkkokuntiinne, olette noita pahoja työntekijöitä (laittomuuden tekijöitä).

Te sanotte: "Minulla oli suuri kokoussarja, minä olen tehnyt sitä ja tätä." Mutta Jeesus sanoo: "Menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät, minä en ole koskaan teitä tuntenut." "Mutta minähän täytyin Pyhällä Hengellä ja puhuin kielillä ja lauloin Hengessä..." Minä en lainkaan epäile sitä, enkä aseta sitä kysymyksenalaiseksi, mutta veli, sisar, tämä on kauhistuttava aika! Missä me olemme? Tämä Sana on täyttymässä juuri nyt!

Matt. 7: 21. 22 sanotaan: "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'"

Kuinka te saatatte tehdä kaiken tämän ja kuitenkin hyljätä kasteen Jeesuksen nimessä? Näettekö, kuinka harhaanjohtavaa se voi olla! He tulevat aivan tuohon määrättyyn pisteeseen — Sanaan asti, ja sitten he vetäytyvät takaisin.

Se oli teidän silmienne edessä, ja te olette nähneet sen vaikuttavan, tietäen aivan tarkoin, että se oli Sana, mutta sen sijaan organisaationne tähden te pitäydytte siihen. Jeesus sanoo: "Minä en ole koskaan tuntenut teitä." Minä en välitä siitä, kuinka monta riivaajaa olette ajaneet ulos ja kuinka paljon olette tehneet sitä tai tätä; joka tapauksessa Hän on sanova: "Minä en tiedä mitään teistä." Bileam sanoi: "Minä ennustin Sinun nimessäsi, ja se tapahtui." Se pitää täysin paikkansa, mutta kun tuli kysymys Sanasta, hylkäsi hän sen. Oi veljeni, näetkö sinä tämän pettävän puolen? Ei niinkään profeetan pettäminen, vaan pettäminen Sanan suhteen; todellisen, vahvistetun ja paljastetun Sanan suhteen.

Kaikkina ajanjaksoina saatana on yrittänyt vääristellä todellista Sanaa. Hän tiesi, että monet tulisivat rajalle asti ja sitten luopuisivat. Lukekaamme vielä lyhyesti Hebr. 6: 8, missä sanotaan: "Mutta se, joka tuottaa orjantappuroita ja ohdakkeita, on kelvoton ja lähellä kirousta, ja sen loppu on, että se poltetaan." Raja tarkoittaa sitä, että olette maistaneet taivaallista lahjaa.

Maistaneet, toisin sanoen te olette nähneet sen. Te ette voi maistaa sitä suullanne, mutta te olette nähneet sen ja tiedätte sen olevan Totuus. Te olette maistaneet taivaallista lahjaa ja olette tulleet osallisiksi Pyhästä Hengestä Hänen langetessansa teidän yllenne. Te olette maistaneet Jumalan hyvää Sanaa. Te maistoitte ja näitte sen olevan oikein, ja Pyhä Henki lankesi teidän yllenne — "rikkaruohot pellolla" — ja sitten käännyitte pois, kieltäen todellisen Kristuksen, joka on pyhittänyt, kutsunut ja voidellut teidät.

Tätä syntiä varten ei ole mitään uhria; se on anteeksiantamaton. Ei ole enää mitään mahdollisuutta niille, jotka kerran ovat päässeet Totuuden tuntemiseen. Hebr. 6: 4 sanotaan: "Sillä mahdotonta on niitä, jotka, kerran ovat valistetut ja taivaallista lahjaa maistaneet ja Pyhästä Hengestä osallisiksi tulleet..."

Sade lankesi niiden lusteiden ylle, jotka aloittivat Jeesuksen kanssa ja sanoivat: "Herra, minä kuljen eteenpäin." Mutta kun he saivat Sanan, palasivat he takaisin. Jos te olette maistaneet tai nähneet, kuinka Sana ilmestyi ja sitten käännytte pois siitä, on teidän mahdotonta nähdä se uudelleen tai palata takaisin; näin sanovat Kirjoitukset. Taivas ja maa katoavat, mutta Se (Sana) ei katoa. Se on täysin mahdotonta. Näin sanoo Raamattu, Ja Henki todistaa sen.

Sallikaa minun antaa teille pieni esimerkki. Pankaapa merkille ne ihmiset, jotka tulivat ulos siitä organisaatiosta Mooseksen profetian alla nähden ne teot ja ihmeet ja tulivat aivan rajalle asti mennäkseen sisälle luvattuun maahan.

Tohtori Lee Vayle suoritti korjaukset kirjaan "Seitsemän Seurakuntajaksoa". Eräs niistä vaikeista kysymyksistä, joka on tullut esiin tuona aikana, oli kysymys niistä nimistä, jotka otetaan pois Karitsan Elämän Kirjasta. Se on myöskin tuottanut päänvaivaa monille sananpalvelijoille. Mutta odottakaapa niin kauan, että olette lukeneet tuon kirjan. Jos sinussa on vain vähänkin valoa, tulet ymmärtämään sen. Sinä voit kääntyä pois katsomattakaan siihen, jos et halua nähdä sitä. Minun äidilläni oli tapana sanoa: "Sinä et voi saada verta nauriista, koska siinä ei ole verta."

Valon täytyy tulla; se ei ole pimeydessä. Valo tulee pimeyteen, eikä pimeys käsitä sitä. Israel ei kuulunut mihinkään; sillä ei ollut maata eikä kotia, mutta he olivat matkalla kotiin. He olivat aivan niin kuin mekin; meillä ei ole mitään kirkkoa, mutta me olemme matkalla esikoisten Seurakuntaan. Se on se Seurakunta, joka on Kirkkaudessa, ei se kirkko (seurakunta), joka on maan päällä — ihmisten tekemä. Uloskutsutut, jotka ovat ennalta määrätyt Iankaikkiseen Elämään, menevät kotiinsa.

Kun Israel tuli rajalle, siihen paikkaan, jossa he aikoivat mennä ylitse, epäilivät he Sanaa ja palasivat takaisin, vaikka Joosua, ja Kaaleb ja muutamat muut olivat jo menneet ylitse ja tuoneet tullessaan viinirypäletertun todisteeksi siitä, että siellä todellakin oli Jumalan Sanan mukainen maa: "Se on hyvä maa, täynnä maitoa ja hunajaa."

Nuo kaksi vakoilijaa toivat toiselle puolelle luvatun maan rypäletertun, ja Israelin lapset maistoivat siitä ja sanoivat: "Oi, me emme voi tehdä sitä!" Mitä heille tapahtui? He kuolivat erämaassa. He jäivät sinne, organisoituivat ja kuolivat kaikki niitä kahta lukuun ottamatta, jotka olivat menneet ylitse ja tuoneet todisteen; nimittäin Joosua ja Kaaleb.

Mooses otettiin pois — esikuva Vanhan Testamentin, Uuden Testamentin ja ylösnousemusruumiin odotuksesta ja ylösnousemuksesta. Huomaatteko tuon "kolme". Teidän täytyy pitää mielessänne tuo "kolme", ja molemmat linjat — uskovaiset ja uskosta osattomat.

Muistakaa, ettei Jumala koskaan antanut heille anteeksi tuota syntiä. Jos alussa oli ohdakkeita, pysyvät ne ohdakkeina loppuun asti. Ainoastaan valitut voivat nähdä sen.

Tulee olemaan aivan samoin kuin Pyhän Martinin aikana, juuri ennen pimeää ja synkkää ajanjaksoa. Hän oli hurskas mies. Varmastikin moni teistä on lukenut Pyhästä Martinista.

Kun menin noutamaan Pyhää Martinia koskevaa kirjallisuutta, sanoi pappi: "Mutta, häntähän ei tunnustettu." Ei, he eivät sitä tehneet, mutta kylläkin Jumala. Pyhä Henki käski meitä sijoittamaan hänet kolmanteen seurakuntajaksoon.

Miten vanhurskas mies hän olikaan! Vaikka hänen vanhempansa olivat pakanoita ja hänen isänsä oli sotilas, oli hän kutsuttu ja edeltä määrätty. Hänen täytyi seurata isänsä esimerkkiä ja tulla myöskin sotilaaksi. Mutta hän oli aina uskonut, että jossakin oli Jumala, sillä hän oli luontoihminen ja voi nähdä Jumalan siinä.

Eräänä päivänä hän kulki erään kaupungin ohitse ja näki kuolevan kerjäläisen makaavan kadulla. Tuona yönä oli kylmä, ja hän pyysi jotakin peitoksensa, sillä hän kuolisi tuona yönä. Kukaan ei tehnyt sitä.

Martin seisoi hiukan sivummalla ja katseli häntä vähän aikaa. Kukaan ei auttanut häntä. Martinilla oli vain yksi takki ja hän palelisi itse, jos antaisi takkinsa tuolle kerjäläiselle, sillä hän oli palveluksessa, Niinpä hän ajatteli itseksensä: "Meillä molemmilla on mahdollisuus elää, jos jaan sen hänen kanssansa."

Niin hän sitten otti takkinsa, jakoi sen miekalla kahtia ja kietoi kerjäläisen toiseen puolikkaaseen. Toisen puolikkaan hän kääri ympärillensä. Jokainen, joka hänet näki, sanoi: "Kuinka hullunkurisen näköinen sotilas! Takin puolikas kiedottu ympärille!"

Seuraavana yönä, kun hän palveluksesta vapautuneena makasi vuoteellansa ja heräsi, seisoi hänen huoneessansa Jeesus Kristus ympärillensä kiedottuna tuo vaatteen puolikas, jonka hän oli antanut kerjäläiselle. Samassa hetkessä hän tiesi: "Mitä te olette tehneet yhdelle Minun vähimmistäni, sen te olette tehneet minulle — minun voidelluilleni."

Kirkko pilkkasi häntä, vainosi ja ajoi hänet ulos ja teki kaikkea muutakin, mutta hän oli Jumalan profeetta. Mitä hän sanoi, se tapahtui. Tuona ajanjaksona oli monia, jotka uskoivat häntä.

Nyt haluan osoittaa teille, kuinka pettävä paholainen on. Eräänä päivänä Martin istui työhuoneessansa, kun mahtava enkeli kruunu päässänsä ja kultaiset kengät jalassansa sekä kultainen vyö ympärillänsä astui huoneeseen ja sanoi: "Martin, tunnetko minut? Minä olen sinun Herrasi ja Lunastajasi. Minä olen se, joka on lunastanut sinut. Palvo siis minua, Martin!" Mutta tämä profeetta, tietoisena siitä, että jokin ei ollut kunnossa, katseli häntä. Enkeli sanoi: "Minä olen sinun Lunastajasi, Jeesus Kristus. Palvo minua, etkö tunne minua, Martin?"

Mutta Martin jatkoi hänen katselemistansa samalla kun Kirjoitukset kulkivat hänen ajatuksissansa. Silloin Martin sanoi: "Saatana, mene pois! Sinulla on kruunu päässäsi, mutta Jumalan Sana sanoo, että Hänen pyhänsä kruunaavat Hänet aikojen lopussa." Eikö tämä olisikin voinut olla helluntailaissyötti? Kannattaa aina tarkata Sanaa.

Erään toisen kerran, eräässä luostarissa, jossa oli yksi vanha pyhä nuoren munkkijoukon kanssa, tapahtui seuraavaa. Yksi nuorista munkeista oli hyvin äkkipikainen. Kuunnelkaapa tarkkaavaisesti, sillä tämä on hyvä vertaus nykyajasta.

Tämä munkki halusi olla johtajapersoona, enemmän, parempi ja viisaampi kuin muut. Hän halusi olla erilainen. Hän oli hyvin ylpeä. Hän oli "ainoa piikivi rannalla", ja kukaan ei ollut hänen veroisensa.

Huomatkaapa, mitä tapahtui. Hänellä täytyi olla jotakin suurta, jotta hän olisi voinut verrata itseänsä suureen seurapiiriin. Pysyttekö mukana? Niinpä hän sanoi: "Jumala on asettanut myöskin minut profeetaksi." Mutta maassa oli jo vahvistettu profeetta, ja hän oli Pyhä Martin. Hän oli syntynyt profeetaksi.

Mutta tämä poika, nuori munkki, noin 25-vuotias, sanoi: "Jumala on tehnyt minusta profeetan ja tulen todistamaan sen teille. Tänä yönä Herra antaa minulle suuren, hienon viitan ja pukee sen ylleni. Sitten minä istun teidän keskellänne ja teidän täytyy tulla luokseni ja vastaanottaa käskyjä minulta."

Verratkaapa tätä tähän aikaan ...minä tulen olemaan tämän organisaation johtaja ...minä huolehdin teistä muista munkeista.

Todellakin, tuona yönä, Martinin kirjoitusten mukaan, loisti valo tuossa rakennuksessa. Te voitte itse lukea siitä; se on todellinen tapahtuma.

Valo loisti, ja muiden katsellessa tuli tuo nuori munkki paikalle.

Hänellä oli valkea viitta yllänsä ja hän seisoi heidän keskellänsä ja sanoi: "Näettehän nyt ...mitäs minä teille sanoin!" Mutta se oli vastoin Sanaa.

He menivät noutamaan luostarin dekaanin. Hän käveli hetken edestakaisin ja sanoi: "Poika, tuo ei vaikuta oikealta." Hän jatkoi: "Meillä on vain yksi mahdollisuus saada tietää se. Se näyttää kyllä yliluonnolliselta..." (helluntailaiset olisivat tarttuneet tuohon syöttiin).

Dekaani sanoi: "Ihme saattaa olla aito, mutta se ei pidä yhtä Sanan kanssa. No niin, meillä on sellainen henkilö, joka on voideltu, profeetta, ja hänen nimensä on Martin. Tule ja asetu hänen eteensä."

Nuori munkki vastusteli: "Ei, ei, Martinilla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa." Silloin dekaani sanoi: "Siltä huolimatta sinä lähdet." He tarttuivat häntä käsivarresta viedäksensä hänet Martinin luokse. Siinä samassa hetkessä viitta katosi. Näettekö? Jos mahdollista, eksyttäisi myöskin valitut.

Jeesus sanoi: "Minun lampaani tuntevat minun Sanani." Sanot, että hän sanoi: "Kuulevat minun ääneni." Mutta Hänen äänensä on Hänen Sanansa. "Ihminen ei elä yksinomaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee." Matt. 4: 4.

Valitut tietävät tämän ja he eivät seuraa vierasta sanaa tai ääntä. Samoin oli näiden munkkien laita. He eivät halunneet seurata vierasta ääntä. He tiesivät Martinin olemassaolon ja sen, että hän oli oman ajanjaksonsa profeetta. Jumala todisti sen Sanan kautta. Hän tunsi Sanan, ja sen tähden tuo nuori munkki ei halunnut hänen luoksensa.

Jeesus sanoo Matt. 24: 28: "Missä raato (tai Sana tuota aikaa varten) on, sinne kotkat kokoontuvat." Missä raato — manna, Sana — on, sinne kotkat kokoontuvat.

Minun täytyy kiirehtiä, sillä katsoin kelloa, ja se on jo seitsemän tai kahdeksan minuuttia yli kaksitoista. Minä todellakin kiiruhdan. Olen pahoillani, että pidättelen teitä niin kauan, mutta tämä on arvokkaampaa kuin teidän rahanne. Teidän rahanne katoaa, mutta tämä ei — se on Sana.

Vielä kerran — missä raato on, sinne kotkat kokoontuvat. Missä raato — tapettu — on, missä tuore liha on, sen ajan Sana, sinne kotkat kokoontuvat. Mutta sen jälkeen kun se on pilaantunut, parveilevat korppikotkat paikalle. Ymmärrättekö, mitä tarkoitan?

Kun tappaminen on tapahtunut, tulevat kotkat paikalle, mutta vasta sen jälkeen, kun raato on maannut siellä ja pilaantunut, saapuvat korppikotkat. Kotkat eivät silloin enää halua olla missään tekemisissä sen kanssa. Jeesus sanoi: "Missä raato on — minne Manna laskeutuu — sinä yönä kun se laskeutuu, kotkat kokoontuvat. Se on Manna määrättyä aikaa varten.

Mutta sen jälkeen kun se pilaantuu ja siihen tulee matoja, silloin vasta korppikotkat saapuvat. Ne eivät voi haistaa sitä ennen kuin se pilaantuu. Ei ole mikään ihme, että Jeesus sanoo Matt. 23: 27: "Jerusalem, Jerusalem... kuinka usein minä olenkaan halunnut koota sinun lapsesi, niin kuin kana kokoaa poikansa. Sinä tapat profeetat ja kivität ne, jotka ovat sinun tykösi lähetetyt. — suuri seurakunta — Jerusalem.

Me olemme se Jerusalem, joka ei ole maasta, vaan ylhäältä, ja josta ennalta määrätty Sana on lähtenyt. — Ei se vanha Jerusalem, joka on katoavainen, vaan Uusi Jerusalem, joka on katoamaton. Ei se vanha Jerusalem, jonka ihmiset rakensivat, vaan se, jonka Jumala, rakensi — Sana ylhäältä, joka nyt on paljastettu.

Joh. 14: 2 sanotaan: "Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa; minä menen valmistamaan teille sijaa." Luoja tekee kadut kullasta jne. Se on se Jerusalem, joka on katoamaton.

"Jerusalem, Jerusalem, kuinka usein olenkaan tahtonut..." (Ei jokin kolmas persoona tai joku muu, vaan MINÄ) koota sinun lapsesi niin kuin kana kokoaa poikansa siipiensä suojaan! Mutta te ette ole tahtoneet." Mutta nyt teidän aikanne on tullut. Missä raato on, sinne kotkat kokoontuvat, mutta vasta sen jälkeen, kun raato on pilaantunut, kokoontuvat korppikotkat.

Mooses oli kotka! Hän ei antanut Jumalan lapsille Nooan tähteitä, vaan hänellä oli Jumalan tuore Sana. "Herra Jumala kohtasi minut erämaassa, vahvisti sanansa ja lähetti minut kutsumaan teidät ulos." Sitten tulivat jäljittelijät, mutta hänellä oli Sana tuota aikaa varten, sillä Jumala oli sanonut Aabrahamille, jolla oli lupaus: "Sinun siemenesi tulee elämään vieraassa maassa 400 vuotta, mutta minä tulen heidän luoksensa ja vien heidät ulos voimakkaalla kädellä."

Mooses sanoi: "Herra Jumala puhuu minulle ja näyttää minulle. Hän on sanonut minulle, mitä minun tulee tehdä ja minä kerron sen teille. "MINÄ OLEN on lähettänyt minut ... MINÄ OLEN, ei MINÄ OLIN, tai MINÄ TULEN OLEMAAN, vaan MINÄ OLEN — preesens — muoto, eli Sana juuri tätä hetkeä varten. Ei Sana, joka oli tai tulee olemaan, vaan Sana, joka on nyt! MINÄ OLEN on Sana. Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä. MINÄ OLEN — Jumala lähetti minut profeetaksensa osoittaaksensa tämän todeksi. "MINÄ OLEN vastaus tähän Sanaan." Hän käski minun tulla tänne ja tehdä tämä.

Kun Mooses oli tehnyt tunnustekonsa, sanoi faarao: "Meidän joukossamme on monia kavereita, jotka myöskin osaavat tehdä saman." Jäljittelijöitä.

Jeesus sanoi, että tämä tulisi toistumaan viimeisenä aikana. Jäljittelijöitä tulisi, jotka väittäisivät samaa. Mutta huomatkaapa, kuka tuli ensin ja kuka pysyi Sanassa.

Mooses ei antanut heille sitä, mikä kuului Nooan aikaan. Mooses ei sanonut: "Nyt me rakennamme arkin, koska se on Sanan mukaista. Nooakin rakensi arkin." Ei, se on korppikotkien ruokaa. Mutta se, mitä Mooses heille antoi, oli luvattu Sana.

Se sanoma, joka Mooseksella oli, oli Jumalalta; aito, ennalta määrätty Jumalan Sana tuota aikaa varten. Jeesuskaan ei tarjonnut aikansa ihmisille Mooseksen tähteitä, sillä Mooseksella oli Sana omaa aikaansa varten; hän oli profeetta. Tässä on Jumala itse; Hän ei tarjoillut heille koskaan Mooseksen tähteitä.

Mutta nyt katsokaapa hetkinen noita korppikotkia tuossa organisaatiossa, jotka ahnaasti kuten suursyömärit laskeutuivat syömään tähteitä. "Meillä on Mooses, me emme tarvitse Sinua."

Jeesus sanoi Joh. 5: 46: "Sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua; sillä minusta hän on kirjoittanut." Ymmärrättekö? Missä raato, on, sinne kotkat kokoontuvat; sinne, missä Sana on juuri tapettu. Sana tuli esiin, vahvistui ja paljastettiin, ja annettiin Ruuaksi lapsille. Heille ei annettu siitä vanhasta raadosta, joka oli maannut satoja vuosia. Nyt on samoin.

Lutherilla oli parannuksen sanoma, mutta voi teitä, te joukko luterilaisia korppikotkia! Baptisteilla oli sanoma, mutta voi teitä korppikotkabaptisteja! Helluntailaisilla oli sanoma; voi teitä korppikotkahelluntailaisia! Mutta missä raato on, sinne kotkat kokoontuvat.

Muistakaa, ettette olisi voinut Lutherin aikana ruokkia luterilaista katolisella raadolla, minkä kylläkin voitte nyt tehdä. Ei, Lutherilla oli tuoretta lihaa, joka oli tarkoitettu tuota ajanjaksoa varten. Myöhemmin taas ei voitu ruokkia metodistia Lutherin ruualla. Hän ei halunnut tuota raatoa. Se oli pilaantunut, Elämä oli lähtenyt siitä ja siirtynyt muualle. On aivan samoin kuin vanhan korren suhteen, joka on kuollut. Kuitenkin Elämä jatkuu.

Yhtä vähän voitte ruokkia Jeesuksen Kristuksen Morsianta helluntailaisruualla. Ette voi tehdä sitä missään tapauksessa! Antaa heille matoisen, pöyhkeän organisaation ruokaa? Ei koskaan! Sillä lupaus kuuluu: "Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennen kuin Herran päivä, se suuri ja peljättävä..." (Mal. 4: 5).

Hän kääntää lasten sydämet takaisin isien uskon puoleen. Kaikki Raamatussa olevat lupaukset tulevat täyttymään, ja sinne kotkat kokoontuvat, niin kuin on kirjoitettu Joh. 6: 37: "Kaikki, minkä Isä antaa minulle, tulee minun tyköni..."

Jeesus ei koskaan yrittänyt sitä, sillä kun Hän tuli, löysi Hän korppikotkaparvia. "Meillä on Mooses ja laki", sanoivat he. Se oli kylläkin hyvä siihen aikaan, kun se tuoreena annettiin heille. Mutta Mooses, joka teurasti uhrin ja toi heille lain, sanoi 5. Moos. 18: 15: "Minun kaltaiseni profeetan on Herra herättävä sinun ja sinun veljiesi keskuudesta; häntä kuulkaa."

Noin 600 Jeesusta koskevaa Vanhan Testamentin ennustusta oli jo täyttynyt. Mutta monet ennustuksista täyttyivät vasta Hänen elämänsä viimeisten seitsemän tai kahdeksan tunnin kuluessa. Kaikki mitä profeetat olivat sanoneet, toteutui täydellisesti.

Jos minä tänään profetoisin, että tästä hetkestä lähtien vuoden sisällä tapahtuisi jotakin, olisi minulla ehkä kahdenkymmenen prosentin mahdollisuus sen tapahtumiselle; onko se oikein tai väärin. Mutta jos minä sanoisin ennakolta milloin se tapahtuisi, olisivat mahdollisuuteni pienemmät. Jos vielä sanoisin ennakolta paikankin, jäisi mahdollisuus yhä pienemmäksi. Mutta jos vielä sanoisin, kenelle se tapahtuu, olisi sen toteutuminen yhä pienemmän mahdollisuuden varassa. Mutta jokainen Messiasta koskeva Sana toteutuisi kirjainta myöten! Myöskin silloin, kun Hän lukiessaan synagogassa Kirjoituksia keskeytti kesken lausetta, niin kuin Luuk. 4: 19 ja Jes. 61: 2 kerrotaan. Sillä lupauksen loppuosa tapahtuu Hänen toisen tulemuksensa yhteydessä. Aamen! Taivas ja maa katoavat, mutta Hänen Sanansa ei koskaan katoa!

Hän oli silloin se Sana, joka ruokki heidät. Mooses toi heille Totuuden, mutta aina jää jotakin tähteeksi, kun kotkat ovat syöneet ja lähteneet kotiin. Joka kerta noista tähteistä on tehty organisaatio korppikotkia varten. Mutta kotkat odottavat saavansa vielä enemmän Sanasta. He sanovat: "Sana sanoo niin; sen tähden sen täytyy tapahtua. Eilen meillä oli peura; huomenna syömme lammasta." Ymmärrättekö, mitä tarkoitan? Tuo vanha peuranraato makaa tuolla, mutta meillä on tänään lammasta" — enkelien ruokaa.

Aikoinaan ihmiset söivät mannaa, mutta kun he yrittivät säilyttää sitä seuraavaa päivää varten, pilaantui se. Näettekö, kuinka täydellisiä nämä esikuvat ovat?

Myöskin Jeesuksen ajan korppikotkat ajoivat ulos riivaajia — he olivat voideltuja, jotka vielä söivät vanhaa raatoa. Myöskin noina päivinä heillä oli profeettoja, sillä Kaifas, ylipappi, ennusti. Raamattu sanoo, että hän ennusti, koska oli ylipappi sinä vuonna. Hän oli pilaantunut ruumis, rikkaruoho ja ohdake vehnän joukossa. Mutta Henki oli hänen yllänsä — todellinen Jumalan Pyhä Henki oli hänen yllänsä saarnataksensa, profetoidaksensa ja kertoaksensa ennakolta tulevia tapahtumia. Siitä huolimatta hän ristiinnaulitsi tuota hetkeä varten vahvistetun Sanan ja hylkäsi sen. Oi veli, kuinka kauan meidän vielä tarvitsee puhua näistä asioista? Kuinka paljon meidän vielä tarvitsee ottaa esiin niitä koskevia Kirjoituksia?

Sama aurinko paistaa sekä vanhurskaille että väärille. Osoittaakseen tämän Jeesus sanoi (Luuk. 11: 19. 20): "Mutta jos minä Beelsebulin voimalla ajan ulos riivaajia, kenenkä voimalla sitten teidän lapsenne ajavat niitä ulos? Sen tähden he tulevat olemaan teidän tuomarinne. Mutta jos minä Jumalan sormella ajan ulos riivaajia, niin onhan Jumalan valtakunta tullut teidän tykönne."

No niin, he ajoivat ulos riivaajia, he ennustivat, mutta he eivät tunnustaneet Häntä sen hetken Sanaksi. Miksi eivät? Koska Hän ei ollut liittoutunut heidän kanssansa.

Lukekaapa vielä kerran Matt. 24: 24. Jos Hän on ajanut ulos riivaajia Jumalan Sanan kautta (sillä Hän on Jumalan Sana), niin kenen kautta — te kirkkokunnat, uskonsuunnat — teidän lapsenne ajavat niitä ulos? Me tiedämme, että yksin Jumala voi ajaa ulos riivaajan, sillä sen, joka ajaa ulos, täytyy olla voimakkaampi kuin se, joka on talossa.

Ilm. 17: 8 puhutaan antikristuksesta, joka astuu esiin viimeisenä aikana tehden tunnustekoja ja ihmeitä eksyttääkseen maan asukkaat, kristityt ja kaikki ne, joiden nimet eivät ole kirjoitetut Karitsan Elämän Kirjaan ennen maailman perustamista.

Se Elämä, joka oli tuon aidon appelsiinipuun juuressa, nousi huolimatta kaikista jalostetuista sitruspuun oksista ja kasvatti puun latvaan hedelmän kaikkien noiden kirkkokunnallisten, oksastettujen oksien yläpuolelle.

Ajatelkaapa Daavidia, jolla oli rehellinen ja vilpitön tarkoitus tehdä työtä Jumalalle, eikä hänelle kuitenkaan ollut annettu sitä tehtävää. Jeesus sanoi, että nämä voidellut opettavat oppia, joka on ihmisten selitystä Kirjoituksista. He eivät opeta Sanaa; Jumalan vahvistettua Sanaa. He opettavat historiallista Kristusta; jotakin sellaista, mikä oli joskus, kun taas Raamattu sanoo, että Hän on "MINÄ OLEN". Hän ei ole "minä olin" tai "minä tulen olemaan", vaan "MINÄ OLEN" juuri NYT.

Hän on Sana, joka elää jatkuvasti. Alussa Hän oli oraassa, ja sen jälkeen Hän oli korressa. Sitten Hän oli kuoressa ja nyt Hän on jyvässä.

No niin, mitäpä jos tuo Elämä menisi takaisin yrittääkseen elää uudelleen noina päivinä... Voisitteko todellakin uskoa, että tämä Elämä palaisi joskus takaisin sen jälkeen kun vanha kuori jo on kuivunut, elääkseen siinä? Se ei tule koskaan tekemään sitä!

Verratkaapa tässä yhteydessä Hebr. 6: 4, missä sanotaan: "Sillä mahdotonta on niitä, jotka kerran ovat valistetut..." Kun Sana tuli heidän luoksensa, eivät he kulkeneet eteenpäin sen kanssa... He ovat kuolleet, poissa! He ovat orjantappuroita ja ohdakkeita, jotka ovat lähellä kirousta, ja niiden loppu on se, että ne poltetaan. Pitääkö tämä paikkansa?

He opettavat historiallista Jumalaa ja yrittävät elää menneisyydessä sanoen: "Mutta Wesleyhän sanoi niin ja näin..." He hylkäävät tämän hetken luvatun Sanan — Mannan, joka on selvästi osoitettu tätä aikaa varten. He yrittävät täyttää uudet leilimme vanhoilla luterilaisilla, baptistilaisilla ja helluntailaisilla viineillänsä.

Jos he yrittävät viedä tämän "uuden viinin" kirkkokuntaansa, tulee heidän mielettömyytensä julki. He eivät voi tehdä sitä, koska se räjäyttää sen. He tulevat sanomaan: "Me emme kerta kaikkiaan voi pitää sitä täällä." Minä haluaisin, että te kuljette eteenpäin.

Samoin te ette myöskään pane vanhaan vaatteeseen paikkaa uudesta kankaasta, sillä jos sen tekisitte, repeämä vain pahenisi. Niin Jeesus sanoi. Te ette voi kaataa uutta viiniä vanhoihin leileihin, sillä ne repeäisivät, koska uudessa viinissä on elämä.

Ilm. 16: 13. 14, kuudennen ja seitsemännen vihan maljan välillä, tuli kolme sammakon kaltaista saastaista henkeä jonkun suusta. Oletteko huomanneet, mistä tässä on kysymys? Henkien kolminaisuus!

No niin, kirkkokunnallinen veljeni, älä nyt nouse ylös ja lähde pois, vaan jää istumaan ja kuuntele. Jos olet Jumalasta syntynyt, niin teet sen.

Sammakkojen kolminaisuus! Sammakko on eläin, joka aina katselee taaksepäin. Se ei katsele sinne päin, minne se kulkee, vaan sinne, mistä se on tullut. Mistä kolminaisuusoppi on saanut alkunsa? Muistakaa... kolme saastaista, yksilöllistä henkeä... käsitättekö? Ne katsovat takaisinpäin Nikean kirkolliskokoukseen, missä kolminaisuusoppi sai alkunsa. Raamatussa ei ole mitään sellaista.

Tämä sammakkojen kolminaisuus sai alkunsa eräästä vanhasta kolminaisuudesta, joka synnytti sen. Sen äiti oli kolminaisuus — lohikäärme, peto ja väärä profeetta.

Mutta milloin nämä sammakot ilmestyivät? Ne ovat olleet koko ajan olemassa, mutta ne tulivat julki vasta kuudennen ja seitsemännen vihan maljan välillä; juuri ennen kuin sinetit aukaistiin niiden paljastamiseksi. Sillä seitsemännen enkelin sanomassa Jumalan salaisuudet ilmoitetaan — kaikki nämä kolminaisuuden seikat, kuten väärät kasteet ja kaikki muu, mikä on tullut ilmi. Jumala auttakoon meitä näkemään, mikä on totuus, niin ettemme ajattelisi, että se on vain jotakin, mitä ihminen sanoo meille. Minä tunnen sen hengen, joka vastustaa sitä, mitä olen juuri sanonut. Minä en puhu itsestäni, veli, vaan puhun Herran enkelistä, joka on leirissä.

Pankaa merkille tämä kolminaisuus: 1. LOHIKÄÄRME. Tiedättekö, mikä lohikäärme oli? Se oli Rooma — lohikäärme, joka tuli ja asettui vaimon eteen syödäkseen hänen lapsensa heti kun tämä syntyisi. (Katsokaa Ilm. 12: 4).

2. PETO. Mitä tarkoittaa "peto" Raamatussa? Voima!

3. VÄÄRÄ PROFEETTA. Väärä profeetta on väärä voideltu. Mistä sai tämä väärä profeetta (yksikkö) alkunsa? Se alkoi ensimmäisestä paavista. Siitä tuli portto ja porttojen äiti. Väärä kolminaisuus sai alkunsa, joka ei kuitenkaan näyttäytynyt alkuseurakunnassa. Mutta kun seitsemän sinettiä oli avattu ja nämä salaisuudet paljastettu, tulivat esiin ja ilmaisivat itsensä nämä kolme saastaista henkeä, joilla oli sammakon ulkonäkö.

Kolminaisuusoppi Totuutta vastaan. Näettekö nyt, mistä se on tullut ja minne se menee takaisin? Takaisin ekumeeniseen kirkolliskokoukseen, sillä he ovat joka tapauksessa saman hengen veljiä — niin eksyttäviä ja pettäviä, koska he tekevät ihmeitä. Nämä ovat paholaisia, jotka tekevät ihmeitä ja menevät tämän maan jumalien luokse eksyttääksensä heidät viimeisenä aikana, ja he tulevat onnistumaan siinä.

Mitä Raamattu kertoo siitä pahasta hengestä, joka Jumalan edessä tarjoutui menemään alas noiden profeettojen suuhun, niin että he profetoisivat valhetta, jotta Ahab lähtisi taisteluun ja tuhoutuisi.

Jumala sanoi: "Lähde, sinä onnistut." Sinä saat heidät uskomaan sen. He eivät alusta pitäenkään olleet Sanassa. Mene, sillä sinulle se onnistuu, kun menet noihin vääriin profeettoihin. He eivät tiedä mitään Sanasta, eivätkä halua oppia sitä, koska he ovat alusta pitäen ohdakkeita.

Nuo väärät sammakot katsoivat takaisin ja sanoivat: "No niin, tehän tiedätte, mitä Nikeassa sanottiin... " Mutta minä en välitä siitä, mitä Nikeassa sanottiin. Minä puhun siitä, mitä Jumalan valtaistuimen luona sanottiin; mitä tulee olemaan, eikä mitä oli. Sillä Hän on "MINÄ OLEN"!

Kuunnelkaapa nyt tarkkaan. Me näemme sen aivan selvästi sen jälkeen, kun ne seitsemän sinettiä, jotka paljastivat salaisuuden, avattiin. Mitä tarkoittaa "kolminaisuus"? Missä on mainittu "kolminaisuus"? Missä kohden Raamattua puhutaan "kolminaisuudesta"? Kuinka voi olla kolme Jumalaa? Kuinka voimme palvella heitä olematta pakanoita? Kuinka he voivat olla erillisiä, kun kerran Jeesus sanoo (Joh. 10: 30): "Minä ja minun Isäni olemme yhtä (yksi)." "Sillä ellette usko, että minä olen Hän, te kuolette synteihinne." Synti on epäuskoa! Te kuolette epäuskoonne. "Kenen te ajattelette minun olevan? Mistä ajattelette minun tulleen? Tunnetteko minun Isäni, tai tiedättekö Hänen nimensä? Minä olen Saaronin Ruusu, Kirkas Kointähti..." (Voitteko sanoa minulle, kuka Hän on?) "Minä olen se, joka puhui Moosekselle palavasta pensaasta. Minä olen Aabrahamin Jumala, Kirkas Kointähti. Minä olen Alfa ja Omega, alusta loppuun, Minä olen koko luomakunta — ja Jeesus on MINUN NIMENI."

Tämä on oikein! Ei ole mitään kolminaisuutta. Ei, se on väärä asia. Seitsemän sinettiä paljastivat nämä salaisuudet; että ne tulevat täytäntöön, ja selvittivät kätketyt totuudet, jotka olivat kätkettyinä kaikkien noiden vuosien ajan, kautta kaikkien seurakuntajaksojen ja kirkkokuntien. Ne osoittavat, kuka tuo Ilmestyskirjan 17. luvun suuri portto todella oli. Me tiedämme, että hän oli myöskin porttojen äiti.

Nyt te sanotte: "Sinähän olet kuvannut heitä korppikotkiksi." Se on totta, mutta muistakaa kuitenkin, että korppikotkakin on lintu. Myöskin se on voideltu lentämään. Nämä molemmat henget tulevat olemaan niin lähellä toisiansa, että jos mahdollista, valitutkin eksytettäisiin.

Korppikotka on samankokoinen kuin kotka. Se osaa lentää niin kuin kotka ja se on myöskin voideltu lentämään, saarnaamaan ja profetoimaan. Se on samanlainen kuin kotka, mutta se ei voi Seurata kotkaa suuriin korkeuksiin. Jos se yrittää seurata kotkaa, tulee sen mielettömyys julki. Se voi sanoa: "Oi, minä uskon Jeesukseen Kris.tukseen, Jumalan Poikaan. Minä uskon Jumalaan, Kaikkivaltiaaseen Isään, taivaan ja maan Luojaan ja Jeesukseen Kristukseen, Hänen Poikaansa." Varmastikin he kaikki uskovat sen, mutta uskovatko he, että Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti? (Hebr. 13: 8).

Kotka on aivan erikoisesti muodostettu lintu. Maan päällä ei ole mitään sen veroista. Jos haukka yrittäisi seurata sitä, hajoaisi se. Sen mielettömyys tulisi julki aivan varmasti. Se räjähtäisi, jos se yrittäisi täyttää vanhan leilin uudella viinillä. Se tuhoutuisi, koska sen ruumista ei ole luotu sellaisiin korkeuksiin. Jos se nousisi ylös tähän suureen taivaalliseen korkeuteen, olematta tehty, määrätty ja valittu, kotkaksi syntynyt, hajoaisi se palasiksi. Höyhenet irtoaisivat sen siivistä ja se syöksyisi maahan.

Se ei voi myöskään nähdä niin kuin kotka. Mitä hyödyttää yrittää nousta korkealle, ellette voi nähdä siellä ylhäällä, missä olette. Jos se yrittäisikin jäljitellä, tulisi se tässä korkeudessa niin sokeaksi, ettei se tietäisi, mihin lentää. Se voi kirkua, huutaa ja jatkaa, mutta vieläpä sille Sana, niin sen mielettömyys tulee julki. Puhu sille kasteesta Jeesuksen Kristuksen nimeen, tai siitä, että Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti, niin se sanoo: "Hetkinen." Sen höyhenet alkavat irrota.

Te voitte hyppiä ylös ja alas, ajaa ulos riivaajia, puhua kielillä, huutaa jne., juosta edestakaisin, mutta älkää yrittäkö seurata kotkaa sinne ylös, tai teidän mielettömyytenne on aivan varmasti tuleva julki.

Kaikesta tästä huolimatta se on kutsuttu ja voideltu. Se voi lentää, leijailla; se voi nousta korkealle, mutta vain määrättyyn rajaan asti. Se voi syödä jätteitä, mutta se, mitä se ei voi syödä, on tuore liha suoraan Valtaistuimelta. Se on sokea, kiihdyksissä, eikä tiedä mistä on kysymys. Sama Henki, sama sade, joka lankesi vehnän ylle, oli langennut myös sen päälle, mutta alusta pitäen se ei ollut mikään vehnä. Se paisuu ja sanoo: "Sellaista en voi hyväksyä; tunnen tohtori Jonesin." Hyvä on, tee vain niin edelleenkin, jos haluat.

Haukka ei ole syntynyt, eikä sitä ole luotu tai ennalta määrätty sellaiseksi linnuksi, mutta joka ei koskaan tullut juuresta. Se on jotakin sellaista, mikä on lisätty. Kun he kohoavat kirkkokunnissansa niin korkealle, etteivät he voi nähdä ennalta määrättyä, vahvistettua Jumalan Sanaa, tulee heidän mielettömyytensä julki. He sanovat: "Voi tuota lorua! Sädekehä pään päällä, voi mitä mielettömyyttä!" He ovat tulleet julki.

Heitä ei ole luotu näkemään niin kauas. He voivat nähdä vain niin kauas kuin heidän kirkkokunnalliset silmälasinsa sallivat, ja siitä eteenpäin he ovat umpisokeita, Silloin heidän mielettömyytensä on tullut julki.

Mutta juuri siellä, minne he eivät voi nähdä, on se paikka, minne aidot kotkat laskeutuvat syömään. Niin, se on se paikka, missä todelliset valitut kotkat näkevät, kuka kukin on. Jos joku ei voi ottaa vastaan tuota Sanaa, tietävät he samassa hetkessä, että se on kirkkokunnallinen korppikotka.

Miksi ei myöskin korppikotka voi lentää samoihin korkeuksiin kotkan kanssa? Katsokaapa, mitä se on syönyt; siitä se johtuu: pilaantunutta kirkkokunnallista raatoa. Se ei koskaan "henkevöitä" sen ruumista eikä myöskään anna sille hengellistä varustusta eli toisin sanoen auta sitä kirkkokuntansa erimielisyyksien ylitse. Sitä on ruokittu pilaantuneilla asioilla, ja niistä on sen ruumis muodostunut. Se ei voi lentää sinne ylös, minne tuo tuore liha on kantanut kotkat.

Tässä toteutuu jälleen Matt. 24: 24. Se on sokea, hyppii ilmaan ja lyö siivillänsä, mutta se ei riitä tuoreen Mannan saavuttamiseen. Sen täytyy syödä sitä vanhaa mannaa, joka on maassa. Vanhoja kaniineja, jotka ovat kuolleet viikko, kuukausi tai neljäkymmentä vuotta sitten. Ne ovat saastaa. Se voi syödä sitä, nauttia siitä rääkyen, huutaen jne. Se voi hyppiä ja lentää aivan kuin jokin toinen kotka, sillä se on voideltu niin kuin muutkin linnut. Se on eräänlainen kotka, sen me tiedämme, mutta aitoa kotkaa se ei voi seurata.

Haluaisin teidän vertaavan Matt. 24: 24 ja 2. Tim. 3:1. 8 keskenään. Jeesus sanoi, että viimeisinä päivinä on tuleva vääriä kristuksia, vääriä profeettoja, jotka tekevät merkkejä ja ihmeitä aivan niin kuin todellinen, niin että valitut melkein petetään.

Paavali tuli pian Hänen jälkeensä ja sanoi, että viimeisinä päivinä tulisi uskonnollisia ihmisiä, joilla on jumalisuuden ulkokuori ja joihin kuuluvat ne, jotka kietovat pauloihinsa syntien rasittamia ja monenlaisten himojen heiteltäviä naisparkoja. Ja he ihmettelevät ja sanovat: "Miksi sinä aina moitiskelet naisia?" He eivät yksinkertaisesti voi nähdä sitä, siinä kaikki. Niin kuin Jannes ja Jambres vastustivat Moosesta, niin nuokin vastustavat totuutta, nuo mieleltään turmeltuneet ihmiset, jotka eivät uskonkoetuksessa kestä. Ef. 4: 5 sanotaan, ei "jokin usko", vaan "yksi usko". "Yksi Herra, yksi usko, yksi kaste." Teillä ei voi olla "yksi usko", ellette usko yhteen Jumalaan. Samoin teillä ei voi olla kahta kastetta, eikä yhtä Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle, vaan vain yksi kaste — Jeesukseen Kristukseen.

Verratkaapa nyt Luuk. 17: 30 ja Malakia 4: 5 (3: 23): "Niin kuin Jannes ja Jambres vastustivat Moosesta, voideltua Sanaa tuota aikaa varten, niin tulevat nämä miehet — ei "mies" (yksikkö), vaan "miehet", voidellut — vastustamaan Totuutta."

"Sinä päivänä, kun Ihmisen Poika paljastetaan." (Ilm. 10: 1. 7). Seitsemännen enkelin sanoma avaa sinetit. Enkeli ei ole Ihmisen Poika, vaan tuo enkeli, tai lähetti, ilmaisee Ihmisen Pojan. Voitteko erottaa nämä kaksi toisistaan? Tämä juuri näyttää olevan niin vaikeata teille. Ei itse Ihmisen Poika, vaan seitsemäs enkeli, seitsemäs lähetti on se, joka tuo julkisuuteen Ihmisen Pojan, koska Elämä on lähtenyt kuoresta. Sen tähden siitä ei voida organisoida, koska se on mennyt takaisin Jyvään.

Tuona päivänä tulevat Jannes ja Jambres, voidellut (ulkokultaiset ja uskosta osattomat, muodollinen kirkko ja helluntailaiset) nousemaan aitoa Jyvää vastaan, mutta antaa heidän olla, heidänkin mielettömyytensä on tuleva ilmeiseksi. Ymmärrättekö sen nyt?

Ilm. 10: 7 sanoo, että niinä päivinä, kun seitsemännen enkelin ääni kuuluu (seitsemännelle seurakuntajaksolle)... (Tämän seitsemännen enkelin ääni kuului, kun seurakunta muodosti tuossa seurakuntajaksossa helluntailaisorganisaation). Niinpä tämän lähetin huuto oli nuhde ja ojennus tälle ajanjaksolle. Aivan niin kuin Martti Luther oli nuhde tuolle ajalle ja katolilaisille, niin oli Wesley luterilaisille; ja helluntailaiset edellisille. Minne on elämä mennyt? Se on poistunut organisaatiosta. Se ei ole enää kuoressa, se on Jyvässä. Tämä on nuhde helluntailaisille.

Huomatkaa, tämä lähetti... ei silloin kun hän alkoi toimia... vaan kun hän alkoi julistaa sanomaansa... ensimmäinen nykäisy — parantaminen, toinen nykäisy — profetoiminen, kolmas nykäisy — Sanan avaaminen, salaisuuksien paljastaminen. Ei ole mitään korkeampaa käskyä kuin käsky Sanan paljastamiseen; profeettojen kautta. Profeetta voidaan vahvistaa ainoastaan Sanan kautta.

Huomatkaa, että kolmas nykäisy oli seitsemän sinetin avaaminen, sen kätketyn Totuuden, joka oli sinetöity Sanaan, paljastamiseksi. Voitteko nyt nähdä sen? Se on sinä päivänä, kun tämä alkaa tapahtua. …että Jannes ja Jambres, jäljittelijät, astuvat esiin samoin kuin he tekivät Mooseksen astuessa esiin todellisen Sanan kanssa.

On kolme asiaa, joista vielä puhumme, ennen kuin lopetamme. Muistakaa, että kolme asiaa on jo toteutunut ja kolme asiaa on vielä aivan edessänne.

ENSIMMÄISEKSI: Maailma on sodomalaisessa tilassa. Jeesus sanoi että se tulisi tapahtumaan. Katsokaa luonnon.vastaisuutta: meidän naisemme yrittävät käyttäytyä miesten tavalla, ja miehemme naisten tavalla. Naisellisia, turmeltuneita, saastaisia, halpamaisia ja riivattuja, ilman että tietävät sitä.

TOISEKSI: Kirjoitusten mukaan on tämä juuri se hetki, jolloin Jannes ja Jambres tulevat jälleen astumaan esiin.

KOLMANNEKSI: Tämä on se sama hetki, jolloin Ihmisen Poika ilmestyy.

Tässä teillä on uskovaisenne, tekouskovaisenne ja uskosta osattomanne. Siinä on todellinen, vahvistettu Sana. Siinä on tekouskovainen, joka jäljittelee, ja siinä on uskosta osaton, joka hylkää koko asian.

"Mutta ehtoolla on oleva valoisaa. Tulette varmasti löytämään tien Kirkkauteen." Uskotteko tämän? Kumartakaamme päämme kaikkialla siellä, minne tämä sanoma kuuluu; itärannikolta länsirannikolle. Me yritämme tehdä parhaamme. "Mutta kaikki, jotka isä on minulle antanut, tulevat."

Olette ehkä saattaneet ajatella tänä iltana, että olen puhunut itsestäni, koska minä julistan tätä sanomaa. Mutta minulla ei ole sen kanssa mitään muuta tekemistä, kuin että olen vain ääni. Se on Isäni tahto, ja sen tähden julistan sitä, ja olen päättänyt tehdä sen. En minä ilmestynyt siellä alhaalla joella; minä ainoastaan seisoin siellä, kun Hän ilmestyi. Minä en ole se, joka tekee nämä asiat ja sanoo nämä asiat ennakolta; asiat, jotka toteutuvat täydellisesti. Minä olen ainoastaan sellainen, joka on lähellä Hänen toimiessansa — tai jota Hän käyttää puhetorvenaan. Minä en ole se, joka jotakin tietää; olen vain luovuttanut itseni Hänelle, jotta Hän voisi puhua.

Ei se ollut seitsemäs enkeli, oi ei, vaan se oli Ihmisen Pojan ilmestys. Se ei ollut enkeli, se oli salaisuus, jonka Jumala paljasti. Se ei ole ihminen, vaan Jumala. Enkeli ei ollut Ihmisen Poika, vaan hän oli Ihmisen Pojan lähetti. Ihmisen Poika on Kristus. Hän on Se, joka ruokkii teidät. Teitä ei ruoki ihminen, sillä hänen sanansa pettää, mutta teitä ruokitaan Ihmisen Pojan pettämättömällä Ruumis.Sanalla.

Jos ette ole antaneet ruokkia itseänne yksinomaan jokaisella, Sanalla, joka antaa teille voimaa lentää kaikkien näiden tämän maailman kirkkokuntien ja asioiden ylitse, niin tehkää se juuri nyt, kun rukoilemme.