Ossi pitää asentaa kokonaisuudessaan alle 8 gigan alueelle, jos ei ole tehty uusia asennusdiskettejä tai boottaavaa CD:tä, jossa on mukana tuki laajennetuille osiolle (Extended Partition Support, IBM Driver for Extended Partition Support for partitions beyond 1024 cylinders). Tuki on olemassa vasta Warp 4 -versiosta alkaen, joten 8 gigan rajoitus (tai tarkemmin 1024 sylinterin raja) koskee edelleen vanhempia Osseja.
Myös emolevyn Biosin pitää tukea boottaamista 8 gigan rajan yläpuolelta (INT 13H extensions). Voit tarkistaa oman koneesi Biosin sivun http://www.tavi.co.uk/os2pages/extdisk.html -ohjelmalla.
Windows XP voidaan asentaa minne vain, koska se käynnistetään Boot Managerista omalta C-osioltaan eikä siinä ole vanhojen OS/2:ten 8 gigan rajoitusta. Win XP tekee aina poikkeuksetta käynnistysosion C-asemalle. Muuten OS/2:n ja XP:n asennuksessa ei ole rajoituksia asematunnuksen suhteen. Molemmat asentuvat myös loogisille asemille (logical drives). XP:ssä voidaan käyttää myös NTFS-tiedostojärjestelmää FAT32:n lisäksi. OS/2 voidaan asentaa myös raid-liitännässä (HPT 370) olevalle levylle tai scsi-levylle. Oletuksena on kiintolevyn 512 Gt:n kokorajoitus, joka voidaan laajentaa 2 Teratavuun asti up2TB.flt filter -ajurilla :)
Nyt koneen käynnistyksen jälkeen käynnistyy Ossin Boot Manager ja sieltä kun käynnistää Linuxin, käynnistyykin Linuxin käynnistyslatain. Voit lisätä sitten muita Linuxeja Grubiin käynnistyviksi tarpeen mukaan.
Toinen toimiva vaihtoehto on asentaa Grub omalle boot-osiolleen, jos sellainen on tehty.
Sivustolla http://www.os2world.com/goran/cfgtool/cfgdat.htm on lisäksi suuri joukko hyviä asennusohjeita, luettelo Config.sys-asetuksista ym. Sivuun kannattaa ehdottomasti tutustua! Myös sivustolla http://www.tavi.co.uk/os2pages/ on paljon hyviä ohjeita (esim. LVM:n käytöstä) ja joitakin pieniä hyödyllisiä apuohjelmia.