Päivitykset

Kerneli (testcase)
TCP/IP)
WLAN
Näytönohjainajurit
Usb-massamuistilaitteet (USB mass storage devices)

Kattava sivu saatavilla olevista ilmaisista ja maksullisista päivityksistä on Warp Update Page. Katso myös sivu Update your OS/2 installation CD-ROM with fixpaks!, josta selviää, mitä päivityksiä on saatavilla.

Kerneli (testcase)

Warpiin tulee edelleen kernelipäivityksiä IBM testcase-sivulle, jotka tosin ovat epävirallisia, mutta ainakaan itselläni ei ole ollut mitään ongelmia niiden kanssa (lue kuitenkin aina readme-tiedostosta tehdyt muutokset ennen asentamista). Kernelipäivitykset ovat sivulla vain pari päivää mutta onneksi ne voi hakea myöhemmin ainakin Tommi Koivulan sivulta http://files.rbb.homeip.net/os2/ (Kiitos Tommille!) tai sivulta http://www.os2site.com/sw/upgrades/kernel/. Warp 4:n kernelipaketit ovat w4-alkuisia, esim. w420041111.zip.

Huomaa, että uudet kernelit eivät enää toimi Pentium Pro -koneissa. Niissä toimii kuitenkin vielä kesäkuun 2004 testcase-kerneliversio w420040621.zip, joka myös on vakiona eCS 1.2:ssa.

Warp 3:n viimeinen kernelipäivitys löytyy sivulta http://www.os2site.com/sw/upgrades/warp3/other/index.html. Viimeisin testcase-päivitys, w30921.zip, on julkaistu 21.9.2001.

Warppiin on ollut saatavana myös moniprosessorikerneleitä (SMP) jo elokuusta -96 alkaen (Warp Server) mutta enää päivityksiä ei saa Warp 3 -pohjaisiin systeemeihin. Warp 4.x-pohjaiset moniprosessorikernelipaketit ovat smp-alkuisia, esim smp20041111.zip (TestCase SMP Kernal for WSeB FP3/ACP).

Näistä linkeistä saat uudet kernelit:
IBM:n testcase-sivu
OS2Site
Tommi Koivulan sivut

Myös omilta sivuiltani löytyy (ainakin toistaiseksi) joitakin kerneleitä. Samoin sivullani on uusi FDISK / Boot Manager -paketti expartw4.exe perus-Warpille, Warp 4.0 (paketti on itsestään purkautuva exe-tiedosto, lue ohjeet paketin expartw4.txt-tiedostosta) ja vastaava LVM-paketti Warp 4.5x:lle expartcp.exe (lue ohjeet expartcp.txt-tiedostosta), ks. sivu http://tapsa.terae.net/os2/programs/.

Testcase-sivulle tulee myös muita päivityksiä, jotka usein ovat salasanalla suojattuja (esim. 61772.exe on IBM Web Browser 2.0.4) ja on tarkoitettu ilmeisesti vain jollekin tietylle maksavalle asiakkaalle. Joissakin zip-tiedostoissa salasana on ollut zip-tiedoston numerokoodi (esim. IBM Web Browser 2.0.3 paketin Fix61313.zip salasana oli 61313. Tiedostoa imuroidessa ei tietenkään etukäteen tiedä, saako sitä avattua vai ei. Tiedostot ovat myös sivulla vain pari päivää, joten niiden imurointikin on vaikeaa. Kernelipäivitykset eivät ole koskaan salasanasuojattuja.. Huomaa, että testcase-pakettien käyttö tapahtuu vain omalla vastuulla eikä mahdollisesta systeemin kaatumisesta voi syyttää ketään muuta kuin itseään.

TCP/IP

TCP/IP-paketti perus-Warp 3:lle löytyy sivulta ftp://ftp.software.ibm.com/ps/products/mpts/fixes/finnish/wrl8421_conv/. Tällä saa tarvittavat ohjelmat netin käyttöä varten verkossa. Oletuksena Warp 3:lla pääsee nettiin vain modeemilla.

Päivityksiä kannattaa hakea sivustolta http://www.os2site.com/sw/upgrades/tcpip/index.html, josta löytyy kaikki mahdolliset päivitykset.

Sopivat verkkokorttiajurit löytynevät sivulta http://pws.prserv.net/mckinnis/nicpak/index.html.

WLAN

Langatonta tiedonsiirtoa kaipaavien (WLAN) kannattaa tutustua sivuun Wireless Networking with OS/2 and eCS. Periaatteessa kaikki langattomat laitteet, jotka toimivat Linuxissa, toimivat myös OS/2:ssa. Ajurien löytäminen vain on työn ja tuskan takana :(

Näytönohjainajurit

Uusia näytöohjainajuripaketteja on kaksi eri vaihtoehtoa: SciTech SNAP Graphics/SciTech Display Doctor (SDD) ja IBM:n Graphics Adapter Device Driver (GRADD), ks. sivu http://www.warpupdates.mynetcologne.de/english/hard_gradd.html. Myös ohjaimien valmistajien sivuilta saattaa löytyä ajureita, esim. Matroxin näytönohjaimille löytyy ajureita.

Scitechilla on nyt uusi palvelu, josta saa rekisteröitymällä näytönohjainkohtaisia ajureita ilmaiseksi (SciTech SNAP Graphics PE driver)! Niin ihmeeliseltä kuin se tuntuukin, niin vihdoin OS/2:een saa uusimman SNAP-ajurin ilmaiseksi omalle nimelle rekisteröitynä, ks. kuva snap.png!

Usb-massamuistilaitteet (USB mass storage devices)

Olen testannut vain usb-muistitikkua (SanDisk Cruzer micro 256 MB), joten tietoni ovat puutteellisia. Kuitenkin olen pannut itselleni ja muillekin muistiin joitakin asioita omalle erilliselle sivulleen usb.htm. Olen testannut tikkua päivitetyissä Warp 4 ja Warp 3 Connect -järjestelmissä sekä Warp 4.52:ssa. Viimeksi mainitussa tikku toimii parhaiten (paremmat ajurit) mutta se toimii kohtuullisesti myös vanhemmissa järjestelmissä. Otan mielelläni vastaan vinkkejä usb-massamuistilaitteiden käytöstä OS/2:ssa, ja korjausehdotuksia sekä täydennyksiä usb-sivulleni :)

Katso sivu http://www.os2warp.be/index2.php?name=usbdrvs, jonka linkeistä voi imuroida usb-ajurit.