Itse aloitin Warp 4:een tutustumisen (muistaakseni vasta v. 2001, Warp 3:sta olin toki käyttänut jo useita vuosia aikaisemmin) asentamalla Warpin vanhaan kellotettuun 225 MHz:n koneeseen ja tekemällä sitten päivitetyn asennus-CD:n (uusimpien ohjelmien kera) Warp Update Kitin avulla. Päivitetyn asennus-CD:n voi tehdä myös Dosissa, mutta OS/2:sta käsin sen tekeminen on huomattavasti nopeampaa ja helpompaa (yhtään diskettiä ei tarvita apuna). Tein kyllä ensimmäisen CD:ni Windowsin Dos-tilassa, mutta en suosittele sitä kenellekään. Tämän jälkeen asensin Warpin päivitetyltä CD:ltä ongelmitta mm. Athlon 1.3 GHz:n koneeseen, jossa oli 40 gigan kiintolevy.
Ja epäilijöille tiedoksi: Warp 4 asentuu suurillekin kiintolevyille (myös serial-ATA) ja kaikista uusimmille koneille, kun tietyt komponentit (kuten kerneli, fdisk ja levyohjain) vain on päivitetty. Mutta noiden komponenttien metsästäminen netistä on työn ja tuskan alla, joten itse katsoin parhaaksi hoitaa tehtävän tilaamalla em. WUK-CD:n, ks. Warp Update Kit (WUK), jolla kaikki uudet komponentit ovat jo valmiina.
OS/2:n voi asentaa myös samalle levylle Windows XP:n ja Linuxin kanssa, ks. asennusohjeet. Itselläni on nyt käytössä MCP2 asennettuna 200 Gt:n levylle (Seagate Barracuda 7200.7 ST3200822A). Samalle levylle on myös asennettu XP ja Suse 9.3 professional. Asennuksen kanssa ei ole mitään ongelmia, jos noudattaa ohjeitani. Enää ei ole ongelmia edes 8 gigan rajan (1024 sylinteriä) kanssa, jos OS/2:ssa on päivitetty Extended Partition Support (IBM Driver for Extended Partition Support for partitions beyond 1024 cylinders) mukana ja emolevyn Bios tukee boottaamista yli 8 gigan alueelta. Ossi, XP ja Linux voidaan siis asentaa aivan minne tahansa levylle.
Toki täytyy tunnustaa - myös uuden MCP2:n kanssa olen joutunut tekemisiin OS/2:n tutun OS/2 cannot operate your hard disk -ilmoituksen kanssa sekä ide- että scsi-levyillä. Syynä on LVM-systeemeissä käytetty IBM:n OS2DASD.DMD-ajuri, jossa ei ole tukea kaikkien vanhojen (tai aivan uusien) emolevyjen piirisarjoille. FDISK-systeemeissä, kuten Warp 3 ja Warp 4, voidaan käyttää Dani-ajuria, jossa on laajempi tuki eikä ongelmaa ole.
Seuraava projektini Warpin kanssa oli Warp 3 Connect -version päivittäminen myös ajan tasalle. Wukin avulla sekin onnistui parissa tunnisssa (tehty vasta 1.10.2004, ja olen päivitettyyn versioon todella tyytyväinen, ks. http://tapsa.terae.net/os2/programs/ ja w3c)! Suurkiitos vielä sille ystävälliselle henkilölle, joka lahjoitti Warp Connectin minulle. Warp 3:ssa minua kiinnostaa sen latautumisen nopeus ja pieni tilantarve. Lisäksi Connectissa on vielä nettiohjelmatkin valmiina! Mitäpä sitä muuta nettikoneessa tavallinen ihminen tarvitseekaan! Ja virukset eivät onneksi vaivaa Ossin käyttäjiä (kukaan ei viitsi kirjoittaa niitä)!
Tällä hetkellä käytössäni on Warp 4.52 (MCP2), jonka IBM oli jostain syystä pannut testcase-sivulleen lokakuussa 2004. Warp 4.52:ssa on joitakin päivitettyjä komponentteja (esim. Java 1.3, TCP/IP 4.3), joita ei saa netistä ilmaiseksi. Java 1.3:sta ei välttämättä enää tarvita, koska Java 1.4.2 Runtime-version saa InnoTekin sivulta
Warp 4.52 -versiota ei voi päivittää laillisesti Wap Update Kitin avulla ilman SWC- tai PA-sopimusta, koska päivitykseen tarvitaan FixPack ja Device Driver -päivitys. Tarvittavat pakolliset komponentit ovat: CP2 fixpak 1 (XR_F001) tai CP fixpak 3, 4, tai 5 (XR_C003, XR_C004, XR_C005) ja Device Driver fixpak 3 (XR_D003). Toki MCP2:n voi päivittää lähes täydellisesti ilman näitäkin käsityönä. Onneksi Warp 4.52:n (MCP2) asennus-CD on kuitenkin valmiiksi boottaava! Toki netistäkin löytyy 'ilmaiseksi' nuo em. paketit, esim. sivulta ftp://cruiser.fannet.ru/pub/filesos2/fix/. Mm. paketti ftp://cruiser.fannet.ru/pub/filesos2/fix/52703.B646.C706.zip näyttäisi sisältävän myös udf201.exe-paketin, jolla voi asentaa / päivittää DVD/UDF -paketin. Itse en ota kantaa noiden päivitysten lataamisen laillisuuteen tai käyttämiseen.
Vinkki: jos olet tehnyt Warp 4:n boottaavan CD:n UpdCD:n avulla, voit hyödyntää siinä olevia ADDONS-hakemiston ohjelmia. Saat asennettua ohjelmaobjektit tarvittaessa myös päivittämättömään Warppiin käynnistämällä päivitetyn CD:n IBMINST-hakemistosta npconfig-ohjelman seuraavasti:
npconfig /REINSTALL