"Puhuttu Sana on alkuperäinen siemen"

AURINGONNOUSU - ELÄVÄKSI TEKEVÄ VOIMA

(It Is The Rising Of The Sun)
18. huhtikuuta 1965 Branham Tabernacle
Jeffersonville, Indiana, USA

Kumartakaamme päämme.

Herra, kun me kokoonnumme tänä hienona pääsiäisaamuna me näemme, kuinka pienet silmut aukeavat, kuinka mehiläiset lentävät ja kokoavat ruokaansa ja kuinka linnut laulavat kuin niiden sydämet halkeaisivat ilosta, koska on pääsiäinen. Me uskomme, että Sinä, Jeesus, nousit kuolleista monia vuosia sitten, ja tänään me vietämme sen päivän muistoa. Olkoon kaikilla, jotka ovat täällä meidän keskellämme, tänään pääsiäinen. Tapahtukoon niin, että me Hänen palvelijoinaan ymmärtäisimme Hänen Sanansa, sillä me olimme Hänen yhteydessään silloin, ja olemme nyt Hänen kanssaan nousseet ylös ja olemme Hänen kanssaan taivaallisissa.

Siunaa kokous täällä rukoushuoneessa ja kaikkialla maassa, minne se puhelimen kautta välitetään.

Paranna kaikki sairaat ja kärsivät. Saakoon se olla myöskin heille pääsiäinen ja lähtö pois sairauden vallan alta voimaan. Ja ne, jotka ovat kuolleet synteihin ja rikkomuksiin, saakoot he tänään elää Kristuksen tähden. Me tahdomme ylistää Sinua, sillä me pyydämme tätä Hänen nimessänsä. Amen.

Minusta tämä todella on suurenmoinen etuoikeus olla jälleen tänä aamuna täällä Jeffersonvillessä, Indianassa. Tässä suuressa seurakunnassa kokoushuone on tupaten täynnä, ja ihmisiä seisoo joukoittain sisällä ja ulkona. Teille ihmisille, jotka kuuntelette kokousta puhelinyhteyksien välityksellä, minä sanon, täällä on ihana aamu.

Tänä aamuna kello viideltä lensi minun pieni ystäväni, jolla on punainen rinta, ikkunaan ja herätti minut. Näytti siltä, kuin sen pieni sydän olisi ollut pakahtumaisillaan ajatuksesta: Hän on ylösnoussut.

Olen aina ajatellut, että tämä pieni lintu on ystäväni, sillä minä rakastan sitä. Legenda kertoo siitä: pieni ruskea lintu näki Hänet kärsimässä ristillä, jonne synnit olivat Hänet vieneet. Luonnollisestikaan tuolla pienellä linnulla ei ollut mitään syntiä; Hänen ei tarvinnut kuolla sen pienen linnun puolesta; kuitenkin se lensi ristille ja yritti pienellä nokallaan vetää nauloja pois, jolloin sen rinta tuli aivan punaiseksi. Ja niin tulee myöskin minun rintani olla niin kuin kilpi, jolla minä koetan suojella tätä ihanaa asiaa, jonka vuoksi Hän kuoli.

Tietäen, että meidän aikamme täällä on rajoitettu, etenkin niiden ystävien jotka kuuntelevat tätä puhelinyhteyksien välityksellä, ja minä haluaisin kiinnittää teidän huomionne tänä aamuna kuvaan, joka jokin aikaa sitten otettiin kameralla näystä, joka minulla oli täällä rukoushuoneessa siitä, että lähtisin Indianasta Arizonaan, missä tulisin kohtaamaan pyramidin muodossa seitsemän enkeliä. Minä en tiennyt, mitä tulisi tapahtumaan, ja kun seisoin siellä myöhemmin, ajattelin, että elämäni loppu tulisi ja ettei mikään voisi säilyttää tätä elämää (olen varma, että te kaikki tunnette tämän tapauksen). Silloin eräänä tämänkaltaisena aamuna ollessani rukouksessa Sabino-kanjonissa laitettiin käteeni miekka ja sanottiin: "Tämä on Sana. Sanan miekka."

Myöhemmin ilmestyivät enkelit, niin kuin oli profetoitu, ja samaan aikaan jätti suuri valomuodostelma paikan, missä minä seisoin ja kohosi kolmekymmentä mallia korkealle ilmaan ja muodosti ympyrän, niin kuin enkelien siivet, ja muodosti taivaalla pyramidin muotoisen kuvion samassa enkelien muodostelmassa, joka oli ilmestynyt.

Tiedemiehet ottivat valokuvia aina Meksikosta lähtien, kun se liikkui kohti Pohjois- Arizonaa, missä Pyhä Henki oli sanonut, että minun tulisi seisoa (40 mailla Tucsonista koilliseen). Ilmiö kohosi ilmaan ja Life-lehti julkaisi kuvat jonakin salaperäisenä taivaalla, missä ei voi olla minkäänlaista kosteutta tai höyryä; se oli siellä 30 mailin korkeudessa 27 mallia leveänä tullen juuri sieltä, missä nuo enkelit olivat.

Nyt nuo tiedemiehet kysyivät saadakseen tietää jotakin; eräs heistä, joka oli Tucsonista, halusi tietää sen merkityksen, mutta minä en sanonut sitä hänelle. Te kaikki tiedätte, että siitä kerrottiin etukäteen, mutta se ei ollut heitä varten; se oli teille.

Ja siellä Hän puhui minulle ja sanoi: "Seitsemän sinettiä tullaan avaamaan, seitsemän salaisuutta Raamatun seitsenkertainen salaisuus, joka oli salattuna maailman perustamisesta tulee paljastetuksi." Ja me, jotka koko maailmaan verrattuna olemme pieni vaatimaton joukko, olemme saaneet nauttia näistä siunauksista, noiden salaisuuksien kuulemisesta: avioliitosta, avioerosta, käärmeen siemenestä. Kaikki nuo erilaiset kysymykset ovat tulleet täydellisesti paljastetuksi meille ei ihmisen vaan Jumalan kautta, Hänen kauttaan, joka on paljastanut nuo seitsemän salaisuutta siitä, mitä seurakunta on, kuinka se alussa oli Kristuksessa ja kuinka se viimeisinä päivinä tulee julkituoduksi. Kuva riippuu täällä ilmoitustaululla. Minulla on myöskin kuva täällä, jos olette huomanneet sen. Se oli Life-lehdessä. Mutta ihmettelenpä, onko näkyvä kuulijakuntani koskaan todella tarkastellut kuvaa sillä tavalla kuin olisi pitänyt.

Te muistatte, silloin kun näky tuli, että minä saarnasin Ilmestyskirjan aiheesta vanhoista tuomareista, jollaisena me näemme Jeesuksen Ilmestyskirjan ensimmäisessä luvussa. Kun me aloimme avata seitsemää sinettiä, tai paremminkin seitsemää seurakuntajaksoa, juuri ennen seitsemän sinetin avaamista seisoi Kristus siellä ja Hänen hiuksensa olivat valkoiset kuin villa. Minä olen kuvaillut teille, että vanhat englantilaiset tuomarit vanhana aikana, kun he menivät tuomioistuimeen tekemään valaa, heille annettiin ehdoton arvovalta, ja silloin he pitivät päässään valkoista peruukkia osoituksena korkeimmasta arvovallasta.

Jos te käännätte kuvan näin ja katsotte sitten (ja luultavasti te voitte nähdä sen sieltä yleisön joukosta). Se on Kristus. Katsokaa Hänen silmiään, jotka ovat tässä juuri niin täydellisinä kuin vain voi olla, ja Hänellä on valkoinen peruukki osoituksena korkeimmasta Jumaluudesta ja koko taivaan ja maan Tuomarin vallasta. Näettekö te Hänen silmänsä, nenänsä ja suunsa? Kääntäkää vain kuva tällä tavoin näin, niin kuin sen pitää olla. Voitteko nähdä sen? Hän on korkein Tuomari, Hänen lisäkseen ei ole ketään muuta. Ja tämä on jälleen täydellinen todistus, osoitus siitä, että Sanoma on totuus. Se on Totuus. Se ei tee Häntä joksikin kolmanneksi persoonaksi, vaan ainoaksi Persoonaksi joka on verhoutunut valkoiseen.

Näettekö tämän tumman Hänen kasvonsa, Hänen partansa, Hänen silmänsä? Katsokaa, Hän katsoo, Hänestä tulee tämä valo. Se loistaa Hänen oikealta puoleltaan sille puolelle, jonne Hän katsoo. Siellä ristillä Hän katsoi myöskin oikealle puolelleen ja armahti syntisen. Hänen ylösnousemuksensa valossa me vaellamme eteenpäin Hänen Nimessään.

Minä toivon, että minulla olisi tänä aamuna paljon aikaa viipyäksemme näissä epätavallisissa Ilmiöissä. Ei ole mitään epäilystä siitä, etteivätkö ne olisi luotettavia, ja ne ovat tulleet näiden kolmenkymmenen tai kolmenkymmenenviiden viimeisen vuoden aikana juuri täällä, tässä seurakunnassa todistetuksi, siitä lähtien kun tuolla joella sama valo tuli alas täällä Jeffersonvillessä v. 1933 ja puhui nämä sanat: "Niin kuin Johannes Kastaja lähetettiin ennen Kristuksen ensimmäistä tulemusta, samoin tulee sinun sanomasi edeltämään toista tulemusta." Me olemme lopunajassa. Ja me näemme sen. Joskus me ihmettelemme, miksi se ei ole levinnyt yli koko maan. Ehkä meillä on joskus mahdollisuus selittää se, jos Jumala niin haluaa.

Nyt haluaisin teidän avaavan Raamattunne, niin kuin me aina uskomme, että Sanan täytyy tulla ensiksi Sanan lukemisen. Minä luen sen aina ensiksi, sillä minun sanani ovat ihmisen sanoja; ne voivat pettää, mutta Jumalan Sana ei voi koskaan pettää.

Nyt me haluamme lukea tekstin Pyhistä Kirjoituksista. Tahtoisin, että te ensiksi avaatte Raamatustanne kolme paikkaa, jotka olen valinnut luettaviksi. Yksi niistä on Ilm. 1: 17-18. Se on paikka, missä Hän näyttäytyy valkoisen villan kaltaisin hiuksin ja Hänen jalkansa ovat kuin vaski. Sitten minä toivoisin teidän lukevan Raamatustanne myöskin Roomalaiskirjeen 8. luvun 11. jakeen. Minä olen tänä aamuna valinnut Pyhistä Kirjoituksista kolme paikkaa, jotka haluan tänään lukea sanomaani varten, ja jotka Herra on laittanut sydämelleni ylösnousemuksesta. Sitten tahtoisin teidän lukevan myös Mark. 16: 1-2, ja niistä otan tähän sisällön.

Ilmestyskirjan 1. luvun jakeesta 17 ja 18 luemme nämä sanat:

"Ja kun minä näin Hänet, kaaduin minä kuin kuolleena Hänen jalkojensa juureen ja Hän pani oikean kätensä minun päälleni sanoen: Älä pelkää! Minä olen ensimmäinen ja viimeinen,

ja minä elän; ja minä olin kuollut, ja katso, minä elän aina ja iankaikkisesti, ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet."

Ja Roomalaiskirjeen 8. luvun jakeesta 11 me luemme:

"Jos nyt Hänen Henkensä, hänen, joka herätti Kristuksen kuolleista, asuu teissä, niin hän, joka herätti kuolleista Kristuksen Jeesuksen, on eläväksi tekevä myös teidän kuolevaiset ruumiinne Henkensä kautta, joka teissä asuu."

Ja nyt me luemme Mark. 16: 1 ja 2:

"Ja kun sapatti oli ohi, ostivat Maria Magdaleena ja Maria, Jaakobin äiti, ja Salome hyvänhajuisia yrttejä mennäkseen voitelemaan häntä.

Ja viikon ensimmäisenä päivänä he tulivat haudalle ani varhain, auringon noustessa."

Tekstini, jonka haluan ottaa tästä on: SE ON AURINGONNOUSU ja aiheekseni haluaisin ottaa: ELÄVÄKSITEKEVÄ VOIMA.

Nyt te olette ehkä jo kuulleet radiosta erilaisten saarnaajien puhuvan, ja myös meidän rakas veli Nevillemme puhui tänä aamuna ylösnousemuksesta pääsiäisaiheesta. Minä ajattelin ehkä valaista sitä eri puolelta. En kui.tenkaan tee sitä ollakseni erikoinen. Jokainen Kirjoitusten näkökulma julistaa aina Jeesusta Kristusta. Te ette voi millään tavalla päästä siitä eroon. Ne julistavat aina Häntä.

Maailma viettää tänään muistojumalanpalvelusta, tai ainakin Yhdysvallat ja maapallon tämä puoli; tänä aamuna kirkoissaan ja kaikkialla he viettävät muistoa suurimmasta voitosta, minkä ihminen milloinkaan on saanut. Minä ajattelen sitä, kun Hän kuoli Vapahtajana tai sitä, kun Hän syntyi viattomana lapsena (muutoin Hän ei olisi voinut olla täällä, jollei Hän olisi syntynyt maan päälle). Ja kun Hän kuoli, sovitti Hän todella meidän syntimme. Mutta kuitenkin on syntynyt monia hienoja lapsia, ja on ollut monia ihmisiä, jotka ovat kärsineet ja kuolleet todellisen päämäärän vuoksi; mutta koskaan ei ole ollut ketään, joka olisi oman voimansa täyteydessä voinut nousta ylös tähän päivään mennessä.

Tämä on historian merkittävin viikko, kaikkien aikojen suurin juhla, sillä tänä pääsiäisenä Hän vahvisti sen, mitä Hän oli sanonut. Ihminen voi sanoa jotakin, mutta siihen ei voida täydellisesti uskoa ennen kuin se on osoitettu totuudeksi. Ja niin kuin Jumala sanoi: "Koetelkaa kaikki ja pitäkää se, mikä hyvää on", niin Hän itse ei tekisi. Näin Hän todisti, kuka se oli, joka kuoli meidän syntiemme vuoksi.

Ja niinpä tämä ei ole vain muistopäivä kaikkine kauniine pääsiäiskukkineen ja pääsiäishattuineen ja pääsiäiskaneineen ja niin edelleen, mihin me olemme joutuneet ja kaikki tuo pyhä juhlinta, mikä kyllä on laatuun käypää; mutta se ei kuitenkaan ole se todellinen asia, josta on kysymys. Ja ihmiset sanovat tänään, että meillä pitää olla jalkainpesu kerran vuodessa kiirastorstaina, ja pitkänäperjantaina meidän tulee nauttia ehtoollista, ja kaikki nämä erilaiset opit. He kiistelevät siitä, oliko se sinä tai tänä päivänä tai oliko se sapatti vaiko viikon ensimmäinen päivä; kaikki nämä asiat ovat kuitenkin vain perinnäissääntöjä. Mitä hyötyä siitä olisi teille, jos te pidätte paastonajan, tai jos te ette pidä, jos teillä ei olisi elämää. Se on ainoastaan muisto, jota vastaan ei tietenkään ole mitään, mutta he ovat pitäneet kiinni ainoastaan perinnäissäännöistään ja jättäneet pääasian huomiotta.

Saatana ei välitä siitä, kuinka uskonnollisia te olette tai kuinka oikeassa te olette opissanne; jos te hylkäätte tämän Elämän, niin te ette voi tulla esiin. On aivan samantekevää, kuinka uskonnollisia, kuinka hyviä te olette, kuinka moniin seurakuntiin te olette kuuluneet tai yhä kuulutte; sillä ei ole mitään merkitystä, jos te ette ole uudestisyntyneet.

Sen vuoksi; jos Jumala herätti Jeesuksen kuolleista, herättikö Jumala hänet muistopäivän vuoksi, ja onko tämä ylösnousemusaamu vain jokin tietty vuodenpäivä, jota me juhlimme, vai olemmeko me osallisia Hänen ylösnousemuksestaan? Mitä se merkitsee minulle? Mitä se merkitsee sinulle? Nyt me uskomme, että Hän nousi kuolleista, MUTTA MITÄ S1LLÄ ON TEKEMISTÄ MINUN KANSSANI? Sehän oli kaksituhatta vuotta sitten.

Kun minä istuin ja ajattelin, mitä minun pitäisi tänä aamuna sanoa odottavalle kuulijakunnalle (josta minä olen hyvin kiitollinen), sillä miehet ja naiset ojentavat elämänsä sen mukaan, mitä minä sanon. Mitä minun tulisi sanoa? Mitä minun tulisi ottaa tekstikseni? Istuessani siinä melkein nukkuen, kolahti ovi talon etupuolella. Sikäli kuin tiesin, ei talossa ollut ketään muuta kuin minä ja minä kuuntelin; en mennyt heti katsomaan. Hetken kuluttua sen jälkeen kun olin mennyt lukuhuoneeseeni, kolahti työhuoneeni ovi, ja joku koputti toistuvasti oveen. Ja minä menin ovelle ja avasin sen ja hämmästyksekseni seisoi siellä sievä, pieni, vaaleatukkainen, sinisilmäinen tyttö; hän näytti kuin pieneltä pääsiäiskukalta (sellaiselta, kuin tämä minuun päin oleva kukka tässä.) Hän ojensi minulle kortin, ja se oli ainoa. jonka olen saanut, kun lähdin talosta (luonnollisesti minä tiedän, että kun palaan sinne, on sinne tullut pääsiäiskortteja ja niin edelleen). Tyttö sanoi: "Veli Branham, tämä on isiltä ja minulta." Hän halusi olla varma, että tässä tervehdyksessä tuli myöskin mainituksi, että se oli häneltä. Hänen isänsä, jolla on niveltulehdus ja joka istuu rullatuolissa, oli lähettänyt kortin. Kun otin sen ja kiitin tätä pientä kultaista tyttöä, ja kun hän poistui ovesta, avasin minä kortin; ja tästä kortista sain tekstini, sillä kortissa oli Mark. 16:1 ja 2.

Minä ajattelin sitä, ja sitten minä otin siitä aiheen, joka on: Jeesuksen Kristuksen eläväksi tekevä voima, joka herätti Hänet kuolleista.

Oli aika, jolloin maailma oli vielä syvän pimeyden vallassa. Se oli muodoton ja tyhjä, ollen pimeän, lohduttoman ja synkän ilmakehän ympäröimänä. Ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä ja sanoi: "Tulkoon valkeus."

Jumalalla oli syy tehdä niin, sillä veden alla oli siemeniä, jotka Hän oli istuttanut, ja auringonvalon täytyi tulla herättämään ne eloon. Ja ensimmäinen valo, mikä milloinkaan annettiin maalle, oli Jumalan puhuttu Sana. Ensimmäinen valo, mikä milloinkaan osui maahan, oli Jumalan puhuttu Sana; Hän sanoi: "Tulkoon valkeus." Ja tuli valo, joka muutti pimeyden valkeudeksi tuodakseen maan päälle ilon ja elämän luomuksen.

Sitten kun Jumalan Henki täynnä rakkautta ja sääliä liikkui sinä suurena päivänä, ensimmäisenä päivänä maan luomisen alussa, aurinko nousi ja säteili ympärilleen ja kuivasi vedet maan päältä ja teki maan ylle ilmakehän, ja silloin tuli ensimmäisen kerran ilo ja elämä maan päälle siemenen kautta. Se oli suuri hetki.

Mutta se auringonnousu ei ollut mitään verrattuna tuon pääsiäisaamun auringonnousuun. Tällä kerralla kun aurinko kohosi taivaalle, oli se suurin auringonnousu, mitä milloinkaan on ollut; sillä tämän auringonnousun mukana tuli suurempi uutinen, kuin sen auringonnousun mukana, joka oli alussa. Tämä auringonnousu toi mukanaan uutisen: Hän on noussut ylös! Hän on tullut kuolleista eläväksi, niin kuin Hän on luvannut. Hän on noussut kuolleista.

Kun aurinko ensimmäisen kerran nousi 1. Mooseksen kirjassa, toi se sanoman, että maan päällä tulisi olemaan elämää kuolevaista elämää. Mutta kun aurinko tällä kertaa nousi, oli se kaksinkertainen Auringonnousu. Se ei ollut vain AURINGONNOUSU, vaan POIKA (englanninkielessä sun - aurinko ja son - poika, lausutaan samalla tavalla, huom) oli ylösnoussut tuodakseen iankaikkisen elämän kaikelle Jumalan luvatulle Siemenelle, jonka Hän ennalta tietämisen kautta oli nähnyt olevaksi maan päällä.

Sen paremmin kuin kasvien elämä, jota siellä oli alussa, ei voinut tulla esiin ilman, että aurinko toi sen eloon samoin on tänään, kun Jumalan pojat ovat maan päällä; tarvitaan POJAN valoa tuomaan heidät iankaikkiseen elämään Hänen valittunsa, jotka Hän tunsi ennen maailman perustamista. Hän oli valinnut heidät itsessään ennen maailman perustamista. Ja silloin pääsiäisaamuna, jossakin siellä tomussa, olivat meidän ruumiimme; sillä me olemme maan tomusta; taivaassa oli muistokirja (Mal. 3: 16) ja Hänen ominaisuutensa olivat siinä, ja Hän tiesi, että koska tämä Jumalan Poika ylösnousi, tulisi myöskin jokainen poika, joka oli ennaltamäärätty tähän suureen aikaan, herätetyksi elämään. Hän tiesi, että niin tapahtuisi, ja kuinka paljon ihanampi auringonnousu tämä olikaan kuin se, joka oli alussa!

Kun me vastaanotamme sanoman, murretaan siitä sinetti, koska sanoma on säilytettynä sinetin sisällä. Ja nyt auringon noustessa murrettiin tämä todellinen pääsiäissinetti ja kuoleman jälkeisen Elämän salaisuus paljastettiin. Ennen tätä aikaa me emme tienneet siitä mitään; maailma hapuili pimeydessä ja epäuskon vallassa. Ihmisten sydämissä oli teorioita; muodostettiin perinteitä. Ihmiset rukoilivat epäjumalia; he palvoivat kaikenlaisia jumalia. Ja oli kaikenlaisia ihmisiä, jotka esittivät väitteitä, mutta he kaikki menivät hautaan ja pysyivät haudassa. Mutta todellinen Sinetti murrettiin, ja Eräs, joka kerran eli niin kuin me, kuoli, niin kuin me kuolemme, oli noussut kuolleista! Millainen aamu! Mitään senkaltaista ei ole koko maailmanhistoriassa. Se salaisuus, että Hän on sekä ylösnousemus että Elämä, tuli tunnetuksi.

Sitten Hän sanoi tullessaan esiin tuona aamuna: "Koska minä elän, saatte tekin elää." Ei yksin Hän tullut osalliseksi ylösnousemuksesta, vaan koko Siemen, joka lepäsi Jumalan suuren ennaltanäkemisen varassa, tuli osalliseksi ylösnousemuksesta ja elämästä, sillä Hän sanoi: "Koska minä elän, saatte tekin elää."

Se oli sinetin avaaminen, koska Hänet kohotettiin ylös, minne jokainen Kristuksessa oleva tulee Hänen kanssaan kohotetuksi. Tässä kunniakkaassa auringonnousussa Jumala on todistanut ja vahvistanut Sanansa. Kaikki varjot ja epäilykset, jotka olivat liikkuneet ihmisten mielissä, otettiin pois, koska täällä oli Hän, joka kerran eli, söi, joi ja oli yhteydessä ihmissuvun kanssa ja sanoi: "Minulla on valta antaa elämäni ja minulla on valta ottaa se jälleen." (Joh. 10: 18). Eikä Hän ollut ainoastaan esittänyt väitettä, vaan Hän myös todisti, että se oli Totuus. Oi, kuinka kunniakas asia se onkaan! Olen varma, ettemme mekään tänä aamuna, jotka uskomme sen, voi käsittää kuinka suuri asia se oli. KOSKA HÄN NOUSI KUOLLEISTA, OLEMME MYÖSKIN ME JO NOUSSEET KUOLLEISTA, SILLÄ ME OLIMME HÄNESSÄ.

Huomatkaa nyt, kun pimeys peitti maan, eivät siemenet voineet elää ilman auringonnousua; pimeys oli peittänyt maan, ja nyt Poika oli noussut ja kaikki pimeys hävisi tämän valon tieltä, kun se levisi yli kansakuntien julistaen ihmisille, ettei Hän ole täällä, vaan Hän on ylösnoussut. Millainen lausunto!

Hän oli vahvistanut Sanansa. Hän oli osoittanut, että se on Totuus. Sillä Hän oli nyt voittanut kuoleman, helvetin ja haudan, saatanan kolminaisuuden: kuoleman, helvetin ja haudan. Se on saatanan kolminaisuus, jonka aiheuttaa yksi asia, joka on kuolema: kuoleman kautta sinä menet hautaan, ja jos olet syntinen, sinä menet helvettiin. Saatanan kolminaisuus, joka on kuolema, oli pitänyt ihmisiä vankeudessaan kaikki nämä vuodet, mutta nyt mursi Jumalan todellinen kolminaisuus, joka on Yksi ja joka on Ilmoitettuna Kristuksessa, joka on Elämä, sinetin ja voitti vihollisen ja nousi kuolleista Yhtenä todellisena ja elävänä Jumalana. Minä olen se, joka oli kuollut ja minä elän aina ja iankaikkisesti ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet. (Ilm. 1:18).

Yksi Jumala tuli ihmiseksi ja asui meidän keskellämme ja voitti jokaisen vihollisen ja on osoittanut, että saatanan kolminaisuus on voitettu ja että Jumalan kolminaisuus tuli tunnetuksi, sillä ainoastaan Jumalalla on voima antaa Elämä takaisin. Hän oli Immanuel. Jumala on tullut Ilmoitetuksi lihassa.

Ei ole mikään ihme, että Hän Matteuksen evankeliumin 28. luvussa saattoi välttää: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Minä lähetän teidät olemaan todistajiani kaikessa maailmassa." Hän oli voittanut kuoleman, tuonelan ja haudan. Hän ei tehnyt ainoastaan sitä, vaan Hän tuli esiin kaiken taivaan ja maan voiman kanssa, sillä kaikki, mitä Isä oli, kaikki mitä Pyhä Henki oli ja kaikki, mitä milloinkaan on ollut, oli Hänessä. Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Kaikki muu on voimatonta, Hän on voittanut sen.

Eikä ainoastaan sitä, vaan Hän lähetti opetuslapsilleen, uskovaisilleen, sanan: "Älkää peljätkö, sillä minä olen se, joka olin kuollut, ja minä elän iankaikkisesti ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet"; minä olen voittanut kaikki. Älkää enää peljätkö, sillä jokainen ennaltamäärätty, valittu, Jumalan siemen tulee elämään, kun ihanan Evankeliumin valo levittäytyy yli maan. Jokaisessa seurakuntajaksossa tulee se tuomaan esiin sen sadon, jonka Jumala on määrännyt sen tuomaan esiin. Hän on noussut kuolleista.

Kuinka Ihmeellinen asia se onkaan! Minä olen elossa. Kreikkalainen sana, joka tarkoittaa eläväksi tehty, merkitsee, että jokin on tehty eläväksi kuoleman jälkeen. Niin kuin siemen laitetaan maahan ja sen täytyy kuolla, jokaisen osan siemenestä; kaiken siemenessä täytyy lahota ja jokainen pala elämää, joka on siemenessä, sen täytyy tulla jälleen esiin.

Hän tuli eläväksi, mutta se ei ollut ainoa asia, sillä Hän sanoi: "Minä lähetän teille saman elämän, joka teki minut eläväksi, voiman, joka nosti minut haudasta, jotta se tekisi teidätkin eläväksi, jotta te olisitte siellä, missä minäkin olen."

Luuk. 24: 49 Hän sanoi: "Katsokaa, minä lähetän teille Isän lupauksen, mutta odottakaa te Jerusalemissa, kunnes teidät puetaan voimalla korkeudesta" osoittaakseen, ettei Hän ottanut itselleen kaikkia niitä siunauksia, vaan Hän jakoi nämä siunaukset. Hän tuli lunastamaan tai tuodakseen elämän tuolle ennaltamäärätylle siemenelle, jonka Jumala oli nähnyt ennen maailman perustamista ja laittanut heidän nimensä Elämän kirjaan; ja täällä maan päällä he ovat ilman toivoa. Hän ei tullut ainoastaan ollakseen siunaus, vaan jakaakseen siunauksen jokaisen ennaltamäärätyn Siemenen kanssa.

Nyt jos siemen ei ollut maan päällä, se ei voinut elää. Sen täytyi olla maan päällä ja myöskin sen tuli olla itävä. On samantekevää, kuinka kauan sitä pidettiin pimeydessä; se tulee esiin, kun Pojan valo osuu siihen.

Huomatkaa nyt, Hän tuli jakaakseen sen meidän kanssamme. Ei ole ihme, että Evankeliumi tarkoittaa hyviä uutisia. Sana Evankeliumi on yhtä kuin hyvät uutiset. Hyvät uutiset mistä? Jos mies kuoli meidän puolestamme, on se hyvät uutiset. Jos Kristus syntyi, se on hyvät uutiset. Mutta koskaan ei ole ollut tämän uutisen kaltaisia uutisia, että Hän, joka antoi lupauksen, on vahvistanut sen, ja että Hän elää iankaikkisesti, ja että Hänellä on kädessään sekä kuoleman että helvetin avaimet. Kaikki pimeys katosi; minkäänlaista pimeyttä ei ollut nähtävissä, sillä Poika oli noussut haudasta. Enää ei sanottu: "Hän tulee tai Hän saattaa tulla"; Hän oli jo tullut. Evankeliumi - hyvät uutiset.

Huomatkaa Evankeliumin oleellinen sanoma on tuoda ihmisille todiste siitä, että Hän on noussut ylös. Menkää ja kertokaa minun opetuslapsilleni, että minä olen noussut kuolleista, ja että minä kohtaan heidät vahvistaakseni sen heille. Oi Jumala, kuinka tänä viimeisenä aikana tuleekaan jälleen olemaan maailmassa valo, ja minä osoitan sen opetuslapsilleni; menkää ja kertokaa heille, että minä en ole kuollut, että minä en ole mikään perinne, vaan minä olen elävä Kristus. Minä kohtaan heidät. Viekää opetuslapsilleni tämä sanoma, että minä olen noussut kuolleista. Evankeliumi hyvät uutiset. Te sanotte: "Pitääkö se paikkansa?" Hebr. 13: 8 sanotaan: "Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti."

Meidän täytyy osoittaa osallisina tähän Elämään, että Hänen Elämänsä on nyt meissä. Koskaan ei ole ollut sellaista elämää, joka olisi eletty niin kuin Hänen elämänsä; Hän oli Jumalan Poika. Hän kuoli ja se päätti sen; mutta kun Hän nousi jälleen kuolleista pääsiäisaamuna, silloin me Hänen palvelijoinaan saimme Häneltä käskyn mennä kaikkeen maailmaan ja viedä nämä hyvät uutiset jokaiselle henkilölle, että Hän on elossa. Ja kuinka me voimme tehdä sen muutoin kuin ainoastaan Sanan kautta? Sillä on kirjoitettu: "Evankeliumi ei tullut teille ainoastaan Sanana, vaan Hengen ja voiman osoituksena" vahvistaakseen sen, että Hän elää.

Nyt jos on jokin toinen evankeliumi, niin kuin Paavali sanoi eräälle ryhmälle: "Minä olen hämmästynyt, että te käännytte toiseen evankeliumiin", vaikka se ei olekaan toinen, vaan niin kutsuttu evankeliumi, joka on muutettu uskontunnustukseksi, joka kääntyy pois näistä hyvistä uutisista: "Ja koska minä elän saatte tekin elää, ja minä elän teissä; ja ne teot, joita minä teen (Joh. 14: 12), ne osoittavat, että minä olen teissä." Oi, millainen sanoma! Ei ihme, että meillä on ollut teologian pimeä maailma. Mutta ehtoolla on oleva ylösnousemus, ehtoolla on oleva valoisaa.

Oleellisinta lähetetyssä Sanomassa oli tämä Hän on noussut kuolleista, ja me, jotka olemme osallisia Hänestä, jotka olemme Hänen kanssaan osallisia ylösnousemuksesta, saamme siunauksia siitä vahvistuksen kautta todistamalla maailmalle, että Hän elää. Me emme voi tehdä sitä ainoastaan Sanalla; me emme voi tehdä sitä ihmisten perinnäissääntöjen avulla; me heijastamme ainoastaan tarkalleen sitä, mikä loistaa meihin.

Minä pelkään, että liian monet meistä tänä päivänä eivät vie ihmisiä Kristuksen tykö. Me viemme heidät seurakuntaan tai annamme heille jonkin teorian, mutta meidän tulee viedä heidät Kristuksen tykö. Hän on ainoa, jolla on elämä. Jolla on Poika, sillä on Elämä. Ja jos jonkun kuolleen miehen elämä on teissä, niin te tulette elämään samanlaisen elämän kuin hän eli. Jos jonkun ihmisen veri kuuluu tiettyyn veriryhmään ja te otatte veren pois jostakin toisesta ihmisestä, ja johdatatte tämän ensimmäisen ihmisen veren siihen toiseen, niin hänellä on tarkalleen sama veriryhmä. Ja jos teidän henkenne, joka on teissä, on kuollut ja teidät on voideltu sillä Elämällä, joka oli Kristuksessa ja joka on teidän yllänne niin kuin Room. 8: 11 sanotaan: "Jos se Henki, joka herätti Jeesuksen kuolleista, asuu teissä, tekee se myös teidän kuolevaiset ruumiinne eläviksi" - sama elämä, sama voima, samat siunaukset, jotka Hänellä oli Jumalalta täällä maan päällä. Hän vapahti teidät, siemenen, jonka Jumala oli ennaltamäärännyt, joiden nimet olivat kirjoitettuina Karitsan Elämän kirjassa ennen maailman perustamista. Ja ylösnousemuksen Evankeliumin valossa, Sanan vahvistamisessa kuinka me tiedämme, että Hän oli Kristus? Koska Hän vahvisti sen, mistä Hän puhui. Mistä minä tunnen tämän hetken Sanoman? Jumala vahvisti sen, mitä Hän oli luvannut ja Hän puhui siitä. Tämä on vahvistus siitä, että me olemme osallisia ylösnousemuksesta Hänen kanssaan. Hän todistaa sen, mistä Hän on puhunut. Mitä Hän lupasi tehdä Kristuksessa, sen Hän todisti ylösnousemuksessa. Mitä Hän lupasi tehdä Mooseksen päivinä, sen Hän todisti. Mitä Hän lupasi tehdä Eenokin päivinä, sen Hän todisti. Kaikkina apostolien päivinä Hän todisti sen. Ja nyt tänä päivänä Hän todistaa sen, mitä Hän on sanonut, koska he ovat osa sitä siementä, joka esitettiin Elämän kirjassa, jonka Hän tuli lunastamaan takaisin Jumalalle. Oi, millainen sanoma!

Pääsiäisaamuna ei noussut ainoastaan Hän, vaan kaikki, jotka ovat osallisia Hänestä, nousivat Hänen kanssaan. He olivat Kristuksessa kun Hänet ristiinnaulittiin; he olivat Kristuksessa Hänen ylösnousemuksessaan. Me olemme osallisia Hänestä, eläväksi tehtyjä oltuamme kuolleina pimeydessä, epäuskon pimeässä maailmassa, minne kirkot, kirkkokunnat ja niin edelleen olivat vieneet meidät, ja jokin meissä kaipasi. Oi, minä kaipaan Jumalaa; me olemme nälkäisiä ja janoisia Jumalan puoleen. Me olemme liittyneet metodisteihin, baptisteihin, helluntailaisiin, presbyteereihin ja vielä moniin muihin, mutta silti on jotakin yhä väärin. Me emme ole vielä voineet löytää sitä. Ja aivan yhtäkkiä kun me vielä hapuilimme pimeydessä tuli tuo suuri ylösnousemus meille Jumalan luvatun Sanan ilmoituksena, niin kuin Hän oli Jumalan luvatun Sanan ilmoitus. "Minä en hylkää hänen sieluansa tuonelaan enkä salli Pyhäni nähdä katoavaisuutta." Hän toi julki jokaisen Jumalan Sanan, joka oli luvattu Hänelle. Hän todisti sen nousemalla ylös pääsiäisaamuna.

Nyt, niiltä jotka kerran haparoivat pimeydessä ja ihmettelivät: pitäisikö heidän pestä jalat tänä päivänä, tai pitäisikö heidän pitää jokin tietty päivä, tai pitäisikö heidän noudattaa tiettyjä sääntöjä nämä kaikki asiat väistyivät. Sillä se oli Ihana ylösnousemus, joka uhmasi kaikkea ihmistekoista ja kaikkea järkeilyä. Siihen aikaan mennessä ei ollut vielä ollut yhtään Ihmistä, joka olisi voinut antaa elämänsä ja ottaa sen jälleen. Hän uhmasi ylösnousemuksensa kautta sitä tieteellistä todistusta, joka heillä oli.

Kun he sanovat, että Jeesus Kristus ei ole sama eilen, tänään ja iankaikkisesti, ja ettei Hänen voimansa ole sama, ja ettei Hänen Evankeliuminsa ole sama, kun Raamattu sitä vastoin sanoo, että se on sama; niinpä Jumala uhmaa jokaista kirkkokuntaa ja jokaista uskontunnustusta ja Hän kulkee eteenpäin Pyhässä Hengessään niin kuin Hän on luvannut ja osoittaa meille sen, että Hän elää. Me olemme Hänen ylösnousemuksestansa osallisia, uudestaan eläväksi tehtyjä sen jälkeen kun me olimme maailmassa kuolleina syntiin ja rikkomuksiimme; Hän on tehnyt meidät eläviksi yhdessä Hänen kanssaan me olemme nousseet ylös Hänen kanssaan, ja nyt me istumme taivaallisissa Kristuksessa Jeesuksessa.

Hänen Henkensä tuo Hänen samanlaisen elämänsä jälleen maan päälle. Kun Jumalan Henki, joka herätti Kristuksen ruumiin, voidellun ruumiin Jumalan Henki voiteli tämän ruumiin sellaisella tavalla, kun tämä siemen putosi maahan, niin Hän ei halunnut sen lepäävän siellä. Ei! Jumala teki Hänet eläväksi ja herätti Hänet ylös jos sama Henki samojen tekojen, saman voiman, samojen merkkien kautta on teissä, on Hän myöskin herättävä teidät ylös.

Haluaisin lukea teille lyhyen kohdan Kirjoituksista. Tahtoisin teidän avaavan Raamattunne eräästä toisesta kohdasta, jonka olen kirjoittanut tänne muistiin. Se saattaisi auttaa teitä hieman. Me löydämme sen 3. Moos. 23: 9-11. Kuunnelkaa tarkkaan. Laissa, leeviläisessä laissa, puhuu Jumala Moosekselle. Kuunnelkaapa! Kaikki nämä asiat ovat esikuvia, ja me haluamme viipyä tässä muutaman hetken perehtyäksemme tähän kuvaan.

Ja Herra puhui Moosekselle sanoen: "Puhu Israelilaisille ja sano heille: 'Kun te tulette siihen maahan, jonka minä teille annan (sille seudulle, siihen asemaan, jonka minä olen teille luvannut, kun te olette tulleet siihen maahan. Tässä Hän puhuu luonnollisista asioista, jotka ovat esikuvia hengellisestä) ja leikkaatte sen viljaa (olette varmaan ymmärtäneet, mitä olen teille sanonut), niin viekää papille viljastanne uutislyhde. Ja hän toimittakoon sen lyhteen heilutuksen Herran edessä, että Hänen mielisuosionsa tulisi teidän osaksenne; sapatin jälkeisenä päivänä pappi toimittakoon sen heilutuksen.'"

Jos oli jokin pyhä seremonia, tuli se suorittaa sapattina, joka oli viikon seitsemäs päivä, joka on lauantai. Mutta huomasitteko tämän muiston suhteen, että lyhdettä tuli heiluttaa viikon ensimmäisenä päivänä, sillä ne olivat uutishedelmä niistä siemenistä, jotka he olivat kylväneet. Kun ne tulivat esiin ja kypsyivät, leikattiin niistä lyhde ja se vietiin papille, joka otti sen ja heilutti sitä Herran edessä, jotta he olisivat tulleet osallisiksi Hänen mielisuosiostaan; jotta Jumala hyväksyisi heidät. Heidän täytyi tulla lyhteensä kanssa, ja papin täytyi heiluttaa sitä Herran edessä, ei sapattina, seitsemäntenä päivänä, vaan ensimmäisenä päivänä, jota me nimitämme sunnuntaiksi auringonpäiväksi (engl. sana 'sunnuntai' tarkoittaa 'auringon päivää'). Luonnollisesti tämä on roomalaisperäinen sana, sillä he nimittivät sitä 'auringonpäiväksi' auringonjumalan mukaan. Mutta kuinka se onkaan muuttunut! Se ei enää ole auringonpäivä, vaan se on 'Pojan päivä', jolloin vehnänjyvä, Jumalan kuolleista nousseiden esikoinen heilutetaan seurakunnan yläpuolella, joka on Hänen siemenensä; ja tämä on ensimmäinen niistä siemenistä, jotka nukkuivat, ja jota heilutettiin viikon ensimmäisenä päivänä. Sunnuntaina Hän nousi ylös. Sitten Hän jätti hyvästit ja nousi korkeuteen, ihmisten läsnäoloon.

Huomatkaa, että Hän oli ensimmäinen Jumalan vehnänjyvä, joka on noussut kuolleista. Eläväksi tekevän voimansa kautta Jumala toi Hänen elämänsä esiin, herätti Hänet kuolleista, ja Hän oli ensihedelmä niiden joukosta, jotka olivat nukkuneet. Hän oli tuo lyhde; sen vuoksi täytyi tuo lyhde heiluttaa, sillä se oli ensimmäinen, joka tuli kypsäksi. Sitä heilutettiin muistona ja kiitoksena Jumalalle uskoen, että myöskin loput siemenet tulisivat esiin. Se oli merkki. Ja nyt Hänet, koska Hän oli ensimmäinen Jumalan Poika, joka tuli täyteen kypsyyteen Jumalassa, kohotettiin ylös maasta ja heilutettiin ihmisten yläpuolella Eläväksi tekevän Voiman kautta (oi, kuinka ihana oppitunti tämä onkaan!).

Vaikka Hänet on kuvattu monta kertaa esikuvallisesti, niin kuin myöhemmin tulemme näkemään, on tämä todellinen uutishedelmä poisnukkuneiden joukosta. Häntä heilutettiin luvatun siemenen yläpuolella, jolla oli Elämän lupaus; Häntä heilutettiin helluntaipäivänä, kun taivaasta tuli humaus, niin kuin mahtava tuulenpuuska, ja se kävi niiden ihmisten ylitse, jotka helluntaina olivat odottamassa sitä siunausta, jonka piti tulla Hänet tulee jälleen heiluttaa, viimeisenä päivänä, niin kuin me havaitsemme Luuk. 17: 30, se tapahtuu jälleen Pojan päivänä päivinä, jolloin Ihmisen Poika tulee paljastetuksi tai heilutetuksi kansan ylitse.

Nyt, kuka on tämä Ihmisen Poika? "Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala. Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme ..."

Ja kaikesta opetuksesta, jota meillä on, ja Jumalan Sanan vahvistuksesta, ja Jumalan Sanan ja merkkien ja ihmeiden kautta me näemme tänään (niin kuin Luuk. 17: 39, jota me lainasimme ja Malakian kirjan 4. luvusta ja muista Kirjoitusten kohdista, jotka ovat meille tuttuja), että Sana tullaan jälleen heiluttamaan kansan yläpuolella ja että ihmisten kuolleet perinnäissäännöt ovat kuolleita ja että Jumalan Poika on jälleen elossa Pyhän Hengen kasteen kautta meidän keskellämme ja antaa meille elämän.

Niin kuin Kristus oli ensimmäinen kaikista profeetoista ja niin edelleen, joka nousi ylös (vaikka Hänet on kuvattu esikuvallisesti ensihedelmänä niiden joukossa, jotka nukkuivat pois) täytyy Morsiamessa, joka on tullut esiin Kristuksesta ja joka tulee ulos seurakunnasta, olla lyhde, joka tullaan jälleen viimeisinä päivinä heiluttamaan.

Lyhde tullaan heiluttamaan. Millainen oli lyhde? Ensimmäinen, joka tuli kypsäksi, ensimmäinen, joka osoitti, että se on vehnää, joka vahvisti, että se oli lyhde. Halleluja! Minä olen varma, että te ymmärrätte, mistä minä puhun. Sitä heilutettiin kansan yläpuolella, ja ensimmäisen kerran tulee Morsianaikaa varten, ylösnousemusta varten, synkästä kirkkokunnallisuudesta tulemaan esille Sanoma, joka palauttaa takaisin Sanan täyden kypsyyden täydessä voimassaan, ja jota tullaan heiluttamaan kansan yläpuolella samojen merkkien ja ihmeiden kautta, joita Hän silloin teki.

Koska minä elän, saatte tekin elää, sanoo Hän Morsiamelleen. Millainen ylösnousemus se olikaan! Ja millainen ylösnousemus on tämä: olla kuolleista eläväksi tehty Kristuksessa Jeesuksessa Jumalan eläväksi tekevän voiman kautta.

Häntä heilutettiin heidän edessään; Sana, joka Hän oli, heilutettiin jälleen heidän edessään helluntaipäivänä Sana tuli julkituoduksi. Ja minä sanon, että se tullaan jälleen heiluttamaan tänä lopun aikana.

Kuvitelkaamme nyt esimerkiksi, että me tänä iltana ajaisimme takaisin Tucsoniin ja jokaisella meistä olisi suuri Cadillac, hohtavan uusi; ja kaikki sen istuimet olisivat kuusipeuran nahalla päällystetyt (se on pehmeintä nahkaa, jolla on kevyt ja mukava istua) ja lattia olisi plyysiä ja ohjauspyörä olisi nikkelöity ja timantein koristettu ja moottori olisi mekaanisesti testattu, niin että se olisi tarkalleen sopiva moottori kaikki olisi laakeroitu ja voideltu ja renkaat olisivat puhkeamattomat ja räjähtämättömät kaikki olisi tieteellisesti testattu. Ne molemmat olisi otettu suoraan liukuhihnalta ja molempien tankit olisi täytetty bensiinillä. Bensiini on käyttövoima, koska siinä on oktaaneja. Mutta nyt kun te aiotte käynnistää ne, vaikka molemmat niistä ovat aivan samannäköisiä, mutta toisessa niistä ei ole kipinää siinä ei ole sytytysvirtaa.

Mutta, te sanotte, voimahan on bensiinissä, veli Branham. Mutta minä en välitä siitä kuinka paljon voimaa bensiinissä on, jollei ole sytyttävää kipinää, joka tuo tuon voiman julki; jollei ole energiaa, joka vahvistaa sen olevan bensiiniä, niin yhtä hyvin se voi olla vettä.

On aivan samantekevää, mitä tahansa teologit väittävät, kuinka hyvin heidän seurakuntansa ovat järjestetyt, kuinka paljon koulutusta heillä on, kuinka paljon raamatunmukaista se on, jos tämä heilutuslyhde, jos Pyhä Henki ei tule tämän henkilön ylle tekemään Sanaa eläväksi (bensiini esittää Sanaa - joka on todellista); mutta ilman Henkeä se ei liiku!

Me olemme painottaneet liiaksi mekaniikkaa ja jättäneet dynamiikan omaan arvoonsa. Me tarvitsemme Jumalan toimivaa voimaa, Jeesuksen Kristuksen ylösnousemusvoimaa, joka tuo Seurakunnassa julki, että se on bensiiniä! Se saattaa olla bensiiniastiassa, mutta silti se on vettä. Mutta ainoa todiste siitä on, että laitatte sen kosketuksiin elämän kanssa, ja se osoittaa, onko se bensiiniä vaiko ei.

Ja kun te yritätte laittaa Pyhän Hengen kirkkokuntaan, niin kuin koetattekin tehdä... Te saatte rauhattomasti käyvän moottorin; se tuhoaa teidän moottorinne, koska kaikki tulee nokea täyteen. Mutta minä olen niin iloinen että on voima, joka on kymmenentuhatta oktaania vahva, Jumalan Sana ja Pyhä Henki, joka sytyttää sen ja herättää miehessä tai naisessa tai seurakunnassa Jumalan voiman, joka osoittaa heissä niin kuin tuolla kadulla liikkuvas.sa Cadillacissa Pyhän Hengen liikkuvan voiman kautta, joka on tullut takaisin ja joka heilutettiin ihmisten yläpuolella helluntaipäivänä, että Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti.

Siellä oli ensimmäinen lyhde, joka tuli esiin ennen kaikkia profeettoja, joka oli Jumalan Poika, kaikkien profeettain Kuningas. On ollut seurakuntia ja kirkkoja ja kaikenlaisia, jotka ovat kuvitelleet olevansa Kristuksen Morsian, mutta täytyy tulla esiin Yhden! Halleluja! Täytyy tulla todellisen Kristuksen Morsiamen! Täytyy tulla Yhden, jolla ei ole ainoastaan mekaniikkaa, vaan myöskin toimiva voima, joka vaikuttaa sen, että seurakunta elää ja liikkuu Hänen ylösnousemuksensa voimassa. Siihen asti kunnes me tulemme tähän paikkaan; siihen asti kunnes me saavutamme tämän tilan; mitä se hyödyttää meitä, jos me kiillotamme autoa? Mitä se hyödyttää, jos me annamme sille kauneushoitoa tai vahaamme sitä, jos siinä ei ole toimivaa voimaa? On samantekevää, kuinka oikeaksi sen mekaniikka osoittautuu; täytyy olla toimiva voima laittamassa se liikkeelle. Tämän Hän on vahvistanut. Halleluja! Tämä on se, minkä pääsiäinen vahvisti. Hän ei ollut ainoastaan Sana, vaan Hän oli Jumala itse, Sanan voima, joka Jeesuksen Kristuksen kylmänä ja jäykkänä haudassa olevan ruumiin herätti elämään ja toi esiin ja vieritti kiven pois.

Minä olin se, joka olin kuollut niin kuollut, että aurinkokin todisti siitä (Matt. 27), myöskin kuu ja tähdet todistivat siitä; koko luonto todisti Hänen kuolemastaan. Nyt koko maailman täytyy tunnustaa, että Hän elää jälleen. Hän ei ollut ainoastaan mekaniikkaa, Hän oli toimiva voima ja Hän on sen todistanut.

Ja jos Hän on Ylkä, täytyy myös Morsiamen tulla esiin, koska se on osa Häntä ja se voi olla ainoastaan kaiken ilmestyksen vahvistus ja täyttymys siitä, mikä on puhut.tu Morsiamesta! Ja jos hän tekee jotakin, mikä eroaa siitä, mitä Ylkä teki, niin hän ei ole Morsian, sillä hän on liha Hänen lihastaan, luu Hänen luustaan, elämä Hänen elämästään, voima Hänen voimastaan. Morsian on yhtä kuin Ylkä. Niin kuin mies ja vaimo ovat yksi, ja nainen on otettu miehen kyljestä, niin on Morsian saanut Hänen Henkensä; liha on Hänen kyljestään. Tämä merkitsee sekä mekaniikkaa että myös toimivaa voimaa. Morsian on Henki ja liha Yljästä ja ne tullaan liittämään yhteen.

Kaikki nämä pääsiäispuput ja seremoniat, suuret seurakunnat ja kaikki loisto pettävät ja katoaa. Mutta seurakunta tulee omistamaan sekä toimivan voiman että mekaniikan; ja Jumalan Henki, joka vei Hänet siihen, että Hän teki niitä tekoja, jos Hän esimerkiksi ajoi autoa, jossa oli 6-sylinterinen moottori saman tulee Hän nyt tekemään Morsiamen aikana. Aamen! Sillä Hän sanoi Joh. 14: 12: "Joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen. Minä annan hänelle latauksen toimivaa voimaani hänen koneeseensa, niin ettei maailma voi sitä vastustaa ja minä herätän hänet ylös viimeisenä päivänä!" Tämä on pääsiäissanoma! Toimiva voima ja mekaniikka yhdessä. Mekaniikka ei hyödytä mitään ilman toimivaa voimaa, samoin kuin ei toimiva voimakaan ilman mekaniikkaa. Te voitte kiljua ja huutaa ja hyppiä ylös ja alas te voitte tehdä mitä vain haluatte tehdä ja silti kieltää Sanan; silloin tällä muullakaan ei ole mitään tarkoitusta. Te yksinkertaisesti väännätte veivistä ja syntyy sytyttävä kipinä, mutta ei ole bensiiniä, joka voisi syttyä. Se toimii vain, jos molemmat niistä tulevat yhteen. Amen! Niinpä toinen moottori seisoo hiljaa ja toinen niistä käy. Tämä on ainoa ero. Ja kuitenkin molemmat autot saattavat näyttää samanlaisilta, molemmat voivat väittää olevansa seurakunta; molemmat väittävät olevansa Morsian, kuitenkin vain toisella on mekaniikka yhdessä toimivan voiman kanssa. Tämä saa sen aikaan. Mitä Hän sanoi, on Totuus.

Se ei liiku, on aivan samantekevää, kuinka hyvä mekaniikka on ennen kuin toimiva voima tulee. Kun toimiva voima tulee, syntyy kipinä liittyäkseen yhteen bensiinin oktaanien kanssa. Ja kun se räjähtää, aiheuttaa se palamisen, ja tämä palaminen saa aikaan jokaisen liikkeen, sillä Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Tämä on ylösnousemus; tämä on todellinen Jumalan voiman mekaniikka toimivan voiman kanssa.

Huomatkaa, että se on Henki, joka tekee eläväksi; se on kipinä, joka sytyttää. Se ei ole bensiini, joka sytyttää; se on kipinä, joka sytyttää bensiinin. Ymmärrättekö tämän? Ilman minua te ette voi tehdä mitään, mutta minun kanssani te voitte tehdä kaiken. Niin kuin Hän, Sana, joka on Elävä Isä, lähetti minut, niin lähetän minäkin teidät. Ja niin kuin Isä on sytyttänyt minut ja laittanut minut kaikenlaisiin tilanteisiin, niin minä teen vain sitä, mikä miellyttää Jumalaa; niin kuin Hän on lähettänyt minut, niin lähetän minäkin teidät saman mekaniikan kanssa. Te tarvitsette samaa voimaa saadaksenne sen toimimaan. Ja näiden merkkien tulee seurata niitä, jotka väittävät omistavansa mekaniikan. Voima tulee ottamaan sen paikan. Paavali sanoi:" Evankeliumi ei tullut teidän tykönne ainoastaan Sanana, vaan myös kipinän kautta, joka saa sen toimimaan." Tässä se on! Tällä tavoin se tuli meille.

Se on sama Henki, joka herätti Hänet, ja joka myöskin on tehnyt jokaisen todellisen uskovaisen eläväksi iankaikkiseen elämään. Nyt muistakaa, tarkatkaa tätä (koska meillä ei ole enää paljon aikaa). Lukekaamme nyt jälleen Room. 8: 11 nähdäksemme mitä siinä on:

"Mutta jos Hänen Henkensä (Jumalan Henki, Pyhä Henki ja tässä se ongelma on, tässä on mutka) Hänen, joka herätti Jeesuksen kuolleista, asuu teissä..."

Nyt, tässä se on: jos Yljän Henki asuu Morsiamessa!

Kun Jumala loi ensimmäisen yljän Hän loi ensiksi yljän, ja hän oli henkisesti molempia, mies ja nainen Jumala loi hänet maan tomusta tehdäkseen hänelle ruumiin, ja huomatkaa, kun Hän teki Eevan Aadamista, ei Hän ottanut toista savenpalaa, Hän otti samasta savipalasta, samasta Sanasta; sillä Aadam oli puhuttu Sana. Ymmärrättekö sen? Hän otti Aadamista, ja silloin hänellä oli miehinen ja naisellinen henki, ja Jumala erotti hänestä naisellisen hengen ja laittoi sen Eevaan, niinpä se on yhä osa Aadamin hengestä, se on Aadamin lihaa. Silloin se oli Aadamin henki (toimiva voima), mekaniikka, joka liikutti hänen jäseniään. Niinpä täytyy Morsiamen olla Hänen lihastaan, luustaan ja Hengestään. Nyt, kuinka voi tämä kuolevainen liha tulla Hänen lihakseen? Me tulemme siihen hetken kuluttua. Kuinka se voi tapahtua? Mihin perustuu tämä suuri muutos? Huomatkaa! Nyt, jos Hänen Henkensä, Hänen, joka herätti Jeesuksen Kristuksen kuolleista, asuu teissä, niin Hän, joka herätti kuolleista Kristuksen Jeesuksen, on eläväksi tekevä myös teidän kuolevaiset ruumiinne, henkensä kautta, joka teissä asuu.

Ennaltamäärätty, luonnollisesti makasi maassa niin kuin siemen; sillä oli elämä itsessään. Monet niistä olivat kuolleet, ne olivat mädäntyneet; vesi ja muut olivat turmelleet ne. Mutta te tiedätte, että siellä oli eräs Siemen valmiina elämään. Jumala tiesi sen olevan siellä.

Ennaltavalitut ovat ne, jotka ensiksi tehdään eläviksi Pyhän Hengen kautta, sillä Henki tulee vaatimaan omaisuuttaan. Tämä on nyt syvällistä olkaa varmat, että ymmärrätte tämän hyvin!

Nyt kun auringon valo lähetettiin maan päälle, sen ei pitänyt tuoda kallioita (jotka myöskin olivat tomua) elämään, sen ei pitänyt tuoda kaikkea tomua elämään, vaan sen tuli tehdä eläväksi se osa tomua, jossa oli elämä sisällään. Kaikki ihmiset eivät vastaanota Kristusta oi ei vaan ainoastaan ne, jotka Jumala on määrännyt ennalta elämään, vaikka he ovatkin maan tomusta luo.tuja. Näitä ovat ne, jotka Hän herättää eloon.

Nyt tämä pöly oli ehkä siellä auringossa ja sanoi: "Oi, tämä vanha aurinko on niin kuuma"; nuo kalliot sanoivat: "Tämä vanha aurinko on niin kuuma", mutta pieni siemen sanoi: "Juuri tätä minä olen etsinyt." Ja se alkoi puhjeta eloon. Tämä osa tomua tuli eläväksi, koska aurinko tuli esiin, ei tekemään kallioita eläväksi sen enempää kuin maatakaan, vaan herättämään sen elämän, joka oli siemenessä.

Nyt kun Pyhä Henki tulee miksi kaikki ihmiset eivät vastaanota Häntä? Häntä ei ole lähetetty heitä varten.

Joku sanoi minulle: "Minä en usko ... Minä en halua tietää mitään siitä, mitä sinä sanot. Jos sinä voit herättää kuolleita ja parantaa sairaita ja jos voisit todistaa sen jollakin tavalla, niin minä en silti uskoisi sitä."

Minä sanoin: "Varmastikaan et, sillä sinä olet uskosta osaton. Se ei merkitse sinulle mitään, sitä ei ole lähetettykään sinulle. Se on lähetetty niille, jotka tulevat uskomaan." Sanoma on uskovalle. Niille, jotka menevät kadotukseen, se on hulluutta. Mutta niille, jotka ovat Kristuksessa ja ovat osa tätä siementä, merkitsee se elämää.

Te tunnette minun yksinkertaisen pienen tarinani maanviljelijästä, joka oli laittanut kotkan munan kanan alle. Tuo pieni kotka oli varmasti outo, pieni olento (maanviljelijä oli laittanut kotkan munan vanhan kanan alle). Kana hautoi tuon hassunkurisen näköisen pienen kananpojan. Se oli oudon näköinen pikku poika. Se ei näyttänyt toisten kaltaiselta, sen sulat eivät olleet toisten kananpoikien sulkien kaltaiset se oli oudon näköinen pikku veikkonen. Ja kaikki toiset kananpojat pitivät sitä kummallisena kaverina. Kanaemo kulki siellä ympäriinsä, mutta kotkanpoikanen ei pitänyt niistä ruuista, joita kanaemo antoi sille syötäväksi. Se ei pitänyt kanatarhan kuopimisesta, sillä ei ollut mitään tekemistä sen kanssa. Sen vuoksi se kysyi itseltään, minkä vuoksi se ylipäätään oli siellä ulkopuolisena. Ymmärrättekö? Se söi sen verran että pysyi hengissä, koska se ei pitänyt ruoan mausta; sehän ei ollut mikään kananpoika. Huomaatteko sen?

Ja kana ehkä kotkotti: "Ihmeiden päivät ovat ohi! Mitään sellaista ei enää ole! Liittykää seurakuntaan." Mutta tästä kaverista se ei yksinkertaisesti tuntunut oikealta. Niinpä se seurasi kanaa, kunnes eräänä päivänä sen vanha kotkaäiti huomasi, että se oli muninut niin ja niin monta munaa ja että yksi niistä puuttui. Se tiesi, että tuon kotkan täytyi olla jossakin, niinpä se lähti etsimään sitä. Se kierteli ylhäällä vuorenhuipuilla ja alhaalla laaksoissa ja katseli kaikkialle, missä tuo kotkanpoikanen mahtaisi olla. Tänä aikana sen oli jo täytynyt syntyä, sen on täytynyt jo kuoriutua. Kotkaemo sanoi: "Ehkä joku varis on tullut ja ottanut minun munani, tai ehkä se oli korppikotka; minä en tiedä. Joku on ottanut minun munani, mutta minä tiedän, että tuo muna on minun mielessäni. Minulla on jossakin poika. Minun täytyy etsiä hänet."

Samoin teki Jumala. Hän on suuri Kotka ( 5. Moos. 32: 11). Mielessään Hän tiesi, että Hänellä tulisi olemaan Seurakunta; Hän tiesi, että Hänellä tulisi olemaan kansa. Sillä ei ole mitään merkitystä, mikä piti heitä kiinni tai missä he olivat kuoriutuneet; Hän etsii heitä. Hän etsii omiaan!

Ja tarina kertoo, että eräänä päivänä tuo vanha kotkaemo lensi kanatarhan yli. Se etsi kaikkialta ja löysi poikasensa. Oi, tämä ylösnousemus; millaista olikaan tietää, ettei se ollutkaan mikään kananpoika. Se oli kotka! Ja sitä oli aina opetettu katsomaan alas, jotta se löytäisi kanatarhasta jonkin kovakuoriaisen tai muuta. Mutta se kuuli huudon, joka kuului: "Katso tänne ylös!" Se katsoi ylös ja siellä oli olento, jonka siipien keskiväli oli neljä metriä, ja joka oli voimakkaampi kuin kaikki kanatarhan kanat, ja se väitti tuota kotkanpoikaa omaksi pojakseen! Kotkanpoika sanoi: "Äiti, kuinka voin tulla sinun tykösi?" Se sanoi: "Ainoastaan hyppää ja ala liikuttaa siipiäsi, sillä sinä olet kotka."

Ymmärrättekö? Se tiesi, että sillä oli jossakin poika. Se ei merkinnyt mitään, missä se oli kasvatettu, se oli kuitenkin tuon kotkaemon poika.

Ja Jumala myöskin tiesi sen. Halleluja! Hänellä on valittu, ennaltamäärätty seurakunta! Hän tiesi, että Hänellä on poikia ja tyttäriä ja Morsian odottamassa jossakin; silloin alkaa Pyhä Henki, heilutuslyhde, kulkea siitä ylitse. Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Hän ei ole mikään salaperäinen kertomus, vaan todellisuus.

On samantekevää, mitä kotkalle koetettiin puhua, vaikka se ei tiennytkään, mikä kotka oli, se silti oli kotka. Se ei voinut ymmärtää sitä, ennen kuin se näki jotakin, joka vastasi häntä, tai pikemminkin, jota hän vastasi.

Ja kun me näemme, ettei se ole mikään kirkkokunta, ei mikään filosofian tohtori, ei mikään humanististen tieteiden tohtorin arvo, ei mikään hyvä naapuri, vaan Jumalan Poika, joka on tehty Jumalan kuvaksi Jumalan toimi.van voiman kautta vastaamaan tämän ajan kysymykseen siitä, että Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti, eivätkä mitkään kanat voi silloin pidättää meitä. Kotkanpoika etsii äitiään. Se on alusta pitäen kotka. Tämä todellinen kotka havaitsee Jumalan Sanan huudon. Miksi? Koska se on kotka. Kotka kuuluu Kotkalle, Sana, joka oli siellä ennen maailman perustamista, kuuluu Sanalle, ennaltamäärätty Sana kuuluu siihen Sanaan, joka on kirjoitettu tätä hetkeä varten. Tunnetteko te asemanne? Hän etsii teitä.

Sen vuoksi tämä maallinen ruumis on tehty eläväksi ja kuuliaiseksi Jumalan Sanalle Jumalan eläväksi tekevän Hengen kautta. Sitten kotkanpoikanen halusi tietää kuinka se voisi lentää sinne äidin tykö. Sille oli opetettu, ettei se voisi tehdä sitä. Sinä et voi päästä korkeammalle kuin voit hypätä. Katsokaahan, ne olivat kananpoikia.

Mutta tämä kotka sanoi: "Se ei pidä paikkaansa."

Niin, mutta katsohan meitä kananpoikia.

On samantekevää, mitä kananpojat ovat, sinä olet kotka. Ala vain levittää siipiäsi. Harjoita itseäsi hieman niiden käytössä. Ala liikkua ylöspäin.

Sana kuuluu yhteen Sanan kanssa. Niitä tekoja, joita minä teen, tulette myös te tekemään. Joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen. Koska minä elän, saatte tekin elää. Ja jos se Henki, joka herätti Hänet kuolleista, asuu teissä, on Hän tekevä teidän kuolevaiset ruumiinnekin eläviksi.

Mitä tämä merkitsee? Kuunnelkaa nyt, niin että saatte tietää sen, ja minä toivon, että tämä pääsiäinen merkitsee teille enemmän kuin mikään pääsiäisjuhla milloinkaan on merkinnyt. Minä toivon teidän huomaavan sen. Me tiedämme, mitä Hänelle tapahtui, mutta minä haluan teidän näkevän sen, ei sitä, mitä se TULEE merkitsemään, vaan että se ON TEHNYT saman teille. Näettekö, mitä se vaikuttaa? Se tekee eläväksi kuolevaisen ruumiin. Tämä kuolevainen ruumis, jossa me elämme, tulee eläväksi, toisin sanoen, se herätetään Elämään.

Ja nyt te, jotka kerran kuljitte paksu sikari tai savuke suussanne ja mitä sitten teittekin; ja te naiset, joilla kerran oli lyhyet hiukset ja maalatut kasvot, piditte shortseja ja teitte senkaltaisia tekoja; ja aivan yhtäkkiä Joku huusi ja te katsoitte ylös, ja Se oli Sana. Te sanoitte: "Minä en pidä enää shortseja, en juo enää likööriä en enää valehtele, en enää tee tätä enkä tuota." Huomaatteko? Se Henki, joka herätti Hänet kuolleista, jos Hän asuu teissä, on tekevä myös meidän kuolevaiset ruumiimme (maan tomun) alamaiseksi. Kenelle alamaiseksi? Kristukselle. Kuka on Kristus? Hän on Sana; ei teologia, vaan Sana.

Sinä saatat sanoa: "Oi, minun mielestäni on oikein, jos naiset pitävät pitkiä housuja" vaikka Sana sanoo: "Ei." Se tekee teidät tälle eläväksi. Se vetää teidät tähän. Se tulee silloin yhdeksi teidän kanssanne. Te tulette osaksi Sanaa.

Nyt te voitte väittää: "Sallikaa minun sanoa, että minun pastorini ..." Minä en välitä siitä, mitä sinun pastorisi sanoo; on kysymys siitä, mitä Sana sanoo. Jos sinä haluat olla kananpoika, niin mene eteenpäin hänen kanssaan. Mutta jos paimen puhuu jotakin muuta kuin mitä tämä Sana sanoo, niin silloin hän ei ole kotkien ruokkija; hän on kananpoikien ruokkija, eikä kotkien. Ymmärrättekö sen? Kotkat syövät kotkanruokaa. Ne ovat puhtaita.

Raamattu sanoo, että on väärin tehdä sitä, ja se ihminen ja kaikki, mitä hän tekee, on väärin. Joku sanoo: "Ihmeiden päivät ovat ohitse." Mutta tämä Raamattu sanoo, että Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Jos he sa.novat, että se on sielullista telepatiaa tai jonkinlaista ajatustenlukua, tämä erottamisen lahja ja kaikki näyt jne. ovat hölynpölyä, niin he ovat kananpoikia. He eivät tiedä, mitä kotkanruoka on. Mutta veli, kun sinä kuulet tämän huudon, niin silloin sinussa on jotakin, sillä sinä olet kotka alusta pitäen.

Miksi? Sinä olet se Siemen, jonka POJAN ylösnousemus on tuonut esiin, ja heilutuslyhde maan yläpuolella saa sinut havaitsemaan, että sinä olet kotka, etkä mikään kirkkokunnallinen kananpoika. Voitteko ymmärtää tämän?

Nyt jos se Henki, joka herätti Hänet kuolleista, Sana, Sanan voima, asuu sinussa, tekee se myös teidän kuolevaiset ruumiinne eläviksi.

No niin, kuinka me voimme olla liha Hänen lihastaan ja luu Hänen luustaan? Koska se teki tämän ruumiin eläväksi, kun me vielä olimme kuolevaisia syntisiä. Mitä tarkoittaa sana: tehdä eläväksi? Tuoda Elämään. Se ihmisen henki, joka kerran halusi juoda, juosta ympäriinsä ja harjoittaa haureutta, ja tehdä kaikkia näitä asioita, on nyt muuttunut. Nämä asiat ovat nyt kuolleita, ja sinä olet ylösnoussut. Se tekee eläväksi sinun kuolevaisen ruumiisi.

Sen vuoksi on sinun ruumiisi Toimivan Voiman temppeli. Miksi? Koska sinä alusta lähtien olit osa mekaniikkaa! Oi! Siinä on teidän ylösnousemuksenne. Siinä on seurakunnan ylösnousemus Hänen kanssaan. Nämä ruumiit on jo nyt tehty eläviksi! Ymmärrättekö sen? Te olette kuolleet, te uskotte; se muuttaa teidät kirkkokunnista Sanaan.

Jos Toimiva Voima osuu veteen, niin se vain solkkaa: "Ihmeiden ajat ovat ohitse, minä en usko jumalalliseen parantumiseen." Mutta he eivät tiedä, että kun se tulee tekemisiin tämän voiman kanssa (joka on bensiinissä) niin Morsian tulee nousemaan sen mukana ylös. Ymmärrättekö sen? Eikö niin?

Toimiva Voima kosketti sitä. Jos se koskettaa kananpoikaa, niin se ei hyödytä mitään. Mutta jos se osuu kotkaan, saa se sen liikkeelle. Amen! Toimiva Voima koskettaa mekaniikkaa. Huomaatteko, mitä minä tarkoitan? Se tarkoittaa, että jos hän on todellinen kotka, niin hän ymmärtää.

Sallikaa minun lukea tässä teille eräs pieni raamatunpaikka (minä luulen, että radiointi on päättynyt, mutta me jatkamme vielä täällä) Joh. 5:24, jossa Jeesus sanoi: "Joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on Iankaikkinen elämä ..."

Katsokaa nyt! Minä kuljen pitkin katua ja otan sen kirjaimellisesti juuri niin kuin se on kirjoitettu, Ilman hengellistä ymmärrystä (siten, että minä en sano mitään muuta kuin mitä siinä on kirjoitettuna.) Ymmärrättehän? Oikea sana alkuperäisessä kreikankielessä tarkoittaa: "Joka ymmärtää minun sanani." Nyt, jotta voisin todistaa, että tämä on oikein, minä menen sinne, ja siellä kadulla tulee vastaan mies ja pitää käsipuolessaan jonkun toisen miehen vaimoa ja kiroilee ja väärinkäyttää Jumalan Nimeä ja tekee paljon muutakin. Sanohan, kuulitko, mitä saarnaaja sanoi? Kuulithan?

Kyllä, minä kuulin sen. Tämä ei toki tarkoita, että hänellä on iankaikkinen Elämä. Ymmärrättehän sen? Joka YMMÄRTÄÄ Minun Sanani; se, joka on kotka.

Nyt, veli Branham. minä haluaisin kuulla lisää siitä raamatunpaikasta.

Hyvä on. "Minun lampaani kuulevat MINUN ääneni. Vierasta ne eivät seuraa."

Kuten avioliitto- ja avioerotapauksessa, jokin aika sitten, kun Pyhä Henki oli sanonut sen minulle, tulin minä ja sanoin sen juuri niin kuin Hän oli sanonut sen minulle. Erään saarnaajan vaimo moitti minua hieman terävästi. Hän sanoi: "Minä luulen, että te otatte Jumalan paikan."

Minä sanoin: "En rouva."

Hän sanoi: "Mutta te sanoitte heille, että heidän syntinsä ovat anteeksiannetut. Ainoastaan Jumalalla on valta sanoa niin." Jälleen eräs fariseus. Ymmärrättekö tämän?

Minä sanoin: "Ehkä te tiedätte, että Jeesus sanoi Pietarille ja apostoleille sen jälkeen kun Pietarilla oli ollut ilmestys siitä, kuka Hän oli, kun Hänelle sanottiin: 'Sinä olet Kristus, Jumalan Poika.' Hän sanoi: 'Autuas olet sinä Simon, Joonaan poika, sillä liha ja veri ei ole tätä sinulle ilmoittanut, vaan minun Isäni, joka on taivaassa. Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani ja tuonelan portit eivät sitä voita. Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet, ja minkä sinä sidot maan päällä... '"Jos se silloin tapahtui lihassa Pojan, Yljän, kautta, niin tapahtuu se tänään lihassa Morsiamen kautta.

Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt. Niin, katolinen kirkko otti sen ja heidän pappinsa soveltavat sitä, mutta se on lihallista. Huomatkaa! Se oli hengellinen, paljastettu Sana, joka vaikutti sen. Tästä syystä Hän käski heidän mennä kastamaan Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimessä. Hän tiesi, että he tunsivat, kuka Hän oli.

Kun hiljattain puhuin erään saarnaajan kanssa, sanoi hän minulle: "Veli Branham, minä olen tullut ulos ja liittynyt tiettyyn helluntaiseurakuntaan..." (Myöskin helluntailaiset ovat alkaneet käyttää ehtoollisella tuota pyöreätä öylättiä, tehän tiedätte sen. Luulen, että olette kuulleet siitä; se oli alunperin kuun Jumalalle tuleva uhri, tehän tiedätte sen? Kaikki ovat sen hyväksyneet ja nauttivat sen). Kun seurakunta tuli tämän miehen tykö, sanoi hän: "Minkä minä siunasin, se on siunattu." (Eikö tämä nyt olekin sitä samaa, mitä papit sanovat että heillä on valta muuttaa se takaisin Kristuksen ruumiiksi? Katsokaa, eikö yksi ole niin kuin toinenkin). Ja hän sanoi: "Minä haluan kysyä sinulta jotakin." (Hän halusi kiertää tosiasian kasteesta Jeesuksen nimeen, sillä tämä oli se mies, joka oli sanonut, että se on antikristus, joka tekee niin.) Hän sanoi: "Uskotko sinä, että on ylipäänsä tarpeellista kastaa ihminen Jeesuksen Kristuksen Nimeen?"

Minä sanoin: "Kyllä, herra."

Hän sanoi: "Myös sen jälkeenkin kun hänet on kastettu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen?"

Minä sanoin: "Kyllä!" Häntähän ei ole kastettu lainkaan. Sehän ei ole mikään nimi, vaan se on titteli. Ja minä sanoin edelleen: "Sitä ei oteta huomioon. Miksi sitten Pietari... ?"

Hän sanoi: "Salli minun nyt sanoa sinulle jotakin. Apt. 10: 44 sanotaan: 'Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle.'"

"Mutta", minä sanoin, hän kääntyi ympäri ja sanoi: "Ei kai kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä?"

Hän sanoi: "Jokin aika sitten sinä puhuit Apostolien tekojen 19. luvusta, missä Paavali tuli ylämaakuntien kautta Efesoon ja löysi nuo opetuslapset. Ja hän sanoi: 'Heitähän ei oltu kastettu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.'"

Minä sanoin: "Ei, heidät oli kastettu parannukseen, eikä syntien anteeksisaamiseksi, vaan parannukseen, koska Jeesus ei vielä ollut heille tunnettu. Uhria ei vielä ollut tapettu."

Hän sanoi: "Miksi heidät täytyi vielä kastaa?"

Minä sanoin: "Mies, jolla oli taivasten valtakunnan avaimet, sanoi näin: 'Olkoon teille tiettävä, ettei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman.'" Pelastus on yksin Jeesuksen Kristuksen Nimessä. Kaikki, minkä teette sanalla tai työllä, kalkki tehkää Jeesuksen Kristuksen nimessä. Ei ole mitään muuta nimeä, ei mitään kirkkoa, ei mitään arvojärjestelmää, ei mitään titteliä eikä mitään muutakaan; kuitenkin Hän on Saaronin Ruusu, Laakson Lilja, Aamutähti, A ja O, Alku ja Loppu, Jehova.Jireh, Jehova.Rapha, Jehova.Manasse kaikkea tätä. Hän on kaikkea tätä, eikä kuitenkaan yhdessäkään näistä arvonimistä ole pelastusta. Jehova siinä ei ole pelastusta. Saaronin Ruusu (vaikka Hän on se) silti siinä ei ole pelastusta. Isä, Poika ja Pyhä Henki siinä ei ole pelastusta. Ainoastaan Jeesuksen Kristuksen nimessä! Ja sitten Raamattu sanoo, että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava Hänen nimessänsä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista.

Hän sanoi: "Tarkoitatko, että siinä on jotakin eroa?"

Minä sanoin: "Herra, minä haluaisin kysyä sinulta jotakin." Hän, minä ja vaimoni istuimme pöydän ääressä. Hän kumartui eteenpäin nähdäkseen minut. Minä sanoin: "Me olemme arizonalaisia; me asumme täällä. Ja me tunnemme kaupunginvaltuustomme, ja piirikuntamme ja pormestarimme ja kuvernöörin ja kaikki."

Hän sanoi: "Kyllä."

Minä sanoin: "Nyt, jos minä pyytäisin sinua, veli, menemään tuonne ja tilaamaan päivällisemme Arizonan osavaltion kuvernöörin nimessä, niin menisitkö ja kirjoittaisitko sinne niin? Uskotko, että he hyväksyisivät sen hallituksessa?"

Hän sanoi: "Todennäköisesti eivät. Miksi sitten Jeesus sanoi niin?"

Minä sanoin: "Tässä se on. Jos minä pyytäisin sinua kuittaamaan tämän päivällisen Arizonan osavaltion kuvernöörin nimessä, ja kun me olemme molemmat Arizonan kansalaisia, ja tiedämme kuka on kuvernööri, niin silloin sinä tietäisit allekirjoittaa sen Sam Goddardin nimessä", minä sanoin, koska hän on valtion kuvernööri. "Minun ei tarvitsisi kysellä sitä sinulta. Sinähän tiedät, kuka kuvernööri on. Nyt kun Jeesus sanoi: 'Isä, Poika ja Pyhä Henki', tiesi Hän kuinka he kastaisivat. He tiesivät, kuka Hän oli! Minun lampaani kuulevat minun ääneni. Ymmärrättekö nyt?"

Hän sanoi: "Vai niin."

Mutta seuraavana on, että uskotko sinä sen?

"...joka kuulee Minun Sanani ja uskoo Häneen, joka on Minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä..."

Ja jos tämä uusi Iankaikkinen Elämä asuu teissä, niin se on voima (jos te olette nyt vastaanottaneet tämän Pyhän Hengen, jonka he vastaanottivat helluntaina). Heillä oli mekaniikka, ja nyt täytyi tulla toimivan voiman. He olivat uskoneet.

Te tiedätte, että meidän hyvät baptistiystävämme sanovat meille, että kun me uskomme, niin me olemme jo vastaanottaneet sen. Mutta heillä ei ollut sitä, vaikka he olivat uskoneet. Apostolien teot 19 mukaan he uskoivat, muttei heillä ollut sitä. Saitteko Pyhän Hengen silloin kun tulitte uskoon? Ymmärrättekö? Heillä oli mekaniikka kunnossa, sillä tämä apostoli, esimerkiksi Apollos, opetti heitä ja todisti Raamatun kautta mekaniikan, sen, että Jeesus oli Kristus, mutta heillä ei vielä ollut toimivaa voimaa. Tässä se on. Ymmärrättehän sen? Hyvä on.

Teillä on jo käsiraha ja te odotatte. Kun te saatte toimivan Voiman, niin teidät on tehty eläväksi kuolemasta kuolemattomuuteen. Se tekee koko ruumiin kuuliaiseksi Sanalle. Se vaikuttaa sen, että te toimitte toisin, näytätte toisenlaiselta, elätte toisin; se yksinkertaisesti muuttaa teidät.

Teidät, jotka kerran olitte kuolleet syntiin ja rikkomuksiin ja pimeyteen, on Hän tehnyt eläviksi. Minkä kautta? Henkensä kautta, joka herätti Kristuksen kuolleista pääsiäisaamuna. Ja kun Hän asuu teidän kuolevaisessa ruumiissanne (tarkatkaa nyt), silloin Hän tekee ne eläviksi, tuo ne Elämään, tekee ne Sanalle kuuliaisiksi. Kuinka te nyt voitte väittää, että teillä on tuo Henki ja silti etääntyä Sanasta? Silloin joku muu on elävöittänyt teidät. Sillä Se tekee teidän kuolevaiset ruumiinne eläviksi Sanalle. Luonnollisesti! Ilman Häntä te ette voi liikkua eteenpäin.

Te menette vain taaksepäin, jos ette usko kaikkea. Jos teillä on osaksi vettä ja osaksi bensiiniä, te ette voi ajaa minnekään. Teidän täytyy ottaa 100 % bensiiniä. Jos ette tee niin, silloin teillä on väärä sytytys, eikä teillä silloin ole voimaa. Ymmärrättehän?

Mutta minä uskon tämän, mutta tuota minä en usko. Silloin te ette voi ajaa minnekään. Mutta oi, jos te otatte täyteyden! Antakaa sen syttyä! Jokainen Sana on Totuus.

Tarkatkaa tätä, koska me lopetamme pian. Se on ainoastaan pieni siemen, joka makaa maassa. Te olette ylösnousseet jo siemenessä. Te olette ylösnousseet, kun te vastaanotatte Pyhän Hengen; te olette ylösnousseet juuri silloin. Teidän ruumiinne on ylösnoussut jo siemenessä.

Katsokaa tätä pientä siemenestä kasvanutta kasvia maassa. Sen on juotava Hänen lähteestään, vettä, joka virtaa alas. Ja kun se juo siitä, silloin se kasvaa ylöspäin Häntä kohti tullen yhä enemmän sen siemenen kaltaiseksi, joka putosi maahan. Huomaatteko sen? Seurakunta on tullut siihen vanhurskauttamisen, pyhityksen ja Pyhän Hengen kasteen kautta, kunnes se nyt on kukassa. Jumalan Henki on johtanut siihen. Tämän maailman Henki on antikristuksen kautta kulkenut samalla tavoin tullen nyt kirkkojen maailmanneuvostossa kukkaansa. Näin tapahtuu kokonaisuudessa. Samalla tavoin se tapahtuu yksilöille. Kaikki menee sen Jumalan suuntaviivan mukaan, että Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti.

Huomatkaa! Kasvaessamme ylösnousemuksen täyteyteen Hengen johtamina, niin kuin silloin kun aurinko vetää esiin pientä kasvia, joka juo Jumalan lähteestä, se voi juoda ainoastaan siitä yhdestä lähteestä. Kaatakaa kerran öljyä tuon pienen siemenen päälle, niin se kuolee. Se pitää paikkansa. Jos te kaadatte sen päälle seisonutta, vanhaa vettä, joka ei ole hyvää ja joka on saastunutta, ehkäisee se kasvun, eikä se tuota hedelmää, Pitääkö tämä paikkansa? Mutta kaatakaa todella hyvää, pehmeää sadevettä, jossa ei ole Ihmistekoisia kemikaaleja, sen päälle, antakaa sen sataa taivaasta ja tarkatkaa pikku kasvia. Ei ole mitään sadeveden vertaista vettä. Jos te lisäätte siihen klooria ja muuta sen kaltaista, niin te tiedätte, että se tappaa kasvin.

Näin on tänäänkin. He koettavat antaa ihmisille vettä noista kirkkokunnallisista lähteistä, ja se estää kasvun.

Tule tänne, missä armon kastepisarat ovat kirkkaimmat;
loista ympärillein päivin sekä öin, sä Jeesus, Valo maailman.
Silloin te olette saaneet sen.
Me tahdomme vaeltaa valossa, tuossa kauniissa valossa,
tullen sinne, missä armon kastepisarat kirkkaana loistavat,
Oi, loista kaikkialla ympärilläin...
Viekää nämä ihmistekoiset kalvot kauaksi luotamme.

En tunne mitään muuta lähdettä kuin Jeesuksen veren. Tämä on ainoa lähde, jonka haluan tuntea. Salli Sanan asua minussa, Herra; kastele Sitä Hengelläsi.

Huomatkaa! Jos se Henki, joka herätti Jeesuksen haudasta, asuu teissä, niin silloin teillä on Elämä siemenessä, Henki johtaa teitä, Hän tekee teille Sanan eläväksi, niin että te voitte uskoa sen. Tuo pieni kasvi liikkuu ylöspäin kasvaessaan.

Katsokaa! Helluntaina heidän ruumiinsa tehtiin eläviksi uutta elämää varten. Katsokaa pientä pelkurien joukkoa.

Pidättelenkö minä teitä liian kauan? Olen todella lämmennyt. Minusta tuntuu hyvältä. He olivat pelkureita. Katsokaa! Mutta heillä oli mekaniikka. Mutta he seisoivat siellä takana ja sanoivat: "Oi, minä pelkään heitä. Minä pelkään mennä sinne, väittää jotakin, sillä he kaikki tuolla ulkona ovat suuria piispoja. Oi, minä olen peloissani. Noiden pappien edessä minä pelkään väittää, että uskon Häneen. Oi, minä en yksinkertaisesti voi tehdä sitä."

Mutta aivan yhtäkkiä tuli toimiva voima. Kyllä, ja mitä se vaikutti. Se ei ainoastaan täyttänyt heidän sisäistä henkeään, vaan se teki mekaniikan eläväksi. Heidän ruumiinsa tehtiin eläväksi. Enää he eivät olleet mitään pelkureita. He menivät suoraan ihmisten eteen. Kyllä! Miehet, juutalaiset ja Jerusalemissa asuvaiset! Ennen kuin toimiva voima tuli, oli heillä ainoastaan mekaniikka. Huomaatteko? Te miehet, jotka asutte Jerusalemissa, olkoon tämä teille tiettävä, ja ottakaa minun sanani korviinne. Eivät nämä ole juovuksissa, niin kuin te luulette! Minä olen yksi heistä TÄMÄ on SE! Minä osoitan teille, mitä tämä on; se on Kirjoitusten mukaista. Tämä on SITÄ! (Ja minä olen aina sanonut: "Jos tämä ei ole SITÄ, niin antakaa minun pitää tämä, kunnes SE tulee"). Ei, tämä on se, mikä on sanottu profeetta Jooelin kautta: "Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle." Katsokaa, toimiva voima oli tullut yhteen mekaniikan kanssa. He eivät enää pelänneet.

Muutamat teistä naisista pelkäätte, että joku nainen nauraa teille, koska teillä on pitkät hiukset ja koska te ette enää ehosta itseänne. Jotkut teistä miehistä pelkäätte, että teidän järjestönne heittävät teidät ulos jos te kastatte seurakuntanne raamatullisella kasteella. Teidän täytyy sulkeutua yläsaliin, kunnes toimiva voima tulee. Näin on.

Se muutti heidät, se teki heidät eläviksi, se teki heidät erilaisiksi! Siitä lähtien he olivat muuttuneita ihmisiä. Se elävöitti heidät pelkurin vanhasta elämästä Juudan sukukunnan leijonan kaltaisiksi. Varmoina he kohtasivat marttyyrikuoleman heitä naulittiin ristille, ristiinnaulittiin ylösalaisin, poltettiin, heitettiin leijonien luolaan; he eivät olleet enää pelkureita kuolemalla ei ollut valtaa heihin; toimiva voima oli tullut yhteen mekaniikan kanssa. Todellakin! Se teki heidän kuolevaiset ruumiinsa eläviksi.

Kuunnelkaa nyt, täällä on toinen todiste Se teki heidät sellaisella tavalla eläviksi, että tiedättekö, mitä tapahtui? Heidät kohotettiin taivaallisiin ja heidän kuolevaiset ruumiinsa tulivat niin eläviksi, että heidän kielensä muuttui. Se teki eläväksi heidän kielensä. Niin Raamattu sanoo. Heidän kuolevaiset ruumiinsa tehtiin eläväksi, myöskin heidän kielensä tehtiin eläväksi, heidän ajatuksensa tehtiin eläväksi, heidän henkensä tehtiin eläväksi, heidän elämänsä tehtiin eläväksi; heidät tehtiin kokonaan eläväksi. He koettivat, puhua, eivätkä he enää voineet puhua inhimillistä kieltä. Heidät oli tehty niin eläviksi Jumalan läsnäolossa, että he puhuivat uusin kielin, taivaallista kieltä. Oi, millainen eläväksi tekevä voima!

Jos se Henki, joka herätti Kristuksen kuolleista, asuu teissä (oi, halleluja!) tekee Se eläviksi myöskin teidän kuolevaiset ruumiinne! Se vaikuttaa sen, että te teette tekoja, joita te ette ennen ole tehneet! Silloin he olivat täynnä eläväksi tekevää voimaa. Ymmärrättekö? Silloin teidän ruumiinne ei enää ole synnille alamainen. Joku sanoo: "Tule tänne."

Te sanotte: "Ole hiljaa."

"Oi, meillä on suurin ..."

"Sulje suusi." Oi sinä olet kotka!

Oletteko koskaan nähneet kuinka itsenäisenä vanha kotka kulkee? Se ei hyppää niin kuin korppikotka jokaiselle kuolleelle raadolle, joka makaa maassa. Se liikkuu ylpeänä. Sulje suusi.

Oi, tuolla on hyvää ruokaa.

Ei minulle. Minun toiveeni ovat muuttuneet; minun ruokahaluni ovat toisenlaiset, sillä ei ihminen elä ainoastaan katoavasta, vaan jokaisesta Sanasta, joka Jumalan suusta tulee. Todellinen, eläväksi tehty kotka elää siitä. Amen!

Oi, kun Hän herätti Kristuksen haudasta, ja asuu teissä, tekee Hän myös teidän kuolevaiset ruumiinne eläviksi läsnäolossaan. Te tulette huomaamaan sen; te ette enää syö raatoja, te olette kotkia. Te ette enää halua maailman asioita. Te olette Jumalan poikia ja tyttäriä. Te vietätte juhla.ateriaa lähteellä, josta maailma ei tiedä mitään; te juotte siitä, kuitenkaan maailma ei tiedä siitä mitään. Te syötte salattua mannaa, josta maailma ei ole milloinkaan tiennyt, sillä te olette kotkia; teidät on tehty sen vuoksi eläviksi, että te voitte saada sitä. Te ette voi saada sitä tuolta alhaalta, teidän täytyy tulla tänne ylös. Teidän täytyy olla eläviksi tehtyjä ja tulla korotetuiksi sinne, niin silloin Se elävöittää teidät.

Ja mitä he tekivät? He puhuivat toista kieltä. Raamattu sanoo, että he tekivät niin. He puhuivat jokaisella kielellä, joka taivaan alla oli. Voitteko kuvitella sitä? Ne vanhat, kuolevaiset ruumiit, jotka olivat siellä, sanoivat: "Niin, minä en tiedä, voinko minä uskoa tätä vaiko en." Yhtäkkiä he olivat niin elävöitetyt, että Juudan sukukunnan leijonan urhoollisuus tuli heihin tuon heilutuslyhteen kautta. Oi, tämä Kotka tulee kutsumaan omiaan. Eivätkä he rakastaneet elämäänsä, vaan olivat uskolliset kuolemaan asti. Amen!

... ja on oleva vielä useampia, jotka antavat elämänsä veren tämän Pyhän Hengen Evankeliumin ja sen punaisen virran puolesta.

Pojan täytyy tulla jälleen paljastetuksi tänä lopun aikana Morsiamessa, täytyy tulla eläväksi tekevän voiman, joka herättää hänet näistä kuolleista kirkkokunnista ja uskontunnustuksista elävän Jumalan elävään Sanaan. Se elävöittää heidät uuteen elämään. Nyt se tekee samoin meille.

Huomatkaa! Heidät oli elävöitetty tämän eläväksi tekevän Voiman kautta. (Kuunnelkaa tarkasti; minä koetan näyttää sen teille). Eläväksi tekevä Voima ei ollut ainoastaan heidän sielussaan, vaan se oli kaikkialla heissä. Toimiva Voima ei ainoastaan tullut, vaan se teki eläväksi mekaniikan. Ymmärrättekö te, mitä minä tarkoitan? He olivat niin eläviä, että heidän kielensä alkoivat puhua vierasta kieltä. Heidät oli tehty niin eläviksi Kristuksen ylösnousemusvoiman kautta, että kun he laittoivat kätensä sairaiden päälle, nämä tulivat terveiksi. Se tekee teidän kuolevaiset ruumiinne eläviksi. He paranivat käsien päällepanemisen kautta.

Ja Henki elävöitti heidän yhteytensä Jumalaan, niin että he olivat niin eläviksi tehtyjä Jumalan läsnäolossa, että jos joku ihminen kuoli ja hänen sielunsa oli poistunut, hänet kutsuttiin takaisin elämään. Amen! Kunnia!

Hyvä on. Eläväksi tehty! Hänen ylösnousemuksensa ei ollut ainoastaan Häntä Itseänsä varten, vaan tälle ennaltamäärätylle siemenelle, joka makasi siellä tullakseen eläväksi; kuolevainen ruumis tullaan tekemään eläväksi. He laittavat kädet sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi. He rukoilivat, ja Hengessä he näkivät näkyjä ja kutsuivat kuolleet takaisin elämään. Näin on. Se teki eläviksi heidän kuolevaiset ruumiinsa! Ja kun se tulee teihin, ja jos se todella on teissä te voitte sanoa, että se on teissä, mutta jos olisi niin niin nämä merkit seuraavat teitä. Ymmärrättekö tämän? Ja se tekee eläviksi teidän kuolevaiset ruumiinne; se tekee teidät eläviksi.

Katsokaa nyt! Teidät tehdään eläviksi Jumalan läsnäolossa. Miksi? Se oli Jumalan Henki, joka herätti Jeesuksen haudasta. Ja Hän sanoi Jumalan Hengestä: "Minä annan teille iankaikkisen elämän" (tämä tulee kreikkalaisesta sanasta Zoe, jos haluatte katsoa sitä), joka kulkee teidän lävitsenne ja muuttaa jopa teidän mielenne.

Kuinka te voitte sanoa, että Jumalan Henki asuu teissä, vaikka te olette tehneet kaikkea, mikä teidän omissa silmissänne on oikeata? Tämä on teidän todistuksenne siitä, onko teillä se vaiko ei: "Jos se Henki, joka oli Kristuksessa, on teissä", silloin se tekee teidätkin eläviksi Sanalle, sillä hän on Sana. Mutta jos se sitä vastoin erottaa teidät Sanasta, niin silloin se ei ole Kristuksen henki! Tarkatkaa, mitä te olette tehneet, kunnes se vie teidät Sanaan ... "Minun lampaani kuulevat Minun ääneni ja ne elävät jokaisesta sanasta..." - jokaisesta sanasta.

Minä puhuin tästä jokin aikaa sitten. Minun vanha äitini, joka nyt on kuollut, oli hyvin erikoinen nainen. Te tiedätte, että hän oli puoliksi intiaani, ja hän oli hyvin erikoinen. Sen lisäksi hän oli henkilö, joka ei nähnyt unia. Minä luulen, että hän näki ainoastaan neljä tai viisi unta koko elämänsä aikana, mutta aina kun hän näki unen, piti se paikkansa. Kun hän näki unta josta.kin, niin se tapahtui.

Muistan ajan, jolloin aloin saarnata, monia vuosia sitten. Me asuimme silloin tuolla kadun yläpäässä, juuri tästä ylöspäin. Ja minä saarnasin täällä, juuri tässä seurakunnassa. Äitini näki unta, että minä seisoin täällä kolmen porrasaskelman vieressä. Minä seisoin siellä ja saarnasin kaikille, että heidän täytyi kulkea näiden kolmen portaan kautta, ennen kuin he saattoivat tulla valtatielle. Ja valtatiellä oli pieni helmimäinen, valkoinen viiva, joka johti taivaan porteille, helmiporteille. Ja tämä helminauha oli vedetty ylimmäiselle portaalle asti. Eikö tämä olekin tänä päivänä minun sanomani: vanhurskauttaminen, pyhitys, Pyhän Hengen kaste!

No niin, minä sanoin, että henkilön täytyi tulla näiden kolmen portaan yli kyetäkseen kulkemaan tällä tiellä. Ja minun äitini sanoi, että sinne tuli eräs nainen. (Te tiedätte varmaan, millaisia kenkiä ihmiset käyttivät 35 vuotta sitten!) Sinne tuli nyt eräs nainen, jolla oli suuret, korkeat kengät, jollaisia nykyäänkin käytetään, tuollaiset kapea. ja korkeakorkoiset kengät. Hän tuli siihen, ja minä sanoin: "Hetkinen, sisar. Sinä et voi kulkea noilla valtatietä. Sitä sinä et voi tehdä."

Ja hän sanoi: "Pahh!" Hän katsoi ympärilleen, toisiin naisiin ja sanoi: "Älkää uskoko häntä, hän on hullu. Älkää uskoko häntä. Minä osoitan teille, että minä olen vanhurskautettu, pyhitetty ja täytetty Pyhällä Hengellä ja että minä voin myöskin kävellä siellä." Ja minä annoin hänen mennä. Minä en voinut tehdä enempää, minä en voinut pidättää häntä. Ja hän hyppäsi tielle ja katsoi taakseen sisariin ja sanoi: "Katsokaa, minähän sanoin teille." Hän alkoi juosta eteenpäin, ja te tiedätte, mitä Raamattu sanoo Jesajan kirjan 3. luvussa, että heidän kaulansa on kenossa, että he sipsuttavat (heidän täytyy keinuttaa itseään) kulkiessaan, jotta heidän kantapäänsä kopisisivat; sellaisia ovat viimeisten päivien Siionin tyttäret.

Ja hän alkoi juosta niin lujaa tuota valtatietä pitkin kuin vain voi, ja jonkin ajan kuluttua tie tuli yhä kapeammaksi. Hän alkoi hoiperrella, sipsutella tällä tavoin ja putosi sitten alas hän oli poissa. Ja äitini sanoi: "Kauhein huuto, minkä koskaan elämässäni olen kuullut, oli tämän naisen huuto, kun hän putosi noihin liekkeihin ja savuun hänen vajotessaan yhä syvemmälle." Hän sanoi, että minä käännyin silloin ympäri ja sanoin: "Huomaatteko?"

He tottelivat kaikkea paitsi yhtä sanaa. Luonnollisesti voivat helluntailaiset naiset olla pelastettuja, pyhitettyjä ja täytettyjä Pyhällä Hengellä ja sitten epäonnistua. Ehdottomasti!

Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta olemassa olevasta Sanasta. Ymmärrättekö sen? Ja tässä hän epäonnistui. Niin kuin minä sanoin, hän oli saattanut tulla siihen asti aivan oikein, mutta hän ei voinut kuulla, kun minä sanoin hänelle, mitä oli edessäpäin.

Hän on kirjoittanut Evankeliumin opetuslapsien ja apostolien kautta, ja opin apostolien ja profeettain kautta jne., mutta silti he eivät kuuntele.

Kiinnittäkää nyt huomionne tähän ylösnousemusvoimaan (jota kreikkalainen elämää tarkoittava sana Zoe tarkoittaa) joka tuo Sanan; silloin se mieli, joka oli Kristuksessa, on teissä. Minä koetan osoittaa teille, että Jumala silloin kun Hän herätti Jeesuksen kuolleista, herätti silloin myös teidät ja elävöitti teidät elämään Hänen kanssansa (te olette nyt herätetyt elämään), vaikka te silloin olitte vain lapsia Hänen ajatuksissaan, mutta Jumala on nähnyt Hänessä kaiken niin kuin se tulee lopussa olemaan.

Kun Jumala katsoi alas ruumista... (Henki jätti Hänet Getsemanen puutarhassa; Hänen täytyi kuolla Ihmisenä.) Muistakaa ystävät, ettei Hänen olisi tarvinnut tehdä sitä. Se oli Jumala. Jumala voiteli tuon lihan, joka oli inhimillistä lihaa. Jos Hän olisi mennyt sinne Jumalana, ei Hän koskaan olisi kuollut sellaista kuolemaa; Jumalaa ei voida tappaa. Hänen ei olisi tarvinnut tehdä sitä, mutta muistakaa, että Hän meni sinne, kun te vielä olitte Hänessä. Jumala ei vielä ollut erottanut Morsianta Yljästä. Sen vuoksi kun Jumala katsoi Kristuksen ruumista, näki hän sekä miehisen että naisellisen osan. Se kaikki lunastettiin tässä yhdessä Ruumiissa. Huomaatteko sen? He ovat yksi sama sana. Sama Sana, joka puhui Yljästä, puhuu myöskin Morsiamesta!

No niin, kuinka ei tulisi kaikki se, mitä Kristuksesta on luvattu, julki Morsiamessa, ja kuinka voisi Ylkä tulla niin ettei Hän olisi yksi Morsiamen kanssa? Sen vuoksi, koska Hän on tehnyt kaiken, aina vahvistukseen asti, jolloin Hän myöhemmin herätti Itsensä kuolleista, niin eikö silloin Morsiamen täydy tehdä samoin ja olla tarkalleen se, mitä Sana on luvannut Häntä varten näinä viimeisinä päivinä? Eikö hänen täydykin palata takaisin Malakian kirjan 4. luvun mukaan? Eikö morsiamen täydykin tulla julki samoin kuin tapahtui Sodoman päivinä? Eikö myöskin maailman ja kaiken muun täydy olla tarkalleen niin kuin se nyt on? Eivätkö nämä asiat olekin täydellinen vahvistus sille Jumalan Sanalle, joka on tehty meille tiettäväksi?

Niin, ystävät, minä tiedän, että minä pidättelen teitä täällä kauan vielä on viisitoista minuuttia päivälliseen mutta ehkä minä siinä ajassa olen valmis. Mutta huomatkaa! Katsokaa tänne! Kuinka täydellistä se onkaan. (Minä en tiedä, koska näen teidät jälleen). Katsokaa tätä!

Jumala näki ennalta Morsiamen Yljässä! Halleluja! Pelastaakseen Morsiamensa, niin kuin Aadamkin, täytyi Kristuksen mennä hänen kanssaan. Aadam tiesi, mitä hän teki. Eeva ei tiennyt, mitä hän teki, mutta Aadam meni vaimonsa kanssa.

Jeesus otti Morsiamensa paikan ja tuli synniksi hänen puolestaan. Hän tuli siksi, mitä te olette muistakaa tämä Hän kärsi teidän rangaistuksenne, jotta te voisitte seisoa Hänen paikallaan. Millainen rakkaus! Millainen yhteys! Kuinka me voimme kieltää sen! Kuinka me voimme tehdä jotakin muuta kuin rakastaa Häntä, ystävät? Minä voisin viipyä tässä tuntikausia, mutta menkäämme eteenpäin.

Niin kuin helluntaikokemus ja Pyhän Hengen tulo tänä päivänä oli luvattu, on se niin kuin omistustodistuksen vahvistaminen. No niin, teillä voi olla oikeusvaatimus. Varmasti. Teillä voi olla vaatimus jostakin paikasta, mutta se ei vielä merkitse, että se on teidän. Ei. Joku voi tulla jostakin ja esittää siitä vaatimuksen. Mutta kun teillä on vahvistus, osoittaa se, että kaikki, mikä kerran oli sitä vastaan, on pyyhkäisty pois, se on tehty epäpäteväksi maailman perustamisesta lähtien. Onko tämä oikein?

Ja kun joku ihminen on sanonut, että hän uskoo Sanan, ja sitten Pyhä Henki tulee, on se omistusoikeuden vahvistus. Ja se antaa teille luvan, kun teillä on omistusoikeuden vahvistus, että jokainen osa siitä kuuluu teille, että kaikki, mitä siinä on, kuuluu teille. Amen!

Se antaa meille vahvistuksen, kun Pyhä Henki tulee tämän omistusoikeuden päälle, jonka Jumala näki jo ennen maailman perustamista, ja Hän kirjoitti niiden ihmisten nimet Elämän Kirjaan, mutta heidän täytyi syntyä miehen ja naisen kautta, ja tulla synnin alaisiksi ja siihen syyllisiksi. Kun minä uskoin Häneen, sain minä omistusoikeuden. Mutta kun Pyhä Henki tuli, oli Se vahvistus, että kaikki, mikä oli minua vastaan, oli sen sitten teh.nyt äitini tai isäni, tai minun isoäitini (niin kuin tuon pienen kaatumatautisen lapsen suhteen, jonka puolesta minä muutama minuutti sitten rukoilin, ja jonka kaatumatauti tuli isovanhemmista lapseen, niin kuin sanoin). Mutta kun vahvistus tuli, pyyhki se kaiken pois ja teki sen mitättömäksi. Silloin minä olen vahvistuksen omistaja. Amen! Ja niin varmasti kuin Henki herätti Kristuksen kuolleista, on minulla vahvistettu todistus siitä, että minä olen tämän ruumiin yksi osa, jolla on Pyhän Hengen todistus, joka saa tämän Sanan ruumiin elämään tarkalleen niin kuin se teki Hänessä ja niin kuin on luvattu tälle lopunajalle.

Kaikki minun syntini on pyyhitty pois. Kaikki teidän syntinne on pyyhitty pois Jeesuksen Kristuksen veren kautta, ja Pyhä Henki on tullut sen omistusoikeuden vahvistukseksi, jonka Jumala on antanut minulle armosta ennaltatietämisen kautta.

Mitä te vielä pelkäätte? Ei ole mikään ihme, että Hän sanoi: "Älkää peljätkö, Minä olin kuollut, ja Minä elän, ja katso, Minä elän aina ja iankaikkisesti, ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet. Älkää huolehtiko mistään; itse kuolemakaan ei voi vahingoittaa teitä."

Katsokaa, kuinka ihanaa se on! Kiiruhtakaamme nyt. Vahvistetun omistusoikeuden kautta on velka maksettu; kalkki, mikä on sitä vastaan, on pyyhitty pois. Kunnia! Minä saatan käyttäytyä hassunkurisesti, mutta minusta tuntuu niin hyvältä. Huomatkaa! Vahvistettu omistusoikeus tiedättekö, mitä se tarkoittaa? Tiedätkö sinä veli, mitä se tarkoittaa? Mikään ei voi enää ottaa sitä sinulta pois! Amen! Minä olen omistaja! Amen!

Millainen on omistusoikeus? Minä olen nyt ottanut itselleni osan Hänen kuolemastaan, hautaamisestaan ja ylösnousemuksestaan. Hän tuli minuksi, jotta minä voisin tulla Häneksi. Hän tuli synniksi, jotta minä voisin tulla pojaksi (Aamen!) ja omistaa vahvistetun omistustodistuksen, sillä nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat. Huomaatteko? Siinä on vahvistettu omistusoikeus.

Nyt nopeasti, meillä on vielä kymmenen minuuttia aikaa. Tarkastelkaamme nyt nopeasti eläväksi tekemistä Hengen kautta. Minä näytän teille siitä muutamia merkkejä, jotta ymmärrätte sen. Kuunnelkaapa!

Tarkastelkaamme nyt tätä ylösnousemusvoimaa (tämä oli minun aiheeni, sen jälkeen kun Poika oli ylösnoussut). Katsokaa, kuinka se vaikutti heissä. Mitä tämä eläväksi tekevä voima vaikutti heissä helluntaina? Se teki heidät eläviksi.

Tarkastelkaamme nyt, mitä se vaikutti Stefanuksessa. Stefanus oli ylösnousemusvoimalla täytetty, eikö niin? Hän oli täynnä eläväksi tekevää Voimaa. Hän ei pelännyt. Hän sanoi: "Te niskurit ja ympärileikkaamattomat sydämeltä ja korvilta, aina te vastustatte Pyhää Henkeä niin kuin teidän isänne, niin tekin. Ketä profeetoista, Jotka ennustivat sen Vanhurskaan tulemisesta, eivät teidän isänne kivittäneet?" Se teki hänelle jotakin. Varmasti, sillä hän oli täynnä ylösnousemusvoimaa.

Ja he sanoivat: "Meidän täytyy päästä eroon tuosta miehestä."

Ja kun hän kuoli (he kivittivät hänet, ja kivet iskivät hänen päähänsä) katsoi hän ylös ja sanoi: "Minä näen taivaat auenneina ja Jeesuksen seisovan Jumalan oikealla puolella". Tämän teki eläväksi tekevä Voima Stefanukselle.

Katsokaa, toisella miehellä oli tämä ylösnousemusvoima; hänen nimensä oli Filippus. Hän oli niin täynnä eläväksi tekevää voimaa, ja hän piti suuria kokouksia Samariassa. Riivaajia ajettiin ulos; ihmisiä kastettiin Jeesuksen Kristuksen nimeen. Heillä oli todellinen kokous, ja Pyhä Henki puhui hänelle. Voima tuli alas ja se sanoi: "Jätä nämä herätyskokoukset."

Mutta mitä saarnaajat sanovat?

Älä murehdi siitä, mitä he sanovat. Huomaatteko? Hän oli täynnä ylösnousemusvoimaa. Hänellä oli bensiini, ja voima tuli sen päälle. Se sanoi: "Mene erämaahan."

Ja hän löysi sieltä hoviherran ja kastoi hänet Jeesuksen Kristuksen nimeen yhden miehen, joka vei sanoman Etiopiaan. Onko niin? Hän totteli Jumalaa.

Jos teitä ei vielä ole kastettu Jeesuksen Kristuksen nimeen, tehkää se kuuliaisuudessa Jumalalle, ja katsokaa kuinka ylösnousemusvoima kohottaa teidät ylös.

Kun Filippus oli tehnyt tämän suuren asian, kun hän oli jättänyt nuo suuret herätyskokoukset ja totellut Jumalan käskyä ja kastanut tämän hoviherran kuuliaisuudessa Jumalalle, oli hän niin täynnä ylösnousemusvoimaa, että se tempasi hänet pois sieltä.

Tämä Henki, joka herätti Jeesuksen kuolleista, on eläväksi tekevä teidän kuolevaiset ruumiinne. Se elävöitti Filippuksen niin, ettei häntä enää nähty siellä, vaan se kuljetti hänet noin 150 mailin päähän toiseen maahan. Voima täytti hänen kuolevaisen ruumiinsa. Kuinka se saattoi tapahtua? Hän oli niin täynnä ylösnousemusvoimaa.

Oi, elävän Jumalan Seurakunta, me emme voi seisoa täällä jonkin pienen sokeritutin ympärillä, joita me tänään kuljetamme mukanamme; meidän täytyy olla täynnä ja rakennetut ylösnousemusvoimasta. Eräänä päivänä meidät viedään täältä pois ylöstempauksessa. Amen!

Antakaa anteeksi tämä ilmaus. Minä ajattelin äitiä, joka tekee lapselleen noita pieniä pusseja (joita me käytimme). Jotkut teistä vanhemmista äideistä saatatte muistaa sen. Pieni lapsi alkaa huutaa, ja te otatte hieman kah.vinporoja ja sokeria, ja täytätte sillä pienen pussin ja annatte lapsen Imeä sitä, tehdäksenne hänet tyytyväiseksi. Siinä ei ole minkäänlaista voimaa; se vahingoittaa häntä. Lapsi nielee tämän vahingollisen kofeiinin, joka on makeutettu jollakin, toisella aineella.

Me olemme kyllästyneet sellaiseen aineeseen. Kääntykää takaisin! Te olette kotkia! Palatkaa takaisin Jumalan Sanaan! Olkaa voimakkaat; mikään ei voi loukata teidän tunteitanne. Sen vuoksi te olette vapaita kaikesta Ihmisten häpeästä. Mitä tahansa joku sanookin teitä vastaan, niin se vain tuo esiin enemmän rakkautta. Ylösnousemusvoima! Se vie teidät taivaallisiin. Kotka ei lennä alas kananpoikien luokse; se suuntaa kulkunsa ylös taivaallisiin Jeesuksessa Kristuksessa.

Filippus tehtiin eläväksi ja hänet kuljetettiin muualle.

Tarkastelkaamme nyt erästä toista miestä. Siellä oli eräs Eenok.niminen mies. Hän vaelsi jokaisen Jumalan Sanan mukaan noin 300 vuotta. Hänellä oli todistus, että Minä en ole kertaakaan halveksinut Hänen Sanaansa. Hänellä oli ylösnousemusvoiman täyteys, ja kun voima kosketti häntä, ei hänen tarvinnut kuolla; hänet noudettiin kotiin. Hän yksinkertaisesti alkoi kävellä. Niin kuin Filippuksellakin, oli hänellä sellainen ylösnousemusvoi.man täyteys, ja sen sijaan, että Filippus olisi mennyt Gassaan, tulikin hän toiselle seudulle, mistä he löysivät hänet ylärannikolta. Sen sijaan, että olisi kulkenut jotakin tiettyä tietä, sanoi Eenok vain: "Minä olen vanha mies; minä olen saanut niin paljon ylösnousemusvoimaa että minä kävelen suoraan pois maan päältä."

Tämä on se sama ylösnousemusvoima, joka meillä juuri nyt on. Ymmärrättekö? Se tekee teidän kuolevaiset ruumiinne eläviksi. Eikö niin? Se on ylösnousemusvoima.

Eenokilla oli täydellinen todistus: "Kaiken, mitä Jumala sanoi, että minun pitäisi tehdä, olen minä tehnyt. Kaiken, mitä Hän käski minun tehdä, minä tein." Ja kun ylösnousemusvoima kosketti häntä hänen ruumistaan nosti se hänet kohta ylös. Hän käveli maan päältä taivaaseen.

Ja huomatkaa nyt! Katsokaa Eliaa, tuota suurta profeettaa, aikakautensa Miestä. Antakaa anteeksi veljet ja sisaret, niinä päivinä hän oli ojentanut noita kasvoiltaan maalattuja naisia, Iisebeliä ja Aahabia, ja näytti siltä kuin kukaan ei seisoisi hänen rinnallaan. Hän neuvoi ja arvosteli heitä ja pysyi siellä ulkopuolella.

Mutta Jumala huolehti hänestä ja auttoi häntä joka paikassa. Te tiedätte, että eräänä päivänä tuo vanha mies väsyi. Hän sanoi: "Minä olen tullut vanhaksi, enkä jaksa enää pidemmälle." Hänestä sanotaan, että hän jatkoi siten vielä noin 90 ikävuoteensa asti. Hän oli todella vanha ja vaelsi ympäriinsä maassa ja oli täynnä ylösnousemusvoimaa. Tiedättekö mitä? Hän katsoi yli Jordanin(oi Jumala, minä voin jo nähdä melkein koko toisen puolen, ettekö tekin?). Hän oli niin täynnä ylösnousemusvoimaa, ja sieltä ilmestyi tulisia hevosia ja tuliset vaunut. Hän meni virran yli kotiin kuolematta. Ylösnousemusvoima, joka oli lähetetty, sai aikaan sen, että taivaasta tuli vaunut, jotka ottivat hänet ylös. Hän veti viittansa pois päältään ja heitti sen alas Elisalle. Tämä pitää paikkansa.

Niin, Elisa otti viitan (mikä on jälleen esikuva seurakunnasta) ja hän on tehnyt kaksinkertaisen määrän ihmeitä (tämä on esikuva Kristuksesta ja Seurakunnasta). Hänellä oli kaksinkertainen voima, koska hän oli pyytänyt sitä. Te tulette tekemään suurempia tekoja kuin minä teen. Ymmärrättekö? Mutta hän oli niin täynnä ylösnousemusvoimaa ja kaikkea, että hän teki kaksinkertaisesti enemmän kuin mitä Elia teki. Ja hän eli 80-90 vuotta pitkän elämän ja tuli vanhaksi ja kuoli; ja he ottivat hänet ja hautasivat.

Te tiedätte, että ylösnousemusvoima ei ole jättänyt häntä. Monia, monia vuosia sen jälkeen kun kaikki liha oli mädännyt hänen luistaan, makasi hän haudassa. Ja eräänä päivänä he ottivat kuolleen huomatessaan vihollisen ja laittoivat tämän miehen yksinkertaisesti Elisan luiden päälle. Noissa luissa oli niin paljon ylösnousemusvoimaa, että tuo mies hyppäsi jälleen ylös ja oli elävä.

Oi, Hän on tekevä meidän kuolevaiset ruumiimme eläviksi. Vaikka te olisittekin kuolleet ja mädänneet haudassa, niin kuitenkin tuo ylösnousemusvoima lepää tuon tomun yläpuolella. Halleluja! Hän, joka herätti Kristuksen kuolleista, on myöskin tekevä teidän kuolevaiset ruumiinne eläviksi!

Elisa tuona aikana muistakaa, että tämä kuollut ihminen, profeetta, oli täynnä ylösnousemusvoimaa; kun hän makasi siellä haudassa, oli hänessä niin paljon ylösnousemusvoimaa, että kun hänen päällensä heitettiin kuollut mies, tuli tämä eläväksi, samoin voisi hän vieläkin laittaa kätensä sairaiden päälle, eikö niin? Amen! Näin se on.

Ja muistakaa, me olemme liha Hänen (Jeesuksen Kristuksen) lihastaan. Me olemme liha Hänen lihastaan ja luu Hänen luustaan. Oi, ei ole mitään muuta tietä, me tulemme nousemaan ylös ja siinä on kaikki. Me tulemme yksin.kertaisesti kohoamaan ylös ja siinä se on.

Pääsiäinen on enemmän kuin vain perinne. Se on myös NYT, sillä meidän ruumiimme on tehty eläviksi Hänen kanssaan, ja me olemme taivaallisissa. Tämä ruumis voi mädäntyä meressä; se voi mädäntyä maassa; voi olla ettei siitä jää jäljelle enempää kuin lusikallinen tuhkaa, mutta se on jälleen kerran tuleva esiin. Sillä se Henki, joka herätti minun Herrani kuolleista, on tehnyt eläväksi tämän kuolevaisen ruumiin. Se on tehnyt eläväksi teidän kuolevaiset ruumiinne. Ja me olemme osallisia Hänen ylösnousemuksestaan, Hänen iankaikkisesta elämästään, josta minä olen niin paljon teille puhunut, niin kuin te tiedätte.

Ei ole mikään ihme, että Hän sanoi: "Älkää peljätkö." Hän tiesi sen, sillä Paavali sanoi: "Kuolema, missä on sinun pistimesi? Hauta, missä on sinun voittosi? Minä olen täynnä ylösnousemusvoimaa." Kiitos Jumalalle, joka on antanut meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta! Ylösnousemusvoima!

Hän elää iankaikkisesti, Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti (Hebr. 13: 8).

Huomatkaa! Messias on voideltu; samoin on Hänen Morsiamensa voideltu.

Huomatkaa! Kuolema ei pidättänyt Jumalan ylösnousemusvoimaa. Kuolema ei voi estää sitä. Kun te olette saaneet sen, on se iankaikkisuutta varten. Ei ole mitään, mikä voisi estää sitä. Sinä et voi rajoittaa sitä; sinä et voi muuttaa siitä mitään. Kun sinä olet elänyt elämäsi, se ei pidättele Sitä; Se on yhtä hyvä kuin Se olikin.

Katsokaa! Mooses on täynnä tätä ylösnousemusvoimaa. Pitääkö se paikkansa? Hän oli profeetta, jolle Sana tuli. Hän oli osa Sanaa, hän oli tuon ajan Sana. Onko niin? Ja oltuaan 800 vuotta kuolleena hän seisoi siellä kirkastusvuorella Eilan kanssa. Onko niin? Se oli ylösnousemusvoimaa, sillä kuolema ei ollut voinut sitä ottaa pois. Ei, ei! Minä herätän hänet! Enkelit tulivat ja hautasivat hänet siellä eräässä laaksossa. Hän oli mädäntynyt ja hänen luunsa ja kaikki muu oli kadonnut, mutta ylösnousemusvoima oli yhä siellä. Se teki hänet eläväksi ja toi hänet esiin, niin että hän seisoi siellä.

Te saatatte sanoa: "Pitääkö se paikkansa, veli Branham, 800 vuoden jälkeen?"

Jos te haluatte lukea, (minulla on täällä raamatunpaikka) Matt. 27: 51-52. Te voitte kirjoittaa sen muistiin. Raamattu sanoo täällä, kaikki ne vanhat, jotka olivat uskoneet, että Hän tulee, ja jotka olivat nukkuneet pois, heidän päällensä tuli ylösnousemusvoima, sillä nämä pyhät olivat osa Hänestä. He ovat osa Hänestä, koska he ovat uskoneet Häneen. Heillä oli osaksi tämä elämä uhrilampaan kautta (syntiuhrin kautta), mutta minkä kautta tuo lampaan henki kuitenkaan ei voinut tulla takaisin ihmisen päälle. Miten on nyt ihmisen hengen laita, kun Jumala itse tulee hänen päällensä?! Ymmärrättekö? Kuinka paljon enemmän meillä onkaan ylösnousemusvoimaa? Sovitukseksi synneistä uhrattiin karitsa (esikuvana). Mutta se, mitä meillä on, ei ole esikuva, vaan se on todellisuus. Mitä me vielä pelkäisimme?

Ja nämä miehet, joilla oli vain esikuva, joka osoitti Hänen ylösnousemuksestaan, menivät sen kanssa hautaan... Siellä on Job suuressa koetuksessaan. Saatana sanoi: Anna hänet minun käsiini. Minä saan hänet kiroamaan Sinua vasten kasvoja.

Silloin saatana syöksyi Jobin kimppuun. Herra sanoi hänelle: "Älä ota hänen elämäänsä."

Ja saatana teki Jobille kaikkea, mutta hänen elämäänsä hän ei koskenut. Jopa hänen vaimonsa kääntyi häntä vastaan. Hän sanoi Jobille, että hänen hengityksensä oli tullut hänelle vieraaksi. Toisin sanoen hän ei halunnut olla enää missään tekemisissä Jobin kanssa. Näytti siltä kuin hän ei olisi enää rakastanut Jobia, hän työnsi Jobin pois. Job, sinä olet viheliäinen Miksi sinä et kiroa Jumalaa ja kuole?

Job vastasi: "Sinä puhut niin kuin mikäkin houkka nainen." Hän piti lujasti kiinni siitä, mitä hänellä oli, sillä hän oli profeetta. Hän sanoi: "Minä en ole syntinen, minä olen uhrannut vaaditun uhrin." Amen! Hän tiesi, missä hän seisoi. Hän oli Sanassa. Oli aivan samantekevää, mitä toiset sanoivat; hän seisoi lujasti Sanassa. Ja sinä kauheana hetkenä hän sanoi: "Sinä puhut niin kuin typerä nainen. Herra antoi ja Herra otti, kiitetty olkoon Herran nimi. Alastomana minä tulin tänne ja samoin minä täältä lähden. Kiitetty olkoon Herran nimi." Hän istui siellä paiseiden peittämänä, hänen lapsensa olivat kuolleet, häntä oli lyöty köyhyydellä, ja kaikki hänen ystävänsä olivat kääntyneet häntä vastaan samoin kuin hänen seurakuntansa jäsenet, kuinka säälittävää ja surkeaa se olikaan. Kukaan teistä ei milloinkaan ole kulkenut minkään sellaisen läpi. Silti hän piti kiinni Sanasta. Hän oli kotka. Oi, huntu ei ole jäävä iäksi hänen silmäinsä päälle. Ei todellakaan!

Mutta aivan yhtäkkiä, kun hän seisoi lujana Sanassa, mitä tapahtui? Taivas muuttui mustaksi ja alkoi ukkostaa, alkoi salamoida, ja Job katsoi ylös ja näki näyn. Hän sanoi: "Minä tiedän, että minun Lunastajani elää ja viimeisinä päivinä Hän on seisova tämän maan päällä. Ja vaikka madot ovat syöneet minun ruumiini (luut ja kaiken muun), on tämä ylösnousemusvoima oleva siellä. Minä itse tulen katselemaan Jumalaa. Minun silmäni tulevat näkemään Hänet, eikä toisten; vaikka minun voimani kuluvat, vaikka madot, jotka ovat minun ruumiissani, tuhoaisivat sen."

Tehän tiedätte, että madot eivät ensin tunkeudu teihin, vaan ne ovat jo teissä. Tiesittekö sen? Jos teidät laitetaan arkkuun ja se suljetaan ilmatiiviisti, niin madot syövät teidät aivan yhtä hyvin, sillä ne ovat jo teissä. Oi tätä ylösnousemusaamua. Vaikka madot syövät minut (minun lihan!), niin kuitenkin minä näen lihassani Jumalan. Kunnia! Halleluja! Matteus, tämä suuri kirjoittaja sanoi (luvussa 27 jakeessa 51), että sen jälkeen kun Jeesus oli noussut kuolleista, monet Vanhan Testamentin pyhistä, monet niistä, jotka nukkuivat maan tomussa, tulivat esiin haudoistaan ja menivät kaupunkiin ja ilmestyivät monille. Tämä ylösnousemusvoima oli yhä Elisan luiden päällä, vaikkei siellä enää ollut mitään luita jäljellä; se oli Jobin päällä, vaikkei siellä tomussa ollut enää täyttä lusikallistakaan jäljellä hänen ruumiistaan, silti tuo ylösnousemusvoima oli vielä siellä.

"Jos se Henki, joka herätti Jeesuksen kuolleista, asuu teissä, niin se on eläväksi tekevä myös teidän kuolevaiset ruumiinne."

Pankaa tämä tarkoin merkille! Te sanotte: "Toivon, että olisin elänyt silloin!" Te elätte nyt paremmassa ajassa!

Minä näen, että te kirjoitatte muistiin muutamia raamatunpaikkoja. Se on hyvä; kirjoittakaa myöskin 1.Tess. 4: 16. Katsokaa, kuinka kaunista. Pyhät, jotka nukkuivat Kristuksessa, on Jumala tuova esiin yhdessä Hänen kanssaan. Haudassa olevat pyhät, toiset heistä lepäsivät niin kuin Elia, toiset heistä olivat haudassa niin kuin Elisa; toiset olivat haudassa, heidät tehdään eläviksi, toiset otetaan ylös, mutta me tulemme olemaan yhdessä heidän kanssaan. Jumalan pasuuna kajahtaa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ensin ylös ja meidät, jotka elämme ja olemme jääneet jäljelle, tullaan tempaamaan ylös yhdessä heidän kanssaan kohtaamaan Herraa ilmassa. Ylösnousemusvoima tulee sekä elävien että kuolleiden ylle.

Sama ylösnousemusvoima esitettiin näissä kahdessa profeetassa. Katsokaa, heidän nimensäkin ovat melkein samanlaiset Elia ja Elisa. Katsokaa, Morsian ja Ylkä. Toinen on Herra Jeesus ja toinen on Jeesuksen Morsian, he kuuluvat yhteen Ylkä ja Morsian. Huomaatteko, kuinka se tässä esitetään?

Nyt Elia otettiin ylös ylöstempaamisessa (hän esittää seurakuntaa) ja Elisa lepää ylösnousemukseen asti. Se on juuri niin kuin lintu, joka tarvitsee kaksi siipeä pitääkseen yllä tasapainonsa. Seurakunta esitettiin noissa kahdessa profeetassa. Sillä me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet, sillä Jumalan pasuuna kajahtaa ja nuo molemmat siivet tulevat yhteen ja lentävät pois. (Halleluja!) Minkä vuoksi? Sekä elävissä että kuolleissa vaikuttaa ylösnousemusvoima.

Huomatkaa! Meidät on tehty eläviksi nähdäksemme kaikki nämä asiat. Tarkastelkaa tämän ajan ylösnousemusvoimaa! Älkää unohtako, että meidät on tehty eläviksi. Minä uskon, että tämä tulee olemaan teille avuksi; meidän Herramme ja myös Paavali sanoivat: Mitä Isä näyttää minulle, sen minä sanon teille enkä salaa teiltä mitään, Ja tänä lopun aikana me näemme ylösnousemusvoiman yllämme. Hän antoi meille ylösnousemusvoiman nähdäksemme sairaiden paranevan. Me olemme nähneet ylösnousemusvoiman vaikuttavan keskellämme, samoin kuin heidän päällään silloin alussa; se on tullut takaisin näyttäen näkyjä, herättäen kuolleita, katsokaa, sairaat tulevat terveiksi sen kautta.

Muutama päivä sitten puhuin pienen Donovan Weetsin kanssa täällä (luulen, että te kaikki tunnette hänet). Minä metsästin hänen kanssaan. Nuori mies, hän on mukava kaveri, hän tulee tänne seurakuntaan, hän on erittäin hyvä ystäväni ja hän sanoi: "Minä en haluaisi vaivata sinua." Minä katsoin hänen korvaansa ja sen sisusta oli työntynyt ulospäin, ja minä sanoin: "Miten sinä voit, Donovan?" ja tartuin häntä kädestä ja se oli syöpä. Minä sanoin: "Donovan, mikä sinun korvassasi on vialla?"

Hän sanoi: "Minä en tiedä, veli Branham, se on tullut noin kuusi tai seitsemän kuukautta sitten."

Minä sanoin: "Miksi sinä et sanonut siitä mitään?"

Hän vastasi: "Minä en halunnut vaivata sinua, veli Branham."

Minä sanoin: "Tiedätkö sinä, mitä se on?"

Hän vastasi: "Minä voin ajatella, mitä se on." Minä laitoin käteni hänen päällensä, mutta en sanonut sanaakaan. Kaksi päivää sen jälkeen siinä ei voinut nähdä enää edes arpea. Mikä vaikutti sen? Tämä ylösnousemusvoima! Ymmärrättekö tämän? Se on tekevä meidän kuolevaiset ruumiimme eläviksi. Hänen korvansa oli jo syöty ja hänen aivonsa olisivat olleet seuraavina. Hän olisi kuollut, mutta tämä ylösnousemusvoima vaikutti tämän.

Kun minä eräänä päivänä tunsin itseni hyvin väsyneeksi, minä sanoin: "Sinun tulisi edetä paremmin, sinä olet viisikymmenvuotias. Jos sinä haluat tehdä jotakin Herralle, pitäisi sinun kiiruhtaa, sillä sinä olet tulossa vanhaksi." Ja siellä sinä aamuna tuli ylösnousemusvoima minun päälleni. Hän salli minun katsoa esiripun taakse, ja minä näin teidät kaikki siellä. Hän sanoi: "Kaikki, joita sinä olet rakastanut, ja jotka ovat rakastaneet sinua, Hän on antava sinulle." Ymmärrättekö? Minä näin heidät kaikki siellä, niin kuin minä näen teidät täällä. Mikä se oli? Se oli ylösnousemusvoima!

Ilmestyskirjan kirjoittaja, Johannes, oli täytetty ylösnousemusvoimalla. Hän seisoi ja näki kaiken alusta loppuun saakka. Jesaja oli täynnä ylösnousemusvoimaa ja seisoi ja näki tuhatvuotisen valtakunnan ja muun. Se oli ylösnousemusvoimaa! Ja jos se Henki, joka herätti Jeesuksen kuolleista, asuu teissä, on Hän eläväksi tekevä teidän kuolevaiset ruumiinne.

Muistakaa! Ylösnousemusvoima! Katsokaa, mitä me olemme nähneet näinä päivinä. Ylösnousemusvoiman täytyi tulla paljastamaan seitsemän sinettiä. Mitä se oli? Erään ihmisen viisautta? Ei, vaan Jumalan ylösnousemusvoima. Jumalan ylösnousemusvoima sanoi jo ennakolta, että se tulisi tapahtumaan. Mutta Jumalan ylösnousemusvoima vaikutti sen, että maailma todisti, että se on totuus. Herran enkeli, josta minä kerroin teille, että Hän on täällä, tämä tulipatsas, ylösnousemusvoima maailma todisti, että se on totuus. Eivätkä he siitä huolimatta tienneet, mikä se oli, mutta me olemme katsoneet sitä oikein ja tiedämme, että se on meidän Herramme. Näettekö te sen?

Hän on se, joka avasi nuo sinetit; Hän on noiden sinettien sisältö. Sillä koko Jumalan Sana on Kristus, ja Kristus on avattujen sinettien salaisuus. Mitä sitten on sen mukaan näiden sinettien avaaminen? Se on Kristuksen ilmestys. Ja nämä seitsemän enkeliä esittivät päätökseensä tulleita seitsemää seurakuntajaksoa, emmekä me voineet nähdä sitä heti. Mutta he ottivat kuvat, emmekä me. Hän seisoo siellä korkeimpana Tuomarina ja osoittaa, että Hän on A ja O, alku ja loppu. Millainen toteamus se onkaan!

Ylösnousemusvoima teki tämän meille. Ylösnousemusvoima sallii meidän nähdä Hänen tulonsa. Ylösnousemusvoima tuo kuolemasta elämään. Ylösnousemusvoima antaa erottamisen kautta tietää, mikä teissä on vialla, ja mitä teidän täytyy tehdä, mitä te olette tehneet, mitä teidän olisi pitänyt tehdä, mitä teidän olisi tullut tehdä ja millaisia te tulette olemaan.

Meidän Herramme Jeesus Kristus oli niin täytetty ylösnousemusvoimalla, että Hänellä oli sen koko täyteys. Hän oli niin täynnä ylösnousemusvoimaa, että Hän sanoi: "Tuhotkaa tämä ruumis, ja kolmessa päivässä minä herätän sen jälleen." Se on luottamusta ylösnousemusvoimaan!

Tuhotkaa tämä ruumis tämä temppeli ja minä tuon sen kolmessa päivässä jälleen esille. Miksi Hän sanoi sen? Hän tiesi, että se oli kirjoitettu Hänestä, se oli kirjoitettu Hänestä Jumalan Sanassa, joka ei voi pettää. Sana sanoi: "Minä en salli pyhäni nähdä katoa.vaisuutta, enkä hylkää hänen sieluansa tuonelaan." Ja Hän tiesi, että tämä ylösnousemusvoima herättäisi Hänet ylös, eikä yksikään solu tuhoutuisi. Hän sanoi: "Tuhotkaa tämä temppeli ja minä rakennan sen jälleen kolmessa päivässä." Miksi? Se oli profetoitu Jumalan Sanassa. Ja profetia, jos se on todellinen Jumalan Sana, ei voi pettää. Ja sama profetia ja Jumalan Sana, joka sanoi, että Hän on herättänyt Hänet, sanoo, että me olemme jo nousseet ylös Hänen kanssaan! Ei ole mikään ihme, että Hän sanoi: "Älkää peljätkö."

On kirjoitettu, että se Henki, joka oli Hänessä, on nyt tekevä myös meidän kuolevaiset ruumiimme eläviksi. Älä pelkää, ystävä, POIKA on ylösnoussut. Poika elää.

Katsokaa nyt kirkastusvuorelle. Meidät kaikki esitettiin siellä. Siellä olivat elävät pyhät, jotka oli temmattu ylös, sillä siellä seisoi Elia ja siellä seisoi Mooses, joka on esikuva nukkuneista pyhistä. Molemmilla heistä oli ylösnousemusvoima. Vaikka toinen kuoli ja toinen ei kuollut, olivat he silti molemmat siellä.

Huomatkaa! Oi, katsokaa, mitä me nyt viimeisinä päivinä näemme. Samat asiat, jotka Hän lupasi Job. 14:12. Todellakin!

Ihmiset sanovat: "Sinähän vältät omistavasi voiman?"

Ei, ei! Me olemme heidän kaltaisiaan, jotka olivat Kirkastusvuorella. Varmastikaan me emme väitä omistavamme voimaa, vaan me olemme niin kuin nuo, jotka olivat Kir.kastusvuorella. Mooses ei sanonut: "Katsokaa, kuka minä olen", eivätkä opetuslapset sanoneet: "Katsokaa, keitä me olemme." Tiedättekö mitä tapahtui? Katsokaa! He näkivät Jeesuksen kirkastettuna. Tämä on kaikki, mitä he halusivat nähdä: Jeesuksen kirkastettuna.

Ja niin on myöskin tänään. Me emme koeta olla suuria henkilöitä. Me emme välitä siitä, mitä ihmiset sanovat meistä. Meidän nimillämme ei ole merkitystä, sillä me kannamme Hänen nimeään. Meidän elämämme ei ole mitään, vaan Hänen Elämänsä on kaikki. Se on Hänen voimansa, eikä meidän voimamme. On ainoastaan yksi asia, mitä me hartaasti toivomme se on: nähdä Hänet kirkastettuna. Ja kuinka se voi tapahtua? Kun Hänet on kirkastettu meissä ylösnousemuksensa kautta, joka tapahtuu meissä. Me näemme Hänet tänään esitettynä jälleen sellaisena kuin Hän kerran oli. Oletteko ymmärtäneet tämän?

Meidän toiveenamme ei ole tulla kirkastetuksi. Me emme toivo itsellemme jotakin suurta nimeä. Meidän toiveenamme ei ole tulla joksikin seurakunnassa tai tehdä enemmän pyhäkoulussa, tai yrittää tuoda enemmän ihmisiä sinne, tai valloittaa heitä, tai tuoda sisälle, tai järjestää huviretkiä tai hankkia tähtiä tai jotakin sen kaltaista. Se ei ole meidän toivomuksemme. Meidän tavoitteemme on nähdä Hänet kirkastettuna. Me emme halua kirkkautta itsellemme, mutta itsessämme, elämässämme, me haluamme osoittaa, että Hän on elävä ja että Hän elää meissä.

Jos minä itse en seiso tiellä, siis jos en ajattele William Branhamia, ettekä te ajattele itseänne, niin silloin me näemme ainoastaan Jeesuksen kirkastettuna keskellämme. Meidän toiveemme on nähdä Hänet. Se antaa meille iloa kun me tiedämme, että me olemme Hänen kanssaan, että me olemme Hänen lihaansa ja luutaan, että me olemme Hänen Morsiamensa, kun me näemme, että Hän samalla vahvistetulla tavalla osoittaa meissä, että Hän on noussut kuolleista. Ei ihme, että Hän sanoi: "Älkää peljätkö."

Nyt Hän on lunastanut meidät ja me olemme nousseet ylös Hänen kanssaan. Tämä on se, mitä pääsiäinen merkitsee: olla ylösnoussut Hänen kanssaan. Huomatkaa tämä! Nyt Hänen Henkensä on meissä, tuo vahvistettu omistusoikeus, sillä kaikki on täysin maksettu. Te ette sano: "No, minä toivon, että saavutan sen." Te olette jo saaneet sen., Ei että minä tulen sen saavuttamaan vaan että minä olen jo saavuttanut sen. Ei niin, että minä olisin sen saa.vuttanut, vaan Hän teki sen minun puolestani. Ymmärrät.tekö tämän? En minä, vaan Hän!

"Niin, veli Branham, mutta he sanovat ..."

Minä en välitä siitä, mitä he sanovat, sillä Hän teki sen minun puolestani tuolla. Tämä on kaikki, mitä minä toivon kaikki, mistä minä huolehdin. Minä haluan ainoastaan nähdä Hänet ilmoitettuna. Kuinka se voi tapahtua? Täytyykö teidän kutsua Hänet tänne alas? Ei! Hän on teissä! Nyt, Herra, jos minä asetun täysin syrjään, niin silloin Sinä voit vahvistaa minut. Kuinka Sinä voit tehdä sen? Sinä olet sen niin säätänyt: "Kaikki, jotka Isä on antanut minulle, tulevat minun tyköni." Kunnia!

Kaikkien Sanan todistusten mukaan, jotka olemme tänä aamuna koonneet, minä ajattelen tätä laulua:

Sinä ylösnousemusaamuna, kun kuolon kahleet
murretaan, me nousemme ylös, Halleluja! Me nousemme ylös.

Uskotteko te sen? Me nousemme ylös! Hänessä me olemme osa Häntä, pääsiäistä, Jumalan paljastettua salaisuutta, niin kuin se silloin oli elämä kuoleman jälkeen. Nyt me elämme, me, jotka kerran olimme kuolleet synteihimme ja rikkomuksiimme. Todellinen pääsiäissinetti on murtanut kuoleman minun ympäriltäni, ja minä olen elossa. Pääsiäissinetti alussa mursi tuon sinetin, roomalaisen sinetin, jolla Hänet oli sinetöity. Ja ihmiset, kun he kuolivat, he menivät pois, mutta Hän mursi sinetin ja paljasti salaisuuden. Nyt on Jumala Pyhän Henkensä kautta murtanut sinetin ja tuonut meidän elämämme vapauteen, ja Kristus on ilmoitettu niin, että Hän elää meissä, sillä nyt meidät on tehty eläviksi Kristuksen kanssa.

Me nousemme ylös! Halleluja! Me nousemme ylös! Amen!

Sinä ylösnousemusaamuna, kun kuoleman teljet on murrettu, me ylösnousemme, Halleluja! Me ylösnousemme!

Oi, ettekö te olekin iloisia! Minä olen niin iloinen, että silloin kauan sitten tuolla alhaalla pienessä hiilivajassa eräänä aamuna (tapahtui minun kääntymykseni) sinetit murrettiin ja minä nousin ylös Hänen kanssaan uutena luomuksena. Se oli Hänen ylösnousemusvoimansa! Poika on ylösnoussut.

Jokin aika sitten minulle kerrottiin pieni tarina eräästä kalastajasta. Eräs mies tuli ja otti erään vanhan kalastajan viemään häntä länsirannikolle kalastamaan. Tuona aamuna he menivät sinne. Ja jos te joskus olette siellä ulkona kalastaneet lohia, niin silloin te tiedätte, mitä tapahtuu siellä on hirveän sumuista. Minä tapaan toisinaan rakasta veljeäni Eddie Byscalia siellä - hän on lähetyssaarnaajana intiaanien parissa; ja me olemme kalastaneet juuri tällä rannikolla.

Mutta tämä mies oli hieman kokematon, tiedättehän. Hän meni kalastamaan ja he ajautuivat kauemmas. He odottivat päivänvalon tuloa. Sitten he eivät enää voineet kuulla sumutorven ääntä, ja tämä kalamies tuli kovin jännittyneeksi ja sanoi: "Sanopa, mehän ajaudumme merelle." Hän oli hyvin jännittynyt. Toinen sanoi: "Istu alas, poika, istu alas." Hän oli vanha, rauhallinen kalastaja. Hän tiesi, mistä puhui. Hän sanoi: "Meidän täytyy odottaa, kunnes aurinko nousee, silloin me näemme, missä me olemme."

Te sanotte: "Täytyykö minun olla metodisti, baptisti vaiko helluntailainen?" Ainoastaan odottakaa. Poika tulee esiin ja me saamme nähdä, missä me olemme. Hän on Sana. Odottakaa, kunnes näette Sanan paljastettuna; kun heilutuslyhde loistaa siemenen päälle, silloin me näemme missä me olemme.

Rakastatteko te Häntä? Olen pahoillani, että olen pitänyt teitä täällä näin kauan. Kuinka moni teistä aikoo viipyä täällä iltaan asti? Oi! Tulen jälleen takaisin tänä iltana. Noin kello seitsemältä.

Kumartakaamme päämme. Onko täällä joku tai useampia, joilla ei ole itsessään tätä ylösnousemusvoimaa? Poika on valaissut kaiken, ja te olette istuneet täällä rukoushuoneessa, te olette kuunnelleet ääninauhoja, mutta Henki ei silti ole voinut tehdä teitä eläviksi, niin että te voisitte totella jokaista Sanaa, joka on kirjoitettu!

Oi, tämä on vaarallinen asia. Mitä jos sinä olisit kuollut siemen, eikä sinussa olisi Elämää! Mutta teissä on kuitenkin jotakin, joka sanoo teille: "Minä haluaisin tänä aamuna ylösnousta. Minä haluaisin nousta siitä tilasta, jossa minä nyt olen. Minä en halua olla kuollut siemen, joka tulee pölyksi, ajelehtien kaiken mukana, minä haluan ylösnousta."

Tahdotteko kohottaa kätenne ja sanoa: "Rukoile minun puolestani, veli." Jumala siunatkoon sinua, Jumala siunatkoon sinua. Oi, katsokaa kaikkia käsiä. Ei ole mitään mahdollisuutta alttarikutsulle sille, mitä me kutsumme alttarikutsuksi, kun ihmiset kokoontuvat alttarin ympärille. Minä en välitä siitä kovinkaan paljon. Se lisättiin seurakuntaan metodistiherätyksen aikoina.

Raamattu sanoo: "Ne, jotka uskoivat, kastettiin." Täällä on vesiallas täynnä vettä odottamassa niitä, jotka ovat valmiit kuolemaan itselleen.

No niin, teidät on saatettu jo useita kertoja haudata Jeesuksen Kristuksen Nimeen, mutta ennen kuin tämä siemen on tullut eläväksi, se ei anna teille elämää. Ei, ei Vesikaste on niin kuin kaste, joka tulee taivaasta. Se voi langeta siemenen päälle, mutta jos siinä ei ole elämää, niin se ei voi elää. Mutta jos tämä todellinen vesikaste merkitsee sinulle kuolemaa itsestäsi, ja sinä olet valmis kuolemaan kaikesta, mitä sinulle milloinkaan on opetettu uskontunnustusten ja kirkkokuntien kautta, ja mikä on vastoin Jumalan Sanaa, ja tahdot vaeltaa Jumalan poikana tai tyttärenä, ja tarkoitat sitä sydämessäsi, niin tarkkaa, mitä tämä vesikaste tekee sinulle tänä aamuna. Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Herran Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne ja vääryyksienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte vastaanottaa lyhteen, heilutusuhrin. Te saatte toimivan voiman, Pyhän Hengen, sillä lupaus on teille ja kaikille, jotka vielä ovat kaukana, läpi kaikkien sukupolvien.

Taivaallinen Isä, minä olen puhunut hyvin kauan ja käyttänyt paljon ihmisten aikaa, mutta oi Jumala, tälle ei ole mitään loppua. Näyttää siltä kuin vain täytyisi lopettaa ja mennä pois ja levätä ja sitten tulla taas takaisin. Me elämme kuolevassa maailmassa, kuolevien ihmisten keskellä elämän Sanoman ja ylösnousemuksen todistuksen kanssa.

Rakas Jumala, me olemme vain kuolevaisia olentoja, ja mitä tulee olemaan, jos me annamme tämän mahdollisuuden mennä ohitse? Meidän sydämemme palavat; meidän sielumme ovat jännittyneet niiden puolesta, jotka ovat tulleet sisälle. Monet kuuntelivat täällä tänä aamuna tätä sanomaa. Kyllä, kaksi tai kolmesataa kohotti kätensä. He haluavat uskoa, Herra. Oi, todellakaan tämä siemen ei ole kuollut, Herra. Kuinka he muutoin olisivat kohottaneet käsiään? On jotakin, joka vaikutti sen. Oi, Jumala, se on tuo vanha minä, joka niin kuin Jobin vaimo, seisoi siellä ja puhui hänelle. Mutta Herra, anna tämän Jobin, tämän uskovaisen tulla tänä aamuna esiin ja kuolla täy.dellisesti ja tulla haudatuksi tässä kastevedessä; kastepisaroissa, jotka tulivat taivaasta Jumalan Sanassa, joka sanoo, että se pesee pois jokaisen synnin ja antaa ne anteeksi.

Minkä vuoksi teidät on kastettu Jeesuksen Kristuksen nimessä? Syntienne anteeksisaamiseksi. Synnit ovat anteeksiannetut Jeesuksen Kristuksen nimessä.

Saakoot he sitten, Isä, jos he ovat sairaita, kävellä terveinä ulos. Saakoot he, jos he ovat rampoja, kävellä ulos Pyhän Hengen voiman alla. Jos he ovat syntisiä, saakoot he mennä täältä ulos pestyinä ja puhtaina. Ja kun mekaniikka menee sisälle, silloin tulee toimiva voima, Pyhä Henki, ylhäältä ja tarttuu heihin, Herra. Teidän kuolevaiset ruumiinne tulevat eläviksi; silloin me kuulemme aitoja uusia kieliä, me näemme Jumalan voiman, kuvaamattoman rakkauden, armon kuolla ja armon elää, ja ylösnousseen Kristuksen; ruumiin, Morsiamen, joka esittää Häntä maan päällä.

Isä, he ovat Sinun. He ovat kohottaneet kätensä, minä olen saarnannut Sanan. Isä, minä rukoilen, ota heidät vastaan; Jeesuksen Kristuksen nimessä minä pyydän sitä. Amen!

Rakastatteko te Häntä? Eikö Hän ole ihmeellinen? Oletteko te tyytyväisiä siitä, että te olette osa tätä pääsiäisylösnousemusta, että te olette ylösnousseet Hänen kanssaan? Kohottakaa kätenne! Teidät on laskettu siihen mukaan.

Rakkaat lapsen!, niin kuin Paavali sen sanoi Paavali ei halunnut jäljitellä Häntä, mutta hänellä oli rakkaus minä rakastan teitä. Minä kiiruhdan pitkin katuja ja teen kaikkeni ollakseni täällä ja puhuakseni teille. Minä tulen erämaasta, lumikenttien poikki, jne. ollakseni täällä. Me lennämme lentokoneella, ja te ajatte läpi maan niin että voimme olla yhdessä. Me rakastamme toisiamme; jokainen on osa toisesta. Älkää milloinkaan salliko saatanan sanoa teille mitään muuta. Jos me olemme osia toisistamme, olemme me osa Hänestä, ja me olemme valtakunnan naapurikansalaisia ja nautimme yhdessä näistä ylösnousemuksen siunauksista. Ja NYT, te olette jo NYT ylösnousseet. Kun Jumala herätti Hänet, herätti Hän myös teidät; Poika on juuri nyt teidän yllänne. Ja nyt te kasvatte elämän kukoistukseen niin kuin Hän, tullaksenne täydellisesti osallisiksi ylösnousemukseen viimeisenä päivänä. Teillä on nyt siemen. Mistä te tiedätte sen? Teidän sielunne on muuttunut, eikö niin? Teidän ruumiinne tuli Hänelle kuuliaiseksi, eikö niin tapahtunutkin? Mille kuuliaiseksi? Jollekin seurakunnalle? Sanalle, joka on Elämä. Silloin te olette juuri tällä hetkellä ylösnousseet kuolleista.

Se on pääsiäinen Jeesukselle ja minulle. Se on pääsiäinen sinulle ja Jeesukselle samoin kuin se on pääsiäinen sinulle, minulle ja Jeesukselle. Me kaikki Jeesus, sinä ja minä olemme yhdessä ylösnousseet, ja me tulemme myös sinä viimeisenä päivänä nousemaan ylös, vaikka meidän henkemme on lähtenyt ruumiistamme ja vaikka ne mätänevät, olkoot ne sitten tulleet pölyksi, tai jos ne on poltettu, tai jos ne ovat meren pohjassa Raamattu sanoo, että enkeli antoi äänensä kuulua ja kaikki, jotka olivat kuolleet, tulivat esiin. Ei ole mitään, mikä voisi kätkeä meidät Jumalalta tai erottaa meidät Hänestä, jota me niin suuresti rakastamme, ja joka on herättänyt meidät yhdessä ylös.

Jumala siunatkoon teitä. Minä olen pitänyt teitä täällä pitkään. Jos nuo ihmiset ovat vielä puhelinyhteyden ääressä, niin he ovat varmasti maksaneet 50 senttiä minuutista, ja silloin heidän on täytynyt tänä aamuna maksaa hyvin paljon, mutta minä en voinut lopettaa juuri määrätyllä hetkellä, vaan minun täytyi jatkaa.

Nyt, jos Herra suo, tulen minä tänä iltana takaisin puhuakseni teille jälleen.

Te kaikki tiedätte, mihin minä haluan mennä, eikö totta? Haluan Afrikkaan! Minä olen rukoillut sitä pitkän aikaa, ja jo vuosia olen koettanut päästä sinne takaisin. Nyt on Herran Henki näyssä valmistanut sinne tien. He sanoivat, että kun nuo alkuasukasraukat viime kerralla kuulivat, etten minä tulisi, heittäytyi tuhansia heistä maahan ja päivin ja öin he valittivat, voihkivat ja sanoivat: "Herra, mitä me olemme tehneet? Nämä Ihmiset eivät usko, että heillä on sielu." Ymmärrättekö sitä? Ja he valittivat ja huusivat: "Älkää sanoko mitään edeltäkäsin. Olkaa hyvät, älkää tehkö sitä." Jos viisumi olisi mennyt sen kautta, ja nuo saarnaajat olisivat saaneet tiedon siitä, olisivat he kohta estäneet minun tuloni sinne. Minun on mentävä sinne metsästäjänä.

Minä menen kuningattaren luokse, joka toi mukanaan 17 junalastillista ja tuli kokoukseen. Minä menen sinne hänen alueelleen metsästämään. Ja kun menen sinne, on passini ja kaikki muu metsästystä, eikä uskonnollisia kokouksia varten.

Sitten siellä on eräs veli, joka tulee tapaamaan minua ja sanoo: "Miksi et tule ja pidä meille täällä pientä kokousta? Kokoushuoneet on jo vuokrattu"; he tosin eivät tiedä siitä mitään. Ymmärrättehän tämän? Oi, kunnia! Rukoilkaa, ettei Jumalan tahto tule estetyksi, ja että minun sielullani, joka on rukoillut Afrikan puolesta siitä lähtien kun lähdin sieltä, olisi mahdollisuus mennä sinne ja tuoda sitten teille sanoma suurista kokouksista.

Luultavasti en enää näe teitä ennen kuin olen palannut takaisin. Me lähdemme jo muutaman päivän kuluessa, eli 10. päivänä toukokuuta. Rukoiletteko te minun puolestani? Muistakaa, että te ette tiedä, millaisia vaikeuksia siellä on, ennen kuin olette käyneet siellä noitatohtoreita ja riivaajia joka puolella; älkääkä ajatelko, etteivät he tiedä, mitä tehdä! Tiedättehän? Teidän täytyy tietää tarkalleen, mistä te puhutte, kun te seisotte heidän edessään. Mutta minä tiedän, kehen minä uskon ja minä olen vakuuttunut siitä, että Hän on kykenevä siihen päivään asti säilyttämään ne, jotka minä olen antanut Hänelle.

Täällä on muutamia nenäliinoja. Rakas Jumala, kun minä tänä ylösnousemusaamuna seison täällä tämän sanoman mukaan, Herra, ja olen Sanan kautta osoittanut, että tämä ylösnousemusvoima on uskovaisessa lapsessa, niin minä uskon ja luotan, että tämä ylösnousemusvoima on muuttanut minun elämäni, ja nämä ihmiset uskovat, Herra, että se on muuttanut heidän elämänsä; ja me rukoilemme toinen toistemme puolesta.

Minä laitan käteni näiden nenäliinojen päälle, että Jumala, joka teki Jeesuksen Kristuksen eläväksi, ja että Henki, joka herätti Hänet kuolleista, asuisi meidän kuolevaisissa ruumiissamme. Se Henki, joka oli Elisan yllä, vaikutti niin, vaikka hän oli kuollut ja jäljellä olivat ainoastaan luut, että ylösnousemusvoima oli hänessä. Apostolien käsissä oli ylösnousemusvoima. Apostolien mielissä, heidän katsellessaan ja uskovaisten kielissä, kaikissa oli ylösnousemusvoiman täyteys. Saakoon nyt tämä ylösnousemusvoima, kun laitan tämän Sanan ja käteni osoituksena siitä, että olen tuon ylösnousemusvoiman omistaja armon kautta, tehdä eläviksi nämä sairaat ruumiit, ja tulkoot ne jälleen parannetuiksi, oi Jumala. Jeesuksen Kristuksen nimessä. Älköön se koskeko ainoastaan näitä nenäliinoja, vaan jokaista ihmistä kuulijakunnassa, jokaista, joka kärsii, noita pieniä lapsia, vanhempia ihmisiä ja keitä tahansa he ovatkin, saakoon tämä ylösnousemusvoima tehdä heidät juuri nyt eläviksi, Jeesuksen nimessä. Amen!

Nyt, kuinka monet teistä ovat vastaanottaneet tämän ylösnousemusvoiman? Laittakaa nyt kätenne toistenne päälle, jos tuo eläväksi tekevä voima on teissä. On ainoastaan yksi asia, joka voi estää sitä, se on teidän epäuskonne. Eräs nainen kosketti Jeesuksen viittaa ja tuli terveeksi; eräs roomalainen sotilas sylki Häntä kasvoihin ja meni helvettiin. Näettekö tämän? Se siis riippuu siitä, missä te olette. Uskotteko te sen? Onko teillä usko? Nyt minä haluaisin, että te kumarratte päänne ja rukoilette toinen toistenne puolesta. Rukoilkaa yksinkertaisesti ääneen. Sanokaa vaikka: "Herra, tämä henkilö..." Rukoilkaa siis toistenne puolesta.

Rakas Jumala, me teemme tämän Jeesuksen Kristuksen Nimessä, ainoassa nimessä, joka on annettu ihmisille, että he sen kautta pelastuisivat tai parantuisivat. Tee heidät juuri nyt eläviksi, Herra, sillä nämä ihmiset ovat valtakunnan naapurikansalaisia, he ovat ylösnousemusvoiman omistajia. Ja saakoon Henki mennä kotkasta kotkaan, Sanasta Sanaan, kunnes Jeesuksen Kristuksen täyteys tulee ilmoitetuksi heidän jokaisen ruumiissa, kaiken hengellisen tai ruumiillisen hädän takia, joka heillä on kun me laitamme kätemme toinen toistemme päälle. Jeesuksen Kristuksen nimessä. Amen!