Kuka oli Kainin isä?

Mitä Eedenin paratiisissa todella tapahtui?

Pitkään ovat teologit yrittäneet uskotella ihmisille, että ensimmäiset ihmiset paratiisissa söivät omenan ja se muka oli paljon puhuttu syntiinlankeemus - kielletyn hedelmän syöminen - joka aiheutti koko ihmiskunnan alennustilan. Mutta tavallinen kansa kyllä tietää paremmin, mistä on kyse, kun puhutaan kielletystä hedelmästä! Samoin kyllä kansa tietää, mitä tarkoitetaan, jos sanotaan jonkun langenneen syntiin. Eikä kenellekään liene vaikeaa käsittää, mitä vietteleminen (tai pettäminen) tarkoittaa, "Käärme petti [vietteli, KJV: beguiled] minut." (1. Moos. 3: 13).

Väliviiva
"Se teidän jumalanne panee omenapuun keskelle puutarhaa ja sanoo, että tehkää te tyypit mitä vaan mutta älkää ihmeessä syökö omenaa. Ja yllätys, yllätys: ne syövät omenaa ja jumala hyppää esiin puskan takaa ja huutaa 'Sainpas teidät kiikkiin!' Ihan samantekevää olisi ollut vaikka eivät olisi syöneetkään siitä".

Linnunradan käsikirja liftareille, s. 301

Samantekevää? Niinpä, kiikkiin oltaisiin jääty ennemmin tai myöhemmin jonkin kiellon rikkomisesta, jos Jumala olisi tuollainen.

Väliviiva

Jos Kain todella olisi Aadamin lapsi, niin hänet olisi merkitty sukuluetteloon esikoisena (Aabelin sijaan). Mutta sukuluettelossa mainitaan Aadamin poikana Seet.

Kun Aadam oli sadan kolmenkymmenen vuoden vanha, syntyi hänelle poika, joka oli hänen kaltaisensa, hänen kuvansa, ja hän antoi hänelle nimen Seet. (1. Moos. 5: 3).

No mutta entäs Kain sitten? Kenen poika Kain oli, jos ei Aadamin? Raamattu antaa tähän selvän vastauksen:

Mutta käärme oli kavalin kaikista kedon eläimistä, jotka Herra Jumala oli tehnyt; ja se sanoi vaimolle: "Onko Jumala todellakin sanonut: 'Älkää syökö kaikista paratiisin puista'?" (1. Moos. 3: 1).

Ja vaimo näki, että siitä puusta oli hyvä syödä ja että se oli ihana katsella ja suloinen puu antamaan ymmärrystä; ja hän otti sen hedelmästä ja söi ja antoi myös miehellensä, joka oli hänen kanssansa, ja hänkin söi. (1. Moos. 3: 6).

1. Moos. 3: 15 puhutaan käärmeen siemenestä (siemenhän tarkoittaa jälkeläistä):

Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän.

Koska vaimon siemen tarkoittaa tulevaa Kristusta, niin käärmeen siemenen täytyy silloin olla, kukas muu kuin Kain!

Jos Aadam oli suoraan Jumalan luoma, niin mistä sitten tuli paha maailmaan? 1. Joh. 3: 12 antaa siihen vastauksen: "eikä olla Kainin kaltaisia, joka oli pahasta..." Kain oli perinyt isältään käärmeeltä aggressiivisen, eläimellisen luonteensa. Tässä on se puuttuva rengas ihmisen ja apinan välillä! Tiedemiehet eivät koskaan tule löytämään sitä, koska Jumala kirosi käärmeen ja teki siitä matelijan: "vatsallasi pitää sinun käymän" (1. Moos. 3: 14). Käärme oli aikaisemmin ollut pystyssä kävelevä ja puhuva olento - niin lähellä ihmistä, että pystyi jopa lisääntymään ihmisen kanssa!

Lainaan vielä Ristin Voiton, v. 1986 julkaisemasta Raamatun lukijan käsikirjasta käärmettä käsittelevän kohdan, s. 32 (1. Moos. 3: 14-15):
"Jumala kirosi saatanan välikappaleena olleen käärmeen ja muutti vastenmieliseksi matelijaksi eläimen, joka luultavasti oli ollut pystyssä kävelevä, kaunis ja älykäs." (alleviivaus allekirjoittaneen).

Ensimmäinen aviorikos, joka koskaan tehtiin, tapahtui Eedenin puutarhassa, paratiisissa!

1. Moos. 6: 4 sanotaan:

Siihen aikaan eli maan päällä jättiläisiä, ja myöhemminkin, kun Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia; nämä olivat noita muinaisajan kuuluisia sankareita.

Nämä jättiläiset olivat Kainin suvun jälkeläisiä ja kun Aadamin suvun miehet (Jumalan pojat) yhtyivät Kainin suvun kauniiden naisten kanssa (ihmisten tyttäret), näiden lapsia. Ihmiskunnan rappeutuminen oli alkanut!

Mielestäni on välttämätöntä ymmärtää, mikä (kuka) käärmeen siemen (jälkeläinen) on, jotta voisimme ymmärtää, miksi oli välttämätöntä, että Jumala tuli ihmiseksi Jeesuksessa Kristuksessa (vaimon siemen). Kysymys ei siis ole jostain erikoisopista vaan Jumalan pelastussuunnitelmasta!

Ensimmäisen kerran ajatuksen käärmeen siemenestä toi esille Jumalan profeetta, William Branham, saarnassaan: The Serpent's Seed (58-0928E, Branham Tabernacle, Jeffersonville In.). Saarna herätti ansaittua huomiota puolesta ja vastaan, mutta kukaan ei ole kuitenkaan koskaan pystynyt osoittamaan ajatusta käärmeen siemenestä vääräksi. Voit lukea ja kuunnella alkuperäistä saarnaa netissä tai tallentaa sen itsellesi mp3-muodossa linkistä: http://churchages.com/en/sermon/branham/58-0928E-serpents-seed.

-tapsa-

29. Kesäkuu, 2001

Väliviiva

LIITE. Chat forumilla vastaukseni viestiin: "Kuka oli Kainin isä?", oli huomattavasti lyhyemmässä muodossa (alkuperäinen viesti ei siis ollut minun kirjoittamani!), jota asian tärkeyden takia olen täydentänyt tällä sivulla. Toivottavasti tämä vastaus voisi osoittaa epäilijöille, kuinka tarkka ja kaikin puolin luotettava Raamattu on! Syntiinlankeemus ei todellakaan ole mikään taru vaan ensimmäinen maailmassa tapahtunut aviorikos!

Harkitkaapa vielä hetkinen, miksi Aadam ja Eeva heti teon jälkeen tekivät vyöverhot itselleen viikunapuun lehdistä peittääksensä tekonsa häpeän (1. Moos. 3: 7). Miksi he eivät peittäneet suutaan, jos syntiinlankeemus kerran oli omenan tai jonkin muun hedelmän syöminen? Eivätkö he peittäneetkin sen ruuminosan, jolla olivat syntiä tehneet? Ja miksi Jumala heti teon jälkeen sanoi Eevalle: "Minä teen suuriksi sinun raskautesi vaivat, kivulla sinun pitää synnyttämän lapsia"? (jae 16). Eikö Jumalan olisikin pitänyt sanoa, että "kivulla sinun pitää syömän", jos kielletystä hedelmästä syöminen olisi ollut normaalia syömistä?

No nyt sitten niitä kysymyksiä aiheen tiimoilta:

K: Kun Jumala tuhosi ihmiset vedenpaisumuksen kautta, niin mistä pahuus tuli ihmiskuntaan sen jälkeen?

V: Mielestäni Nooan poikien vaimojen kautta (ks. 1. Moos. 10)!

Toki esim. suuresti arvostamani raamatunopettaja, teol.tri, Ewald Frank kertoo kirjassaan The Great Tragedy and God's Plan of Salvation in the Light of the "Endtime Message", luvussa The Two Seeds, omasta näkemyksestäni hieman poikkeavasti käsitellessään aihetta the strange flesh: All of humanity was swept away in the flood. From the pure line of Adam/Seth only Noah, his wife, their three sons and daughters-in-law survived. Since then all humanity goes back to the three sons of Noah and therefore straight to Adam (Gen. 9: 18-19; Acts 17: 26). From then on, the two lines, seeds and children exist only spiritually.

Suosittelen kaikkia lukemaan mainitsemani kirjan, joka on myös suomennettu nimellä "Suuri murhenäytelmä ja Jumalan pelastussuunnitelma lopunajan Sanoman valossa".

K: Jos Kainilla ja Aabelilla olisi ollut eri isä, niin eikö Kain olisi silloin ollut Aabelin velipuoli? Raamattu puhuu kuitenkin veljestä.

V: Raamattu puhuu aina veljestä vaikka kyseessä olisikin velipuoli. Esimerkiksi 2. Sam. 13: 4: Ammon vastasi hänelle: "Minä olen rakastunut veljeni Absalomin sisareen Taamariin."

K: Eevahan sanoi: "Minä olen saanut pojan Herran avulla." (1. Moos. 4: 1). Eikö tämä osoita Kainin olleen Herralta saatu?

V: Jokainen lapsi, joka syntyy tähän maailmaan, syntyy Jumalan asettaman luonnonlain, luonnollisen syntymän, kautta - Herran avulla - olivatpa vanhemmat vaikka kuinka jumalattomia tahansa.

-tapsa-