SVISTA (Serenity Virtual Station)

Serenity Virtual Station (SVISTA) on ohjelma, joka sallii usean käyttöjärjestelmän ajamisen tietokoneessasi yhtä aikaa luomalla virtuaalikoneita (virtual machines = VM)! Voit todellakin käyttää eri Windowseja ja OS/2:sta ja Linuxeja samaan aikaan, kun yksi käyttöjärjestelmä toimii hostina ja muut clienteina (guest). Mopokoneiden omistajien ei tietenkään kannata vaivata aivosolujaan tällä käänteentekevällä ohjelmalla ;)

SVISTA tukee isäntäkoneina (host) Linux, FreeBSD, Windows ja IBM OS/2 (ja eComStation) -käyttöjärjestelmiä. Asiakkaina (guest) tuetaan Linux, Windows, and IBM OS/2 (eComStation) -käyttöjärjestelmiä.

SVISTA on tietääkseni vuoden 2005 alusta alkaen ainoa ohjelma, jonka avulla OS/2:sta voi käyttää joko isäntänä (host) tai asiakkaana (client) muiden käyttöjärjestelmien kanssa.

Myös Virtual PC sallii eri käyttöjärjestelmien ajamisen samassa koneessa yhtä aikaa virtuaalisesti. Katso asennusohjeet OS/2 Voice -artikkelista Microsoft Virtual PC 2004 and OS/2. Ohjelma toimii em. ohjeiden mukaan asennettuna vaikka OS/2:sta ei enää mainitakaan Microsoftin sivuilla tuettuna käyttöjärjestelmänä. Microsoft on ostanut Virtual PC:n v. 2003 Microsoft acquires Virtual PC from Connectix ja tuki OS/2:lle loppui tietääkseni vuoden 2004 lopussa.

Linuxin käyttäjien kannattaa tutustua myös VMware-ohjelmaan.